juni 2016 (kajasagenes)

something new

  Dato: 27.06.2016 Klokken: 16:38 Kommentarer: 7
Something new for a new week. For noen ukers tid siden var jeg innom Bikbok og snopet med meg det som har blitt to favoritter. Mine solbriller har en tendens til å forsvinne så da jeg kom over disse klassiske, litt store og edgy brillene var jeg solgt. De trengte jeg! Ikke bare er det blitt mye brukt, men de er også veldig gode  for billig briller å være. Jeg drømmer om dyrere solbriller av skikkelig kvalitet, men enn så lenge får disse duge. Studentbudsjettet mitt har neppe råd til at jeg mister og legger fra meg solbriller fra den dyrere klassen. Jeg kom også over dette sorte lekre pannebåndet som er prikken over i´n på de fleste antrekk og ypperlig for å få bort håret fra ansiktet eller på dårlige hårdager. Mitt blir i alle fall mye brukt! 

Vel, hey folkens, det er mandag! Noen ligger kanskje på en flytemadrass i varmen, mens andre, slik som jeg, bruker ferien på å jobbe. Jeg har nett kommet hjem fra en regnfull dag i barnehagen. Alltid like godt å få den første dagen i uka overstått. Da går resten av dagene så lett som bare det. Nå venter tantekos med nevøen etterfulgt av ukas første økt. Nyt mandagen! 

a weekend away

  Dato: 26.06.2016 Klokken: 21:08 Kommentarer: 10

A weekend away - well spent. På fredag tok vi flyet til Oslo fra Sør-Stokken for å tilbringe helgen i Drammen med fine søskenbarn. Vi har hatt en utrolig fin helg i vakre Drammen. Dit vil jeg så gjerne flytte! Min tante og onkel bor i mitt drømmehus fra barndommen og det å være på besøk der igjen vekker så mange fine minner fra somrer i Drammen. På fredag ble vi møtt med mye god mat og hyggelig selskap, der vi ble sittende å spille kortspillet mafia til langt på natt. Lørdag smilte solen til alle oss i Drammen og sommeren viste sin fineste side. Vi dro til sentrum og kikket, spiste is og hamburger før vi dro for å spille sandvolleyball. Etterfulgt av en kveld med atter mye god mat, latter og leker. For en fin tur, og et deilig lite avbrekk i en ellers travel hverdag. Og for en fin familie jeg har! 

Nå venter en uke med jobbing og gode rutiner med tanke på mat og trening! Det ser jeg frem til etter en uke med alt for mye god mat og drikke. Ønsker dere en fin avslutting på helgen og en riktig god uke. 

noe nytt til sommergarderoben

  Dato: 21.06.2016 Klokken: 20:59 Kommentarer: 5The perfect red dress up-dress down dress 
Den perfekte kle opp/ kle ned kjolen, i en nydelig rødfarge. I helgen feiret jeg gode venninner både på fredagen og lørdagen, og ett antrekk som ble tatt i bruk var mitt nyeste tilskudd til sommergarderoben, nemlig denne lekre bomullskjolen fra H&M. Ikke bare er den utrolig deilig på, men fargen på kjolen er superlekker til en solbrun sommerkropp. I helgen ble den brukt med høge heler og gulldetaljer, mens senere i sommer skal den brukes med hvite sneakers og skinnjakke. Det tror jeg blir fresht!

Etter en helg med en halvslapp kropp og forkjølelse var det veldig godt å dra kroppen ut på trening igjen. De siste dagene har jeg latt kroppen få hvile i håp om å bli kvitt forkjølelsesvirusene en gang for alle, og da var det ekstra deilig å endelig kjenne seg pigg nok til en svett økt ute i sola. Nå venter en rolig kveld i sofaen med ferske jordbær og serietitting. Ønsker dere en fin tirsdagskveld!

my closet detox tips

  Dato: 19.06.2016 Klokken: 16:43 Kommentarer: 2

Det er ikke bare kroppen og hjemmet som har godt av en liten detox, en uttømming, men også klesskapet. I går hadde jeg en skikkelig opprydding i klærna mine. Nok en gang ble en ny stor pose med klær ryddet ut av klesskapet. Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg blitt mye flinkere til å kvitte meg med klær jeg ikke lengre bruker, klær som ikke passer eller skikkelige bomkjøp der prislappen enda henger på. Likevel ser jeg at til tross for at jeg rydder klesskapet jevnlig finner jeg hver gang nye plagg som fortjener en ny eier. Å kvitte seg med tidligere dyrebare skatter er ikke alltid like enkelt. Før synes jeg det å gi bort noe jeg en gang hadde vært så glad i eller bare det å innse at favorittkjolen ikke lenger passer, var nokså vanskelig. Noen synes kanskje det enda at det ikke er helt enkelt. "Hva om jeg en gang kommer til å ha bruk for nettopp denne." Jeg må innrømme at noen plagg, gjerne de med en spesiell verdi, enda blir hengende for at jeg "en gang kommer til å ha bruk for dem".. Slik tror jeg det fleste har det. 

Mine tips til hvordan bli flinkere til å kvitte seg klær man ikke lengre bruker; 

♥ Tenk over hva du har brukt de siste 6 månedene og hva du har latt ligge.
Dette er en god pekepinn på hva som fortener en plass i din garderobe og hva som ikke lenger er i bruk. 

♥ Gi plaggene til veldedighet.
Å gi bort klær til veldedighet hjelper deg ikke bare å tømme klesskapet men gir deg også en god selvfølelse! Det kjennes godt å vite at mine ubrukte klær i noens hender som trenger dem mye mer enn meg. 

♥ Selg de gamle skattene på loppis eller på nett.
Spar deretter pengene fra salget til ett plagg du lenge har sett på eller ønsket deg. 

♥ Legg bort klærna som faller under "kanskje" kategorien, og se etter en månedstid om du har savnet det du la bort.
Dersom du ikke ofret det en tanke er det på tide å la plagget gå. Dette er ett tips jeg bruker meg hyppig av. Noen ganger returnerer plagget til garderoben, andre ganger blir det gitt bort. Som oftest faller plaggene under den andre kategorien. 

 Noen nytt inn - noe gammelt ut.
Dersom man er glad i shopping og trender kan man fort oppleve at skapet krymper og det er manko på kleshengere. Da kan det være lurt å ha i minnet at dersom man får noe nytt inn, skal noe gammelt ut. Slik oppbevarer man en ryddig og oppdatert garderobe. 

Ellers synes jeg bildet ovenfor, hentet fra pintrest, kan være til god hjelp for de som synes det å tømme klesskapet kan være vanskelig. "Denne kommer jeg sikkert til å bruke senere", "Hva om jeg trenger en slik topp og plutselig ikke lenger har en?", "Jeg må bare bli større/mindre, så skal denne passe". Vi har alle vært der en gang, og da er det godt med en liten dytt bakfra. Så dersom du har ettermiddagen fri og solen er fraværende, vet du hva du skal bruke søndagen din på ;-). 

that late saturday breakfast

  Dato: 18.06.2016 Klokken: 12:35 Kommentarer: 4


Mini pizza, avocado and ruccola salad. How yummy!My kinda breakfast! Sant skal sies - jeg er ett middagsmenneske. Å spise middagsmat til frokost og lunch gjør meg ingenting. Har jeg ekstra god tid om morgenen lager jeg meg gjerne noe innenfor middagskategorien til frokost - slik som i dag. Da ble det minipizza med rømme, krydder, spekeskinke og ost, med rucculasalat og avokado som tilbehør. Avokado på pizza er utrolig godt og virkelig til å anbefale til dere som enda ikke har testet det ut. I dag har jeg en rekke gjøremål å få gjort før kvelden kommer med bursdagsfeiring og fest. Ettersom kroppen ikke er helt i sjakk denne helgen og en ny forkjølelse er på vei, holder jeg meg unna alkoholen i kveld. Det er jeg sikker på at kroppen min kommer til å takke meg for i morgen tidlig. ;-) 
Nå venter en real rengjøring i klesgarderoben. Ønsker dere en toppers lørdag! Nyt fridagen. 

weekend and pink peonies

  Dato: 17.06.2016 Klokken: 09:35 Kommentarer: 4

Not everyday you get pink peonies delivered on your door step
Se denne nydelige buketten med peoner jeg fikk levert på døra, her en dag. Så vakre og i den fineste fargen. Det var min flotte svigermor som kom innom med denne fine buketten og et kort med gode ord. En liten eksamensgave som varmet godt på en ellers vanlig hverdag. Nå er helgen kommet og jeg er straks på vei til jobb. Veldig deilig å ikke starte før 10 på en fredag. Da rekker jeg å sove til klokken er bikket åtte, dusje og spise frokost mens jeg ser på serie. Fin start på helgen det. Ønsker dere en fin fredag og en riktig god helg!

happy monday inspiration

  Dato: 13.06.2016 Klokken: 22:15 Kommentarer: 3


some outfit inspiration for this new week 

God mandagskveld til dere alle. Jeg er i fin form igjen etter helgens sykdom, og det kjennes så godt. Litt snufsen er jeg, men alt i alt virker det som forkjølelsesvirusene kun var på kortvisitt - noe jeg er så glad for. Det er en ny uke og jeg har nett lagt bak meg en rolig beinøkt. Nå sitter jeg å nyter en fruktskål med mye godt i, mens adrenalinet pumper i kroppen. Straks venter en god dusj før hodet treffer puta. Men før den tid vil jeg gjerne dele noen inspirerende antrekk med dere på mandagskvelden. Litt inspirasjon i klesveien til en ny uke! 

Nyt mandagskvelden, vi snakkes!

calling in sick

  Dato: 12.06.2016 Klokken: 12:03 Kommentarer: 1

A little chocolate never hurt nobody - especially when your not feeling well

Akk, da var det min tur å bli bitt av forkjølelsesbasillen som er ute på vandring om dagene. Jeg blir sjeldent syk og trodde jeg skulle unnslippe virusbakteriene denne gangen, slik jeg pleier, men nope ikke denne gangen visst. Hele helgen har jeg vært sengeliggende med feber og sår hals, og nå har nesen også startet å bli nokså tett. Krysser fingrene for at jeg snart er på bedringens vei. Jeg har hele uken fylt opp med jobbing, så her er det ikke tid for noe sykdom. Likevel skal jeg prøve å ikke stresse med å bli fort frisk, da det fort kan gjøre vondt verre. Lytte til kroppen er det lureste man kan gjøre når man er syk, men også ellers i livet. Så nå har jeg funnet frem iskald pepsi max, druer og frosne bringebær, samt noen knekk mørk sjokolade. Mørk sjokolade bidrar til å styrke immunforsvaret, så dette må da love godt! 

Uken som var har løpt fra meg med mye jobbing og gode treningsrutiner, og jeg, som sikkert flere av dere også, merker at jeg sliter litt med å komme i gang med bloggingen igjen. Ett innlegg i uken er ikke særlig å skryte av. Jeg føler jeg har så lite å dele. Ingen antrekk å vise og generelt litt lite inspirasjon, så nå som jeg er sengeliggende har jeg funnet frem drøssevis av gamle magasiner og skal scrolle mine timer på både weheartit og pintrest. Det pleier som regel å hjelpe på uinspirerte dager. Ønsker dere en frisk og fin søndag! 
 

40 questions

  Dato: 05.06.2016 Klokken: 20:05 Kommentarer: 5

1. Hva var det siste du skriblet ned på et papir?
Noe så kjedelig som avokado på handlelappen. 

2. Hva har du alltid i vesken?
Mobil, lommebok, førerkort, nøkler, lypsyl, vannflaske og en banan eller en hjemmelaget granolabar. 

3. Hva bestiller du på kafé?
Jeg er veldig glad i frappe karamell, gjerne med sea salt, så det blir vanligvis det jeg bestiller. Ellers er jeg uvanlig glad i kuleis med jordbærstrø, spesielt om sommeren. 4. Hvilke nettsider besøker du daglig?
Nettsider og apper, det er vel litt det samme? Daglig besøker jeg instagram, facebook, bloglovin og pintrest. Er også innom weheartit og blogg.no, i ny og ned. 

5. Hvem ringer du til når du er sin/lei deg?
Mamma og Petter, som regel. De er gode å snakke med om alt. :-)

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
Lilla og hvit, tror jeg?

7. Kan du bytte olje på bilen?
Nei, tror ikke jeg hadde tatt på meg den oppgaven. Men jeg vet hvordan vi sjekker om det er nok olje på bilen, så jeg ville nok ha klart å bytte, hadde jeg bare gått inn for det. :-P

8. Hva har du hatt av kjæledyr?
Vi hadde en nydelig svart flatcoated retriever hund kallet Tika, da jeg vokste opp. Hun døde da jeg enda var ganske ung så jeg husker ikke så mye fra den tiden, dessverre. 

9. Hva gjør deg trist?
Veldig mye kan nevnes her, dessverre. Jeg er nokså emosjonell. Det kan de fleste som kjenner meg god skrive under på. Jeg blir fort lei meg, men det er også lite som skal til for å gjøre meg glad. Tårene faller lett både når jeg leser rørende bøker eller ser rørende filmer. 

10. Hva gjør deg glad?
Det er så mangt! Min nærmeste familie og venner, når leiligheten er vasket gullende ren, når godisskåla er kommet på bordet en lørdagskveld, en svett og god treningsøkt eller så lite som litt sol på himmelen. :-) 

11. Har du eller har hatt noen piercinger?
Nope, hadde veldig lyst på en i navlen da jeg gikk på ungdomsskolen, men er veldig glad for at jeg ikke tok en, den dag i dag.

12. Hva er drømmejobben din?
Nei, si det. Det jobber jeg enda med å finne ut. Det er så mye jeg kunne tenkt meg, samtidig som det ikke er noe jeg vet jeg har helt 100 % lyst til. 

13. Hva var det siste du kjøpte?
På torsdag gikk jeg til innkjøp av en treningsstrikk til hjelp når man tar pull ups. Så nå skal det bli fart på sakene, og kanskje jeg klarer å ta flere uten hjelp etter sommeren? 

14. Norge på sitt beste?
Sommeren ved sjøen eller påsken på fjellet. Så lenge det er sol og god stemning - da er Norge bra da! :-D

15. Abonnerer du på et ukeblad?
Jeg får både Shapeup og Det Nye i posten, og er like glad hver gang ett nytt blad har funnet veien til postkassen min. :-)

16. Har du noensinne vært i en ambulanse?
Ja, tror jeg ble hentet i ambulanse da jeg var liten, sånn to - tre år, da jeg hadde feberkrampe. Etter det har jeg vært lite på både sykehus og i ambulanser. 

17. Kan du rulle med tungen?
JA! Var så fornøyd da jeg lærte meg dette på barneskolen, ettersom alle sa at dette var noe man enten kunne eller ikke. 

18. Hvor lang tid bruker du om morgenen?
Det varierer veldig på hvor lang tid jeg har. Har jeg god tid, tar jeg meg god tid, mens er det en travel morgen bruker jeg ikke mange minuttene. 

19. Banner du ofte?
Nei, jeg håper da ikke det. Det faller i grunn ikke naturlig for meg, men er jeg veldig irritert eller frustrert kan det komme ett stygt ord og to, dessverre. 

20. Hva er det lengste du har campet i et telt?
2 netter, kanskje? Det er ikke lenge i alle fall ikke lenge - haha. 

21. Hvor mange søsken har du?
2, en storesøster og en lillebror. 

22. Hvor mange steder har du bodd?
3. To på Stord og ett sted i Bergen. 

23. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
Ingen spesielle. Visst jeg må velge, kanskje mine lange fingrer? Haha. 

24. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med?
Det kan til tider være mange, men de må man ikke velge å fokusere på. Man har fått den kroppen man har, og slik er det bedre for oss alle om vi fokuserer på det vi liker med oss selv, fremfor å dele våre komplekser med verden, slik at også dem ser de. Noe de i utgangspunktet sikkert ikke ville ha gjort. :-)

25. Har du tatt vare på et klesplagg fra da du var liten?
Jeg har både sko og klær fra barndommen hjemme på pikerommet. 

26. Er du forfengelig?
Ja, er vel det. Det ville vertfall pappa sagt. Jeg liker å stelle meg og føle meg vel når jeg skal ut på ting, samtidig er treningsklær, et usminket ansikt og en halv-stygg flette en standard både hjemme og ute blant folk. 

27. Favorittfag på skolen?
På videregående var jeg veldig glad i psykologi. 

28. Potetgull eller smågodt?
SMÅGODT - uten tvil!

29. Siste filmen du så?
Hush, tidenes skumleste skrekkfilm. Det er egentlig en triller, men jeg synes den var super skummel og stivholdt i både Petter og puta under hele filmen. Godteriskåla ble heller ikke rørt - tror det sier sitt? Likevel vil jeg anbefale dere å se den, for den var utrolig bra!

30. Den perfekte vertsgaven er?
Roser eller andre blomster, er aldri feil. I bunn og grunn er ikke vertinnegaver så viktig, det viktigste er at man møter opp og koser seg i lag. :-)

31. Hvor gammel er pappaen din?
58, mener jeg? Måtte spørre mamma, men hun var ikke helt sikker selv - haha!

32. Har du vært i avisen?
Ja. Tror de fleste ikke klarer å unnslippe det..

33. Et sitar du liker?
Kommer over fine og inspirerende sitat hele tiden, men om jeg husker dem? Nope.

34. Favoritt farge?
Jeg er glad i hvitt og sort, til tross for at dette "ikke" er farger. Liker også grå og blå. :-)

35. Hvem er forbildet ditt?
Jeg har i grunn ingen forbilder, men moren min er en skikkelig bra dame som jeg håper å ha arvet noen av kvalitetene til. Hun er gull!

36. Når legger du deg om kvelden?
Alt for sent, dessverre.. Klokken bikker fort tolv før hodet har truffet puta. 

37. Finnes det noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til?
Jeg har veldig lyst å reise og oppleve verden, bli kjent med andre mennesker og deres kulturer. Mest av alt har jeg for øyeblikket lyst å kjøpe leilighet i Bergen - hadde det ikke bare vært så himla dyrt! En vakker dag kanskje? 

38. Har du vært gift eller forlovet?
Haha nei. Jeg er ikke klar for det i en alder av 20, for å si det slik. 

39. Hvilke uvaner har du?
Det er nok mange. Jeg kan til tider være irriterende optimistisk ("alle problemer løser seg"), men min største uvane er nok at jeg drar bort slitte hårtuster og slik gjør håret enda mer slitt. Dette har vært ett nyttårsforsett jeg har hatt i uendelig mange år nå, men aldri klart å gjennomføre.

40. Hva skal du gjøre når du er ferdig med å svare på alle spørsmålene?
Da skal jeg dra på kino med en koselig jentegjeng for å se den filmatiserte boken "Et helt halvt år". Skal si jeg gleder meg!! Denne boken er så rørende og fin og jeg krysser fingrene for at filmen er like bra. 

 

Spørsmålene er hentet her.

sunny saturday brekkie

  Dato: 04.06.2016 Klokken: 09:53 Kommentarer: 5

God morgen og god lørdag til dere alle. Hvilket vær vi har hatt de siste dagene, og i dag ser ut til å bli like fin! Jeg nyter Norge for tiden. For øyeblikket ligger Petter og drar seg i sengen, mens jeg er frokostansvarlig i dag. Så i dag steller jeg i stand en skikkelig speltlumpe-frokost med mye godt inni. 

Speltlumper med most avokado med salt og pepper, grønnsaker og spekeskinke - nam.


Det er ikke bare godt og sunt, men også superenkelt! Mos avokado og dryss litt salt og pepper over for å tilsette smak. Legg på ønskede grønnsaker og kjøttprodukter. Deretter rull den sammen. Gjort på 1 - 2 - 3!

Speltlumper er enkelt å ta med som matpakke eller spise som ett lite mellommåltid i en travel hverdag. I dag har jeg ikke store planene, bortsett fra å nyte det fine været ute. Nå skal vi ut på joggetur i varmen, etterfulgt av en liten styrkeøkt i skyggen. Jeg gleder meg! Nyt lørdagen - vi snakkes!