juli 2016 (kajasagenes)

simple

  Dato: 31.07.2016 Klokken: 19:55 Kommentarer: 4

Topp og jeans fra Monki 
Heels fra New Look 

Hei og god søndag alle sammen! Ovenfor ser dere ett antrekk fra tidligere i sommer, da solen var fremme og den norske sommeren faktisk minnet om sommer. I dag derimot våknet jeg til styrtregn som hamret mot soveromsvinduet. Denne helgen har jeg hatt besøk av to gode venninner fra Stavanger som jeg studerer med i Bergen. De kom på fredagskvelden og gårsdagen ble brukt til catching up, restaurant og cafebesøk og småshopping. Da klokken bikket midnatt dro vi ut en tur. Alltid like moro å dra ut om sommeren, så mange å hilse på! Vi koste oss mye, noe som merkes på dagens form. Haha. Nå er jentene dratt hjem igjen og jeg har tilbrakt denne regndagen i sofaen med pysjen og x antall serier. Utrolig deilig etter en travel uke å bare slappe heelt av. Litt selvpleie gjør alltid godt. 

Håper dere har hatt en fin helg og at dere nyter søndagen videre!

 

healthy homemade ice cream

  Dato: 30.07.2016 Klokken: 16:50 Kommentarer: 3

God lørdag og god helg alle sammen! Her begynner dagens mørke skyer å lette og det ser ut til å kunne bli en fin lørdag. Hurra for helg og fri og muuligens fint vær. Med fint vær passer det jo ekstra godt å dele en oppskrift på hjemmelaget is - en som er både sunn og frisk! I sommer har jeg erstattet friskis med denne og nå er det på tide å dele oppskriften med dere. Den er nokså enkel og den krever kun tre ingredienser. 

I scream, you scream, we all scream for ice cream.

Det du trenger: 

Ispinner
Beger eller former 

Bær; jordbær, bringebær, blåbær - u name it!
Gresk yoghurt - jeg brukte naturell 
Honning eller annen søtning 

Disse søte ispinnene fant jeg på Søstrene Grene for en liten måned siden. Veldig søte, med ulike motiver. Mener de kommer i pakker på 8 stykker. 

Det du gjør: 

- Bland sammen bær, gresk yoghurt og honning i en blender. Hvor stor mengde du bruker av ingrediensene avhenger av hvor mye is du ønsker å lage. Jeg brukte en liten mengde, en håndfull bær og tre til fire spiseskjeer yoghurt med en teskje honning, ettersom jeg ønsket å teste ut flere smaker. 

- Hell "røren" over i isbeger eller pappkopper/ plastikkglas. Dekk til med aluminiumsfolie over og sett i frysen ett døgn. - Deretter; nyyt!

Håper den smaker! 

bulgaria through my phone

  Dato: 27.07.2016 Klokken: 19:15 Kommentarer: 5

21:06, søndag - den vakreste solnedgangen from above. 

09:25, mandag - stranddag! Be nice or get out. 

Processed with VSCO with f2 preset

20:25 - den vakre gamlebyen i Nessebar. 

09:51, tirsdag - ready for the pool. 

19:35 - cozy outfit. 14:36, onsdag - en lat morgen ved bassenget. Savner muligheten til å legge seg her hver morgen. Aah det var livet!

19:18 - en selfie og to, med den hvite sommerkjolen på.

20:49 

12.02, torsdag - stranden. Her var det langgrunt og bedetemperaturen var helt perfekt. 

Processed with VSCO with f2 preset

10.34, fredag - en morgenøkt på balkongen etterfulgt av søte drikker ved bassengkanten. 

19:16 - gamlebyen, en tur rundt øya. 

19:27

13:17, lørdag - nyyt!

Processed with VSCO with f2 preset

20:05 - vakkert!

20:18 - my hubby bubby. 

20:49, nyter siste kvelden i gamlebyen, med god mat og havutsikt. 

17:37, søndag - på dagstur til Burgas. 

18:10 - strendene i Burgas. 

Takk for denne gang, Bulgaria! 

 

Noen (mange) bilder tatt med mobilen fra ferieturen vår til Bulgaria. Synes selv slike innlegg med mobilbilder er litt mer personlig og kan være veldig koselig å lese. Jeg knipset nokså lite med kameraet på turen, men heldigvis tok jeg en hel del bilder med mobilen. Det var det siste fra denne ferieturen og jeg er tilbake i full jobb og travle ettermiddager. Heldigvis er det ikke så alt for lenge til neste ferietur. Da blir det venninnetur, shopping, gode matopplevelser og full avslapping i Polen. Can´t wait. 
 

off shoulder

  Dato: 25.07.2016 Klokken: 11:42 Kommentarer: 10


Kjole her 
Sko fra Pull & Bear 
Veske fra Michael Kors 
Solbriller fra Bikbok 

Hva synes du?

19:53

  Dato: 23.07.2016 Klokken: 22:49 Kommentarer: 3

19:53 in Old town Nessebar, july 13. 

En vakker solnedgang i gamlebyen i Nessebar. Slik var kveldene i Bulgaria så og si hver dag. Så nydelig fint. Denne helgen tilbringer jeg på hyttetur med familien til Petter på Fjelberg. Her nyter vi den norske sommeren med båtliv, god mat, bading og sol. Her har sola skint på nesetippen hele dagen og temperaturen har vært helt opp i 23 grader. Så deilig! Etter en tur i boblebadet står nå en sen middag med grilling på menyen. Ønsker dere en fin lørdagskveld videre. 
 

the white summer dress

  Dato: 22.07.2016 Klokken: 17:18 Kommentarer: 4Kjole fra H&M 
Sko fra Pull&Bear
Veske fra Michael Kors 

Hva synes du?

nessebar

  Dato: 20.07.2016 Klokken: 14:44 Kommentarer: 2

Hei hei, kjære lesere. Nå må jeg si dere har vært tolmodige med meg, og denne lille uken med bloggfri har virkelig vært deilig. Å kunne ta helt fri fra mac´n, kameraet og bloggen var ganske fint når man først er på sydentur. Nå er vi hjemme igjen fra Bulgaria etter en uke med varme og avslapping. Vi har virkelig hatt en superfin kjærestetur og til tross for at kameraet ble lite brukt har jeg knipset noen få biler jeg gjerne vil dele med dere nå i ettertid. Jeg har aldri vært i verken Sunny Beach eller Bulgaria før, så det var veldig gøy å reise til et nytt sted og oppleve et nytt land. De som kjenner til eller har hørt om Sunny Beach tenker nok alkohol, varme, strender og festing. Og det kan jeg skrive under på. Sunny Beach er stedet å reise på vennetur for en gøyal uken med soling om dagen og festing på klubber på natta. Inne i Sunny Beach er hovudgaten full av klubber, dukenede musikk og diskolys. For oss som kanskje har lagt våre største fest-tider litt bak oss, var det veldig deilig å kunne ta bussen til den rolige gamlebyen Nessebar. Her er atmosfæren veldig ulike Sunny Beach, kelnerene er hyggeligere og byen finere. Veldig greit at man kan slik velge hva man ønsker å få ut av ferien, og dra dit man ønsker å tilbringe kvelden. 

Gamlebyen i Nessebar er en liten øy i utkanten av Nessebar, en liten busstur på 20 minutter fra det populære feriestedet Sunny Beach. Byen er utrolig koselig og virkelig til å anbefale dersom man besøker Sunny Beach eller Nessebar og ønsker en rolig, mer avslappet atmosfære. Her tilbrakte vi fire av syv kvelder.


En av kveldene endte vi opp med å gå rundt hele øya. Da gikk man langs havet og strendene og fikk slik se alle sidene av øya. Vi gikk blant annet forbi en skikkelig kul restaurant som var på et gammelt skip. Utrolig kult! Her var servitørene utkledd som seilerer og kapteiner. En gøyal plass å spise for kvelden dersom man har barn, kan jeg tenke meg. 


Så mange søte gater som selger suvenirer, godis, is og malerier. 


Petter prøver å vise meg hvordan jeg skal posere. Haha!

Det var også en rekke gode restauranter der. Her hjalp tripadvisor oss mye, og vi endte opp med å spise supergod mat hver kveld. 


Det var også veldig fine solnedganger her, og jeg måtte selvfølgelig knipse bilder av hver eneste en av dem. 

I dag skinner sola her på Stord og jeg skal straks ut å nyte den. I dag har jeg hatt full plan og lange lister av to-do´s ettersom jeg har invitert en hel jentegjeng på tapaskveld. Da tar alle med seg en rett hver og vi nyter god mat, fine samtaler og gode venner. Skal si jeg gleder meg! Ønsker dere en fin dag. Håper solen skinner på din nesetipp i dag. 

summer outfit

  Dato: 10.07.2016 Klokken: 16:07 Kommentarer: 13

Shorts fra Levi´s
Jakke fra Bershka 
Bluse fra Bikbok 
Sko fra Pull & Bear

Ett antrekk fra nydelige sommerdager i juni. For øyeblikket sitter vi på flyplassen i Stavanger, snart klare for take-off. Nesten gjennom hele kjøreturen fra Stord til Stavanger høljet regnet ned. Skikkelig høstvær, med andre ord! Å reise fra regn og 13 grader til sol og varme, kunne ikke passet bedre. Føler at det har regnet hver eneste dag de siste ukene, og sommerværet som viste seg tidlig i juni har vært ganske så fraværende. Da kjennes det ekstra godt å kunne tilbringe hele 7 dager i solen. Dere kan tro jeg gleder meg! Så krysser jeg fingrene for at dere her hjemme også får oppleve litt sommer de neste dagene. Nå skal jeg pakke sammen mac´n og finne frem til gate´n, så får vi se hvor mye blogging det blir i Bulgaria. Kanskje har jeg mye å dele med dere, eller jeg tar meg helt ferie og deler bilder når jeg er hjemme igjen. Vi får se, vi snakkes!

my summer list

  Dato: 09.07.2016 Klokken: 12:07 Kommentarer: 6

Summer plans 
Sommerferien min startet allerede 12. mai da jeg var ferdig med eksamen og dro hjem til familien, hjemme på Stord. Siden da har jeg jobbet mye både i barnehagen og på barnebutikken. En helg i juni var vi i Drammen på søskenbarntreff og koste oss mye i lag med familien. Siden den tid har det blitt mye jobbing, trening og venninnebesøk. Allerede i morgen drar Petter og jeg på spontantur til Bulgaria. Dit har jeg aldri vært før så gleder meg veldig til å reise og oppleve et nytt sted og land. Der blir vi værende en uke for å nyte solen, god mat, fint selskap og ferielivet. Uken etter har hele familien dratt til Hellas for tre ukers ferie, mens Petter jobber. Hva jeg skal finne på da er enda litt usikkert, men jeg håper på hyttetur, venninnekos og mye god mat. Deretter jobber jeg to uker igjen. Uken før skolestart drar jeg til Polen på venninnetur. Gud som jeg gleder meg til det! Gdansk er ett av mine favorittsteder å reise til hvor man finner nydelig mat, shopping, strandliv og varme, samt vakre gater. Gdansk er nydelig om sommeren. 


 

Most fun summer memory 
Sommerminner er det mange av! Som små dro vi alltid til Tysnes, en øy mellom Stord og Bergen, der bestemor har hytte. Her lekte vi, badet og koste oss fra morgen til kveld. Har utallige minner fra denne plassen. :-)

Favorite BBQ food
Grillet hamburger og kylling, med båtpoteter, foccatia og en god dressing, og selvfølgelig grillet marshmellows til dessert. Mmm! Av grillmat spiser jeg til jeg sprikker! 

My dream summer destination 
Maldivene - har alltid drømt om å dra dit. Eller kanskje Fiji, snakk om nydelig plass! Ja takk, begge deler? 


 

Favorite summer place 
Denne er vanskelig! Jeg er veldig glad i å besøke vakre Nerja, utenfor Malaga i Spania. Hit har vi reist i snart 10 år på rad, og vi trives veldig godt. Ellers liker jeg meg veldig godt ute i Fitjarøyene. Gjerne på Kråko, på hytta til min gode barndomsvenninne og bestevenn Nora. Eller på Ivarsøyo der tanta og onkelen min eier et stort område, perfekt om sommeren. Snakk om sommeridyll! 

What I listen to this summer 
Her går det mye i False Alarm av Matoma og The Ocean av Mike Perry. Litt listepop mens treningsøkta gjennomføres ute i sola. Digg!

Favorite summer scent 
Duften av solkrem i varmen. DA er det sommer da. 


 

I´m really looking forward to 
Kjæresteturen til Bulgaria. Sol, varme, is og kjærleik - aaah.  Ellers gleder jeg meg til Gdansktur i august, slutten av juli da jeg får besøk av fine studievenninner og sene sommerkvelder med fine folk! 

Three things I love the most about summer 
Fri, varme og så tror jeg generelt at mennesker har det bedre om sommeren. Det fine været gjør noe med stemningen og humøret til folk! Det liker jeg!

 

Listen er hentet her.

in my lunch box

  Dato: 07.07.2016 Klokken: 19:19 Kommentarer: 7


Prepping tomorrows lunchbox 
Snakk om fargerik lunchboks! I går fant jeg frem godbiter fra både kjøleskapet og knekkebrødskuffen til å sprite opp dagens lunchboks. Jeg kom over denne geniale matboksen på Søstrene Grene, da jeg var i Bergen i helgen, og siden har den blitt mye brukt. Den er helt genial med sine inndelinger av rom, da jeg liker å ta med meg småsnacks som gulrøtter, nøtter og bær på jobb. Dessuten er vel ingenting bedre enn ferskt pålegg på skiva eller knekkebrødet? Matboksen kostet ikke mer en 40-50 kroner heller, og den finnes i flere freshe farger. Så løp og kjøp! 

Food prepping er jo blitt superpopulært i en rekke land, og er ingen dum måte å sikre seg et sunt, vitaminrikt og proteinrikt kosthold gjennom dagen. Når jeg blir student igjen skal jeg bli mye flinkere til å gjøre nettopp det. Koke opp pasta, lage salater og passe på at man får nok grønt i seg neste dag, er ingen dum ide. Nå skal jeg gjøre meg klar for jobb igjen. I kveld har vi nattåpent og jeg og lunchboksen min er klare for dagens siste 4 av 12 timer på jobb. Etter det gjenstår kun 7,5 time på jobb i morgen, og så er det sommerferie i to uker. Åh, som jeg gleder meg!

them jeans

  Dato: 05.07.2016 Klokken: 20:18 Kommentarer: 10
Off shoulder top fra Bikbok
Jeans fra Monki
Sko fra Reebook
Jakke fra Bershka 

Hei og hå, fine lesere! Hvordan står det til med dere i sola? I dag har endelig sola meldt sin ankomst her på Stord, etter det som føles som en evighet med pøsregn. Så godt å kjenne sola varme på kroppen igjen - slik det skal være om sommeren det! Til tross for at jeg dro hjem fra jobb med hodeverk har jeg hatt en over gjennomsnittet bra, men stressende tirsdag. Petter og jeg har nemlig bestilt oss sydentur, og vi drar allerede på søndag. Så nå stresser jeg med alt fra transport, parkering, ferjer og en mulig festival i helgen, som vi også har lyst til å bli med på. Prioriteringer, gøy eller økonomisk, stress eller god nok tid, ikke alltid like enkelt! Nå skal jeg ta meg en pause fra all planleggingen og ta med treningsmatta og kettlebellen ut i sola. Ovenfor ser dere ett antrekk fra helgen da jeg var ute og spiste med Marie. Denne jeansen fra Monki er blitt en skikkelig favoritt! De er så kule, sånn levis-like. I love them!

Vel nå venter sola og svetting! Ha en finfin tirsdag! 

Hva synes du?

breakfast in a bowl

  Dato: 04.07.2016 Klokken: 09:59 Kommentarer: 0


Granola, skogsbær, blåbær, chiafrø, honning og gresk yoghurt - i en skål. Mmm.


God morgen alle, og god morgen mandag og hei ny uke! Helgen og uken som var har gått så fort at jeg ikke har hatt tid til å logge meg inn hit og oppdatere. Til tross for at uken har gått så altfor fort har jeg kost meg en hel del med jobb, trening, venninner og Bergenstur med familien i helgen. Nå venter en nye uke og i den anledning ønsker jeg å dele gårsdagens friske, sunne frokost. En skikkelig frokostskål med så mye godt oppi. Nyyt! Fin start på dagen det! Kanskje til inspirasjon til din frokostskål i dag? Ønsker dere en fin mandag og en riktig god start på uken!