oktober 2015 (kajasagenes)

to someone who deserves it

  Dato: 31.10.2015 Klokken: 11:26 Kommentarer: 0

 

A little bucket of roses to someone who deserves it. 

Her en dag var jeg innom mormoren til Petter med en bukett roser. I bunn og grunn for at hun fortjener det. Alltid like hjelpsom og snill, som hun er. Min kjære mohair cardigan klarte jeg å brenne hull på noen uker tilbake. Det var ikke et problem for den gode bonus-mormoren. Det er godt vi har slike hjelpsomme mormor-er. I dag står kakebaking og familieselskap for lillebror som ikke er så liten lengre. Han ble sytten år i går, og det feirer vi i dag. Ønsker dere en fin lørdag!

Hva gjør dere i dag?

59 grader nord

  Dato: 30.10.2015 Klokken: 12:48 Kommentarer: 0

God fredag alle sammen! Jeg storkoser meg hjemme på "besøk", med barnepass, venninnebesøk og familietid. Det er travelt, men så koselig. Jeg vil jo rekke over alt og alle. I går møtte jeg to venninner over en frappe og litt knask på en nokså ny kafe vi har fått i sentrum. Jeg har kun vært innom der en svipptur tidligere, så gøy å endelig få teste ut den velomtalte butikk-cafeen. Alt som finnes der av interiør kan faktisk kjøpes! 

Disse lampene kunne jeg tenkt meg med til leiligheten. Så kule!

Jeg ente opp med å bestille en frappe caramell, som alltid. Den er en alltid like god!I dag har lillebror bursdag, så da blir det feiring! Men før den tid skal jeg til en venninne snikere sammen et kostyme for halloween. Det blir spennende! Noen av dere som skal hoppe i ett kostyme i helgen? Hva skal dere isåfall være? 

Ha en fin helg, alle sammen!

fluffy

  Dato: 26.10.2015 Klokken: 22:09 Kommentarer: 8
Mobildeksel fra Malene Birger
Genser fra Bershka / Skinnskjørt fra Bikbok / Vest fra H&M / Boots fra Din Sko / Veske fra Marc Jacobs 

Hei og god mandag alle! Har dere hatt en fin start på uken? I dag ble jeg møtt med tacokvelds av to kjekke gutter, etter dagens treningsøkt. Det er ikke gale. Så nå har jeg spist taco for tre. Haha! I morgen vender jeg snuten hjem til Stord for å være der i en liten uke. Det skal bli deilig. Gleder meg til å få se både familie og venninner igjen. Håper mandagen har vært snill med dere. Stor klem!

Hva synes du?

20 ting jeg har lært på 20 år

  Dato: 25.10.2015 Klokken: 17:37 Kommentarer: 6

1. Gjør det som passer deg. Lytt til stemmen inni hodet ditt. Den vet som regel best. 

2. Gode skolerutiner vil hjelpe deg resten av livet. Jeg takker en oppfølgende mamma for å alltid stille opp på barneskolen og gav meg gode lekserutiner. :-) 

3. Ta førerkortet! Og gjør det så tidlig du kan. Ikke utsett det, slik som meg. Jeg tok det for fem måneder siden, og angret da på at jeg ikke bare hadde tatt den med en gang jeg kunne. Det dumme med å utsette ting, er at det blir så lett å utsette det videre. Men viktigst av alt - ta førerkortet! 

4. Behold din naturlige hårfarge. Ingenting vil kle deg bedre enn det som er naturlig. På barneskolen kunne jeg ønsket jeg såg ut som Will i WITCH, med rødt, kort hår. Siden den tid har jeg hatt lyst til å prøve flere ulike stiler, men det er aldri blitt gjennomført. Noe jeg den dag er glad for i dag. Striping og farging sliter utrolig mye på håret og når man først er bitt av basillen er det vanskelig å slutte. Er det noe jeg har hørt fra flere er det "Aldri begynn å stripe eller farge håret ditt." En vakker dag blir jeg nok lei og vil teste noe nytt, det er klart. Men enn så lenge vil jeg prøve å spare håret mitt for den type slitasje. 

5. Invester i mobilbeskyttelse! Skal vedde på at det er noen tusen mobilskjermer som har blitt reddet av den blanke beskyttelsen, som er umulig å få på (dumme dritt bobler!). Jeg pleier å være flink å alltid ha på både beskyttelse og deksel. Sett bort fra da jeg var på russetreffet i Stavanger. Akkurat den helgen av alle andre mulige helger, hadde jeg på verken deksel eller mobilbeskyttelse og kom hjem med ikke bare bakrus men også en knust bakskjerm. Klapp på skuldera for den, Kaja!

6. Planlegg alt, alltid. Er det noe jeg er avhengig av er det planlegging. Jeg skriver lister for alt og det er en genial måte å få huske ting som lett blir glemt på. Ikke bare har hjernen din godt av å slippe å gå rundt og huske på hver minste ting du skal i morgen, men det er også en fin måte å faktisk få ting gjort. 

7. Følgerantall, likes og kommentarer er bare tal. I det store bildet er ikke det som gjør deg lykkelig. Jo tidligere vi innser det, jo bedre. 

8. Ikke begynn å dra i hårstrå. For de som ikke kjenner meg, gir nok dette punktet lite mening. Haha, men for å forklare; ikke begynn å se på slitte hårtuster for å dra dem av, eller splitte dem. Det kan føre til en aldri så liten mani som er utrolig irriterende og veldig vanskelig å kvitte seg med. Haha huff..

9. Reis og opplev. Det er ingenting som er bedre enn å være på reis, oppleve nye steder og bare nyte å være borte litt. Penger brukt på reiser, er penger godt brukt. Etter å ha reist til nye steder sitter du igjen med så mange fine minner. Er det noe jeg vil gjøre når jeg er ferdig å studere er det å reise, mye og langt.

10. Det er ikke alt du bare ha. Det virker kanskje vanskelig å forstå når man står fremfor den fineste vesken, jakken eller skoene. Men jeg kan love deg en ting, om to uker har du glemt hele vesken, jakken eller skoparet. Materialistiske ting gir bare kortvarig lykke. Uheldig, men sant. 

11. Ikke sammenlign deg med andre. Denne er vanskelig, men veldig sann. Vi mennesker er så ulike. Vi har ulike utgangspunkt og kan ikke alle bli like vakre, tynne, trente. Fokuser heller på å bli den beste versjonen av deg selv, i stedenfor å fokusere på å være bedre enn andre. 

12. Vær åpen for å bli kjent med andre. Uten vil du aldri få deg nye venner, og kanskje du går glipp av noen virkelig flotte mennesker. 

13. Lytt til kroppen. Sier kroppen nei, så sier den nei. Har du hodeverk så er kanskje ikke det lureste å bli med ut å drikke. Er du sliten, dropp dagens trening. Lytt til kroppen din. Kroppen er det viktigste du kan investere i. Det er tross alt den du skal leve med resten av livet. 

14. Skjekk synet ditt. For en som kun har sett på ett øye i 12 år og trodd det var helt normalt, har jeg lært at synet er ikke noe man tuller med. Hadde øyet mitt blitt behandlet som det skulle på fire-årskontrollen, kunne jeg i dag sett skikkelig med to øyner. Veldig mange går rundt med hodeverk, noe som ofte skyldes dårlig syn. Ta deg en tur til øyelegen eller på synssenteret. 500-lappen vil være verdt det. 

15. Le. Finnes det noe bedre enn å kjenne magemusklene jobbe for harde livet? Omring deg med mennesker som gjør deg glad og får deg til å le. Humor er en viktig nøkkel i de fleste vennskap og andre viktige forhold. 

16. Ta vare på de som tar vare på deg. Etterhvert som du vokser opp vil du oppleve å både få og miste venner. Ta vare på de som sender deg den lille meldingen på kveldstid da klokken bikker halv elleve, og slik gjør dagen din bra. De som viser at de tenker på deg og at du betyr noe. De er de viktige menneskene som man må holde på. Ikke de som aldri kan bli med eller aldri tar initiativ. Et forhold trenger ikke bare en person, men to. Pass på at dere verdsetter det like høyt, begge to. 

17. Snakk om følelsene dine. Er du trist, si det, er du glad, si det òg! Det letter på trykket på dårlige dager, og deler gleder med andre på gode dager. :-)

18. Ikke ta familiens nærvær forgitt. Sett pris på de du har rundt deg, for alt de gjør for deg og alle ønsker de har for deg. De er grunnmuren til du er blitt som du har blitt. 

19. All erfaring er god erfaring. Vi lærer mens vi lever. Går du tryne, har du lært noe av det óg. 

20. Penger er langt fra alt her i verden. 

Hentet litt inspirasjon fra vakre Anette og laget min egen liten liste med ting jeg ville fortalt 10, 14 og 17 år gamle Kaja. Hva ville du hatt på listen din?

sunday brekkie

  Dato: 25.10.2015 Klokken: 14:28 Kommentarer: 6

God søndag, alle sammen! I dag disket vi opp skikkelig frokost med gårsdagens nachos, salat, brød og mye godt pålegg. Deilig! For øyeblikket nyter vi frokosten i sofaen mens noen episoder Sherlock Holmes ruller på skjermen. Den serien er både spennende, moro og gjør at du må tenke litt. Gøy!


Forje ukes roser er fortsatt like fine. 

Nå venter Petter og Holmes på meg. Vi snakkes!  Ønsker dere en fin søndag. 

pancake saturday

  Dato: 24.10.2015 Klokken: 13:01 Kommentarer: 5

God morgen, og god lørdag! Litt sent for morgen kanskje, men det er jo lørdag. Timeplanen blir jo alltid litt forskjøvet da, ikke sant? Jeg startet fridagen med pannekakesteking. Nå er havrepannekakene mine tilbake for fullt på frokostlisten. Det er jo så godt! Kombinasjonen med cottage cheese og hjemmelaget blåbærsyltetøy må nok være min favoritt. 

Til pannekakene trenger du egg, havregryn, melk og en liten skje bakepulver. 

I Bergen både blåser det og regner det, i dag. Jeg har med det planer om en skikkelig innedag med baking og tente stearinlys. Men før den tid venter en styrkeøkt på treningssenteret. Det blir nok deilig! Jeg må bare mote meg opp til å komme meg ut døren, haha..

Ha en super lørdag, hjerter. 

last autumn i wore this

  Dato: 23.10.2015 Klokken: 13:46 Kommentarer: 1

Ettersom det har plasket ned hele denne uken, har jeg ikke fått tatt et eneste antrekksbilde denne uken. Jeg tenkte med det at jeg kunne friske litt opp fjorårets høstarkiv og dele noen av antrekkene her. Noen som falt i smak? Ønsker dere en super fredag. Nå skal jeg ut å møte to skolevenninner over et lite kafé-besøk. Det blir nok en fin start på helgen!

Hva synes du?

on a thursday

  Dato: 22.10.2015 Klokken: 16:29 Kommentarer: 2

.. we eat burgers!!

Oh, so yummy!
Ikke hverdag man nyter så god middag som denne her. Heldig er jeg som har en kjæreste som liker å eksperimenter på kjøkkenet og i matveien. Jeg selv holder meg til det gamle og kjente - det som jeg vet blir godt. Jeg er i grunn ikke så flink til å teste ut ny mat. Etter vi flyttet har jeg fått smake flere nye nydelig middagsretter. Dagens hamburger var intet unntak! Med smeltet ost, BBQ-saus og guacamole ble den like god som den de selger Egon, om ikke bedre ;-). Så sunt er det kanskje ikke, men det må være lov å kose seg litt ekstra en torsdagsettermiddag når regnet plasker utenfor. Eller hva?

Ønsker dere en fin ettermiddag i regnet! 

sunday roses

  Dato: 18.10.2015 Klokken: 15:20 Kommentarer: 2

Hei og god søndag alle sammen! Solen titter inn vinduet og jeg skal snart dra med meg kjæresten ut på trening. I dag ble vi liggende i sengen helt til klokken passerte halv ett (!!). Er det i det hele tatt lov? Vel, i dag var det det! Etter gårdagens besøk og fjelltur var jeg helt utslitt. Hadde jeg funnet sengen klokken syv hadde jeg uten tvil sovnet. Så dermed var det ingen dumme alarmer som skulle vekke meg fra skjønnhetssøvnen min i dag. 

I går ble det ikke bare besøk av Petter sin familie, mamma og lillebror. Søsteren min, Maja og nevøen min, Malvin, kom på overraskelsesbesøk. Så koselig! Skal tro jeg ble glad når jeg så den vesle hjerteknuseren min igjen (og søsteren min selvfølgelig), men det er noe spesielt med disse babyene. Så mye kjærlighet.Ikke nok med storfint besøk, vi fikk også en bukett med nydelige roser. Roser er så fint. Etter jeg ble student, blir det ofte nedprioritert på handlelisten, og da er det ekstra gøy å få det av andre. Så nå har vi roser på både stuebord og spisebord. Vi er heldige. Usikker på om Petter finner den samme gleden i en bukett med roser som jeg, men men. Haha!

Etter fjelltur ble laget vi hjemmelaget pizza før besøket dro hjem, og vi halvsov på sofaen til klokken nærmet seg tolv. Fin lørdag med andre ord! I dag står litt lesing, en treningstur og fleskepannekaker på menyen. Det er blitt en liten søndagstradisjon hos oss det. Pannekaker og Farmen, ingen dårlig kombinasjon! 

Ønsker dere en fin søndag i solen!

the casual dress

  Dato: 17.10.2015 Klokken: 14:17 Kommentarer: 6


Kjole fra Vero moda / jakke fra Bikbok / sko fra Reebok / veske fra DAY by Birger et Mikkelsen 

God lørdag fininger! Her skinner solen og dagens mageøkt er overstått. I går fikk vi besøk av faren til Petter og familien hans. Da var de på Akvariet og så møttes vi på Peppes for å spise pizza, nam! I dag er de på besøk hjemme i leiligheten hos oss. Om en liten time kommer mamma og lillebroren min også på besøk. Da blir det fotballkamp i leiligheten, mens mamma og jeg tar turen til Stoltzen. Dit har jeg ikke vært siden starten på september, så nå var det på tide! 

Ønsker dere en fin lørdag videre!

høstvær og helg

  Dato: 16.10.2015 Klokken: 13:19 Kommentarer: 0

Hei og god fredag! Jippi helg og fridager, det er alltid like deilig. Nå har virkelig høstværet kommet til Bergen, med fine farger på trærne, sol og litt ekstra kaldt når man står opp om morgenen. I går var det ikke mer enn fem grader ute da jeg dro til skolen. Brr, iskaldt i tynn jakke og strømpis. I dag har jeg ikke kommet meg ut døren enda, og har heller ikke planer om å gjøre med det første heller. 

Før jeg fortsetter med dagens lille to-do-liste tenkte jeg å dele noen bilder fra tirsdag, da min fine venninne Helle var på besøk. 


Vi vandret i Bergens vakre gater og jeg viste henne hvor jeg går på skole, før vi dro innom noen butikker og snopet noen nye godbiter til høsten. 

Vakre Helle, som for tiden bor i København og studerer der. Det var derfor ekstra koselig at hun tok seg tid til å besøke venninna si i Bergen, da hun var hjemme noen dager. 

Like ved Torgallmenningen har de i en sidegate de fineste blomstrene du kan tenke deg. Hit må jeg alltid bort å knipse ett bilde når jeg går forbi. 

Ringer inn helgen med vakre blomster. Da passer det fint at svigermor var på besøk forje helg og pyntet med like fine roser som de på bildet ovenfor i rosevasen min. 

Den fine tirsdagen ble avsluttet med kafe-date før Helle dro hjem til Stord, for å så dra videre til Danmark dagen etter. Nå blir vi nok ikke til å sees før det er jul. Heldigvis løper ukene fra oss, og plutselig er det jul. Jeg gleder meg isåfall allerede til å se dansken min igjen! Nyt fredagen og helgen. Stor klem!

Hva skal du i helgen?

follow me

  Dato: 13.10.2015 Klokken: 16:08 Kommentarer: 2

Etter som jeg ble student ble bloggen plutselig veldig nedprioritert noe dere sikkert har merket gode dere óg. Skole, trening, familie og venner kommer fort i første rekke, og bloggen, outfits og hverdagsinnlegg kommer fort i annen rekke. Jeg prøver å oppdatere på andre sosiale medier som instagram og vsco.co, jevnt og trutt. Du må gjerne følge meg der under navnet kajasagenes. Brukerene mine kommer du til ved å klikke på bildene. :-)

Instagram - min favorittapp av alle. Er det en plass jeg må innom hver dag, helst flere ganger til dagen, er det instagram! Her kan du holde det oppdatert på kjente og ukjente inspirerende mennesker sin hverdag. I love it!

VSCO.CO - det fine med vsco er at det ikke finnes noe som heter følgerantall eller likes. Den kan holdes hemmelig dersom man ønsker det. Her inne er det en mye friere hva man deler. Her trenger man ikkje å vurdere bildet i en halvtime før man trykker post. Jeg følger ikke så alt for mange enda, så rop ut om du vet om en fin bruker. 


Bloglovin - en redning for alle som liker å lese blogger! Husker før bloglovin eksisterte at jeg hadde laget en mappe på Ipod´n min med over 20 ulike bloggere som jeg hver og en klikket innpå hver eneste dag for å lese dagens innlegg. Så tungvindt! Med bloglovin er det så mye lettere å følge blogger. Her får en opp alle nye innlegg, og trenger med det ikkje å klikke inn på hver eneste blogg for å lese nye innlegg. Her kan man også lagre fine innlegg, oppskrifter eller inspirasjon på treningsfronten i mapper, som er veldig lett å finne tilbake til. Tommel opp for bloglovin! Følg gjerne bloggen min ved å klikke på bildet. 

Weheartit - den beste inspirsjonskilden som finnes. Du følger fine mennesker som deler inspirerende bilder. Hit må jeg innom hver dag, for min lille dose mote-, mat- og treningsinspirasjon daglig. 

Hvilke apper bruker du til inspirasjon?

by malene birger

  Dato: 07.10.2015 Klokken: 17:09 Kommentarer: 2

En ny favoritt som pryder mobilen for tiden er dette vakre sort/hvitt dekselet fra Malene Birger. Dette var en bursdagsgave fra nevøen min Malvin. Må si han har god smak i en alder av fire måneder! Haha :-)  
Med et slikt fint design har jeg mest lyst til å vise frem mobilen min til alle. Ikke bare er det fint å se på, men også veldig godt å holde i! Tommel opp for det.  :-) 

Hva pynter du mobilen din med?

layer on layer

  Dato: 05.10.2015 Klokken: 22:02 Kommentarer: 7Topp fra Bikbok / bukse fra Zara / Cardigan fra H&M / Boots fra Din Sko / Sjal fra Acne / Smykke fra Jane König / Veske fra Marc Jacobs 

Lag på lag-stilen kommer nok til å bli mye brukt desse høstmånedene. Spesielt om høsten er det deilig å kunne hive om seg varme cardigans og store sjal. Så deilig! Her ser dere også min nye skatt på veskefronten. Denne enkle men så fine Marc Jacobs vesken fikk jeg til bursdagen av min kjære. Super til både skole og ellers. 

Hva synes du?

sunday morning

  Dato: 04.10.2015 Klokken: 13:01 Kommentarer: 4

God søndag, solstråler! Hvordan står det til med dere i dag? Jeg sitter for øyeblikket og nyter søndagsfrokosten i sofakroken. Tacolefser med mye godt full slår virkelig aldri feil.  Godt og sunt og veldig mettende! Den siste utgaven av Det Nye samt macen fikk bli med meg bort i sofaen. Søndager er til for avslapping, inspirasjonshenting, oppladning og planlegging av en ny uke. 


A great way to start the day! 

På søndagen planlegger jeg mat, skole og trening for uken som kommer. Så deilig å ha noen mål for uken. Gjennomførbare mål gjør det også mye letter å få til alt du ønsker å rekke den uken. Handlelisten vert også fylt ut på søndagen, og middagsplanene blir ført inn i ukekalenderen vår. Å planlegge middager for uken er utrolig lurt. Da slipper man å bruke tid på å finne ut hva man ønsker å spise til middag hver eneste dag. Du kan trygt si jeg er glad i planlegging, haha. Nå venter en tur opp Fløyen med Astrid, etterfulgt av ukens siste treningsøkt. I dag skal armene få kjenne det! Ønsker dere en super søndag! 

Hva skal du bruke hviledagen din på?

min september

  Dato: 01.10.2015 Klokken: 18:37 Kommentarer: 4


God første oktober, alle sammen! Tenk vi er allerede kommet til oktober, litt skummelt i grunn. Plutselig er det eksamener og mye lesetid, og så er det jul. Jeg som nett følte det var sommer og jeg låg på en flytemadrass og nøt solen og livet. Oktober står for tur og høsten begynner å merkes både ute og inne. Man kler på deg litt ekstra i det man går ut døra, og ser blader falle fra trærne og tenner litt flere stearinlys i det kvelden senker seg. Ganske koselig i grunn. Slik sett kan høsten være ganske fin deg også.