september 2013 (kajasagenes)

todays

  Dato: 30.09.2013 Klokken: 22:47 Kommentarer: 16briller - cubus / jakke - veromoda / bukse - pull&bear / skjorte - gina tricot / sjal - acne 

Hva synes du?

min september

  Dato: 30.09.2013 Klokken: 17:13 Kommentarer: 7Noen du likte?

yesterdays partyoutfit

  Dato: 29.09.2013 Klokken: 19:10 Kommentarer: 22


genser - flower mesh sweather (på ebay) / skjørt - hm / sko - hm / smykke - ebay 

Hva synes du?

dagens

  Dato: 27.09.2013 Klokken: 19:48 Kommentarer: 11jakke - gina / shorts - levis / hals - gina / briller - ebay / veske - hm 

Hva synes du?

høstvêr

  Dato: 26.09.2013 Klokken: 19:39 Kommentarer: 3

Hei og god torsdag til alle. Kun en dag til, og så er det helg. Denne helgen skal tilbringes ved biologiboka, så det er ikke så supert mye å se frem til. I dag har jeg trent litt og skaffet meg nettbank. (Sånn to år etter alle andre, jepp). Jeg har også fått levert mobilen min inn til reparasjon, og fått den tilbake i dag!! Snakk om rask levering. Så nå har jeg en mobil med en låseknapp som faktisk virker. Ellers så skjer det ikke så mye spennende for tiden. Mye skolearbeid opptar dagene mine, og ute har høsten kommet for fullt. Jeg fryser rumpa av meg på skolen, hver dag. Og ser ut som en vandrende iglo hvor hen jeg trasker rundt. I morgen skal vi ha fagdag kjemi. Kan ikke si jeg ser så frem til det. X antall rapporter og vanskelige reaksjoner. Vil tro vi får nok å gjøre for å si det sånn! Håper dere har en superfin torsdag. 

Hva gjør du i dag?

i want a room like this

  Dato: 25.09.2013 Klokken: 20:33 Kommentarer: 12

Hva synes du?

viva la juicy noir

  Dato: 24.09.2013 Klokken: 16:50 Kommentarer: 4Har dere luktet på den nye parfymen fra Juicy Couture? Den er himmelsk, og jeg var så heldig til å få den til bursdagen min. 

Har du prøvd denne?

jordgubbar och choklad

  Dato: 23.09.2013 Klokken: 22:20 Kommentarer: 8


I dag er en sånn gråmandag der alt plutselig er dumt og teit. Det gjor det lite bedre å ha historieprøve i morgen også, men er ikke så mye man kan gjøre med det. Litt bedre ble det da jeg fant frem litt godis og kake. Må da være lov å sjeie ut i ny og ned? Sjokolade redder jo alle verdensproblem og desse jordbærene er helt himmelske. En dag er fant jeg denne lille posen på bunnen av en vinpose jeg fikk til bursdagen. Lykke. Nå roper sengen på meg og jeg gleder meg til å sove heelt til alarmen bråker i morgen. Natta. 

Hvordan har dagen deres vært?

lørdagens antrekk

  Dato: 23.09.2013 Klokken: 15:23 Kommentarer: 10

peplumtop - bikbok / skjørt - bershka / smykke - hm / veske - hm / sko - mani 

Hva synes du?

rydde søndag

  Dato: 22.09.2013 Klokken: 21:35 Kommentarer: 5

Denne helgen har gått i ett. Før jeg har fått tenkt tanken "nå er det helg" så må jeg innse at om ti timer er jeg tilbake på skolebenken. Huff, men men.. Kvelden i går sammen med Nora, Synnøve og Mette ble kjempekoselig. Vi koste oss med kaker og annen god mat. Så opptil flere filmer og episoder Cold Case. Jentene tutlet seg hjem i femtiden da vi alle hadde sovnet på sofaen. I dag har jeg slappet av og ryddet rommet. Noe jeg gjør hver søndag, men i dag endte jeg opp med å endre litt på det. Gøy med forandring! Nå har jeg akkurat kommet meg inn fra min første joggetur på 4 mnd. Så deilig å kunne trene litt igjen, selv om jeg kun fikk lov til å jogge i 15 minutter da. Nå skal jeg spise litt brownies og se The voice uk. I morgen er det ny uke og tilbake til rutiner igjen. Håper dere har hatt en fin helg! 


Hva har du gjort i dag?

recipe; brownies

  Dato: 21.09.2013 Klokken: 20:06 Kommentarer: 7

Var oppe å hoppet i åttetiden i dag. Klokken ni bar det på jobb, hvor jeg brukte hele min formiddag. Nå har jeg kommet hjem og tatt turen til Nora. Fikk laget en brownieskake på den lille timen jeg var hjemom. Effektiv lørdag med andre ord. Nå står jentekos og kaker for tur. Can't wait. Skal prøve å få tatt en outfit før jentene kommer. Har jo blitt litt lat på den siden den siste uka. Min unnskyldning; jeg våkner rett før skolen, trøtt og kald = tar på sjal og varm genser. 

Vel nok mas, det jeg hadde tenkt å dele med dere i dag er en oppskrift på en yummy brownieskake. Etter jeg begynte å følge denne oppskriften har jeg ikke laget andre. 


Lykke til!

materialistisk lykke

  Dato: 21.09.2013 Klokken: 13:24 Kommentarer: 11

Fikk dette sjalet fra søsteren min og kjæresten hennes, Mathias, til bursdagen. Åå, i love it! Det er så mykt, varmt, godt og fint. ♥

Hva synes du?

svar på spørsmål

  Dato: 20.09.2013 Klokken: 16:29 Kommentarer: 4

Hvilket program bruker du for å snu bildene speilvedt? Photoscape :-)

Kan du legge ut bilder av deg og kjæresten din sammen? Bilde fra bursdagen min på lørdag. :-)

Lurte på om du kunne hatt ett innlegg om sminken du bruker? Jepp, det kan jeg! :)

Hvor handler du for det meste klær? HM Divided og Bikbok. Er også stor fan av Weekday og Urban Outfitters, som vi ikke har her jeg bor. Og i utlandet handler jeg for det meste på Pull & Bear, Primark og Bershka.  :-D

Hvor er sjerfet fra? Det er fra Cubus.

Hvilke blogger leser du? Jeg leser fast de jeg følger på bloglovin. Det er en del toppbloggerer og noen andre som wossa, tlovise og prinsesseidunn. Ellers liker jeg også godt bloggen til mayteresa

Kan du vise hvordan du lager polaroid bildene? Synes det er såå fint, men vet ikke hvordan jeg kan lage de :-( Her finner du en liten forklaring på det. :-)

Hvor er den fra? Den er bestilt fra Ebay.

Så utrolig mye fint! Hvor har du kjøpt de rutete skjortene? Tusen takk! Den på nr. 7 er fra Urban Outfitters, og den på nr. 17 og 22 er fra Pull & Bear. (Dette innlegget)

Hvilken størrelse har du den i? Min personlige almanakk er i størrelsen medium. 

Noen blogger du anbefaler for å få klesinspirasjon? Wanda, wossa, explode, what i have - de må være mine favoritter.

Lurer bare på en ting. Siden du har tideligere kjøpt ting fra Ebay, er det trygt å kjøpe ting der? Og så vil jeg gjerne vite litt om leveringstidd, betalingsmåter og sånt? :) Jeg personlig har ikke hatt noe problem med å bestille fra Ebay. Det er både trygt og billig. Husk å velge selgerer som har fått hør rating. Jeg vil også anbefale deg å lage deg en paypal-konto og betale via den. Du må da være 18 år, så jeg får mamma til å betale for meg. Det eneste negative med Ebay er at det kan være lang leveringstid. Noen ting har tatt flere måneder, mens andre ting tar kun en uke. Dette kommer av at produktene blir sendt fra hele verden. :-)

Hvilket objekt bruker du? 50 mm f/1.8 :-)

Var det veldig dyrt? Er jo igrunn dyrt ja. Pudderet betalte jeg 515,- for, mens rougen kostet 335,-. Da kjøpte jeg selve boksen til pudderet også da. Der får du med svamp. Neste gang trenger jeg kun å kjøpe refill. Det koster 330,- :-)


Så utrolig fint! Lenge siden du kjøpte cardiganen og skjørtet? Cardiganen ble kjøpt i mars 2012, og skjørtet er ett år gammelt (oktober 2012). 

Er den fra LuLu? Nope, det er den ikke. Den er fra HM. :-D


Noe annet dere lurer på?

banana pancakes

  Dato: 19.09.2013 Klokken: 21:10 Kommentarer: 5Dagens kvelds ble lite overraskende pannekaker. Har virkelig fått greia for det dette året. Synest pannekaker smaker fem (000) ganger bedre enn annen brødmat. Så er det jo så mye god frukt man kan spise sammen med det! Denne gangen laget jeg meg bananpannekaker. Første gang jeg smaker det, og jeg må si det funker det også! Jeg fulgte denne oppskriften. Eneste forskjellen jeg gjorde var å bruke halvparten havre, havlparten mel. Da blir dem pittelitt sunnere og mektigere. Jeg laget meg også ensmoothie laget av jordbær og blåbær sammen med skogsbæryoghurt, ved siden. Nå kan jeg ikke si annet enn at jeg er over gjennomsnittet glad i mat og jeg er så mett at jeg tror jeg snart ruller. 

Hva liker du å spise? :))

new make up

  Dato: 19.09.2013 Klokken: 17:48 Kommentarer: 5

Sluttet klokken tolv i dag, gjør jo det hver torsdag, noe som er såå deilig. Så etter skolen dro Nora og jeg ned til sentrum en tur for å få kjøpt meg litt ny sminke. Helt siden jeg begynte å sminke meg har jeg alltid prøvd ut nye merke og byttet mellom foundation og pudder. Denne gangen ble det et Kanebo-pudder og en Clarins-rouge som ble med meg hjem. Fikk tak i begge to på Parfymelle. Der ble jeg sminket og fikk prøvd ut begge deler, før jeg dro kortet. Det var noe som var til stor hjelp!  Nå gleder jeg meg nesten til å sminke meg i morgen, haha. Kjekt med nye ting! 

Har du prøvd noen av desse?

just perfect

  Dato: 18.09.2013 Klokken: 20:41 Kommentarer: 14Fikk denne fine, enkle veska til bursdagen min i helga. Den er så liten, men samtidig så romslig. Den går jo til ALT.  I looove it! 

Hva synes du?

bursdagsbilder

  Dato: 15.09.2013 Klokken: 15:32 Kommentarer: 7

Noen bilder fra bursdagen min i går. Jeg hadde en super feiring med mine fine venner! Koste meg utrolig mye med god mat og godt lag. Fikk også kjempemye fint. Nå venter familiebesøk med enda mer kake og kos. 

Hva gjor du i går?

ripped

  Dato: 12.09.2013 Klokken: 21:34 Kommentarer: 11
bukse - pull & bear / genser - monki / briller - cubus / mobilveske - kappahl 

Hva synes du?

yesterday

  Dato: 11.09.2013 Klokken: 19:25 Kommentarer: 3


Noen bilder fra dagen i går. 

Hva gjor du i går?

birthday

  Dato: 10.09.2013 Klokken: 09:50 Kommentarer: 11

Wiho, i dag fyller jeg år. Utrolig rart å bli hele atten år. Føles jo som jeg var fjorten i går. Tiden raser forbi og snart er jeg 53, can't wait. Neida, jeg skal nyte min første dag som voksen til de fulle. Satser på at jeg får en fin dag. Ha en super tirsdag folkens!

tips: hårpinner

  Dato: 09.09.2013 Klokken: 15:27 Kommentarer: 5

Hei håper alle har en fin mandag. Ikke glem å stemme i dag, for dere som har mulighet til det. Er første gang jeg selv får muligheten til å stemme, ettersom jeg fyller atten dette året. Fyller faktsik atten i morgen! Utrolig rart å tenke på, jeg skal bli "voksen". Huff nei, men allikevel er jeg så klar.
Vel over til det jeg ville tipse om i dette innlegget, nemlig "hårpinner" som jeg kaller dem. Desse rosa pinnene kjøpte jeg da jeg var i London i vinterferien, og etter den tid er de blitt flittig brukt. De er laget av ståltråd med "skum" rundt. Ståltråden gjør at du kan endre formen på dem. De funker supert til å lage krøller og fall i håret med. Krøllene blir ikke perfekte, og de gir da håret en naturlig look. Jeg er superfornøyd med mine, og har tilsammen 16 stykker. Bruker ikke alle samtidig i håret ettersom jeg vil ha så store krøller som mulig. Ettersom mine er kjøpt i London, på Primark, er det kanskje litt vanskelig å få tak i identisk like. Men jeg vet de selger noe lignende på Glitter. Det supre med desse hårpinnene er at du får krøller/fall uten å skade håret. Den fungerer nett som en flette som gir deg bølger. Du får krøller uten å måtte brenne håret på en krølltang. 

Slik ser det ut når jeg har festet dem. Jeg fester de kun i den nederste delen av håret. 


Så ender jeg opp med å få krøller som desse:


                              
               

Har du prøvd noe lignende?

antrekk

  Dato: 08.09.2013 Klokken: 19:05 Kommentarer: 12Ett du likte?

typical sunday

  Dato: 08.09.2013 Klokken: 14:04 Kommentarer: 5

Der var det søndag igjen. De kommer så ofte desse søndagene synes jeg. Som liten var de til å fordra, men nå som jeg er blitt eldre liker jeg dem mye bedre. Hver søndag består av sin to-do-list, sine skolejobbe-stunder og ikke minst kosestunder. Selv om jeg ligger og drar meg hver søndag, føler jeg likevel at jeg har fått gjort noe den dagen. Det er en passe fin følelse. 


I dag er en slik hvor jeg ligger i senga og drar meg i timesvis. Da jeg først kom meg opp laget jeg meg frokost. I dag ble det minirundstykker med jordbær- og banansmoothie ved siden. En kurv med blåbær er var også nødvendig. Nå skal jeg finne frem noen skolebøker og prøve å få gjort noe. Håper deres søndag er fin!

Hva gjør du i dag?

autumn outfit

  Dato: 07.09.2013 Klokken: 18:08 Kommentarer: 14bukse - pull & bear / genser - vero moda / veske - bianco / sjal - gina tricot / briller - cubus / jakke - vero moda / støvler - hunter 

Hva synes du? 

torsdag

  Dato: 05.09.2013 Klokken: 15:00 Kommentarer: 12
Hei, kom hjem fra skolen for en liten time siden. Er så mye som skjer på skolen for tiden, så det er igrunn litt gøy å ikke bare ha vanlige dager. I dag var vi på foredrag med norges forsvarsminister. Hun fortalte om verving til militæret og forsvaret generelt. Og i morgen skal vi ta skolebilde. Temaet på klassebildet vårt skal være fisketur. Vi tror det blir et veldig moro klassebilde. I dag har jeg laget meg en superenkel kyllingsalat på fem minutter. Sunt og godt og ikke minst kjapt (dersom du har kylling i kjøleskapet). Om ikke så lenge skal jeg bli med søstersen på visning og senere i dag skal jeg en tur til Astrid.  Håper dere får en fin torsdag!

Hva gjør du i dag?

burgundy

  Dato: 04.09.2013 Klokken: 19:32 Kommentarer: 13

t-shorte - hm divided / cardigan - hm / skjørt - gina tricot / smykke - hm / veske - vintage

I dag har det vært superfint vær her på Stord. Sola skinner og temperaturen er ikke så galen. Skal si det ble en smule varmt med denne ull cardiganen her. I dag har jeg laget pannekaker til middag, min favoritt. Så nå er jeg stappmett. Pjuh.. Senere i kveld skal jeg se fotballkamp. Krysser fingrene for at laget mitt vinner. Håper der har en fin dag!

Hva synes du?

we like it vintage

  Dato: 04.09.2013 Klokken: 16:19 Kommentarer: 6

Se hva mamma fant nedstøvet inni et skap fullt av gamle klær! Denne vesken er så tidløs og kul. Jeg kan ikke vente til å ha den under armen. 

Hva synes du?

meoow

  Dato: 03.09.2013 Klokken: 15:38 Kommentarer: 6

skjørt - primark / solbriller - ebay / tee - hm divided / smykke - hm 

Hva synes du?

my planner

  Dato: 02.09.2013 Klokken: 20:04 Kommentarer: 10

På fredag dumpet endelig min almanakk i postkassa, den også. Så nå skal det bli orden på livet her. Slike almanakker strømmer på de fleste blogger nå for tiden, og man kan vel si oss enig i at det ikke er så rart? De er jo supersmarte og praktiske. I og med at du kan lage din egen forside og bakside, og bestemme hvordan designet kan se ut, er den både søtere og mer praktisk å ta med seg. I sommer kjøpte jeg meg en annen lignende planlegger, men i og med at den var alt for liten, endte jeg opp med å bestille en fra personligalmanakk.no
I dag regner det og det virker som dagen har vart i uendelig mange timer. Dro på lunch på Frugård i fritimen i dag, sammen med Astrid og Synnøve. Kylling- og baconbaguetten var like god som alltid. Etter skolen dro vi hjem til Nora, hvor jeg bare hadde lyst til å sove resten av dagen. Må virkelig begynne å legge meg tideligere, men det sier jeg jo hver dag. Vil tro det er flere som kjenner seg igjen? (Håper det) I ettermiddag var jeg med broren min for å kjøpe bursdagsgave til meg. Skal si jeg lurer svært på hva jeg får, hehe. Fikk også kjøpt meg noen småting og en jakke. Håper dere har en fin dag! 

Hva gjør du i dag?

how to make polaroid photos

  Dato: 01.09.2013 Klokken: 18:07 Kommentarer: 4

Hey, jeg har fått noen spørsmål på hvordan jeg laget mine polaroid photos. Så da tenkte jeg å vise hvordan jeg gjør det. Det finnes sikkert tusen andre bedre måter å gjøre det på, men slik gjør nå jeg det. 

Det første du gjør er å velge et bilde. Deretter er det lurt å beskjære det slik det er kvadratisk. Jeg velger ofte å bruke instagrambilder siden der er det allerede lagt på eventuelle effekter og det er kvadratisk. Man trenger selvfølgelig ikke å bruke effekter eller what so ever, det er opp til enhver.  

Så da går jeg bare inn på min egen instagram (statigr.am), og lagrer bilder derfra. For å lage bildene slik bruker jeg photoscape. Det er gratis å laste ned, så bare søk " photoscape download free" og flere alternativ vil nok komme opp. Det første man gjør så er å opne photoscape og velg montasje

Så velger man hvilken form for kollage man vil ha. Jeg velger den der et bilde er i midten, og bildet som er bak lar jeg bare være som det er. Uten at du setter inn ett bilde på den bakerste, vil du få en hvit bakgrunn. 

Jeg klikker så på photo, og velger mitt bilde. Deretter klikker jeg på lagre oppe i høyre hjørne.

Deretter velger jeg rediger i photoscape. 

Deretter åpner jeg bildet mitt, og velger beskjær

Når jeg så beskjærer har jeg ingen bestemt størrelse på lengde x bredde. Det er jo opp til enhver hvor stort område med hvitt du vil ha. Så klikker jeg beskjær.

Klikk så lagre nede i høgre hjørne. 

Tadaa, sånn leger jeg mine polaroid photos. Det er forsåvidt superenkelt. Kan godt være jeg gjør det på en tungvindt måte, men det får så være. Etterpå kan man jo eventuelt legge på tekst eller andre ting, dersom det skulle ønskes. Det kan man for eksempel gjøre i picmonkey.com, som har mange fine skrifter.  Håper dette var forståelig. Lykke til!

søndagsmorgen

  Dato: 01.09.2013 Klokken: 12:58 Kommentarer: 8

Hei og god søndag! Kom hjem fra hytta til Nora i går. Hadde noen veldig fine og avslappende dager der. På kvelden i går var jeg sammen med mine fine venninner, Mari og Susanne. Vi laget pizza og koste oss med film og godis. I dag stod jeg opp i titiden og fikk unnagjort litt rydding og vasking. Deilig å bli ferdig med det. Nå sitter jeg og spiser frokost, mens jeg hører på en finfin spilleliste. For å ikke glemme å nevne at det regner utenfor. Fin søndag. 


Hva gjør dere i dag?