august 2014 (kajasagenes) hits

yesterdays outfit

  Dato: 31.08.2014 Klokken: 18:48 Kommentarer: 13kjole - bianco / pumps - hm / accessorize - hm & bikbok 

Slik ble gårsdagens bryllupsantrekk. Hva synes du?

gårsdagens bryllup

  Dato: 31.08.2014 Klokken: 13:00 Kommentarer: 1

God søndag alle sammen! I dag morges lå jeg i sengen så lenge jeg klarte. Utrolig deilig å være helt uthvilt. Søndag er jo den store hviledagen og ingen tvil om at jeg skal utnytte det. I går var vi i bryllup, og nå tenkte jeg å dele et lite bildedryss fra dagen med dere. Hele bryllupet var utrolig fint, rørende og ikke minst moro. Kan ikke huske sist jeg har ledd så mye som jeg gjorde i går. Det var virkelig en fest fra morgen til kveld. 

Den vakre bruden Malin. 


Etter brudeparet hadde gitt hverandre sitt ja, var det dåp for den vesle sønnen deres Robin. Bryllupsfotografering etter giftemål og dåp i kirken. 

Lokalet de hadde leid for anledningen var utrolig fint og flott! Det var helt nydelig der. 

Utover kvelden spiste vi nydelig mat, hørte på flotte taler og koste oss i hverandres selskap. Kvelden var utrolig morsom! Så mange fine og rørende taler, sanger og dikt. Samt utrolig mye god underholdning. Jeg storkoste meg, og sovnet med en gang hodet traff puta.

my wedding outfit

  Dato: 30.08.2014 Klokken: 11:09 Kommentarer: 6

I dag står bryllup til "svigerfar" på planen, og jeg må si jeg gleder meg! Her ser dere dagens bryllupsantrekk. Endelig skal jeg få hoppe i min flotte maxikjole fra Blanco. Denne fant jeg i Granada i Spania tidligere i sommer og prislappen har ikke blitt tatt av før i dag morges. For anledningen har jeg tørket støv av gamle øredobber og dilldall. På føttene var planen å bruke noen nude pumps fra New Look, men de blir nok byttet ut med noen sorte hæler. Nå må jeg komme i gang med både sminking og krølling av hår. Håper dere får en fin lørdag!

en pose fylt med søt glede

  Dato: 29.08.2014 Klokken: 23:47 Kommentarer: 2

Hei, endelig helg! Dette ble et sent innlegg, men la gå. Dagen i dag har virkelig løpt fra meg, og jeg har ikke fått oppdatert dere før nå. I morgen bærer det i bryllup til faren til Petter, så i dag har det vært mer enn nok å gjøre. Kjøpe dill og dall i siste liten, stelle i stand med bordplasseringer og lage kort til brudeparet. Sistnevnte har jeg holdt på med i kveld.  Sammen med et lite tårn av bryllupsgaver hører det til et lite kort og en pose med søtt godis til de nygifte - ikke sant?
Denne uken har gått så fort, og godt er det - for morgendagen gleder jeg meg slik til! Nå er forkjølelsen nesten helt borte og jeg gleder meg til å komme tilbake til treningen. Noe det har blitt minimalt av den siste uka. Nå skal jeg hoppe til sengs - viktig å være opplagt til den store dagen. God natt kjære lesere! 

antrekk

  Dato: 29.08.2014 Klokken: 16:46 Kommentarer: 11
skjørt - hm / genser - stradivarius / skjorte - pull & bear / veske - bershka / sko - converse 

Hva synes du?

fjall raven kånken

  Dato: 28.08.2014 Klokken: 21:19 Kommentarer: 4


Etter mye leting etter den sorte fjall raven kånken sekken, fant mamma den endelig i en sportsbutikk i Bergen. Skal si jeg ble glad. Denne sekken er skikkelig kul og original. Den passer jo til alt, og piffer opp et hvert antrekk. Den er allerede tatt godt i bruk, og er blitt min nye favorittsekk. 

Har du en favorittsekk?

dressing for autumn

  Dato: 28.08.2014 Klokken: 17:43 Kommentarer: 11
skinnjakke - bikbok / skjorte - gina tricot / genser - hm / bukse - bikbok / sko - new look / solbriller - cubus

Det er ikke lenge til høsten står og banker på døren, og det merkes på kroppen. Jeg vil helst krype inn i alt jeg finner av varme gensere, sokker og tepper med en gang jeg er hjemme om dagen. Nå pakkes shortser og bikini bort for denne sesongen og frem med varme jakker og sjal. Høsten byr på fine farger, oversized gensere og innekos - jeg må si jeg gleder meg litt jeg. 

Hva synes du?

so fruity and good

  Dato: 27.08.2014 Klokken: 16:47 Kommentarer: 5

De siste dagene har jeg kjent at forkjølelsen begynner å komme. Nå verker hodet, halsen er sår og alt er et ork. Da jeg kom hjem fra jobb i dag laget jeg meg derfor en vitaminbombe av en bringebærsmoothie. Hva er vel bedre enn en smoothie laget av frosne bær med gode vitaminer. Nå må vel forkjælelsen bli kurert :-)
Til min smoothie i dag brukte jeg : 


en kopp frosne bringebær - en kopp frosset tropisk frukt - eplejuice (hvor mye er avhengig av hvilken konsistens man vil ha)Når man lager smoothie kan man jo putte i hva som helst av frukt, bær yoghurt og juice. Smaken blir alltid like god. Et glass med smoothie metter også veldig bra - det er det perfekte mellommåltidet spør du meg! 

lets do this

  Dato: 25.08.2014 Klokken: 21:59 Kommentarer: 6

Hei og god mandag alle sammen! Mandag betyr ny uke, og nye muligheter. Denne mandagen har jeg allerede kommet godt i gang med å gripe mine muligheter. Og det er så deilig! Etter en sommer med mye kos og glede, skal det bli fint å komme inn i litt rutiner igjen. I sommer har jeg spist det jeg har hatt lyst på - og det merkes på kroppen! Nå skal godis og kaker bli spist som kos i helgens, og ikke lenger være en del av hverdagskosten. 

I dag tok jeg på meg mine favoritt Nike's og tok turen på sporttreff. Der hadde jeg en fin økt, og nå verker armene - det kjennes så godt. 

For noen uker siden bestilte jeg hjem denne treningsdagboken fra Etsy, etter å ha sett den på bloggen til Eirin Kristiansen for noen måneder siden. Denne boken er jo genial! Man kan skrive opp ukens mål, treninger og matplan, samt føre inn dagens trening og mat. Dette gjør det hele både gøy og motiverende. 

Nå skal jeg lage meg en god smoothie og hoppe til sengs. Skal si jeg gleder meg til å legge hodet på puta! Håper dere har hatt en finfin dag :-D

planlegg hverdagen

  Dato: 25.08.2014 Klokken: 14:24 Kommentarer: 1

Her en dag dumpet en almanakk ned i postkassen min. Skal si jeg ble glad da jeg så den! Nå står mye jobbing, en eksamen og lærekjøring på planen for høsten og i en hektisk hverdag er det viktig å planlegge.  Ettersom fjorårets almanakk reddet både prøver og andre hverdagslige gjøremål man lett kan glemme, var det ingen tvil om at jeg måtte bestille meg en ny. Fjorårets er utskrevet og jeg gleder meg til å planlegge dette året i denne fine almanakken her. Jeg synes det er så stas at vi kan velge både fremside og bakside på almanakkene selv inne på personligalmanakk.no. Det gjør dem jo både personlige og praktiske!

Hvordan planlegger du hverdagen din?

gdansk guide

  Dato: 24.08.2014 Klokken: 16:27 Kommentarer: 27

På det siste 1,5 året har jeg besøkt Gdansk i Polen hele 4 ganger. Det kommer vel ikke som ett sjokk på dere at jeg liker meg i Gdansk? Jeg ønsker med det å dele mine tips og anbefalinger om byen i en liten guide her. Kanskje Gdansk blir reisemålet på din neste utenlandstur?

Gdansk er kjent for sin flotte arkitektur med sine nydelige utsmykninger. Byen ble bygd opp make til hvordan den så ut før, etter den ble jevnet med jorden under andre verdenskrig. Gdansk er en del av hva de kaller for en tricity, sammen med de to nabobyene Sopot og Gdynia. Det er enkelt, effektivt og billig å reise med tog mellom de tre byene. I Polen har de pengeenheten zlotzy. 1 zlotzy tilsvarer ca. 2 - 2,4  norske kroner. Vil anbefale å ta ut penger på flyplassen. Her slipper du nemlig å betale gebyr. Ellers kan det være lurt å ha med seg litt småpenger, mynter og ti-sedler, ettersom det er så og si umulig å få vekslet en enkel 100-lapp, i de fleste småbutikkene i Polen. Før man drar til en ny by vil jeg virkelig anbefale alle å planlegge turen. Det har jeg gjort på mine turer og alltid fått mye igjen for det! Spontanintet og det uplanlagte er alltid det gøyeste, men i en by som Gdansk, hvor man vil få med seg alt på kort tid, er det umulig uten å ha gjort litt research først.Byen er et sted du tar turen til når mørket siger på og du kjenner magen begynner å rumle. Den vakre arkitekturen og de flotte fargerike bygningene er det første du får øye på her. For i Gdansks gater kan man faktisk vandre i timevis. I hovedgaten, Dlugi Targ, finners det tett i tett med restauranter. På sommerstid kryr det av folk, og gatemusikanter skaper en hyggelig atmosfære. Noen uker om sommeren holdes det et populært marked i gaten Mariacka. Her finner du alt som er å finne på marked. Mot nattestid vandrer de fleste hånd i hånd langs elven. Her finnes restauranter av mange slag. Du hører skrik fra folk som hopper i strikk og på andre siden av elven ser man Gdansk Eye. Har man lyst til å vrikke på rumpa til dunkende musikk (anbefaler lørdager - eneste dagen de spiller sanger du faktisk har hørt før) kan det gjøres i ett partytelt ved siden av pariserhjulet. Både pariserhjulet og partyteltet er ryddet bort på vinterstid. Da er gatene nesten tomme for mennesker og byen er stille og har en helt annen ro over seg enn om sommeren. Menneskene har tatt turen inn på puber og restauranter, og på nesten et hvert bord sitter det folk. 


Den billigste måten å komme seg rundt i Gdansk på er ved tog. Hovudstasjonen i Gdansk heter Gdansk Glowny (på bildet under) og ligger like ved Madison kjøpesenteret. Å reise med tog i Polen kan være litt utfordrende ettersom mange av stoppestedene har rare vanskelige navn, som for eksempel Gdansk Wrzeszcz. Her er det lurt å spørre de i resepsjonen hvilken togstasjon du skal stoppe ved på de enkelte stedene du vil besøke. Betalingen av billetter skjer på automater ved stasjonen og togbilletten er veldig billig. Det høyeste vi noen gang har betalt er 12 kroner, og på de 12 kronene kan du reise langt. Togene går hvert 10. minutt! Frem og tilbake fra flyplassen bruker vi å ta taxi. Taxi er veldig billig i Polen. Det koster fra ca. 50 - 120 zl. Vil anbefale deg å stille deg i kø for å komme i en skikkelig taxi og ikke bli lurt av de som så og si drar deg med inn i bilen deres. Kjører du med de som kjører "privat" blir turen fort mye dyrere enn det den trenger å bli. Bestilling av taxi til flyplassen kan du overlate til de i resepsjonen på hotellet.Når det kommer til overnatting til jeg anbefale Hotel Artus. Her har jeg bodd på alle turene mine til Gdansk, og er alltid like fornøyd! Beliggenheten er perfekt. Hotellet ligger i gaten Piwna, som er nabogaten til hovedgaten Dlugi Targ. Man er i selve byen når man har tråkket over dørstokken. Om sommeren hører du fra hotellrommet folkelivet i gaten fra tidlig morgen til sent på natt. Noe jeg var positivt overrasket over, første gang jeg bodde her, var at hotellrommene så ut som de gjør på bilder fra hotellets nettside. Fint og ryddig. Badet var lyst, rent og romslig. På hotellet arbeidet det hyggelige og hjelpsomme resepsjonister. Her fikk du hjelp både dag og natt. Kart og veibeskrivelser var noe de gledelig gav bort. Taxiselskapet hotellet samarbeidet med var også det billigste vi var borti. Hotellfrokosten bestod av ulike typer brødbakst, frukt, yoghurter og frokostblandinger. Egg og kjøtt var også mulig å få smake på. Med andre ord en grei frokost.


Når man besøker Polen vil man bli overrasket over den billige maten som selges der! Vi spiste oss mer enn mette på under seksti kroner. Til og med på Mc Donalds er det billigere! Mc Flurry koster 12 kroner for eksempel. En 0,5 l brusflaske koster i Norge rundt 20 kroner, i Polen koster den 4 - 7 kroner. Både i gaten Piwna og i gaten Dlugi Targ finnes det matbutikker som er åpen 24 timer i døgnet. Dette bruker vi å nytte oss av på kvelds- og nattestid da vi handler inn godis og brus til å ta med på hotellrommet. Et tips når du er på en matbutikk; kjøp med deg alt du har lyst på (og litt til) av sjokolade og godis. Dette er kjempebillig der nede!

Frokost og lunch: Til frokost og lunch er restauranten MANO, tidligere CICO, et fint alternativ. Her serveres mye god drikke og enkle frokostretter. MANO finner du i gaten Piwna. I hovedgaten ligger Lookier Cafe. Her selger de mye god frokostmat til en billig penge. Her vil jeg anbefale deg å teste ut sandwichen og milkshaken de har der. Jeg vil også anbefale Hotel Artus restaurant som et fint spisested for både frokost, lunch og middag.

Middag: Når det kommer til hvor man skal spise middag under oppholdet i Gdansk, vil jeg anbefale restaurantene Buddha og Goldwasser; Restaurant Buddha finner du i gaten Dluga, som er den øverste delen av Dlugi Targ. Denne restauranten er en absolutt favoritt med nydelig mat og profesjonelle servitører. Restauranten serverer indisk og thailandsk mat. Her vil jeg anbefale kylling i karri, kylling i cashewnøttsaus og tikka masala.
Restauranten Goldwasser er kjent for sin utsøkte biff, og biffen -  den var virkelig utsøkt. Goldwasser finner du langs elven i gaten Dlugie Pobrzeze. Restauranten endrer sin meny mellom sommer og vinter. På sommeren er også en nydelig kyllingrett mulig å spise her. Goldwasser er en veldig fin og populær restaurant. Her er det lurt å booke bord for kvelden helst tidligere på dagen eller før. Dette kan de i resepsjonen på hotellet fikse for deg, uten problem. 

Sant skal sies om isen i Gdansk, den er ikke av de bedre jeg har smakt. For en iselsker å være må jeg si jeg ikke ble særlig imponert, men noen helt greie sorter hadde de selvfølgelig.
I selve gamlebyen i Gdansk er det ikke mye shopping å finne, om man ikke er på utkikk etter smykker, diamanter, perler og stein. Her er utvalget av raw stort! Shoppingutvalget i Gdansk er likevel ganske bra. Å ta toget til shoppingsenteret Galeria Baltycka er helt klart verdt turen. Her finner du alle klesbutikker du kunne tenke deg; Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, H&M, Levi's, Nike, Mango, Zara, Mohito - u name it! Samt en rekke skobutikker, restauranter og beauty shops. Ønsker du å handle merkeklær på salg kan du ta taxituren til Fashion House Outlet Store. Her finnes mange småbutikker som alle selger merkeklær til redusert pris. Mine favoritter var Nike og Levi's. I Gdynia finner du shoppingsenterene Klif og Riviera. Her har de mange av de samme butikkene som på Galeria Baltycka, men også Michael Kors og New Look på Klif. For å komme seg til disse kjøpesenteret kan du ta taxi eller tog. En timinutters gåtur fra gamlebyen i Gdansk finner man shoppingsenteret Madison. Her er ikke utvalget enormt, men man kan finne butikker som Douglas, Mohito, Sinsay, Nike og Stradivarius. Polske butikker som er verdt å besøke er Mohito, Rossman og Douglas. Klesbutikken Mohito selger utrolig fine klær i en sofistikert stil til en fin pris. Rossman minner om Boots Apotek. Her finner du sminke og hudprodukter til halve prisen som i Norge, pluss veldig mye annet. Kun to minutters gåavstand fra hovedgaten finner du en Rossmann butikk. Douglas er som Parfymelle, bare i Polen finner du parfymer og hudprodukter til billigere enn taxfreepriser. 

Det er utrolig mye annet en kan bruke tiden på i Gdansk enn shopping. Her er planlegging viktig for å få gjort alt som er ønsket på listen. På sommeren vil jag anbefale deg å ta turen til Sopot og ta en tur i Gdansk Eye. Rundt juletider finnes det julemarked i Gdansk. Dette er veldig koselig å få med seg. 

Skal du til Gdansk om sommeren må du ta deg en dag i Sopot. Sopot er regnet som Polens badeby. Her er det svært få som bor ettersom det er blitt utrolig dyrt å bo her. Dette kommer av at polakkene selger husene sine dyrt til folk med mye penger som bruker dem til feriehus. Til Sopot kommer det polakker fra hele Polen for å være på ferie. Å komme seg til Sopot fra Gdansk Glowny (togstasjonen) tar drøye 20 minutter og koster deg under 8 kroner. Nede i byen finner du stranden. Her er det fint bygd opp med kiosker og småbutikker som fører ut til moloen. For å ta turen ut på moloen betaler du ca. 15 kroner. Moloen i Sopot er Europas lengste og herfra ser du innover til vakre Grand Hotell og til strendene. Å tilbringe en solskinnsdag på stranden i Sopot er ingen dum ide. Sanden er utrolig deilig og ren. Det er ikke en eneste stein å finne i den. Vannet derimot er skittent og ingenting å skryte over. Men sant skal sies, det var mange som badet i det. 

Hovedgaten i Sopot, Bohaterow Monte Cassino, er en veldig fin gate. Her minner bygningene om bygningene i Gdansk, med andre ord veldig flotte og fargerike bygninger. Her står gatemusikanter og selgerer og lager liv og røre i gaten. Gaten har også mange fine restauranter, samt noen klesbutikker. Sopot er ikke plassen man drar for å shoppe, men har man lyst til å oppleve et bra uteliv ryktes Sopot å kunne levere nettopp dette. 

På sommertid er Gdanks eye umulig å ikke legge merke til. Fra hovedgaten ser man pariserhjulet bakom alle bygningene. Gdansk eye ligger på andre siden av elven. Å ta en tur i hjulet en fin kveld, er en veldig flott opplevelse selv for oss med høydeskrekk. Hjulet minner om London eye, men er mindre og går en del raskere. Oppe i Gdansk eye har du utsikt over hele byen. Like ved pariserhjulet var det også mulighet til å hoppe i strikk fra en kran og ned mot elven. Dette var noe vi ikke nølte med å takke nei til, haha. Er du i Gdansk og ser at himmelen er en smule rosa - ta en tur i pariserhjulet med noen du er glad i, det var såå vakkert. Like ved gaten Piwna finnes det en kirke mye større enn alle andre bygninger i byen. Dette er Mariakirken, også kallet St. Mary's Church. Mariakirken er en utrolig stor og flott kirke. Her har du muligheten til å ta turen opp i tårnet i kirken. Dette koster 5 kroner. Tårnet ser du til høyre i bildet oppe til høyre av Gdansk eye-bildene. Her går du 400 trappetrinn oppover for å komme til en utrolig fin utsikt over hele byen. De første tohundre trappetrinnene foregår i en vindeltrapp. Her skal man ikke utelukke muligheten for å bli en smule svimmel. De resterende tohundre trappetrinna foregår i et større rom. Jeg må si det var utrolig kult å vandre oppover og være like høyt oppe og faktisk høyere, som taket i den store kirka. Trappetrinnene oppover er virkelig verdt turen. Utsikten der oppe er fantastisk!


Er du i Gdansk ved juletider må du få med deg det årlige julemarkedet de arrangerer. Her finnes det mange små boder der de blir solgt alt fra mat til leker og klær. Det er ikke så mye som er verdt å bruke penger på, men julemarkedet er veldig koselig å få med seg. Julemarkedet finner sted på Węglowy torget, like et museum i enden av gaten Dluga. For å komme deg hit går du oppover hovedgaten Dlugi Targ, videre oppover Dluga og så ser en museet i enden. Til høyre for museet ligger markedet. Å være i Gdansks gater i desember måned er ganske fint i seg selv. Polakkene sparer ikke på julepynten og julelysene, for å si det slik. Når man først er i Polen hvor både massasje, hårklipp, manikyr og vippe-extensions er utrolig billig, må man få lov til å skjemme seg selv litt bort. På Jacques André Hair & Spa har vi fått massasje, hårklipp og manikyr, opptil flere ganger. Salongen var utrolig fin og ryddig, og de ansatte var veldig flinke og profesjonelle. Her skal jeg helt klart tilbake å fikse både negler og hår. Salongen finner du i en gate som heter Elzbietanska (gatenummer 9/10). Salongen har åpent fra 09.00 til 20.00, og på søndager fra 09.00 til 17.00. Det kan være lurt å booke time noen dager før, for å være sikker på at de har ledige timer til deg. Etter litt reserch om Gdansk og hva man kan oppleve der kom vi over Escaperooms. Escaperooms finner du på samme arena som fotballbanen. Dette området blir kallet PGE Arena. Her finner du et område som er kallet FUN Arena. På FUN Arena kan man kjøre gocart, spille paintball, hoppe i trampoline park eller ta en tur i et av rommene til escaperooms. Sistnevnte gjorde vi, og det var en veldig gøy opplevelse. Escaperoms går ut på at deltakerene velger seg et av totalt fire rom. Hvert rom har sin case, for eksempel å finne ut hvordan en etterforsker døde, eller hvordan noen har tatt med seg et barn fra et barnerom. Dere får komme inn på rommet hvor denne mystiske hendelsen fant sted og skal gjennom å bruke det som er å finne i rommet, samt din gode hukommelse løse saken. Dere har seksti minutter på deg til å løse oppgaven. Her vil du møte på en rekke koder, låste skrin, skap og dører. Du kan være fra 2 - 6 personer, og ut fra egen erfaring blir det utrolig mye å gjøre dersom man kun er to. Samarbeid er også utrolig viktig for å komme i havn med oppgaven, og klare å "escape" rommet. Dette er god hjernetrim! Å leige et rom  koster ca 160 kroner, så jo flere dere er dess billigere blir det for hver enkelt.

Håper noen av tipsene kom til nytte! Nå gleder jeg meg allerede til neste Gdansk- tur, for å oppleve enda mer av denne nydelige byen! 

nå er det helg

  Dato: 23.08.2014 Klokken: 23:26 Kommentarer: 3

Hei og god lørdagskveld alle sammen! Denne uken har det blitt mange forhåndsskrevet innlegg her på bloggen, og lite daglige updates. Jeg har jobbet hver dag og brukt tiden min på å komme inn i gode rutiner. Kan ikke si jeg er helt inni dem enda, men det kommer seg. I dag har jeg også vært på jobb, så nå merker jeg at det skal bli utrolig deilig å ta helg. Morgendagen skal gå til mye avslapping, og det ser jeg sånn frem til. Viktig å lade batteriene! 
Da jeg kom hjem fra jobb i dag ryddet jeg og vasket bad og soverom. Ettersom kjæresten er på utdrikningslag har jeg kost meg i eget selskap i kveld. Jeg pleide kroppen, spiste kanelsnurr i muffinsform og tok ansiktsmaske, med agurker på øynene faktisk. Det var veldig behagelig, og jeg var på nippet til å slukne opptil flere ganger mens jeg lukket øynene og ventet på at masken skulle tørke. Å ha litt tid for seg selv er helt klart gull verdt. I kveld har jeg jobbet med Gdansk guiden som nå er ferdig. Wiho, alltid like gøy å bli ferdig med slike ting som tar så lang tid. Nå skal jeg hoppe til sengs og kvile kroppen. Håper dere har det fint!

Hva har du gjort i dag?

spørsmål

  Dato: 23.08.2014 Klokken: 13:05 Kommentarer: 2

Hvor kjøpte du disse skoene fra innlegget ditt "shopping i malaga"? De kjøpte jeg på Pull & Bear. De finnes også i sort :-)Hvordan er det å handle på ebay, får du alltid det som er på bildene? Er det trygt? Er det toll? Jeg liker veldig godt å handle på ebay. Som sagt tideligere, kvaliteten er ikke alltid like god, men det sier seg vel selv når man ser prisen. Jeg vil likevel ikke si at alt du bestiller fra ebay er i dårlig kvalitet, for det er det virkelig ikke. Ja jeg vil personlig si det er trygt å handle på ebay. Jeg har alltid fått det som er på bildene. Har en gang trodd at jeg ble svindlet for en kjle jeg aldri fikk og som lenger ikke fantes hos selgeren etter jeg hadde betalt. Men så vips så hadde selgeren satt tilbake pengene på kontoen min. Jeg har aldri opplevd noe negativ med ebay, men det er alltid lurt å være forsiktig når det kommer til netthandling. På ebay er jeg alltid påpasselig med hvilke selgerer jeg velger. Alltid bruk de som er top-reated! Når det kommer til toll har jeg aldri opplevd det. Noen ganger må du betale litt i shipping, mens andre ganger er den free. Dette er oppgitt under prisen på det du vil kjøpe. :-)

Hvor er bikinitrusen din fra? Den er fra Victoria Secret :-)Er det du som har skrevet og tegnet? Uansett, wow det var fint! Hahah, det er meg ja. Tusen takk! 


Hvordan trener du mage? Den er så fin! Tusen takk for det! Det gjør jeg i ulike former for situps. Noen ganger også planken. Vil anbefale denne videoen dersom du er usikker på øvelsene. Ellers må man jo huske på at man trener magen når man gjør andre styrkeøvelser også :-) 

Can I ask you where your longsleeve black crop top comes from? Love it! It's from Bikbok :-)


Kan du legge ut link til shortsen? Her, finner du den. Ps. de er små i str. :-)

Hvor jobber du? Jeg jobber i barnehage og har noen lørdagsvakter på en cafe.

Hvor er den smale hyllen ved siden av sminkebordet fra? Den er fra IKEA :-D

Noe annet dere lurer på?

rommet

  Dato: 22.08.2014 Klokken: 14:22 Kommentarer: 13

Etter min lille make-over på rommet tenkte jeg å dele noen bilder med dere. 

Her ser dere rommet mitt hvordan det ser ut fra døra. En stor seng, bestående av to senger dekker nesten hele gulvet. Vi flyttet ut skapet jeg ikke bruker lengre, ettersom alle klærna mine befinner seg på naborommet. Når skapet var ute av veien var det plutselig plass til enda en seng der inne og voila - nå sover Petter og jeg som konge og dronning i denne sengen. Her ser dere også min nye lysekrone. Denne fant jeg på Ikea i fjor, men har ikke fått kommet ut av esken sin før i for noen uker siden. Denne skal helt klart bli med meg den vakre dagen jeg en gang flytter ut. 
Her ser dere sminkebordet mitt som jeg viste bilder av i forrige uke. De små flaggene er også nye, og de fant jeg på Tiger i Spania. 

På veggen har jeg tatt ut bilder av fine inspirerende jenter, modeller og bloggerer. Noen bilder er gamle, andre tok jeg ut for en liten stund siden. Lysballene mine som henger over vinduet har forresten sluttet å virke så her må jeg få tak i noen nye. Enn så lange kan de nå henge der, de er jo litt fine å se på selv om de ikke lyser lengre. Det var noen bilder fra rommet mitt. Det er nokså lite og jeg merker jeg er sjeleglad for at jeg fikk laget meg et klesrom på rommet ved siden av. Er blitt helt avhengig av det! Visst du lurer på hvor noe er fra er det bare til å skrike ut! 

Hva synes du?

new in from poland

  Dato: 21.08.2014 Klokken: 14:36 Kommentarer: 7

Maybelline : Baby Lips oransj / Reserved : bikinitruse / Tiger : fargerik pynt / Zara : genser

Mohito: Blå prikkete kjole / Sinsay : Høyhalset genser / Pull & Bear : Bukse 

Nike : Mint grønn collagejakke, sort treningsgenser 
Mohito : Slangeskinn mønstret bazerjakke / New Yorker : Sort topp med blondedetaljer 

Stradivarius : Lys løs tshorte, sort kort tshorte / Sinsay: Grå tshorte 

Maybelline : Rosa leppestift / Stradivarius : Blå blomster tshorte 

Levi's : Thsorte / H&M : Grå genser / New Look : Militærgrønn topp 

H&M : mobilpynt / Garnier : Ansiktsskrubb / Douglas : Ansiktsvask / Maybelline : foundation / New look : Sko / Sephora : Smashbox primer 

Hva synes du?

bildedryss

  Dato: 20.08.2014 Klokken: 20:31 Kommentarer: 2
Et siste bildedryss fra turen til Gdansk. Vi hadde en utrolig fin tur og en bedre avslutning på sommerferien kunne jeg virkelig ikke hatt. Nå skal jeg virkelig slutte å snakke om Gdansk for en stund. Eller kanskje jeg skal lage en liten guide? Vel inntil den tid, nok om denne utrolig flotte turen i denne nydelige byen for denne gang. 

årets sommerantrekk

  Dato: 20.08.2014 Klokken: 15:26 Kommentarer: 8

Noen du likte?

jacques andré hair and spa

  Dato: 19.08.2014 Klokken: 19:37 Kommentarer: 3

En av dagene våre i Polen bestemte vi for å få massasje og manikyr. Dette gjorde vi på den profesjonelle hår- og spa-salongen Jacgues André. Salongen er veldig fin, ren og ryddig. De som jobber der er også veldig hyggelige og profesjonelle. Vi bestilte time noen dager før slik at vi fikk være i salongen på samme tid. På denne salongen var det også mulig å ta vippe-extensions og tatt en hårklipp. 

Jeg valgte en fransk manikyr i shellac, ettersom jeg synes det gir et rent og naturlig resultat. Hun som gjorde manikyren anbefalte heller fransk manikyr med akryl-negler, ettersom det ville gi et bedre resultat. Så neste gang får jeg heller prøve det. For denne gang synes jeg ikke neglene mine ble så aller verst jeg! Behandlingen tok rundt en time og kostet ca. 200 norske kroner. 

Vi trodde vi bestilte ryggmassasje og må ærlig innrømme å bli litt overrasket da massøren ba oss om å kle av oss til undertøyet. Vi hadde visst bestilt fullkroppsmassasje vi. Massasjen var utrolig god, så det var ingenting å si på det. Det var selvfølgelig litt ømt og vondt på stive muskler, men ellers veldig behagelig og avslappende. Jeg forlot massasjerommet halvveis i søvne. Vi valgte å ta massasjebehandlingen som varte i en time. Det kostet ca. 260 norske kroner. 

Slik ble resultatet av manikyren. Nå krysser jeg fingrene for at de holder til bryllupet jeg skal i om under to uker. :-)

polen through my phone

  Dato: 19.08.2014 Klokken: 14:24 Kommentarer: 3

reiseklar / det flotte hotellet vi bodde på, helt klart til å anbefale

på moloen i badebyen sopot / crooked house i hovedgata i sopot

shopping outfit / outlet store fashion house 

den populære polske gofry'n, litt veldig mektig, spør du meg / ut på shopping

havnen i gdansk / koser meg 

gdansk eye / utsikten over byen fra gdansk eye

is-spising / hotellet vi bodde på 

lunch med denne solstråla / en altfor god lunch namm

pga area - escaperooms / <3 

på vei til togstasjonen / på shopping i gdynia

klar for avreise med nye negler og sko / fine gode reisefølget mitt og meg 

 

outfit from gdansk

  Dato: 18.08.2014 Klokken: 15:00 Kommentarer: 12
veske - hm / kjole - bikbok / blomsterkrans - ebay / sko - pull & bear 

Hva synes du?

mine sommerfavoritter

  Dato: 17.08.2014 Klokken: 19:52 Kommentarer: 7

Nå går sommeren mot sin slutt og skolestart, jobb og høst står for tur. Jeg tenkte med det å dele mine sommerfavoritter fra årets sommer. 

Et helt halvt år - Boken Et helt halvt år av Jojo Moyes ble min favorittbok denne sommeren. Boken er morsom, trist og ikke minst fin. Den er helt umulig å legge fra seg når man først har startet. Helt klart til å anbefale for både store og små. 

Solbriller fra Bikbok - Disse solbrillene kjøpte jeg på Bikbok for lenge lenge siden, men blir tritt og ofte tatt frem for å piffe opp et antrekk. Og i sommer er intet unntak. 

Biotherm body lotion - Helt klart min favoritt body lotion. Jeg foretrekker denne fremfor aftersun etter en dag i sola. Den gir kroppen fuktighet og lukter himmelsk. 

Baby lips - Lipsylene Baby lips fra Maybelline har blitt mye brukt denne sommeren. De gir god fuktighet og en fin farge. Mine favoritter er den rosa og den røde (oransje). 

Canebo pudder - Dette pudderet har nå i ett år vært mitt favorittpudder. Det legger seg veldig fint og gir et naturlig resultat. I sommer har jeg gått til innkjøp av en litt mørkere farge som passer med hudfargen i ansiktet, etter at solen har satt sine spor. 

Versace parfyme - Versace parfymen men dens fine flaske og duft har blitt tatt godt i bruk denne sommeren, og skal helt klart bli dratt med inn i den nye årstiden. 

Sandaler fra Pull & Bear - Mine høyhelte sandaler som jeg fant på Pull & Bear i Malaga i sommer, har virkelig funnet veien til mitt hjerte. Jeg elsker dem, og har denne sommeren levd i de. Var på leit etter de i sort i Polen, men uten hell. De er utrolig behagelige på foten og ser smashing ut! 

Hva er dine favoritter fra denne sommeren? 

gårsdagens antrekk

  Dato: 17.08.2014 Klokken: 17:57 Kommentarer: 5

Hei og god søndag! Dagen i går gikk til venninnekos og bursdag. Vi feiret Martha med kake og fest hjemme hos hun. Da gjestene dro ut, dro jeg hjem. Merker at jeg er så trøtt og sliten for tiden, så de prioriterer jeg heller søvn før fest.  I dag har vi ladet opp til ny uke med avslapping og tvtitting. Nå står rydding av rom, bytting av sengeklær og planlegging av uka på agendaen. Typiske søndagsgjøremål hos meg! Håper dere har en fin dag!


jakke - forever 21 / tshorte - stradivarius / bukse - only / sko - new look / solbriller - bikbok / veske - bershka

Gårsdagens antrekk ble ett enkelt og komfy antrekk. Med rufsete hår, lite sminke og mine nye sko på føttene. De nye skoene kjøpte jeg i Polen. De er så behagelige på forten og passer jo til ett hvert antrekk. 

Hva synes du?

what a beautiful view

  Dato: 16.08.2014 Klokken: 11:28 Kommentarer: 3


Gdansk eye, 110814

Hva synes du?

gårsdagens reiseantrekk

  Dato: 15.08.2014 Klokken: 23:02 Kommentarer: 7Mine nye fine negler fra Polen.

bukse - spania / sko - new look / veske - hm / solbriller - bikbok / genser - sinsay

Slik ble gårsdagens reiseantrekk. Dagen bestod av litt småstress og løping her og der, men slik er det vel når man skal ut og fly. Flyturen gikk veldig fint og jeg må si det var ganske så deilig å komme hjem igjen også. Vi hadde en utrolig flott tur til Gdansk, og jeg vil virkelig anbefale alle en tur til denne vakre byen. Vi kunne gjerne hatt noen dager ekstra. Nå er hverdagen startet igjen og jeg hadde i dag min første dag i min nye jobb. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg mye til dette jobbåret her. Nå er det helg og den skal nytes til det fulle! Her står mye kos, trening, bursdag og oppladning til den nye uka på planen. God natt alle!

Hva synes du?antrekk

  Dato: 14.08.2014 Klokken: 16:57 Kommentarer: 12

briller - ebay / tshorte - carlings / skjorte - gina tricot / skjørt - pull & bear / sko - converse / veske - hm 

Her kommer onsdagens antrekk. Innleggene fra de ulike dagene har kommet litt på etterskudd denne ferien. Jeg setter meg først ned å skriver innlegg og redigerer bilder på kvelden, og da må det nesten bli slik. Nå har vi skjekket ut av hotellet og har startet på vår hjemreise. Vi har hatt noen fantastiske dager her i Gdansk, og jeg skal helt klart tilbake med både familie, venninner og kjæreste. Nå krysser vi fingrene for at flyturen og reisen går som den skal. I kveld skal jeg på musikal og i morgen er første dag i ny jobb! Håper dere får en fin dag videre. Stort smask!

Hva synes du?

tuesday

  Dato: 14.08.2014 Klokken: 11:56 Kommentarer: 3

På tirsdag besøkte vi Mariakirken. En finere kirke skal du lete lenge etter. Kirken er ganske så stor, og det er umulig å ikke legge merke til den når du besøker Gdansk. 

Vi bestemte oss for å betale fem kroner og gå de 400 trappetrinna opp i tårnet. 

De første hundre til tohundre trinna var i en vindeltrapp. Her gikk det rundt og rundt, og man ble nesten litt småkvalm. 

De siste tohundre trinna var i et mye større rom, altså i selve tårnet som man kan se fra utsiden av den store kirka. Skal si pulsen steg etterhvert som vi gikk oppover og oppover. 

Da vi kom til toppen fikk vi se DEN utsikten. Så nydelig! Treningsøkten i trappene var helt klart verdt det! 

Da vi kom ned fra tårnet tok vi turen til markedet som holder til om sommeren her i Gdansk. 

Der kjøpte vi oss is, overraskende nok :-p


Etter at isen hadde gått ned på høykant tok vi turen til elva hvor restauranten Goldwasser holder til. Her booket vi bord til senere på kvelden, og spiste her et nyydelig måltid. Helt klart til å anbefales!


Resten av formiddagen ble tilbrakt på cafe med mye god mat og drikke, og et fint selskap. 

Hva synes du?

going out

  Dato: 13.08.2014 Klokken: 19:27 Kommentarer: 5


bukse - spania / topp - new yorker / veske - hm / sko - pull & bear / jakke - mohito 

I dag har vi tilbrakt dagen i Gdynia. Da vi kom hjem igjen dro vi for å få massasje og manikyr. Skal si vi lever livet her nede! Gud som jeg koser meg, nyter hvert eneste sekund. Nå skal vi ut å spise det siste middagsmåltidet her nede for denne gang. Jeg vil virkelig ikke dra fra denne passen! Håper dere får en fin kveld.

Hva synes du?

 

om kvelden

  Dato: 12.08.2014 Klokken: 21:44 Kommentarer: 2

Om kvelden tar vi turen ut i Gdansks nydelige gater. 


Det er virkelig utrolig koselig her nede. Cafe'er og restauranter hvor enn du ser. 

I går tok vi turen ned til markedsgata. Vi var der dessverre litt sent så noen av bodene var da stengt. Derfor tok vi turen tilbake i dag. 
I går bestemte vi oss for å ta pariserhjulet nede i byen. Det blir kallet Gdansk Eye og herfra kan du se hele byen. Vi kunne ikke valgt en mer perfekt kveld å tilbringe i det hjulet. Himmelen var såå fin. Bilder fra hjulet kommer senere. Vil ikke spame dere for bilder heller. :p
Etter noen fine runder i hjulet spiste vi god mat på samme restaurant som dagen før. 

Hva synes du?

Enjoying gdansk

  Dato: 12.08.2014 Klokken: 18:57 Kommentarer: 7

I dag våknet vi til sol og sommervær her i Polen. Etter frokost tok vi turen til Mariakirken og var å såg på markedsplassen. Der gikk vi til innkjøp av en av de bedre isene vi har smakt her i Gdansk.

Ingenting er så godt som is på en varm, fin sommerdag.

Etter litt vandring i hovedgata og gamlebyen, satt vi oss ned på restauranten som hører til hotellet vi bor på. Her kan dere forresten se vinduene fra rommet vårt. Det er så koselig her!

Marie og jeg bestilte baguett med skinke og mosarella ost. Naam, skal si det smakte!

Jeg bestilte også en frappe karamell, så god!

Hva har du gjort i dag?

shopping outfit

  Dato: 12.08.2014 Klokken: 13:11 Kommentarer: 7

bluse - mohito / kjole - bikbok / solbriller - bikbok / veske - bikbok / sko - nike air max thea 

Hva synes du?

a day in sopot

  Dato: 11.08.2014 Klokken: 23:25 Kommentarer: 6

I går var det veldig fint vær her i Gdansk og vi tilbrakte med det dagen i Sopot. Da tok vi toget fra togstasjonen i Gdansk inn til badebyen Sopot. Å reise med tog er utrolig billig, og ikke minst effektivt. 

Stranden i Sopot ligger så og si i byen, eller byen ligger på stranden, kan du vel si. Dette var utrolig greit for to jenter som ikke visste veien til stranden og som ikke kan ett ord polsk. Da fulgte vi etter folkemassen og havnet med det i byen. 

Husene i Sopot er jo like vakre som de i Gdansk. Kunne tatt bilder av hvert enkelt! Alle er så unike og fine. 

På veien ned møtte vi også på Hello Kitty. Maries favoritt innen tegneseriefigurer. Ett bilde med hun måtte da selvfølgelig til!

Plutselig fikk hun også besøk av tre gutter som absolutt skulle være med på bildet. 


Nede på stranden var det boder med sine spesialiteter rad på rad. Vi kjøpte med oss iste som noe kaldt å drikke i denne varmen. 
Deretter kjøpte vi billett til å besøke moloen. Her kunne man se hele stranden. 


Så tok vi turen på stranden og ble der noen timer. Her hoppet vi i bikinien og koste oss i hverandres selskap. 


Senere på dagen tok vi turen opp i hovedgaten igjen. Her besøkte vi butikker og tittet i gaten. 

Crooked house i Sopot. 


Det fine reisefølget mitt. Før vi drog tilbake til togstasjonen tok vi turen innom enda flere gater for å ta bilder av flere fine hus. Ettermiddagen tilbrakte vi på ett gedigent kjøpesenter. 

I dag var været en smule grått så vi har brukt gråværsdagen på shopping. Først besøkte vi outleten Fashion House, og deretter var vi tilbake igjen på gårsdagens kjøpesenter, Galeria Baltycka, for å besøke den siste etasjen der. Nå har vi kommet inn fra en bedre middag på den indiske restauranten vi har besøkt to dager på rad nå, hihi. Jeg har plassert meg i den røde standard hotellstolen og er klar for å ta igjen litt tapt bloggarbeid. Er så kjekt å blogge her nede, og med Marie som outfit-fotograf får jeg god hjelp. Så takknemlig for det! Håper dere har det bra!

grey and blue

  Dato: 11.08.2014 Klokken: 13:00 Kommentarer: 3

topp - bikbok / skjørt - primark / briller - ebay / sko - converse / sekk - fjell raven 

Gårsdagens antrekk. Hva synes du?

fremme i gdansk

  Dato: 10.08.2014 Klokken: 20:55 Kommentarer: 2

Hei og god søndag! I gårkveld kom vi frem til hotellet i Gdansk. Flyturen gikk veldig fint, selv om det ble litt forsinkelser i Haugesund. Vi kom til slutt frem, hoppet inn i en taxi og ble kjørt til hotellet. Hotellet vi bor på heter Hotell Artus, og ligger midt i sentrum. Hotellet er kjempefint! Frokosten er supergod og alt er bare fint. Et lite minus er vel det av vi savner litt air condition. Ellers kan vi ikke klage! 

Yesterdays travel kit. 

Etter mye reising rumlet magene og vi tok turen ut i gaten. Her var det utrolig mange folk og mye liv! 


Gdansk er jo en nydelig by, og må være noe av det fineste jeg har sett. Alle husene er fine. Absolutt alle! Skulle gjerne delt flere bilder med dere, men i går var det rett og slett for mørkt til å få fine bilder. Så det får vi gjøre en annen dag. Til middagen ble det kyllingssalt, etterfulgt av is. Så åpnet himmelen seg og vi gikk våre få meter til hotellet. En ting er sikkert, hotellet kunne ikke vært mer perfekt plassert! 


Fra soveromsvinduet i morges I dag har vi kost oss i badebyen Sopot, og på kjøpesenteret Galeria Baltycka. Bilder fra det kommer senere. Nå ligger vi utslitt på hotellrommet og må straks tvinge oss selv ut av hotellsengen for å dra ut i gaten og få litt mat i oss. Må ærlig innrømme at det er nokså fint å få høre at det regner og er storm hjemme. Her koser vi oss med sol og sydenvarme. Må si jeg nyter ferielivet! Håper dere har det bra!

Hva gjør du i dag?

nerja guide

  Dato: 10.08.2014 Klokken: 15:13 Kommentarer: 1

Hei, nå har jeg laget en liten guide til dere om den spanske byen Nerja. Jeg har besøkt Nerja en god del ganger nå, og trives veldig godt her. 

Kystbyen Nerja ligger 40 minutter med bil fra flyplassen i Malaga. Jeg vil anbefale alle å leie bil dersom du skal på ferie i Nerja. Med leiebil kan du dra hvor som helst, når det måtte passe deg. Leiebilene står klare og venter på deg når flyet ditt lander i Malaga, og med leiebil er du fri som fuglen så lenge du fyller på med drivstoff. Det er også fullt mulig å ta taxi fra Malaga til Nerja, dersom det skulle være behov for det. 

Når det kommer til overnatting og bosted, har jeg ikke så mye å komme med. På ferie i Nerja bor jeg selv alltid i leiligheten til søskenbarna mine, og vil helt klart anbefale det til dere som har mulighet til det. Det er en billig løsning hvor man har tilgang på alt man har i et hus. Kjøkken, stue, veranda, flere soverom, ja you name it. Pluss ett felles basseng på området. Leilighetsområdet vi bor på heter Almijara tres. Ellers vet jeg at det er et stort utvalg av hoteller både ved strandkanten og nede i byen, å finne i Nerja. 

Byen Nerja blir omtalt som en sjarmerende, fin og rolig by - noe som stemmer ganske så godt. Byen ligger langs strandlinjen og skulle det være ønske om å vasse i saltvann en sen sommerkveld, er det fullt mulig. Selv om byen blir regnet som fin og rolig har den ett rikt folkeliv i gatene helt til klokken passerer tolv om natten. I sentrum av byen finner du Balcón de Europa, byens vakre kirke og en rekke restauranter og heladerias (is-butikker). Her er det en fin atmosfære av musikk, mennesker og lyder fra havet. 

Å besøke stranden er et must når man besøker kystbyen. Det finnes både små og store strender, så hvor mange folk du vil være omringet av, er opp til deg selv. Vi pleier å tilbringe dagene våre på Playa Burriana - som er Nerjas største strand og er en kilometer lang. Her er det et stort utvalg av sjøaktiviteter, volleyballbaner, restauranter og små spanske butikker. Har du behov for mat og drikke, er det ikke vanskelig å få tak i det. Her selges også badeutstyr, badetøy, armbånd og suvenirer. 


Etter mange dager på stranden eller ved bassengkanten kan man få lyst til å gjøre noe annet. Å dra på fjelltur, bekkevandring, besøke byens grotter, kjøre gocart, dra på badeland eller på shopping er fullt mulig. Grottene ligger nokså sentralt, mens gocart og badeland ligger i Velez Malaga, ca. 15 minutter med bil fra Malaga. I fjor besøkte vi badelandet Agualand, og tilbrakte en soldag her. Her finner du sklier, basseng med bølger, restaurant og kiosker. Dette er noe som passer ypperlig for familier med små barn. 

Når det kommer til butikker og shopping stiller ikke Nerjas gater høyest på listen hos meg. Her finnes det ingen kjedebutikker, men bare små-butikker som drives av de lokale. Her finner du alle sorter av høye hæler, jumpsuits, lange og korte kjoler. En butikk som er verdt et besøk er La Cueva. Den finner du nede i byen, noen meter fra kirken. Sminke- og parfymebutikken  Primor som opner den 1.juli, og er verdt en tur innom. Ellers finner man også en rekke butikker som selger badetøy, topper og kjoler som også er å finne på det ukentlige markedet. Markedet blir holdt hver tirsdag ikke langt unna Almijara tres. Er du på jakt etter en lommebok eller en veske i ekte skinn er utvalget i Nerjas gater stort. Det er mange butikker som selger nettopp dette. Nerjas gater er også rik på små boder som selger alt av armbånd, smykker, klokker og annet dill dall. 

Vil du shoppe bør du ta den 15 minutters lange bilturen til kjøpesenteret El Ingenio. Her har de butikker som Pull & Bear, Zara, Bershka, H&M, Marypaz, Stradivarius og mange flere. Jeg har aldri gått tomhendt dit fra. Ellers vil jeg anbefale å ta turen til  Malaga, Granada og Ronda for å shoppe der. Liker du å handle på salg så starter sommersalget i Spania den 1. juli. Så og si alt i butikkene er på salg og spanjolene er også på shopping disse dagene. Smører du deg med god tålmodighet og lærer deg ordet "pardon" (unnskyld) vil du nok gjøre mange gode kupp! 


Å spise mat i utlandet er alltid en opplevelse i seg selv. Det finnes så mange gode og nye retter du ikke finner på de norske restaurantene. I Nerja ligger restaurantene tett i tett nede i byen og utvalget er stort. Her finner du kinesisk, indisk, spansk, afrikansk, italiensk - igrunn alt du måtte ønske å prøve. På restauranten Rúcula spiser vi alltid vår standard første dags-pizza. Her er utvalget av pizza stort. De har også gode pasta-, lasagne- og spagetti-tallerkner. På restauranten Sevillano serverer de supergodt kjøtt med smakfulle sauser, der også tilbehør følger med. På baksiden av kirken, ned mot sjøen ligger restauranten Bambus, her har de den beste kylling i karri-tallerken jeg har smakt! Like ved siden av ligger en braziliansk restaurant hvor du har mulighet til å betale en viss sum, og så kommer kelnerne rundt med mye godt kjøtt som du kan spise så mye du vil av. Her snakker vi tolv ulike kjøttyper. Den siste kvelden spiser vi alltid på den indiske restauranten Hawili. Den er helt klart verdt et besøk! Å avslutte kvelden med en kuleis er helt klart til å anbefale. Og utvalget er enormt. 

Ved å ha leiebil i Nerja gjør du det enkelt for deg selv. På den måten står du mye friere til å besøke andre byer og steder i Spania. En biltur til byene nevnt nedenfor er helt klart verdt en tur. 

Etter en og en halv time i bil har du kommet til Granada. Granada er kjent for sin gamle steinby Alhambra. Her ser du alle de fantastiske steinbygningene og utsmykningene maurerene lagde for mange mange år siden. En tur i denne gamle byen er vakkert, men helt klart tilpasset de eldre som har interesse for dette. For barn kan flere timer her bli varmt og en smule kjedelig. Granada har også Spanias høyeste fastlandsfjell Sierra Nevada i sitt område. En tur hit til krever noen minutters kjøretid sikk-sakk oppover fjellet. Her er det mulighet for å dra på fjelltur opp til det høyeste punktet på fjellet. Av shoppingmuligheter i Granada vil jeg anbefale hovedgata. Her finner du butikker som Zara, Bershka, Pull & Bear, Blanco osv. Sistnevnte har jeg aldri vært i før jeg var i den i Granada. Den butikken er helt klart verdt et besøk.  

Fra sentrum i Nerja ser man oppover på fjellandsbyen Frigiliana. Å komme seg til denne gamle småbyen tar under ti minutter i bil. Frigiliana er en vakker liten by som består av mange smågater. Her kan du vandre oppover og oppover og møte på små butikker som selger litt av hvert. Å ta middagen sin her oppe en kveld er ingen dum ide. 

Å dra inn til Malaga fra Nerja tar drøye 40 min. Mesteparten av tiden er på motorveien, så turen er over på et blunk. I Malaga er det mye å se og oppleve. Ett år tok vi turen ned til det som er Malaga's Aker brygge. Dette er kaien i Malaga. Her ligger det store flotte skip til på brygga, samt små butikker som selger merkeklær. Husker det var blant annet en Levi's butikk der. Ellers er Malagas gater veldig trange å komme seg rundt i med bil. Jeg vil helt klart anbefale å sette fra seg bilen i et parkeringshus og vandre gjennom byen til fots. Det er i de små gatene du får oppleve Malagas små skatter. Som godteributikker der gulvet er dekket i tyggiskuler. Shoppingmulighetene er store i Malaga. Her finner du alle slags butikker, og på senteret Centro Larios finner du også Primark. Shoppingen bør også foreta seg i hovedgaten Calle Larios. Her har de mange butikker og det er en veldig koselig gate å gå i. Ikke langt fra Centro Larios ligger El Corte Ingles. Her har de alt av merkebutikker. Det er mye fint og dyrt å sikle på her!For å avslutte en fin shoppingdag eller sightseeingdag i Malaga vil jeg anbefale spisestedet La Plaza. La Plaza ligger ved siden av hovedgata. Her finner du nyydelig kyllingsalat og gode sunne hamburgerer. Vår lille tradisjon i Malaga er å spise her. 

Ellers ville jeg også ha tatt turen til Gibraltar og Ronda, når du først er i Nerja. 

Til en liten oppsumering; Nerja er en fin by. Ta med deg familien, kjæresten eller venninnene. Alle vil trives her. Byen har mange gode restauranter å by på, og det er ikke lange veien til shoppingmulighetene åpner seg. :-)

to nye små ting til gdansk

  Dato: 09.08.2014 Klokken: 11:00 Kommentarer: 8

Hei og god lørdags morgen! Nå har jeg dusjet og levert en nøkkel på jobb. Straks skal jeg innta dagens frokost, før det bærer avgårde til flyplassen. Må si jeg gru-gleder meg litt. For første gang har jeg selv booket flybilletter og jeg har en følelse på at alt som kan ha gått galt har gått galt. Wææh. Når det kommer til sånne ting er jeg så redd for at noe skal mistes eller gjøres feil, og lar med det andre ta seg av jobben. For å si det slik, mamma eller Nora passer alltid på boarding card'et og passet mitt (flaut). Men ikke denne gang! Nå er jeg voksen og må begynne å ta litt mer ansvar - heh.. 

Vel nok mas, det jeg tenkte å vise dere var mine to små innkjøp jeg gjorde i Haugesund her om dagen. Jeg skulle egentlig ikke shoppe ettersom jeg har planer om det i Gdansk, men denne kjolen og mobilvesken vil komme godt med under mer shopping i Polen. 

Kjole fra Bikbok - denne kjolen ligner veldig på en topp. Har sett etter sånn topp/tshorte-kjole hele sommeren, og på Bikbok fant jeg en til halv pris. Ikke værst! Denne har lommer på sidene og er veldig behagelig på. En slik kjole kan man jo kle opp og ned. Jeg gleder meg til å bruke denne med noen høye sko, og med mine Nike Air. Mobilveske fra Bikbok - denne er litt større enn en normal mobilveske og rommer med det en liten lommebok, nøkler, en leppestift ja igrunn hva du vil (som er lite) samt mobilen din også. Denne skal helt klart brukes på shopping i Gdansk! 

Nok fra meg denne gang. Nå skal kofferten lukkes, vesken pakkes og frokost spises! Ha en fin dag!

Hva synes du? 

i min nye kåpe

  Dato: 08.08.2014 Klokken: 19:58 Kommentarer: 10

kåpe - stradivarius / bukse - spania / bluse - forever 21 / sko - pull & bear / veske - hm 

I dag fikk jeg endelig fått tatt i bruk min nye fine kåpe. Jeg går selv aldri i kåper, så dette er nytt for meg. Men jeg må si jeg liker det! Jeg fant kåpen i Spania på butikken Stradivarius. Denne ble med meg på en liten luftetur til butikken i dag, før det rett og slett ble for varmt og kåpen og blusen ble erstattet med en tshorte. Nå har jeg pakket og føler meg noen lunde klar til morgendagens avreise. Må si jeg gleder meg vilt. Har brukt de siste dagene på å google alt jeg kommer over. Alt vi vil se etter, gjøre og oppleve i Polen. Dette vil bli så gøy! Nå skal jeg lage en god middag før Nora kommer. Håper dere får en superfin dag videre. Smask!

Hva synes du?

fredags lunch

  Dato: 08.08.2014 Klokken: 15:46 Kommentarer: 6

Hei og god fredag alle sammen! Snart helg for dere som jobber. For oss som er så heldige og har fri, er det nok en herlig fridag som venter! Her skinner solen og jeg skal straks ut å nye det fine været, før jeg tar en tur på butikken. I dag kommer Nora hjem fra militæret på helgeperm, så i kveld skal vi kose oss med mye god mat. Gleder meg! Slik ble frokosten/lunchen til Petter og meg i dag. Har helt fått dilla på focaccia med ost, pepperoniskinke og masse godt krydder.  

Det jeg gjør er å ta opp frosne focaccia fra frysen og lar de tine en liten stund slik at det er mulig å skjære i dem. Så pynter jeg på med ost, pepperoni og krydder. Deretter steker jeg de i ovnen på 200 grader til osten er smeltet. Når du steker de slik blir foccatian veldig crispy og sprø. Serveres med salat, tzatziki-dressing og iskaldt vann.

Nammis, denne har slått godt an som frokost/lunch her i huset. I morgen drar jeg til Gdansk med Marie, så nå har jeg litt av hvert å gjøre. Håper dere får en fin dag!

Hva gjør dere i dag?

my make up table

  Dato: 07.08.2014 Klokken: 14:45 Kommentarer: 8

Hva synes du?

black dress and flannel shirt

  Dato: 06.08.2014 Klokken: 13:24 Kommentarer: 5

kjole - bikbok / skjorte - urban outfitters / solbriller - bikbok / veske - hm / sko - converse 

Slik ble ett av gårsdagens antrekk. Må innrømme at jeg synes det er superbehagelig å gå i bomullskjoler for tiden. Disse Bikbok-kjolene er helt supre! Passer både til hverdag og fest. De er veldig fine i seg selv, men kan fort bli en hverdagskjole med en skjorte knyttet om livet. Prøvde meg forresten på en fiskebeinsflette i går. Her ser dere resultatet, haha- ikke annet å si enn her må det øves! I dag tilbringer jeg dagen i Haugesund. Håper dere får en veldig fin onsdag :-)

Hva synes du?

that blue top

  Dato: 05.08.2014 Klokken: 20:34 Kommentarer: 7

hatt - ebay / topp - primark / jakke - pull & bear / bukse - spania / sko - pull & bear / solbriller - bikbok 

Hva synes du?

today

  Dato: 05.08.2014 Klokken: 15:34 Kommentarer: 6

Hei og god tirsdag alle sammen! Denne uken har startet så bra! I går startet dagen på jobb i syv og en halv time, etterfulgt av en treningsøkt på Sporttreff! Så deilig å svette og kjenne musklene jobbe - og det kjennes også på kroppen i dag, pjuh. Tirsdagen min startet klokken ni med en joggetur til Petter for å hente sykkelen min, så syklet jeg veien tilbake til meg igjen. Nå kjenner jeg at bena mine skal få seg en hviledag - så ingen trening i morgen. Viktig å restituere og lytte til kroppen også. Siden den tid har jeg i dag vært i sentrum med mamma. Vi var der i hovedsak for å ta ut bilder på fotobutikken, men endte opp med å sette oss ned på spisestedet Frugård og nyte deres kylling- og bacon-baguett sammen med en glass med iskald brus. Deretter tittet vi litt i butikker, hentet bildene og avsluttet turen med is på cafe'n jeg jobber på. Nå har jeg hoppet i denne blå saken her, som jeg har blitt så glad i, og skal straks ta turen til farmoren min. I kveld kommer Marie og vi skal videre planlegge Gdansk-turen vår. Wii, la dangene gå fort! Håper dere får en finfin tirsdag! 

Hva gjør du i dag?

sports wear

  Dato: 04.08.2014 Klokken: 20:19 Kommentarer: 5


Tidligere i sommer merket jeg behovet for lettere treningsklær. Med det fine været vi har hatt denne sommeren i Norge ble det for varmt å trene i tights og tshorte. Jeg ble vertfall superglad for å finne disse små skattene på HM en dag. Shortsen er superbehagelig på og er heller ikke superkort eller tettsittende. Tommel opp! Toppen er også veldig god på ettersom den følger kroppen. Denne tightsen var ikke noe jeg hadde behov for å ha, men den er jo superkul, fresh og annerledes. Gleder meg til høsten kommer og ukens styrkeøkter utføres i denne. Stoffet er veldig behagelig så denne kan fint brukes til andre anledninger også! Jeg har aldri handlet treningsklær på HM før og jeg må faktisk si jeg ble overrasket over utvalget de har. Så mange fine treningsklær i fine farger! 

Hva synes du?

lets visit gdansk

  Dato: 04.08.2014 Klokken: 15:47 Kommentarer: 9

I går fikk jeg besøk av Marie for å fikse noen ting til årets siste sommerferie. Vi sjekket oss inn på et fly fra Haugesund på lørdag. Da drar vi nemlig til Gdansk i Polen og der skal vi være i hele seks dager. Polen er jo kjent for å være veldig billig og ha mye god shopping. Gdansk er en veldig vakker by, og jeg gleder meg til å fotografere her. Jeg har selv aldri vært i Polen eller Gdansk før, så dette blir både spennende og gøy! Vi googlet litt rundt og fant noen attraksjoner, aktiviteter og shoppingmuligheter. Vi har lagt planene klare for å utforske Gdansk, Gdynia og Sopot - så har du vært der før og vil dele noen erfaringer, tas de imot med stort takk! 
Senere i uken skal vi planlegge turen vår videre og forhåpentligvis fylle ut dette arket her. 

Har du vært i Polen før?

lovely kittens

  Dato: 03.08.2014 Klokken: 21:09 Kommentarer: 4

I går tilbrakte vi kvelden hjemme hos Petter. Her finner du den fineste hagen, med mange søte og fine detaljer. 


Blomstrene er superfine og alle er rosa. Hagen er den perfekte plassen å bruke når solen titter frem og varmen stiger. 


Best av alt av å være der er alle de fem søte små kattepusene som er å finne. De løper, leker, sloss og river ned alt de finner, i det ene øyeblikket. Mens de i det andre øyeblikket ligger utslitt i en ring, sover og koser seg. 

Disse søte små er jo bare hel skjønne. Jeg vil ha dem alle sammen! 

Jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok om hvor fine disse skapningene er, men jeg sparer dere for det. Nå står en joggetur og en god dusj, etterfulgt av litt kosetid på planen, før det blir tidelig i seng på meg. I morgen er det ny uke, og den første dagen går til jobb og trening. Håper dere har hatt en fin helg! Det har jeg :-) 

grey dress and dongeri

  Dato: 03.08.2014 Klokken: 15:00 Kommentarer: 12

kjole - bikbok / veske - vintage / sko - converse / dongeriskjorte - bikbok 

Slik ble fredagens antrekk. Helgen har gått til besøk av den engelske familien. Da spiste vi mye god mat. Blant annet kylling rullet i bacon, fløtegratinerte poteter, foccatia og en god saus og salat. Etterfulgt av brownies og is. Vi spilte kort og hadde en veldig fin kveld. I går var jeg først på jobb, så såg vi fotballkamp. Kvelden ble tilbrakt med Petter. Vi hadde kosekveld med pizza, godis og film - og koselig det var det! Nå skal vi ta turen hjem til meg der taco står og venter på oss på bordet. Senere kommer Marie på besøk og vi skal planlegge sommerens siste reisemål. Wiho, dette blir gøy!

Hva synes du? 

white jacket

  Dato: 02.08.2014 Klokken: 13:14 Kommentarer: 12

genser - zara / bukse - bikbok / briller - ebay / jakke - zara / sko - converse 

Elsker min nye jakke fra Zara. Denne ble med meg hjem fra Spania, og jeg har ikke angret ett sekund på at jeg kjøpte denne. Den er så elegant og fin, og passer virkelig til alt.

Hva synes du?

innkjøp fra bergen

  Dato: 01.08.2014 Klokken: 15:01 Kommentarer: 4

På tirsdag var jeg jo som sagt i Bergen på turisttur, men noen godbiter ble det med hjem likevel. 

Lysebrun bluse fra Bikbok - passer både bukse og shorts / Leopardkjole fra HM Divided - denne har en veldig fin passform, samtidig som leopardmønsteret gjør den litt annerledes / Sort langarmet kjole fra Bikbok - denne har jeg fra før i grå. Ettersom jeg er så glad i den, måtte jeg ha denne da jeg såg den på salg. / Hvit tshorte fra Carlings - hvite tshorter får man vel aldri nok av? 

Hvit ball fra Søstrene Grene - disse papirballene har jo blitt veldig populære den siste tiden. På søstrene Grene var de å finne i mange farger og størrelser. Min skal få plass i vinduet eller i taket på rommet mitt. / Papirsugerør fra Søstrene Grene - slike sugerør er jo så fine å se på. Virkelig helt supre til å pynte bordet med om man venter gjester. / Slangemønstret skinnlommebok fra HM - oppi denne har allerede penger og kort funnet veien. Den har blitt en favoritt. / Til og fra - lapper fra Søstrene Grene - når det kommer til gave-innpakning og spesielt rundt juletider er disse geniale! 

Hva synes du?

min juli

  Dato: 01.08.2014 Klokken: 11:31 Kommentarer: 5
Noen bilder fra min juni. Noen du likte?