desember 2015 (kajasagenes)

recipe; søte fløtekarameller

  Dato: 31.12.2015 Klokken: 13:31 Kommentarer: 2

God morgen! Eller god dag. Jeg har ikke dradd meg opp fra sengen før klokken bikket halv 12 i dag, så for meg er dagen enda ung. De er så deilig å kunne sove helt ut og bare nyte morgenene. Jeg skal i alle fall nyte de siste dagene av ferien. I dag er det jo selveste nyttårsaften og de fleste har vel en stor fest med deilig middag og bobler i glasset på planen i kveld. Etterpå skal jeg snekre sammen ett antrekk for kvelden, hoppe i finstasen og dra til svigerfar for å nyte god mat. Senere skal jeg møte fine jenter for å danse oss inn i det nye året. Det blir nok så gøy! Før den tid ønsker jeg å dele min favorittoppskrift på fløtekarameller. Er det noe som hører julen til, er det vel nettopp dette. 

På vesle julaften laget svigermor og jeg fløtekarameller. Hun er kjent for sine søte gode fløtekarameller, og jeg ville så gjerne lære meg hvordan man lager de. Å koke karameller er en treningssak. Det er ikke alltid like lett å vite hvor lenge man skal koke de. Koker de for lite blir det bare kliss, koker de for lenge blir de harde som sukkertøy. Uansett, kokt for lite eller for lenge; gode er de!

Denne oppskriften gir ca. 30 fløtekarameller. 

Du trenger:
3 dl fløte
250 g sukker
60 g smør 
100 g sirup

Slik gjør du: 

♥ Ha alle ingrediensene i en kjele og sett platen på middels sterk varme. La massen koke til den har fått en mørkere farge og en "glatt" overflate. Dette tilsvarer ca. 20 - 30 min.
- For å finne ut om du har kokt dem lenge nok, ta et glass/boks med kaldt vann og dypp en teskje karamellmasse i vannet. Kan karamellmassen formes til en kule, er karamellene ferdig kokte. 

♥ Hell massen over i små muffinsformer eller oppi en kakeform. Jeg fant formene mine på Søstrene Grene. Heller du formene i en stor kakeform lar du dem stivne en god stund før du skjærer firkanter ut av deigen og pakker dem inn i for eksempel mellomleggspapir. 

 

Å lage karameller er ikke gjort i en fei. Så her må en sette av litt tid. Ellers svarer det seg ikke å lage dobbel oppskrift i samme kjele. Dette fører til at karamellene blir ødelagt og mister den fine konsistensen sin. Så ikke glem det. Denne har jeg og flere brent oss på før :-). Ønsker dere en fin feiring, og ikke minst; et godt nytt år! Vi snakkes til neste år. :-P

oreo cheesecake cookies

  Dato: 29.12.2015 Klokken: 21:00 Kommentarer: 4

I dag dro jeg til min gode venninne Nora for å tilbringe formiddagen min med henne. Nå som skolestart er rett rundt hjørnet håper jeg å få tilbrakt så mye tid som mulig med mine venninner som bor hjemme på Stord. Nora er min store bakevenninne og i dag stod en etterlengtet bakedag på planen. Gjør deg klar til å bli fristet. 

Vi bladde gjennom flere kokebøker og endte til slutt opp på en gammel oppskrift som vi har nyttet oss av mange ganer før. Nemlig Manuelas oreo cheesecream cookies oppskrift. Du finner den her. 

Vi blandet sammen ingrediensene og rullet små deigklumper i knust oreokjeks. 


Da de kom ut av stekeovnen ble de avkjølt på rist, før vi pyntet dem med smeltet hvit sjokolade. 


De ble jo ganske så fine, om jeg får si det selv.

Disse smaker nydelig. En god blanding av sjokolade og oreo - litt mektig, men nå i romjulen skal vi jo kose oss. Ønsker dere en fin kveld videre. Husk å nyte ferien! 

on the run

  Dato: 28.12.2015 Klokken: 20:22 Kommentarer: 4

Hei! Hvordan står det til med dere i julen? Jeg har det veldig fint mens jeg løper fra familieselskap til familieselskap. Jeg vil tro jeg ikke er den eneste? Da dagen går mot kveld og magen gjør vondt etter alt julegodteriet, kjenner jeg det skal bli godt å legge om livsstilen om noen få dager. Men før den tid skal jeg nyte alt julen har å komme med, fra julegodis til familietid og avslapping. 

I dag har vi vært en tur i sentrum for å bytte noen gaver og for å sosialisere oss litt. Jeg kom hjem med ett nytt skjørt som jeg gleder meg til å style. 

Nå er jeg på vei ut av huset igjen. Jeg har hoppet i koseklærne og er klar for julekrim hjemme hos kjæresten. Ønsker dere en fin romjulstid videre!

Hva gjør dere i romjulen?

todays look

  Dato: 24.12.2015 Klokken: 15:57 Kommentarer: 4

God jul, kjære leserne mine. Håper dere har fått med dere tre nøtter til askepott og en riktig god julefrokost. Det har i alle fall jeg. Nå er julegrøten kommet i magen den også, og snart skal finstasen på for kvelden. Jeg ville bare klikke meg innom og ønske dere alle en riktig god jul, og vise dere min nye skatt i kjolesamlingen. Denne kjolen fant jeg på juleshopping i Polen. 


Golden dress and golden accessories for christmas. 
Med min nye kjole, røde lepper og lokker i håret har jeg mitt juleantrekk klart for kvelden. Jeg ønsker dere alle en nydelig jul, og håper dere alle får en fantastisk kveld med de dere er glad i. Stor juleklem fra meg. 

wrapping in the last one

  Dato: 24.12.2015 Klokken: 00:19 Kommentarer: 2

To my dearest Helle.


Nå er den siste gaven pakket inn og julebesøk til gode venninner venter i morgen. Klokken har bikket 12 og svigermor har funnet frem store bæreposer fulle av gaver som enda ikke er blitt pakket inn. Hahah, lenge vare "siste liten". Jeg må innrømme at jeg er glad jeg kom i havn i år og, og det før selveste julaften var startet. Selv om jeg føler jeg ikke har gjort annet enn å pakke inn gaver i over en uke nå. Nå skal jeg straks legge vekk mac´n og hjelpe min kjære svigermor, slik også hun blir ferdig i år, hun også. :-) Ønsker dere en fin kveld videre og en riktig fin dag i morgen! 

litlejulafta

  Dato: 23.12.2015 Klokken: 20:48 Kommentarer: 4

Decorating the tree the day before christmas. 

En juletradisjon hjemme hos oss er å pynte juletreet på litlejuleafta. Der er nok mange som begynner før oss, men jeg synes det er ekstra koselig når pynten kommer frem bare noen dager før jul. Tenk at i dag er det allerede vesle julaften. Det er helt rart hvordan denne måneden har løpt ifra oss og plutselig er den store dagen her. Jeg må innrømme at jeg gleder meg som et lite barn. Mest spent er jeg på andre sine reaksjoner på mine gaver. Man vet at man har blitt voksen når man gleder seg mer til å gi bort enn til å få. Dagen i dag har gått til rydding og vasking. Jeg fikk også presset inn en liten treningsøkt noe som virkelig gjorde godt for kroppen, etterfulgt av en lang dusj med ansiktsmaske og hårkur. Så nå er jeg klar for jul! Åh som jeg gleder meg. Nå venter svigermor på meg. Vi skal lage fløtekarameller. Nam! Krysser fingrene for at de blir gode. 

 

a christmas teddybear

  Dato: 22.12.2015 Klokken: 15:54 Kommentarer: 5

En liten julebjørn til de minste. Nevøen min, Malvin, får i år gaven sin pakket inn som en liten julebjørn. Jeg kom over denne søte ideen her på pintrest og måtte selvfølgelig teste den ut selv. 

My nephews present wrapped inside of a little bear.

Jeg brukte en eske ( for eksempel en skoeske) som jeg dekket med gråpapir. Ved å dekke både esken og eskens lokk med gråpapir slipper den søte bjørnen å gå i oppløsning når gaven pakkes opp. Deretter fann jeg papp i samme farge som gråpapiret og klipte til ører, hender og føtter. Deretter klipper man ut nese, kinn og øyner, og binder bamsen sammen med ett bånd rundt halsen. Her festet jeg litt julepynt og en til-fra-lapp. 

Dette er utrolig enkelt og resultatet er jo helskjønt. Det synes i alle fall jeg :-). 

De siste dagene frem mot jul raser virkelig ifra meg. Det er så mye som skal gjøres, pakkes og mange som skal besøkes. Likevel storkoser jeg meg her jeg sitter time etter time og duller med mine gaver. Håper så klart at de som mottar gavene synes det er like koselig. Nyt førjulstiden og alt det koselige den innebærer. ♥

de siste bildene fra turen vår

  Dato: 18.12.2015 Klokken: 15:45 Kommentarer: 2

De siste bildene fra turen vår. Nå er minnekortet tømt og leserne sannsynligvis lei av å høre om Polen, Polen og atter Polen. Men ett siste innlegg må til før jeg legger Gdansk og den fine turen vår helt på hyllen. Nå er det snart en hel uke siden vi kom hjem, og jeg merker allerede at jeg lengter litt tilbake. Noe jeg savner er:

- De fine bygningene. 

- Julepynt i Gdansks gater og mitt smilende reisefølge.

- Den korte avstanden til togstasjonen som kan ta deg så langt du vil for noen få zloty. 

- Billig mat og drikke. 

- Fine ting, hus og mennesker å ta bilde av. - Julepynten på kveldstid som lyste opp hele gaten. 

 

gdansk through my phone

  Dato: 17.12.2015 Klokken: 21:31 Kommentarer: 4

med polen under våre vinger / vakre gdansk

mitt fine reisefølge 

byvandring i de vakre gatene / shoppingmode

ny dag i vakre polen

Processed with VSCOcam with f2 preset

sightseeing 

selfie med juletreet / hovedgaten pyntet til jul

lunching / rosa himmel

julemarked i gdansk / karusell

man får det ikke mer moro enn man lager selv, hihi

beanie meeny miny mo

  Dato: 16.12.2015 Klokken: 12:57 Kommentarer: 6Bukse fra Dr. Denim / Kåpe fra Bikbok / Sjal fra Pull & Bear / Turtleneck fra Gina Tricot / Veske fra Day / sko fra Reebok / Lue fra Bikbok 

Ett antrekk fra Gdansk. Hva synes du?

julemarked i gdansk

  Dato: 15.12.2015 Klokken: 16:30 Kommentarer: 2

Var det noe vi ønsket å få med oss i Gdansk de dagene vi var på tur, var det julemarkedet. Den ene dagen tok vi turen hit for å kikke i bodene i håp om å få litt julestemning. 

Til tross for at vi forlot markedet tomhendt, var det veldig koselig å kikke i bodene. De var jo så fint pyntet. 

Små barn som vi er, måtte vi jo teste ut denne tomme karusellen. Vi hadde det veldig moro,og pengene gikk til veldedighet så det var jo en vinn-vinn situasjon for alle mann. 

Jeg lever litt i min egen Gdansk boble enda jeg, så håper dere tåler noen innlegg med bilder fra Polenturen vår litt til. Ønsker dere en fin tirsdag videre!

braids

  Dato: 13.12.2015 Klokken: 19:45 Kommentarer: 5
Kåpe fra Bikbok / Skjorte fra Pull & Bear / Bukse fra Dr. Denim / Sneakers fra Reebok / Topp fra Gina Tricot / Sjal fra Acne 

Hva synes du?

julelys og julestemning

  Dato: 12.12.2015 Klokken: 21:05 Kommentarer: 1

Julepynten i Gdansk var det iallfall ikke noe å si på. Der var det pyntet i en hver butikk og julelys i ett hvert tre. Ekstra koselig var det den ene ettermiddagen da skyene ble rosa over den vakre byen. Da måtte jeg selvfølgelig knipse noen bilder.


Christmas lights and pink clouds. Such a good combo!Må innrømme at julestemningen kom snikende etterhvert som gatene fylles med julelys og gavene på julegavelisten ble krysset ut en etter en. Vurderer dere en desembertur utenlands er Gdansk ingen dårlig ide. Vel, som dere vet er Gdansk aldri en dårlig ide. Haha :-D

breakfast time

  Dato: 12.12.2015 Klokken: 09:53 Kommentarer: 2

Noen bilder fra gårsdagens frokost på Lookier Cafe, da vi testet ut enda en ny frokostcafe. Denne ble fort en favoritt med ett fint lokale og mye god og billig mat på menyen. 


Vi bestilte hver vår milkshake og jeg gikk for pannekaker, mens Marie testet ut sandwich av toast, egg, bacon, skinke, salat og ost. Nam! Mine pannekaker ble for søte for min gane, så neste gang skal jeg teste ut Maries sandwich. 

Nå er vi kommet oss til flyplassen og om en liten time ender vi snuten hjem mot Norge, kjæreste og julekos. Hjem til jul, hihi. Selv om jeg kunne tenkt meg noen dager til i vakre Gdansk, skal det bli godt å komme hjem også. Ønsker dere en fin lørdag og en riktig god helg! 

yesterdays

  Dato: 11.12.2015 Klokken: 18:23 Kommentarer: 3

Skinnskjørt fra Bikbok / Kåpe fra Zara / Veske fra Marc Jacobs / Smykke fra Jane Kønig / Boots fra Din sko / Sjal fra Pull & Bear

Hva synes du?

waking up to this

  Dato: 11.12.2015 Klokken: 09:58 Kommentarer: 0

Waking up to sunshine in my favorite town. 

Å våkne opp til solskinn en vinterdag er herlig. I dag skinner solen og vi har planer om å være turister og gå på julemarked i denne fine byen. Å bo på hotell er alltid like deilig; nye sengeklær så ofte som du ønsker, roomservice og hushjelp. Ekstra stas er det med hotellrom som har store vindu som slipper inn mye lys, med store vinduskarmer til en stump og to. I dag fant Marie og jeg hver våres vinduskarm for å legge sminken. En slik vinduskarm ønsker jeg meg i mitt fremtidige hus. Det hadde vært noe det. 


Ønsker dere en fin fredag. Jammen er det helg igjen. Nyt dagen, for det skal vi. Vår siste hele dag her i Polen står for tur. Tiden går så altfor fort! 

en torsdag i gdansk

  Dato: 10.12.2015 Klokken: 23:54 Kommentarer: 4

Hei på dere, fra Polen. Vi storkoser oss her i Gdansk og nyter ferie og godt selskap. De siste dagene har vi tilbrakt maange timer på kjøpesentere og butikker og jeg krysser fingrene for at ale blir glade for hva som ligger under juletreet i år. I dag har vi prioritert annet enn bare shopping. Her er noen bilder fra dagen; 

Da klokken slo ti dro vi ut i Gdansk´s vakre gater for å få i oss litt mat. 

Valget falt på Goldwassers coffeshop. Ettersom vi er så altfor glad i Goldwasser restauranten, måtte vi jo teste ut cafe´n også. 

Etter en liten frokost dro vi ut i gaten for å knipse litt bilder. Man kan umulig være i Gdansk uten å ta bilder av de fine bygningene. 

Nå i juletider er hovedgaten i Gdansk pyntet med fine julelys, og et enda større og finere tre. 

Etter en rusletur i gatene fant vi en bakgård til å knipse noen bilder av dagens antrekk, før vi dro videre til Jaques andre hair and spa for manikyr, massasje og hårklipp. Snakk om en skikkelig pleie-dag!


Nå er vi tilbake til hotellrommet og straks klare for å finne sengen. Håper dere har hatt en fin torsdag! 

hello gdansk

  Dato: 08.12.2015 Klokken: 23:20 Kommentarer: 1

I formiddag satt Marie og jeg oss på flyet fra Haugesund til Polen for årets tredje og siste Gdansktur. Julegavehandling, avslapping og kos står på agendaen denne turen, og det gleder jeg meg veldig til. Ser frem til fire fine dager med min gode Marie i denne vakre byen. Ekstra koselig er det jo nå i juletider med lys og glitter overalt. Skal prøve å få knipset mange bilder til dere. Krysser fingrene for at julestemningen er på plass da vi vender snuten hjem. Men først en varm dusj før puten og flere timer søvn venter på meg. Ha en fin natt, kjære lesere.

sunday

  Dato: 06.12.2015 Klokken: 16:37 Kommentarer: 1

Før vi dro hjem fra Bergen knipset jeg noen bilder av vårt kjære oliventre som har fått seg en liten makeover. Selv om julen blir feiret hjemme på Stord måtte vi jo pynte leiligheten litt. Oliventreet er det nærmeste Petter og jeg kommer et barn så det blir ofte snappet og dullet med. Etter kun to måneder har vi allerede problemer som "foreldre". Hvem skal vanne treet når vi er hjemme og feirer jul? Haha. Til tross for lite vanning ble barnet i alle fall pyntet til jul, med julekuler i gull. Det ble så fint så. 


I dag høljer det ned utenfor vinduet, og jeg tenker på alle dem som er ute å går i fakkeltog for å beholde den kliniske avdelingen på sykehuset på Stord. Jeg skulle gjerne vært der ute med dem og bidratt for slik en viktig sak. Men i dag måtte både 65 årsdag og fakkeltog vike for eksamensoppgave som skal inn i morgen formiddag. Jeg får gå tilbake til arbeidet. Ønsker dere en fortsatt fin helg. 

julekalender og julekos

  Dato: 05.12.2015 Klokken: 18:54 Kommentarer: 0

God lørdag alle sammen! Noen som har sovet lenge i dag? Det har i alle fall jeg. Jeg sov ekstra godt i natt og da klokken bikket ti var dynen for varm og god, og kroppen for trøtt til å stå opp så vi låg å dro oss til klokken nærmet seg halv ett. Noen lørdager innimellom må det være lov. Etter alt for mange timer på puten spiste vi en god frokost hjemme hos svigermor, før vi dro hjem til meg. Siden den tid har jeg pakket inn kalendergaver til kjæresten, hørt på julemusikk og gjort litt nettshopping. 


Its the most wonderful time of the year.. tra la la la la 

Jeg må ærlig innrømme at jeg ligger langt bak skjemaet i år. Kalendergavene er ikke pakket inn og ikke en eneste julegave er helt ferdig. Hva finner man på til fedre og brødre? Men heldigvis har jeg juleferie og enda god tid til å bli ferdig. Det er deilig å tenke på! Nå står lørdagspizzaen i ovnen og i kveld blir det venninnebesøk. Det blir bra! 

Hva gjør dere i dag?

hei igjen

  Dato: 02.12.2015 Klokken: 14:50 Kommentarer: 3

Hei på dere som i en så altfor lang periode har klikket dere inn på bloggen i håp om en ny post, men blitt møtt med den samme gamle antrekket. Jeg beklager! November forsvant i eksamenslesing. Det forklarer mitt fravær her inne. Bloggen min er hobbyen min, og i november har jeg ikke hatt tid til hobby. De kveldene jeg har hatt lesefri har jeg tatt meg frihet til å bare slappe helt av. Noe som har vært ganske deilig. Tusen takk til alle dere som har klikket dere innpå siden min de siste ukene. Det betyr mye for meg. Nå er det desember og jeg håper å få blogget mye den neste måneden. Dersom dere har noen ønsker, er det kjekt om dere legger igjen en kommentar. 

Noen bilder fra min november

Det har vært en utrolig fin høst i Bergen i år, med minimalt med nedbør. De siste ukene har dette endret seg kraftig, og det har for det meste bøttet ned hver eneste dag. Inni mellom all lesingen har vi hatt besøk av familien min. Når de er i Bergen bruker vi å dra ut å spise og dra på håndballkamp etterpå. Valget av spisested faller ofte på Egon, hvor de har så mye god mat. Mine favoritter er Egons pizza, cheeseburger og salater. Til tross for at jeg nå er student, må jeg innrømme at jeg aldri har vært så mye ute å spist som denne høsten. Slik blir det vel når foreldre spanderer. Det er jo ekstra koselig å dra ut å nyte et bedre måltid når familien samles igjen etter flere uker. 

I november hadde jeg eksamener i to fag og da ble det laget tankekart til fargetusjene ikke lengre virket og hånden verket. På mandag skal oppgaven for det tredje faget jeg har denne høsten inn. Da er det offisielt juleferie! Jeg gleder meg!

Da vi endelig var ferdig med den lange eksamensperioden sist torsdag dro vi ut for å feire! Resten av helgen var det høy kosefaktor. Vi var på julehandel, hadde kosekveld etter kosekveld og var på lysfesten på festplassen. Det var utrolig koselig, med julesang, juletre og fyrverkeri. Nå har vi vendt snuten hjem til Stord, til tantekos, avslapping, familie og en aldri så liten forkjølelse. Håper det står fint til med dere.