desember 2014 (kajasagenes)

nytt år, nye muligheter

  Dato: 31.12.2014 Klokken: 15:49 Kommentarer: 3

Da står den siste dagen av 2014 for tur. I morgen har vi startet ett helt nytt år med blanke ark, og bare du kan bestemme hvilke fargestifter du vil bruke. Vi har vel alle våres ønsker for det nye året. Ting vi vil gjøre annerledes, ting vi skal bli bedre på og ting vi kanskje ikke skal legge så mye vekt på. Fjorårets nyttårsforsetter var lange og mange, og innen den første uken hadde passert var allerede tre av dem brutt. Jeg er vel ikke den eneste som har gått i den fella?


Årets nyttårsforsetter vil blir korte og få. I år handler de ikke om å "trene mer" og "spare mer penger", men å trene og spare og kutte ut ordet "mer", så blir ikke målene umulige å opprettholde. Ikke vær for streng mot deg selv. Ingen av oss er superhelter, og vi vil neppe blir det i det nye året heller. Øverst på listen min vil jeg skrive "ta vare på kroppen min". Den beste innvesteringen du kan gjøre er vel å investere i egen kropp? Det er jo den du bor i for resten av livet ditt. 

Før jeg runder av her, må jeg få ønske dere et fantastisk nytt år, kjære lesere! Kos dere i kveld og avslutt 2014 - boken på en uforglemmelig måte! Vi snakkes til neste år! Stor klem!

min desember

  Dato: 30.12.2014 Klokken: 19:39 Kommentarer: 2

the bestfriend bracelet

  Dato: 30.12.2014 Klokken: 12:56 Kommentarer: 1

På barneskolen hadde alle jentene i klassen slike bestevenn-smykker. Jeg delte mitt smykke med Nora, som har vært min bestevenn i fjorten år nå. Så da jeg kom over noen tilsvarende armbånd på bikbok denne høsten, kunne jeg ikke unngå å kjøpe dem. Armbåndet er en del av et annet armbånd som danner et hjerte når det kommer sammen med sitt tilhørende armbånd. I hjertet står det skrevet best friend. En av Noras 24 kalendergaver dette året var ett slikt armbånd. En smule barnslig kanskje, men det er jo ganske fint å se på og setter tusen minner i sving. 


The bestfriend bracelet 

 

antrekk fra november og desember

  Dato: 29.12.2014 Klokken: 20:26 Kommentarer: 4


Hva synes du? Noen du likte?

home made christmas tree

  Dato: 29.12.2014 Klokken: 14:56 Kommentarer: 4

Her en kveld fant jeg ut at jeg ville prøve å lage meg et lite hengende juletre. Har sett disse fine trærne på weheartit noen år nå. Jeg har lenge sagt at jeg vil lage meg et slikt til leiligheten min en gang i fremtiden. Hvorfor ikke prøve de ut allerede i år? Så jeg gav det et forsøk. 


Det du trenger for å lage et slikt tre er: pinner (neste gang skal jeg gå for bjørk ettersom det er finere), hvit tau, sag, julepynt og tynn ståltråd. 


Det første du gjør er å dele opp pinnene i ulike størrelser. Her kan du selv velge hvor stort juletre du vil lage. Neste gang ønsker jeg å lage et som er enda større, slik at jeg kan feste på julelys - det tror jeg hadde blitt fint. Deretter knytter du tauet og danner en trekant av pinnene. Jeg fant ut at det var bedre å feste julepynten på etterpå ved hjelp av en tynn ståltråd, istedenfor å bruke pyntens opphavlige trå. På toppen av treet valgte jeg å feste en kjeramikkstjerne. Her kan du igrunn pynte med hva du vil, en fin julekule, et reinsdyr - you choose! 

Hva synes du?

casual

  Dato: 28.12.2014 Klokken: 19:50 Kommentarer: 6


skinnjakke - bikbok / sjal - cubus / genser - zara / bukse - dr. denim / sko - dr. martens 

Hva synes du?

l´occitane

  Dato: 28.12.2014 Klokken: 13:42 Kommentarer: 8

Gjennom hele desember har jeg åpnet en liten gave hver dag. Her en dag fikk jeg dette lille settet med l'occitane produkter. Da smilte jeg fra øre til øre. 

Bodylotion, lypsyl og håndkrem. 

L'occitane er kjent for sine gode produkter. Håndkremene deres har lenge vært en favoritt, så nå gleder jeg meg til å prøve ut de andre produktene. 

all black

  Dato: 27.12.2014 Klokken: 11:34 Kommentarer: 6

kåpe - bikbok / hatt - ebay / bukse - spania / tshorte - monki / sko - new look 

Hei og god lørdag alle sammen! Halvveis i juleferien allerede? I dag står litt julegavebytting og julelunch på planen. Formen er ikke helt på topp så vi får se hva dagen bringer. Ønsker dere en fin lørdag. 

Hva synes du?

god jul

  Dato: 26.12.2014 Klokken: 21:16 Kommentarer: 4

God jul kjære lesere! Vil tro det ikke bare er jeg som har glemt litt bort de hverdagslige gjøremålene i filmtitting, familieselskap og alt for mye mat? Det er vel slik disse juledagene skal være? Men et lite ønske om en god jul skulle jeg da klare å presse frem i dette travle latmannslivet. 

Julaften gikk over alle forventninger. Til tross for at jeg fremdeles er syk, med dunkende hode, tette bihuler og mye øreverk, var dagen så fin den kunne bli. Vi spiste julefrokost hos pappaen til Petter. Så Tre nøtter til Askepott og besøkte gravene. Deretter fulgte julegrøtspising med familien og farmor. Petter drog så hjem for å feire jul med familien sin, mens vi fikk storfint besøk av både bestemødre, søskenbarn, tanter og onkler. Vi spiste god mat og åpnet fine gaver. Jeg er så takknemlig! Da klokken var passert tolv kom Petter med enda flere gaver. Skal si jeg har vært snill i år!

De to siste hviledagene har vi besøkt familier på begge sider. I går dro vi på hytta til tanta mi. Der var det julesanger, mat og quiz. Før vi avsluttet kvelden med filmdate på besøk hos søsteren min og kjæresten. Filmen var dårlig, men vi koste oss mye for det. I dag har vi vært på julebrunch hos tanten til Petter. Der ble vi servert god mat i hyggelig selskap. Mat, mat, mat, mat - det er igrunn det julen handler om? Haha. Mens de andre bruker denne dagen i året til å gå ut og kose seg, har jeg funnet frem nesespray og paracet. Godt innrullet i teppet krysser jeg fingrene for at formen er hakket bedre i morgen. Ønsker dere en fin kveld, og en riktig god jul, alle sammen. ♥

my christmas look

  Dato: 24.12.2014 Klokken: 14:08 Kommentarer: 1

Curly hair, red lips and golden sequin dress 

Red and gold, the colors of christmas Sparkle up! It's christmas time. Tenk at det er selveste julaften i dag. Nesten litt utenkelig. Min gull paljettkjole fra Nelly har det siste året blitt brukt alt for lite. Jeg synes den gjør så mye ut av seg. Det er bare når man skal pynte seg litt ekstra, man først kan ta den frem. Hva er vel da en bedre feiring enn selveste julaften? I år blir det røde lepper og gullkjole. Kledd i julens farger. Med glitrende øyenskygge og lange øredobber. Der har dere min christmas look. 

wrapping mode

  Dato: 23.12.2014 Klokken: 18:23 Kommentarer: 1

Selv den siste gaven er nå pakket og klar, og kjæresten, som har vært den vanskeligste å finne gave til i år, skal få sin gave innpakket.

Så mye fint å velge mellom..

Ønsker dere en fin dag videre! Hva gjør dere denne siste dagen før jul?

back to bed

  Dato: 23.12.2014 Klokken: 14:23 Kommentarer: 5

... It is. Da jeg våknet i dag var formen fem hakk bedre enn i går, og jeg følte meg noenlunde frisk og sånn passe rask. Jeg tok derfor turen på jobb, i håp om å holde ut dagen, og kunne ta "juleferie" med god samvittighet. Slik ble det ikke. Et par timer senere var jeg på vei hjem igjen. Siden den tid har jeg beholdt meg i sengen. Utrolig kjedelig å være syk nå i julen. Denne gangen var det visst min tur til å bite i det sure eplet. 


Da jeg kom hjem ble jeg møtt med en pose med julegaver fra bestevenninnen min, Nora. Den ene gaven var en boks pakket inn i cellofan. Da jeg løftet på boksen kjente jeg at den var varm, og på til og fra-lappen stod det skrevet nybakt. Da jeg løftet av lokket ble jeg møtt med noen av mine favorittkjeks, nam. Den fine førjulsgaven kunne ikke ha passet bedre! 

Nå skal jeg rulle godt inn i dyna og la hodet treffe puta. I håp om at morgendagen blir bedre enn i dag. Ha en fin lillejulaften alle sammen ?

Hva gjør du i dag?

gift and wrapping ideas

  Dato: 22.12.2014 Klokken: 18:30 Kommentarer: 8

Jeg lovet jo tidligere i høst at jeg skulle komme med gavetips til mor, far, kjæreste og venninner. Vel, det løftet har gått helt i glemmeboksen i disse travle førjulstider. De fleste av oss er vel ferdige med julegavene nå også? Til gjengjeld tenkte jeg da å komme med et lite innlegg med smågaver man selv kan lage og gi bort sammen med en liten julehelsing til naboer og venner. Samt hvordan man kan sette sitt personlige preg på gavene som allerede er på vei under treet. 

Det finnes jo så utrolig mange godsaker vi koser oss litt ekstra med nå i julen. Kjeks, julekaker, sukkertøy og julebrød - for å nevne noen. Best av alt er det jo også når det er hjemmelaget. Så hvorfor ikke gi bort noen godbiter til de man er glad i?

♥ pikekyss - min absolutte bake-og-gi-bort-gaven i år. Og oppskriften, den har jeg delt her. Sprø utenpå, seige inni. Akkurat slik jeg liker dem best! 

♥ marshmellows - er det noe som hører julen til, så er det marshmellowas. Oppi kakaoen blir de bløte og smaker nydelig. Hjemmelaget marshmellows har jeg aldri prøvd meg på. Ikke vet jeg om det er mulig å lage heller. Men, på søstrene grene selger de disse søte små marshmellows'ene som smelter på tungen. Oppi en krukke med en sløyfe blir jo det hele litt hjemmelaget også.

♥ sunne knekkebrød - her i huset er det dette mamma har gått for til flere av naboene. Disse knekkebrødene er supersunne, og inneholder fiber og mange gode korntyper. Perfekt å servere til julefrokosten. 

Noe jeg ønsker å få laget denne julen er fløtekarameller og denne herlige daim-sjokoladen. Den så jo bare helt himmelsk ut - må prøves!

Å dille og dalle med gaver er noe jeg er god på. Jeg elsker å sitte time etter time kun for å få den ene gaven til å se ut nett slik jeg vil. Da man ser resultatet blir det som regel alltid verdt strevet. 

♥ cellofan - å pynte med cellofan tar seg alltid veldig godt ut. Det er utrolig enkel måte å pakke inn på, og sammen med en liten sløyfe, har du prikken over i'en på en fin gave. I år har jeg pakket inn mine lykter, juletrær og godteriskåler i cellofan. Fint og enkelt. 

♥ godterier - sjokoladekuler, karameller og drops gjør seg godt ut som gavepynt også. Slike hvite og røde julestokker er min favoritt nå i julen. 

♥ julekuler - og annen julepynt, trenger ikke bare å henge på juletreet, men er også fine under treet på gavene. 

♥ bilder - i år har jeg satset på å gi bort personlige gaver. Hva er vel mer personlig enn bilder? Det finnes vel ikke en finere til og fra-lapp enn et bilde der det gjemmer seg mange fine minner?

♥ kristtorn - eller granbar eller kongler. Disse tre tingene fra hagen gir gaven en julestemning uten like. Ekstra fine er kristtornene når de fremdeles har de røde fine bærene på seg. Konglene er ekstra fine dersom de er snømalt. Ved å snømale konglene er de jo fine som julepynt også. 

♥ pepperkaker - med en desj melis på og kanskje noen non stop. Samt navnet til vedkommende skrevet i melis. Det synes jeg hadde blitt en veldig fin gavepynt. Både personlig og god på smak. 

♥ lag på lag - det er ikke bare i moteverden lag på lag-stilen funker. Også i gavepapirverden! Ved å bruke et ensfarget og rolig gavepapir som utgangspunkt , kan man legge et nytt lag med fargerik eller mønstret gavepapir oppå, uten at det blir too much. 
Skal du gi bort penger eller gavekort til jul, er denne lille boksen her en fin liten boks å gjemme det i. Dette er gjort på fem minutter, og det eneste du trenger er en dorull, papir, lim, bånd og kanskje noe å pynte den med? Ovenfor ser dere en liten gjennomgang på hvordan man lager boksen. 

Håper dere likte innlegget!

my cup of tea

  Dato: 22.12.2014 Klokken: 14:10 Kommentarer: 1

Blæ, så ble jeg sengeliggende i dag og. Æsj. Nesen er tett, hodet dunker og kroppen verker. Jeg har så mye jeg skal gjøre. Jeg burde vært på jobb, ryddet og vasket, og hjulpet mamma med alle hennes tusen to-do's nå før jul. Men jeg orker bare ikke. Hodet vil, men kroppen streiker. Jeg er virkelig ikke bygd for å være låst til sengen hele dagen. Vel nok sutring. Som et lite plaster på såret dukket Det Nye opp i postkassen min her en dag. 

Så nå har jeg funnet frem mitt favorittblader av alle, rullet meg inn i dyna og knasker sjokolade. Det er jo slik jeg koser meg. Ikke det at sjokoladen smaker så mye da, haha.  


Intervjuet med Astrid Smeplass falt i god jord hos meg. Jenta er jo rå, og får meg virkelig til å tenke at det kommer lysere dager. Neida, jeg bare tuller. Ønsker dere en fin mandag. Hakuna Matata, folkens!

in my boots

  Dato: 21.12.2014 Klokken: 18:31 Kommentarer: 6

kåpe - bikbok / cardigan - hm / genser - monki / sjal - cubus / støvler - hunter 

Gårsdagens antrekk. Hva synes du?

mummifrokost og sykdom

  Dato: 21.12.2014 Klokken: 14:18 Kommentarer: 3

Hei og god søndag sammen! Tenk at nå er det kun tre dager igjen til jul? Vil tro de fleste av dere har fått juleferie nå. Det må jo være helt himmelsk å nå skulle ha fri i hele to uker! Jeg selv skal jobbe i romjulen og de to resterende dagene før jul. Men det gjør meg ingenting, er jo så koselig å jobbe nå i jula. I dag er jeg sengeliggende med en kraftig forkjølelse dessverre. Jeg som trodde jeg var ferdig med all sykdom for desember måned, men neida.  På onsdag kom forkjølelsen og hodepinen snikende igjen. I går merket jeg at jeg var utrolig sliten og lei, og i dag er jeg ikke mye bedre. Dagens tur til Tysnes ble erstattet med avslapping i sengen. Huff jeg har ikke tid til dette.. Nå rett før jul. Krysser fingrene for at en dag med full avslapping skremmer basseluskene bort. 

En søt kopp med skogsbæryoghurt, havregryn og rosiner gjør heldigvis dagen litt bedre. 

 

Ønsker dere en fin og frisk søndag!

 

in the making; gingerbread

  Dato: 17.12.2014 Klokken: 20:24 Kommentarer: 6

Åh i dag har vi kost oss. Familien + kjærester var samlet til en god middag etterfulgt av pepperkakebaking. Med julemusikk, julebrus, en stor skål godis og en hel gryte med hjemmelaget pepperkakedeig var vi klare til å innhente julestemningen. Litt julestemning rikere ble vi, samt en hel haug pepperkaker. Nå er magen full av godterier og pepperkaker, og en litt for stor dose pepperkakedeig. Det er jo bare såå altfor godt. Kjenner allerede mageknipet kommer, hehe. Nå står håndballkamp på planen. Vi må jo heie de flinke jentene våres frem mot gull.

Ønsker dere en fin onsdagskveld videre. Kun en uke til jul, kan du tror det? Tiden går så altfor fort. 

oppskrift; pikekyss

  Dato: 15.12.2014 Klokken: 19:46 Kommentarer: 8

Er det noe jeg har blitt utrolig glad i å lage denne julen, så er det pikekyss. Eller marengstopper som noen kaller det. En skål med disse vil nok være prikken over i-en på et hvert kakebord denne julen. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele min lille oppskrift med dere.


♥  Det første du gjør er å sette steikeovnen på 90 - 100 grader. Deretter pensler du lett med matolje på bakepapiret som pikekyssene skal steke på. Klargjør så kremmerhus av plastikkposer, bakepapir eller tøyposer. 

♥ Bland sukker, eggehvite og eddik i en bolle. Pisk kraftig til røren er så tykk at den kan stå av seg selv. Ønsker du å tilsette konditorfarge er det nå, du skal gjøre det. Deretter legger du røren over i kremmerhuset og presser ut små topper. 

Dersom du lager store marengstopper på ca. 8-10 cm i diameter er en steketid på 1,5 time passe. Lager du mindre pikekyss(ca. 3-6 cm) trengs det kortere steketid. Pikekyssene skal ha en sprø utside og være seige inni. Da er de best. 

Å legge noen pikekyss i en blank pose, eller innpakket i cellofan er jo en veldig fin liten oppmerksomhet å gi bort. En liten oppmerksomhet med søtsaker til noen du er glad i. 

preparing for christmas

  Dato: 14.12.2014 Klokken: 19:24 Kommentarer: 7

Hei og god søndag! Håper dere har hatt en fin dag så langt. I dag har jeg gjort mine typiske søndagslige gjøremål. Som å rydde, vaske og pleie kroppen litt ekstra. Her en dag fant jeg frem min lille lenge med lysballer inne på klesrommet . De er koslige å ha hengende året rundt, men spesielt fine og koselige er de jo nå i jula. 

Lysballene mine fant jeg herFormiddagen ble også beståendende av marengslaging. Ukens tredje bolle med marengs"deig" ble laget og søte små pikekyss ble presset ut av sine kremmerhus. I ettermiddag har jeg vært på nissefest hjemme hos moren til Petter. Der var det mandel i grøten, julekaker og besøk av nissemor og nissefar. For en fin juletradisjon! En stor skål med pikekyss tok følge med meg til nissefesten. Skal si de ble godt mottatt! 

dagens

  Dato: 13.12.2014 Klokken: 17:20 Kommentarer: 2

Hei og riktig god lørdag alle. I dag brølte vekkerklokken halv åtte, og det var en altfor trøtt Kaja som da måtte stå opp. Dagen min har nemlig gått til jobbing på kafe'n. Etter at jeg først kom meg ut av sengen og fikk klærna på, har dagen min vært nokså fin. Ekstra koselig er det jo å være på jobb nå i disse juletider. På veien hjem snødde det faktisk også. Da jeg var kommet hjem var det faktisk fremdeles litt lyst ute. Det er ikke hverdagskost for meg da klokken har passert fire på ettermiddagen. Jeg fikk med det overtalt lillebroren min til å knipse et par bilder av dagens antrekk. 

cardigan - hm / genser - sin.say / bukse  bikbok / sjal - cubus / sko - nike air max thea 

Nå står pepperkakehuspynting, julefilm og avslapping på agendaen. Ønsker dere en fin lørdagskveld. ♥

Hva synes du?

personlige gaver

  Dato: 10.12.2014 Klokken: 18:50 Kommentarer: 4

Her en dag var jeg på fotobutikken og tok ut bilder. Å ta ut bilder er noe jeg pleier å gjøre et par ganger i året. De er jo så mye koseligere å se bilder i papir enn på Facebook. Nå har jeg tatt ut minner i bilder til å legge under juletreet sammen med gaven til mine nærmeste venninner og familien. Et lite bilde på til og fra-lappen er jo med på å gjøre hele julegaven mye mer personlig. Og akkurat dette har jeg som mål i år. For julen handler jo om å glede andre. 


En annen ting som er fint å ha på julegaven er slike julekuler som disse. De fant jeg på Søstrene grene til en billig penge. Mitt lille julegavetips denne onsdagsettermiddagen. 

stripes

  Dato: 09.12.2014 Klokken: 20:21 Kommentarer: 8

Hei alle sammen! Hatt en fin ettermiddag så langt? De har jeg! Ettermiddagen min ble tilbrakt med Noras mor og lillesøster. Vi har spist god biff middag, dessert og sett Jul på Månetoppen sammen. Noe så koselig. Ser jo ikke de to gode jentene like mye nå som før. Da jeg var med Nora hjem 3-4 ganger i uka og til tider nesten bodde hos dem. Så da er det veldig hyggelig å finne på noe sammen i ny og ned. Her kommer ettermiddagens antrekk:
kåpe - bikbok / sjal - cubus / bukse - vila / genser - zara / sko - nike thea air max 

Tirsdagskvelden skal jeg bruke på å dulle videre med julegavene mine, Mens Side og side ruller på skjermen. Det må være norsk humor på sitt beste  jeg ler iallefall høyt! Ønsker dere en fin kveld videre. 

Hva synes du?

fin start på uken

  Dato: 08.12.2014 Klokken: 11:43 Kommentarer: 6

Hei og god mandag alle sammen! Ny uke, og jeg kunne ikke ha startet den bedre. I dag har jeg fri og har med det sovet så lenge jeg klarte, dusjet og nå sitter jeg å spiser frokost. Det ble en stor skål med yoghurt, og en kopp varm sjokolade med marshmellows. Nam, skal si jeg koser meg. Planene for dagen består av et besøk til min farmor, en tur til sentrum, pannekakesteking og kosekveld med Synnøve. Jeg er sikker på at dette blir en fin dag!

Ønsker dere en fin start på uken. Hva skal du i dag?

søndag

  Dato: 07.12.2014 Klokken: 17:36 Kommentarer: 2

Hei og god søndag, kjære lesere. Andre søndag i advent allerede. Har dere husket å tenne det andre lyset? Denne søndagen har løpt fra meg. Jeg har pakket inn gaver i nesten hele dag. Jeg duller så mye med hver eneste en, så timene løper fra meg. Men det er jo så koselig, og med litt julemusikk i bakgrunnen kan jeg godt dulle videre i enda flere timer. I går dro jentene, mamma, min søster og jeg, til Haugesund for å handle inn julegaver. Da jeg kom hjem igjen bar det rett på middag til faren til Petter, etterfulgt av filmkveld med Nora og Espen. Veldig koselig, sett bort fra skrekkfilmen vi så. Nå skal jeg legge julegavene på hyllen, og vaske og rydde rommet. Slike ting må jo også gjøres. Håper dere får en fin søndag videre. Stor klem ♥

oh happy weekend

  Dato: 05.12.2014 Klokken: 17:33 Kommentarer: 1

Ohoy, endelig helg. Godt er det! Den siste uken har julen inntatt skikkelig, og det merkes at vi er kommet inn i desember. Alt er bare jul jul jul og gøy er det! De siste dagene har gått til trening, julegave handling og julegave innpakking. Blir så glad for hver lille gave jeg blir ferdig med! I ettermiddag har jeg fått ryddet litt på rommene mine, og godt er det - for det trengtes! De to siste dagene merker jeg en forkjølelse har dratt seg på. Host og huff, håper det går over like fort som det kom. Nå skal jeg bare legge meg paddeflat og slappe helt og fullt av. Det merker jeg at kroppen trenger.


Julepynten og julelysene har også funnet seg veien inn på romma. Bilder av det får jeg vise en annen gang. Ønsker dere en fin fredagskveld og en riktig god helg. ♥

golden jaguar jacket

  Dato: 02.12.2014 Klokken: 16:16 Kommentarer: 5

bukse - bikbok / bomber jacket - bikbok / sjal - acne / sko - dr. martens 

Hva synes du?

første desember

  Dato: 01.12.2014 Klokken: 17:04 Kommentarer: 1

Hei, og god mandag og ikke minst god første desember. Den første dagen i min favoritt måned - jeg gleder meg. Desember er fylt med kos, latter, sang og familie. Definitivt den beste tiden på året. Julelys og pepperkaker, gleden av å gi og få, avslapping og mimring. Åh, jul er bra. I år har jeg laget julekalender til min kjære bestevenninne, Nora, som er i militæret. Jeg håper kalendergavene blir en fin nedtelling til den store kvelden. 


Counting down for Christmas 

Jeg har også vært så heldig å få en julekalender tilbake. I dag fikk jeg den søteste førstehjelpsboksen du kan tenke deg. Den var virkelig fin. En liten eksamensgave etter min siste eksamen på videregående ble den faktisk også. Så deilig å være helt ferdig nå. Slik at jeg kan bare nyte og kose meg i desembermåned. Wiho ♥