mai 2016 (kajasagenes)

smoothie bowl

  Dato: 30.05.2016 Klokken: 16:07 Kommentarer: 5


Todays colorful and healthy smoothie bowlHei og god mandag solstråler! Noen som er klar for en ny uke? Det er i alle fall jeg. Etter helgens tre fulle godisskåler etterfulgt av oreo cookies baking i går, kjenner jeg det skal bli godt å komme tilbake til de gode hverdagsrutinene. Helgen har løpt litt i fra meg med jobbing, bursdag og Bergenstur. I forrige uke startet jeg så smått å jobbe litt i en klesbutikk, som selger barneklær, i sentrum. Denne butikken drives av tanten til Petter og her finnes det de søteste barneklær. Etter jobb på fredag feiret vi min flotte venninne Marie som fylte 21 år på torsdag, med reker, fine folk og kos i uthuset deres. På kvelden dro jeg, søstera mi, Maja, og vesle Malvin til Bergen for å tilbringe helgen der. Da ble det shopping og en tur på IKEA, samt høgt avslappingsmodus.

I dag har eg vært på jobb i barnehagen igjen, og nå sitter jeg og hiver innpå med ny energi i form av en frisk og god smoothie skål.  Disse er supre å lage seg når man trenger påfyll, enten til frokost, lunch eller kvelds. Tilsett litt havregryn og den holder deg mett i flere timer. Nå venter en god benøkt ute, med vekter, matte og stikk. Jeg har virkelig fått sansen for å trene ute i frisk luft. Det er så deilig, spesielt i sommervarmen vi har hatt de siste dagene. Svetten renner - skikkelig digg! Til tross for at regnværet meldte sin ankomst i dag, er det lite som frister mer en en god økt ute når man er helt ør i hodet etter en lang dag. Ønsker dere en fin og frisk mandag. 

Hva gjør dere i dag?

summer vibes

  Dato: 26.05.2016 Klokken: 09:51 Kommentarer: 4

De siste dagene har det vært så utrolig deilig vær her på Stord. Skikkelig sommervær med stor sol og en gradestokk som har bikket 20-tallet. Så deilig! Jeg har tilbrakt mye tid ute i solkroken og bare kost meg med magasiner og iskald pepsi max. På slike dager er det å ha ingen gjøremål på planen, skikkelig digg. Nå som sommerværet har meldt sin ankomst passet det ypperlig at jeg plukket med meg hjem den søteste sommertoppen på lørdag, da Marie og jeg hadde oss en tur i sentrum. Off shoulder top from H&M

Denne off-shoulder sommertoppen er skikkelig yndig og minner meg om noe jeg gikk med da jeg var yngre og veeldig jentete. Jeg er stor fan av off shoulder trenden som er i vinden for tiden. Jeg synes bare skuldrer er så fint og feminint. Spesielt om sommeren da solen har lagt igjen en gyllen brunfarge på skuldrene. Den kan jo styles både opp og ned, og kan slik brukes i en rekke anledninger. En ting er i alle fall sikkert; jeg har lyst på flere! 

Ellers må jeg anbefale dere å plukke med dere den nyeste utgaven av Det Nye, som er å finne i butikkhyllene om dagen - supert lesestoff i sola. Denne utgaven er sminkefri og fokuserer på hvordan de fleste unge kvinner helst foretrekker et lag med sminke eller to før de går ut døra eller sier ja til å bli med på en photoshoot. Fokus på naturlig skjønnhet synes jeg er helt supert ettersom en rekke jenter i ungdomstiden og tidlig voksenliv kan oppleve utfordringer med både hud og kropp i en verden med retusjering og påsatte vipper, negler, hår, pupper og lepper. Jeg sier ikke at dette er negativt eller feil, men når unge jenter blir eksponert for rollemodeller og forbilder som ikke er naturlige kan det bidra til å forvrenge deres bilder på hva som er vakkert eller i det hele tatt bra nok. Ekstra godt likte jeg innlegget med Sophie Elise der hun forteller om hvordan hun gikk fra å bli gjenkjent for utseende sitt til å bli husket for meningene og verdiene sine. Videre skriver Sophie også om hvordan våre kroppslige komplekser som regel bare er våre egne komplekser, og noe andre ikke legger merke til, før vi nevner det til dem. Dette er jeg så enig i, og slik bør man heller fokusere på det man liker med en selv fremfor det man ikke liker. Sophie Elise er en jente med bein i nasa og er en jente med så mye mer enn bare en fin kropp og utseende. Hun er til å bli inspirert av!

Håper dere får en fin torsdag og at solen lager fregner på deres nesetipper også. Kun en dag igjen før det er helg igjen! 

todays brekkie

  Dato: 23.05.2016 Klokken: 12:58 Kommentarer: 6

Smashed avokado brekkie and magazine reading kinda morning 


Min frokost denne morgenen - nam, så sunt og godt. Avokado er en storfavoritt som pålegg hos meg, og her en kveld smakte jeg det oppå pizza. Så godt! Det skal jeg helt klart ha som tilbehør neste gang jeg lager hjemmelaget pizza. I dag har jeg funnet frem en liten bunke uåpnet magasiner som har samlet seg opp, under eksamensperioden. Nå er jeg klar for å skaffe meg en full dose inspirasjon på både motefronten, matfronten og treningsfronten. Kanskje solen titter frem og jeg kunne tatt med meg lesingen ut? Det hadde vært digg det. Håper mandagen er snill med dere.

Hva gjør dere i dag?

army green and stripes

  Dato: 22.05.2016 Klokken: 11:43 Kommentarer: 6

Jakke fra Forever 21
Bukse fra Dr. Denim
Skjorte fra H&M
Boots fra Din Sko
Øredobber fra Bikbok

Det gøyale med å komme hjem til mamma og pappa er å kunne ta en liten skattejakt tur i klesskapet til mamma. Her finnes mye basic, men også slike gøyale skjorter som denne på bildene ovenfor. I love it! Denne pysjamas-skjorten ble fort en favoritt og kommer nok til å bli lånt en god del fremover. De siste dagene har det regnet og regnet og jeg kjenner det er med god samvittighet jeg sitter inne og gjenoppta serietittingen. Likevel må jeg si jeg blir litt galen av å gå rundt hjemme med lite å gjøre om dagene. Det høres i grunn deilig ut det, men etter kun noen dager blir jeg skikkelig rastløs. Jeg blir skikkelig ueffektiv og giddalaus, som vi sier på vestlandet, ettersom jeg har hele dagen på meg til å gjøre noen få to-do´s. Kanskje noen som kjenner seg igjen? I dag har jeg fylt opp timeplanen med rydding og vasking, en treningsøkt og barnepass. Det kjennes godt - må få noe ut av dagen vettu. Håper dere nyter søndagen deres! Vi snakkes. 

hipp hipp hurra

  Dato: 18.05.2016 Klokken: 14:53 Kommentarer: 2

God onsdag til dere! Da var det tilbake i jobb og på skole for de fleste etter en fin pinsehelg og 17.mai. Håper dere alle hadde en fin feiring i går av en av årets favorittdager. Jeg hadde en veldig fin feiring med fine mennesker og mye god mat. Her er noen bilder fra min feiring av nasjonaldagen. 

I ti-tiden møttes vi hos Hedda for champagne-frokost og mye god mat. Der hadde Hedda pyntet så fint til, både ute og inne,i flaggets farger. Vi spiste utrolig mye god mat og ble værende hos henne helt til klokken nærmet seg halv tre. En fin start på dagen! 

Deretter dro vi til sentrum for å se på toget, hilse på bekjente og spise is. Lite is-spising ble det, men tog fikk vi se og mange bekjente fikk vi møte. Det er alltid like koselig å være i sentrum på 17.mai da alle har på seg sine fineste plagg og det er skikkelig god stemning. Jeg er i alle fall veldig glad i å vandre rundt i min bunad som jeg var så heldig å få i gave til konfirmasjonen.

Sammen med min flotte venninne Marie, som jeg ikke har sett siden påske. Så godt det var å se henne igjen! 

Resten av dagen feiret vi sammen med familien til Petter, før vi bestilte pizza, dro hjem og sovnet i sofaen, mens en film rullet på skjermen i bakgrunnen. En perfekt avslutting på en fin dag, med andre ord. 

I dag er det surt og vått utenfor vinduet mitt og jeg er veldig glad for at nasjonaldagen ble feiret i går og ikke i dag. Det er typisk det når man har fått sommerferie og det er 6 grader og surt vær, mens når man leser til eksamen og er innelåst på en lesesal hele dagen er det 24 grader og skikkelig sommervær ute. Men men ikke så mye å gjøre med det. Nå må jeg hive meg rundt her jeg sitter for i ettermiddag venter bursdagsselskap og enda mer kake. Håper dere har en fin onsdag! 

hello summer vacation and social life

  Dato: 16.05.2016 Klokken: 11:55 Kommentarer: 1

Lov med en selfie og to når man har sommerferie i over 3 måneder! Hei alle fine lesere som jevnt og trutt har klikket seg inn her den siste måneden. Skal si dere har vært tolmodige med meg - og det setter jeg stor pris på ♥

Den siste halvannen måneden har det vært fullt eksamenskjør og jeg forstod fort at jeg ikke hadde mulighet til å drive med noen hobby ved siden av også. Det har vært en utrolig slitsom periode og jeg kjenner det er godt eksamensperioden ikke varer lengre enn den gjør. Men slik er det vel for de fleste. Nå har jeg sommerferie og det føles i grunn ganske rart, men gud så deilig! Hva skal vi finne på nå da? Jeg håper på å få jobbet en del de neste månedene, før det blir sommerferie og kanskje en tur til varmere strøk. Det er lov å drømme. På lørdag tok jeg bussen hjem til Stord. Det har vært så godt å se igjen hele familieni går feiret vi Malvin som ble hele 1 år på lørdag. Så mye kaker, god mat og små barn - så koselig. Håper dere alle nyter langhelgen.