desember 2016 (kajasagenes)

lace up for new years eve

  Dato: 31.12.2016 Klokken: 16:23 Kommentarer: 2

Hei! Hvordan står det til med dere i julen? Jeg har tatt meg noen dager borte fra de meste av blogg, kamera og sosiale mediaer, noe som har vært veldig godt og avslappende. Julen består for min del av mye god mat, familietid og mye avslapping. I romjulen dro jeg med foreldrene mine opp en kort tur til hytta på Rauland. Der var vi på skitur, laget god mat og spilte spill. Ellers har jeg vært mye sammen med gode venninner som jeg ikke ser like ofte nå som de fleste har flyttet bort for å studere. Tenk at vi allerede står ovenfor den siste dagen i 2016. I morgen står vi opp til ett nytt år, med en rekke nye muligheter. Men før den tid skal vi glede oss over det gamle, sette pris på det vi har og feire det nye året som så snart møter oss. Om ikke så lenge venter vi gjester til middag, men før det står jeg ovenfor det umulig valget med å sette sammen ett antrekk for kvelden. Hvordan kan vi jenter ha så mye klær, men aldri noe å ha på oss? Etter mye frem og tilbake endte jeg til slutt opp med en ny blondeoverdel som jeg snopet med meg hjem fra Polenturen vi hadde tidligere i desember. Så klassisk og fin, spør du meg.Lace up for new years eve 


Black and golden details. 


Blondeoverdel fra New Yorker 
Øredobber fra H&M
Choker fra Stradivarius 
Klokke fra Daniel Wellington

Blondetoppen med halvhøy hals er gjerne pyntet nok i seg selv, men jeg liker å legge til mine favoritt tilbehør i gull. Gjerne på dager som denne da man ofte ønsker å pynte seg litt ekstra. Nå skal spisebordet dekkes, en kake bakes og håret krølles før fyrverkeriene smeller og glassene klirrer. Jeg ønsker dere en fin feiring i kveld. Husk og sett pris på dem man har rundt seg, både nå og inn i det nye året. Dette er tiden for å være ekstra takknemlig og ekstra hjelpsom. Sistnevnte ligger og venter på meg her jeg sitter - vi snakkes og riktig, riktig godt nytt år!

better late than never

  Dato: 24.12.2016 Klokken: 14:25 Kommentarer: 1

God jul, kjære lesere. Riktig, riktig god jul. Den siste uken har vært så alt for travel og jeg kjenner en jente som enda ikke har fått pakket inn alle julegavene enda. Dette tror jeg må være det første året jeg ikke er ferdig med å pakke inn alle gavene før selveste julaften. Det er ikke vanlig meg! Jeg bruker som regel å være tidlig ute med både gaver og innpakking en uke før jul, men derimot ikke i år. Jeg får skylde på mange jobbvakter, litt for mye å gjøre og litt for mange man ønsker å få tilbringe tid sammen med. Jul er utrolig koselig, men det er også en veldig travel tid. Klokken 13. var jeg ferdig med den siste vakten på butikken før jul, og nå etterpå har jeg pakket inn den siste julegaven før alt av gavepapir og pynt pakkes bort og jeg gjør meg klar til å nyte jul og familietid. 


Wrapping in the last one this christmas. 


Red, green and gold - the tree ultimate christmas colors. 


So simple and pretty. 

Jeg er veldig glad i å pakke inn gaver selv og dette er noe jeg som oftest alltid også gjør. Å få gaven pakket inn på butikken er gull verdt da dette er veldig tidsparende og lettvindt, men ofte ender jeg opp med å gi gaver fra flere butikker, noe som fører til at man må pakke dem inn hjemme. Samtidig er jeg veldig glad i å sette litt personlige preg på gaver og er en skikkelig dulle-person. Her går det i mini-juletrær, julekuler, polkagris stenger og band i julens farger. For noen uker siden bestilte jeg falske eucalyptus fra nettet til å pynte med i leiligheten. Disse gjorde seg også godt ut som dekorasjon på julegavene og eucaluptus bunten ble fort halvert når jeg først kom i gang med innpakkingen. 

Nå er også den siste gaven unnagjort og plassert under det fine, glitrende juletreet nede i stua. Pinnekjøttet står på kok, bordet er dekket og snart venter julegrøt hos farmor med familien. Jeg er veldig klar for å nyte den koseligste dagen i året, slappe helt av og nyte alle de fine stundene denne høytiden bringer. GOD JUL! 
 

our trip through my phone

  Dato: 23.12.2016 Klokken: 10:53 Kommentarer: 3

Processed with VSCO with f2 preset

Sunday shoppin´ - utprøving av min nye vinterkåpe. 

Etter en hel dag på kjøpesenter dro vi for å spise middag 22.25. Det var vel litt i det seneste laget, men vi slapp heldigvis inn og fikk servert den beste burgeren man kan tenke seg. Så god! 

Mandagen våknet vi til sol over byen og temperaturer på minussiden - virkelig fint vintervær. 

Frokost tid - denne dagen testet vi ut en ny frokostcafe ved navnet "Cafe Liberta". Her var det så koselig å spise med kjempegod mat, vi snakker skikkelig engelsk frokost med alt man kan tenke seg, samt god kaffe og milkshake. Vi testet blant annet ut Oreo-milkshaken og den var kjempegod! Neste gang vi er i Gdansk igjen skal vi helt klart innom her igjen. 

Sol i vakre Gdansk. 

To selfier; på vei til frisøren. 

Ny runde med julegaveshopping / De fineste julekulene.

Kortere hår og lysere lokker - forandring fryder. 

Processed with VSCO with f2 preset

Sightseeing i Gamlebyen. 


Processed with VSCO with f2 preset

Julemarkedet på torget. Så koselig med lys, karuseller og pariserhjul. 

Det store hjuletreet i hovedgaten på kveldstid. Glitrende og fint! 

Den ene kvelden bestilte vi take-away fra en pizzarestaurant oppe i gaten, og tok med oss denne tilbake til hotellrommet. Dette var en av de beste avgjørelsene vi gjorde på denne turen. Da såg vi film og koste oss med pizza i hotellsengen.


Waving the selfie flag. 

Frokost på Lookier Cafe - how yum!

Den siste kvelden bestilte vi bord på Goldwasser restaurant. Dette er en veldig fin restaurant som serverer en nydelig biff. Helt klart byens beste, spør du meg. Dette ble en veldig fin avslutting på den flotte turen vi hadde. 

Processed with VSCO with f2 preset

Avreise; hjem til jul. 

Hva synes du?

hair do

  Dato: 22.12.2016 Klokken: 19:32 Kommentarer: 2

Hair talk! Jammen er det lenge siden jeg har gått med to musefletter, men disse to oppå toppen synes jeg var nokså søte. Nesten litt Spice Girls aktig! Som noen kanskje kan se har jeg blitt litt lysere i håret. I sommer da vi besøkte Gdansk bestemte jeg meg for å teste ut en naturlig ombre, med lysere lokker. Dette gjorde jeg og resultatet ble akkurat slik jeg ønsket. Denne gangen ville jeg at håret skulle bli enda lysere og at det slik ville være en større kontrast mellom håret i hodebunnen og endene. Jeg må i grunn si meg nokså fornøyd da resultatet ble slik jeg ønsket og fremdeles ser ganske naturlig ut. Det mest overraskende av alt er at jeg betalte for både klipping, faring og vasking bare 570,- !!! Det er billig det! De flinke jentene på Jaques Andre oppfyller våre ønsker hver gang vi har både klippet og farget håret der. Her er man med andre ord i trygge hender. Denne salongen er til å anbefale ved både hår, negler og massasje. Her er vi innom hver gang vi besøker Polen for å nyte litt velvære. 

Hva synes du?

red velvet choker

  Dato: 21.12.2016 Klokken: 15:01 Kommentarer: 2Red velvet choker. 
Kåpe fra Bikbok
Sko fra Din Sko
Genser fra Bershka
Choker fra Stradivarius

Det er ikke til å legge under en stol at jeg er fan av chokers, kanskje litt for stor fan? Jaja, det går vel over som de fleste andre trender jeg blir glad i. Men jeg har siden i sommer simply loved it. I Gdansk fikk jeg med meg hele fem chokers i ulike farger av velurstoff - and i love them. Velur er og har i hele høst vært en stor trend i motebildet, og er nå å finne på de fleste plagg og tilbehør. Meg selv som 7 åring var stor fan av nettopp dette og gikk i matchende genserer og bukser i slike velur "dresser". Jeg hadde dem i flere farger. Jeg husker så godt en lilla velurbukse med blomster på. Denne brukte jeg så mye at den ble så slitt at den fikk hull  på begge knærne. Da var mamma rask med å kjøpe en ny, helt make, for å holde fred i heimen - haha. Det er i grunn moro dette med trender og hvordan jeg plutselig tar på meg noe jeg som liten elsket og som ungdom ikke kunne fordra. Slik er det vel med alle trender, det er inn og ut om hverandre, og etter noen år er de plutselig inn igjen. 

Hva synes du?
 

jul i gdansk

  Dato: 20.12.2016 Klokken: 13:58 Kommentarer: 2

To av formiddagene våre i Gdansk brukte vi på å tusle rundt i det fine, kalde vinterværet med kameraet rundt halsen. Da knipset vi bilder av denne vakre byen vi begge er blitt så glad i. 

Det liker så godt med Gamlebyen i Gdansk er at hver bygning er noe for seg selv, med vakre utsmykninger, farger og store pene vindu. Det er en fryd å knipse antrekksbilder der nede. 


Videre tok vi turen til Mariacka gaten like ved Maria kirken. I denne gaten selger de så mye forskjellig og her finnes også koselige kafeer. Ekstra fin var den nå som den var pyntet til jul. 


Mitt flotte reisefølge, Marie. Vi har nærmest laget vår egen tradisjon om å dra ned til Polen hver jul (og sommer og vinter - haha), og nå har vi vært der sammen hele fem ganger og vi blir ikke lei. 

Også hovedgaten, Dlugi Targ, var så fint pyntet til jul. Se det store fine juletreet. Da mørket senket seg om ettermiddagen, var det så fint å vandre her - nesten helt magisk. 
Fargerike vegger er alltid en favoritt!Etter en god frokost-lunch på Lookier var solen stått opp, noe som var så godt da vi kunne kjenne den varme i den kalde luften. Vi tok turen innom julemarkedet på torget. Til tross for at det ikke var særlig mye å finne, for vår del, i bodene, er det alltid veldig koselig å titte og bare være på julemarkedet i seg selv. 

Vi snakkes!

LagreLagre

pink

  Dato: 18.12.2016 Klokken: 21:48 Kommentarer: 3

Processed with VSCO with f2 preset

Varme kåper og sjal er et must i den kalde vinterluften. 

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Kåpe fra Stradivarius
Bukser fra Bikbok 
Sjal fra Acne 
Sneakers fra Asics 
Veske fra Marc Jacobs 

Lite kreative overskrifter vil jeg tro jeg vinner førsteplassen for, om det noen gang skulle blitt en konkurranse. Blir fort slik når bildene og teksten ikke henger i hop, men men, det får bli ett av årets nyttårsforsett. Denne søndagen har jeg tilbrakt hele dagen sammen med familien - noe så koselig. I ettermiddag spilte vi julemusikk og laget pepperkaker, sammen med søstera mi og den fine lille familien hennes. Vesle nevøen min, Malvin, vokser så fort til og forstår så mye mer for hver gang vi møtes. Nå prøver han å gjenta det meste som blir sagt og testet ut både kjevling, pepperkakeformene og ikke minst deigen. Nå har vi spist alt for store mengder pepperkaker og heiet de norske jentene til seier i EM. Videre skal vi fortsetter å heie frem deltakerene i Farmen. 

Ønsker dere en fin avslutting på helgen!

all black

  Dato: 17.12.2016 Klokken: 16:52 Kommentarer: 2Caps fra HM
Over the knee boots fra Din Sko
Kåpe fra Bikbok 
Genser fra Bershka
Choker fra Boohoo

Ett antrekk fra Gdansk.

God lørdag alle sammen! Jeg har nett kommet hjem fra jobb på butikken. Nå i juletidene er det ekstra mange folk innom og gaver som skal pakkes, så nå merker jeg at det var godt å få sette seg ned å nyte at det er helg med et stort glass pepsi max ved min side. Digg! Før jeg tar helg i sofaen for godt, skal jeg prøve å få gjennomført en etterlengtet treningsøkt. Gode treningsrutiner har ikke vert til stede siden før eksamensperioden og før øyeblikket føler jeg meg anpusten bare ved å gå opp trappen. Nå venter jul og julekos - det kan visst bare gå en vei dette .. Hahah! Ønsker dere en fin helg - nyt den! 

Hva synes du?

lookier

  Dato: 16.12.2016 Klokken: 12:19 Kommentarer: 2

En liten anbefaling om du noen gang skulle befinne deg i Gdansk; ta turen innom Lookier cafe & restaurant! Her tilbrakte vi denne turen to av våre frokoster og var begge gangene like fornøyde. Stedet er fancy og fint, og rommer ikke alt for mange mennesker. Servitørene er hyggelige og imøtekommende og maten er så god! Med andre ord; ett sted verdt å besøke. 

Frokost/ lunch menyen inneholder så mye god mat og drikke. Slik som sandwich, granola og yoghurt, amerikanske pannekaker og vår favoritt "frokostburgere". De har også mange ulike typer kaffe, kakao og milkshake. Både sandwichen, burgerne, kakaoen og milkshakene er utrolig gode og til å anbefale. 


Begge dagene endte vi opp med å bestille frokostburgerne. Disse består av ett godt og luftig brød, biffstrimler, smeltet ost, BBQ-saus, salat, sylteagurk og tomat og rødløk, for dem som liker det. Så gode! Som tilbehør får man også en italiensk salat som er veldig frisk og god. Vi testet ut både kakaoen og milkshake med jordbærsmak og den med sjokoladesmak, der alle var veldig gode. 

Lookier er en veldig koselig plass å starte dagen på, med så mye god mat. Og så klart; alt til en veldig billig penge. Neste gang har jeg lyst å teste ut middagsmenyen til restauranten også! 

Nå er vi vel hjemme fra Polen etter det som endte opp med å bli en litt lengre tur hjem enn det som var planlagt, men vi kom oss hjem til slutt og godt er det. For øyeblikket sitter jeg å spiser frokost før jeg straks har ettermiddagsvakt på barnebutikken. Skal bli koselig å ha noen vaker der fremover mot jul. Ønsker dere en fin fredag og riktig god helg!

the everyday dress

  Dato: 15.12.2016 Klokken: 20:17 Kommentarer: 2
Kjole fra Bikbok
Boots fra Din Sko 
Skinnjakke fra Zara 
 

Hva synes du?

take off

  Dato: 15.12.2016 Klokken: 09:50 Kommentarer: 2


Todays travel essentials - up we go! 

Touchdown Haugesund

Da går fem fine dager mot sin ende og vi vender snuten hjem - hjem til jul. Er ikke så verst det heller! Nå er koffertene pakket og sendt avgårde, og vi er klare for take off. I skrivende stund sitter vi på flyplassen og spiser frokost. Må innrømme at det var litt i tidligste laget da klokken ringte 07.00 i morgens, etter en avslappende ferie med frokost vanligvis kl. 12. Meen vi kom oss opp og ut, heldigvis. Til tross for at det alltid er litt kjipt å dra hjem fra denne vakre byen og avslutte denne fine venninneturen, er det litt fint å komme hjem og. Spesielt nå som jeg har en rekke gaver å pakke inn og x antall ting på to do-lista mi før jul. Jul hjemme er en glede i seg selv og jeg ser allerede frem til å se igjen hele familien. Petter kommer ikke hjem til jul før om en uke, så avstandsforholdet vedvarer enda litt til. Haha, det går nok så fint så. Vi har i alle fall hatt en super tur som har gitt oss gode minner for livet, samt en rekke gode matopplevelser og en tømt bankkonto. Gud som vi har kost oss! Nå får jeg pakke sammen sakene mine og finne frem til riktig gate. Vi snakkes! 

red

  Dato: 14.12.2016 Klokken: 11:06 Kommentarer: 1

Kåpe fra Stradivarius 
Skjorte fra Caddis Fly
Bukser fra Bikbok
Caps fra HM
Sneakers fra Asics 
Skjerf fra Holzweiler

Mandagens antrekk fra Gdansk. De to siste dagene er det blitt riktig så kaldt her nede. Her pakker vi på oss med både ull og fleecestrømpebukser, skjerf og votter. Inni mellom all julegaveshoppingen fikk jeg med meg denne kamel fargede kåpen fra Stradivarius. En kåpe i denne fargen har lenge stått på ønskelisten og nå fant jeg en som jeg likte ganske så godt. At den også er varm er bare en veldig fin bonus nå som vi går mot kaldere tider. Her er kåpen allerede blitt en liten favoritt. Nå skal vi ta turen bort på vår favorittcafe når det kommer til god frokost, nemig Lookier. Der skal vi spise nydelig frokost, med milkshake eller en kaffe og to. Mmm, magen rumler og jeg gleder meg. Vi er klar for å nyte den siste dagen i denne vakre byen før vi pakker kofferten og reiser hjem i morgen. Ønsker dere en fin dag! 

Hva synes du?

pull through braid

  Dato: 13.12.2016 Klokken: 10:46 Kommentarer: 3
Kjole fra Bikbok
Sjal fra Holzweiler
Skinnjakke fra Zara 
Hei hei, fra vakre, men nokså kjølige Gdansk. Vi har det som alltid veldig fint her nede. Nyter ferie med god mat, godt selskap og julegaveshopping. De to første dagene regnet det her nede, men i går lysnet det og solen tittet frem. Inni mellom kunne man så smått se snøflak falle fra himmelen, så nå kommer julestemningen så smått. I den siste tiden har jeg testet ut en rekke ulike fletter for å utvide mitt flette-repetoar. Den er enda ikke perfekt, da jeg ikke klarer å dekke over alle de små strikkene, men jeg kommer meg! Gøyalt å kunne eksperimentere med flere fletter enn bare den standard kjedelige eksamensfletta jeg har hatt de siste månedene. Med litt (mye) øving til så sitter den nok som et skudd. 

Nå skal vi ta turen ut og starte dagen på en koselig cafe, der vi skal spise dagens frokost. Deretter skal vi leke turister i Gamlebyen før de siste gavene på listen forhåpentligvis kan krysses av. Ønsker dere en fin dag!

vacay time

  Dato: 09.12.2016 Klokken: 14:37 Kommentarer: 1

Hei igjen, dere som enda klikker dere inn hit. Wow, det var lenge siden sist! Hvor har tiden blitt av? Som dere sikkert har skjønt har jeg prioritert skole fremfor de fleste andre hobbyer den siste 1,5 måneden, og nå er vi endelig ferdig og juleferien er i gang. Har ventet på dette i flere år, føles det ut som, men egentlig er det bare den siste måneden juleferie, familietid og fri generelt har vert den store motivasjonen for å keep on going. Nå er den her og jeg kunne ikke vært mer happy! Etter fest og kos med venninner i Bergen, dro jeg i går hjem til Stord og familien. Skal si det var så godt å se dem alle igjen! 


Tenk at jul og ferie står for tur. Det er den koseligste tiden på året og jeg skal nyte hvert øyeblikk av denne ferien - uten tvil. Mye familietid, god mat og venninnetur utenlands. Så mye å se frem til!

Julenissen har visst allerede vært her, for på postkontoret ventet en splitter ny iphone 7 på meg. Til Kaja, fra Kaja. Guess christmas came early. Ho ho!I dag er jeg barnevakt for nevøen min som er hjemme fra barnehagen med sykdom. Stakkars liten! Heldigvis for min del blir han så kosete når han er syk så vi har kost så mye i dag. Aah, dåner av den fine kidden der altså! Nå ligger han ute i vogna si og tar en liten hvil, mens jeg har funnet frem en rekke magasiner og blader jeg håper å få kommet meg gjennom denne julen. Også denne fine boken til Eirin Kristiansen, jeg fikk til bursdagen skal jeg endelig få tid til å få lest. Allerede i morgen drar Marie og jeg til Polen på julegaveshopping og førjulskos - åh som jeg gleder meg! Da skal julegavene shoppes og julestemningen komme dalende (håper jeg). Da passer det perfekt med en ny mobil til å ta fine biler med og en rekke lesestoff til turen. Det blir så fint så! Nå får jeg runde av og tilbringe litt tid med nevøen min igjen. Vi snakkes!