mai 2015 (kajasagenes)

min mai

  Dato: 31.05.2015 Klokken: 21:57 Kommentarer: 10Hva synes du?

breakfast time

  Dato: 31.05.2015 Klokken: 11:38 Kommentarer: 5

God søndag alle sammen! Ah søndag - det er noe hellig med denne dagen. Jeg vet vertfall hvordan jeg skal tilbringe min søndag til det fulleste! Våknet rett over klokken ni og ble liggende å scolle på mobilen i en liten halvtime før magen ulet etter mat. Da bestemte jeg meg for å overraske Petter med en god frokost på sengen, sammen med litt serietitting. Da ble det rundstykker, tortillalefser og smoothie. Fin måte å starte dagen på. 

Best way to start the day - breakfast in bed. 

Mett og god er jeg klar til å rulle ut av sengen og gripe dagen. Ha en super søndag alle sammen! 

Hva gjør dere i dag?

wining and dining

  Dato: 31.05.2015 Klokken: 01:29 Kommentarer: 2

Hei og god lørdagskveld! For en koselig kjærestekveld vi har hatt her hjemme, med film og mye godis. Petter og jeg har nettopp sett ferdig filmen Chappie. En film om en robot som starter livet med nesten samme utgangspunkt som en vanlig baby. Både søt, morsom og annerledes film. Nå står magen på spreng og hodet vil helst finne puten så fort som mulig, men en liten oppdatering skal jeg prøve å få til før øynene lukkes.

I ettermiddag inviterte jeg med meg svigermoren min, Signe, ut for å spise. I tiden før oppkjøringen var hun så snill og lot meg lærekjøre mye med henne. Jeg ville med det takke henne ved å spandere middag, samt gi hun en bukett roser, sjokolade og ulike kroppsprodukter. Vi dro på Frugård, hvor hele Stord hadde tatt turen denne kvelden. Der nøt vi god mat, som alltid. Pepperbiff, fløtegratinerte poteter og kyllingburger med båtpoteter - skal si det smakte. Signe bestilte seg et par glass vin, mens jeg holdt med til vann. Tryggest det, hehe. Der ble vi sittende en god stund å hygge oss før Petter hentet meg og vi tok en snartur innom for å besøke tantegutten min, Malvin. Der ble vi sittende og kose og prate og så kose enda mer, før vi dro hjem og ringte inn kvelden med film og en god armkrok. Håper dere har hatt en fin lørdag

20 hurray

  Dato: 27.05.2015 Klokken: 21:18 Kommentarer: 5

Happy 20th birthday - with ballons, strawberrie"cake" and candles.

I går fylte min gode venninne og reisepartner, Marie, 20 år og jeg måtte selvfølgelig overraske henne på døra. Jeg hadde verken ordnet med gave eller kake, så da tok jeg det jeg hadde, og laget til en jordbærkurv-"kake", med lys, godteri og ballong. Det ble en koselig liten overraskelse. Jeg håper Marie hadde den fineste dag.

coconut lip butter

  Dato: 25.05.2015 Klokken: 19:16 Kommentarer: 8

Iik! Jeg har funnet meg en favoritt! Leppomade med kokosnøttduft. Noe så herlig. Niveas lip butterer har lenge vært mine favoritter, men det nye familiemedlemmet Nivea Lip Butter Coconut overgikk dem andre. Den er lett å påføre, holder lenge og lukter fantastisk. Disse små boksene passer jo både i lommen, vesken og lommeboka. 

Nivea Lip Butter Coconut 


Om noen få dager skal jeg poste en liten konkurranse hvor man kan blant annet vinne en leppomade som denne. Så følg med! 

a weekend away

  Dato: 24.05.2015 Klokken: 19:20 Kommentarer: 2

Noen bilder fra både kameraet og mobilen fra helgen. I helgen har jeg vært i både Bergen og på hyttetur. På fredag dro Nora, Marie og jeg til Nora sin hytte på Kråko. På hytteturer dit har vi vært mange ganger og det er alltid like skøy! 

På veien ut til hytta dro vi innom butikken og handlet med oss alt vi måtte trenge av mat, godis og drikke. Vi fyrte i peisen og laget ciabatta med kylling, bacon, salat og karri- og hvitløksdressing til. Skal si det smakte! 

På lørdagen spiste vi middagsresten fra kvelden før, til frokost. Før jeg ble plukket opp av Petter for å dra til Bergen, for å se på leiligheter til høsten. Petter var også å trente med et håndballag i Arna denne formiddagen. Da satt jeg meg på toget til Bergen sentrum, for å titte i butikker. 

Noen poser rikere ble jeg og en frappe karamell (min ultimate favoritt) mettere. Bergen var så fint denne dagen. Så etter treningen plukket Petter meg opp og vi dro for å se på leiligheten som nok blir vårt bosted fra høsten av. Den lå til i et veldig fint og koselig nabolag, med kort vei til både skole og sentrum, og var en koselig liten leilighet som jeg er sikker på vi kommer til å trives i. 

Hjemme på hytta igjen stod disse søte jentene og ventet på meg med mye god mat, utekos og varme i peisen.

Vi spiste pizza, snakket og varmet oss med utepeisen i ryggen. 

Grillet marshmellows, spiste to fulle skåler med sjokolade og hørte på musikk. Der ble vi sittende til klokken ble halv to, og den siste vedkubben var brent ned. I da hamret regnet på ruta, og vi ble liggende under dyna ekstra lenge. Med pizza til frokost, og jordbær med melis og sjokolade til lunch koste vi oss inne i varmen, med kortspill og snakk. Nå er middagen i magen, baggene pakket ut og en lang joggetur venter i regnet. Det skal bli deilig! Håper helgen deres har vært fin, og at dere nyter fridagen i morgen til det fulle. Disse langhelgene må man sette pris på! 

hurra

  Dato: 22.05.2015 Klokken: 20:02 Kommentarer: 9

Hurra for nydlige roser fra svigermor. Hurra for billappen. Hurra for helg. Hurra for gode venninner å dra på hyttetur med. Hurra hurra hurra! I går bestod jeg på oppkjøring. Så deilig å være ferdig med alt av kjøretimer, langkjøring og kurs. Så deilig å kunne kjøre selv, samtidig som det er veeldig skummelt. Min snille svigermor, Signe, overrasket meg med nydlige roser som gratulasjon. Hun er så snill og god! Nå har jeg vendt snuten mot Kråko, hvor hytta til Nora ligger. For denne helgen skal vi nyte hyttelivet, gode venninner og alt for mye god mat! Ønsker dere en fin helg.

stripes and a hint of red

  Dato: 19.05.2015 Klokken: 20:27 Kommentarer: 12

skinnjakke - bikbok / kjole - hm / veske - medicine / sko - reebok / klokke - dw 

Hva synes du?

hipp hipp hurra

  Dato: 17.05.2015 Klokken: 21:38 Kommentarer: 7

Årets favorittdag er forbi, og den har som vanlig stått til forventningene. Grunnlovsdagen er virkelig en fin dag hvor alle er i godt humør, finstasen er på og kroppen får dekket sukkerbehovet for et helt år. Et lite knippe bilder fra min dag. 

Jeg startet dagen med flettelaging og bunadsprøving. Bunaden passet i år også, og godt er det. Haha. Da bunaden og dressen var på dro vi til barneskolen hvor lillebrødrene til Petter går på skole. Der var det leker, kaker og pølse. Deretter dro vi videre for å spise middag og kaker hos morfaren til Petter. Dagen har for det meste gått i veldig mye spising. Det er vel slik syttende mai skal være?

Ut på ettermiddagen dro vi til sentrum for å se på borgertoget og hilse på mange kjente ansikt. Slikt er så koselig! 

Etter toget dro en hel gjeng hjem til oss for å spise kake, drikke kaffe og skravle. Nå står magen på spreng og humøret er på topp. Ah, syttende mai er bra!

Hvordan har deres dag vært?

the best combo there is

  Dato: 16.05.2015 Klokken: 18:41 Kommentarer: 2

God lørdag alle sammen! Pjuh, for en effektiv dag. Rumpa møter stolen for første gang på mange timer her jeg sitter nå. Startet dagen med en økt på sporttreff før jeg drog med meg sykkelen i regnet opp til sykehuset for å besøke min lille nevø, Malvin. Får virkelig ikke nok av den søtnonsen der. Der ble jeg værende noen timer før jeg syklet hjem igjen og handlet inn til helgen. Siden den tid har jeg bakt kake etter kake, ryddet hus og stelt stand til 17.mai. Som en liten lunchpause smeltet jeg sjokolade og dyppet jordbær. Bare av å se på bildene gir meg vann til munn. 

Strawberries dipped in hot choclate - my favorite snack! 

 

Nå skal middagen inntas før det bærer på badet for stelling og pynt. I kveld skal jeg ut med fine jenter. Noe jeg tror blir både morsomt og gøy! Ønsker dere en super kveld for feiring i morgen. Stor klem ♥

femtende mai

  Dato: 15.05.2015 Klokken: 20:42 Kommentarer: 1

God fredag alle sammen! I dag smiler solen, og det gjør jammen meg jeg også! Merkelig hvor mye været spiller inn på humøret mitt. Nå krysser jeg fingrer og tær for at været holder seg slik over helgen, til tross for at det er meldt annerledes. Overskyet med regn, på selveste 17.mai? Vi får håpe værgudene ombestemmer seg og er snille med oss. 

I dag dro russejenta mi Helle og jeg ned til sentrum for å nyte god mat, og deilig vårvær. Kunne ikke valgt en finere dag til å gjøre det på!

Vi tittet i butikker og jeg kjøpte inn pynt til nasjonaldagen. Ettersom mamma og pappa er i Polen i disse dager, har jeg tatt på meg ansvaret med å gjøre klart til feiring den syttende. I morgen blir det kakebaking og borddekking. Slikt er så gøy!

Etter titting her og der, dro vi på Frugård for å spise lunch slash sen frokost. Der selger de disse utrolig gode baguettene som jeg er så altfor glad i. Ikke et sentrumsbesøk uten. Vi får kose oss mens vi kan. Studentlivet tillater vel ikke likt som dette? Haha. Vi ble vertfall sittende å prate om alt mellom himmel og jord, før Helle måtte dra på skolen for å lese til eksamen. Utrolig glad jeg slipper eksamensstress i år. Men til neste år er det på an igjen. 

På veien hjem fikk jeg med meg en ny liten skatt fra den delvis nye merkebutikken vi har fått her på Stord. Butikken Snor har så utrolig mye fint - jeg vil ha alt. Heldigvis klarer jeg å begrense meg, haha :-). Nå er middagen i magen og huset ryddet. I kveld venter venninnekos hos Lene sammen med hele vennegjengen fra videregående. Skal bli godt å se igjen folkehøyskolejentene igjen! 

Hva gjør dere i dag?

babylykke

  Dato: 14.05.2015 Klokken: 22:31 Kommentarer: 1

Åh hvilken fin dag! I dag våknet jeg til sol ute og til en melding fra svogeren min, Mathias. Han lurte på om vi kunne slippe inn katten hjemme hos dem, ettersom de var på sykehuset. Vi har ventet spent på at det lille nurket i magen på søstra mi, skal komme ut og hilse på, og i dag var endelig dagen. Kort tid etter katten var kommet til matskåla, ringte mamma for å fortelle den store nyheten. Noe så fantastisk!

Ut på ettermiddagen fikk vi komme på besøk. Blomster, godis og gave ble brakt med. Åh, for en herlig skapning! Jeg er forelsket. Noe så lite og vakkert. Det stod fint til med både mor og barn - noe annet kan vi ikke ønske oss. Jeg gleder meg utrolig mye til å se han vokse og utvikle seg. En veldig fornøyd tante Kaja.

i det kreative hjørnet

  Dato: 13.05.2015 Klokken: 20:19 Kommentarer: 2

God onsdag alle! Denne ettermiddagen har jeg jobbet i det kreative hjørnet. Noe jeg er så altfor dårlig til å gjøre. Før i "gamledager" brukte jeg titalls timer ukentlig på scrapping. Jeg laget kort, bøker og mye dill og dall. Og jeg elsket det. Kjærligheten for scrapbooking har sakte men sikkert dødd ut, og kreativiteten min har gjort det samme. Litt dumt å tenke på ettersom det er en så fin egenskap, det å være kreativ. Nok om det. Jeg er vel ikke den eneste som mottar motemagasin i posten, med mye inspirerende innhold? Jeg har deriblant funnet min kjærlighet for de sunne oppskriftene det er å finne. Å teste ut nye oppskrifter er alltid like gøy. Jeg ender som regel alltid opp med å ha funnet meg en ny favorittoppskrift der og da. Disse oppskriftene har i lang tid nå blitt lagret på mobilen. Nok så rotete og uoversiktlig. Det var derfor jeg bestemte meg for å lage meg en bok hvor jeg kunne samle alle oppskriftene på en plass, som er lett å ta fram. 

Litt klipp og lim og voilà - du har fått deg selv en ny oppskriftsbok!
Dette har jeg altså brukt ettermiddagen min på. Jeg har samlet en del oppskrifter i boken nå, og flere skal det bli! Nå venter en tur på treningssenteret, før jeg tar laang-helg for fullt jeg også. Ha en fin onsdag videre :-)

new in: choies

  Dato: 12.05.2015 Klokken: 19:25 Kommentarer: 6

God tirsdag alle sammen! Hvordan står det til med dere i dag? Klokken er alt passert syv, og vi er nettopp ferdig med middagen. Fint folk spiser sent, er det ikke det de sier? Haha. Dagens beinøkt ble gjennomført mens svetten rant. Ellers er det jo også utrolig deilig å tenke på at det kun er en dag til langhelg. Ah, mai er snill med oss! Selv om middagen nett er kommet i magen, sitter jeg her og drømmer om grove vafler med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Mmm, tror det må bli kveldsen i dag. Vel, over til det innlegget egentlig skulle handle om: 


Her en dag mottok jeg noen plagg fra nettsiden Choies. De var blant annet en genser, en overdel og en kjole. Choies har virkelig noe til en hver smak. Nettsiden er proppet av kvalitetsklær, sko og tilbehør i alle sorter, og best av alt,  til en billig penge. Nå for tiden har de utrolig mye lekkert til sommeren. Før neste ferie må jeg nok innom her å klikke hjem noen nye skatter. 

Stripete genser i sort / hvitt - denne er allerede blitt en favoritt. Den er croped og passer seg ypperlig nå som vi begynner å gå mot varmere tider. Striper er jo så in for tiden, og jeg må si jeg er bitt av basillen. Sammen med både korte og lange skjørt, høylivsbukser og Levi's shortser, er denne perfekt. Jeg har min i str. M og du finner den her.

Sort overdel - ikke vet jeg om dette er en bikini eller en topp. Fin er den vertfall, og så utrolig god på. Den har slike innleggsputer, så BH kan lett bli byttet ut med denne. Denne skal helt klart bli med meg til varmere strøk i sommer. Sammen med sommerbrun hud kan ikke den bli annet en bra! Jeg her min i str. M og du finner den her

/ sponsede produkter 

Som sagt så mottok jeg også en kjole. Den var annerledes, hvit og superfin. Virkelig perfekt til sommeren. Uheldigvis ble den for kort til meg. Veldig dumt, men slik er det når man handler på nett, av og til. Ettersom jeg ikke har mulighet til å bruke den, lurte jeg på om jeg skulle ha en liten konkurranse for dere hvor man kan vinne den? Kunne det vært interessant? Let me know. 

Hva synes dere?

on a sunday morning

  Dato: 10.05.2015 Klokken: 11:56 Kommentarer: 1

Hei og god søndag alle sammen! Ah, i dag har jeg sovet så lenge som jeg orket, og mer enn det. Kroppen var helt daff, og da var det virkelig godt å starte dagen med litt tøy og bøy.

Doing some streching and some yoga.

Denne søte kaninen og dens yogaøvelser kom jeg over på weheartit for over et år siden, og har med det blitt et lite søndagsritual jeg prøver å gjennomføre, i ny og ned. Å strekke på kroppen er en fin måte å få kroppen klar for en ny dag, etter mange timer på puten. Også er det jo så deilig! Nå venter en sen frokost før ukens siste styrkeøkt venter. Ha en fin søndag folkens! 

Hva gjør du i dag?

antrekk

  Dato: 07.05.2015 Klokken: 20:44 Kommentarer: 8
vest - hm / genser - bikbok / bukse - spania / klokke - dw / sko - squarefeet.com / sjal - gina tricot

Hva synes du?

matpakketips; fiskeburger

  Dato: 06.05.2015 Klokken: 18:56 Kommentarer: 1

Hei, hvordan står det til med dere denne onsdagen? Tenk, vi er allerede kommet halvveis i uken - jippi. På vei hjem fra jobb i dag var jeg innom fiskebutikken og kjøpte med meg to store fiskekaker. Den ene forsvant ned i en fei, på vei hjem fra trening, mens den andre blir nistemat i morgen. Sammen med hamburgerbrød, friske grønsaker og dressing har jeg laget meg en aldri så liten fiskeburger til niste. Et lite matpakke tips!

Det du trenger: en fiskekake - et hamburgerbrød (gjerne grove) - salatblad - tomater/paprika - agurk - en hjemmelaget dressing

Min hjemmelagde dressing bestod av :
1 ss majones 
1 ss lett rømme 
opphakket vårløk og hvitløk 
noen dråper sitornsaft 

Dressingen oppbevarte jeg i en liten boks. Ettersom jeg synes den smaker best når den blir smurt på rett før maten skal spises. 


So tasty and delicious.

Håper det smaker! 

sporty look

  Dato: 05.05.2015 Klokken: 21:07 Kommentarer: 9

genser - sin.say / bukse - spania / sko - reebook / caps - gina tricot / klokke - daniel wellington 

Hva synes du?

helgen min

  Dato: 04.05.2015 Klokken: 18:34 Kommentarer: 6

Hei og god mandag alle sammen! Jeg kom nettopp inn dørene her hjemme, etter ukens første treningsøkt med Helle. I dag fikk beina gjennomgå og deilig var det å få svettet litt på en ellers trøtt og kald mandag. Nå er humøret og energien på topp, det er alltid like godt! Her kommer ett lite knippe bilder fra min supre helg. Lenge siden jeg har hatt slike mobiloppdateringer nå, så det er vel på tide. Let's go!

Denne helgen startet jo faktisk allerede på torsdag. Noe så deilig. Da disket jeg opp med oppkuttet frukt, smeltet sjokolade og snacks, mens film etter film rullet på skjermen. Fredag morgen skinte sola og Nora og jeg dro på en liten fjelltur. 

Fjelltur er en super måte å både få trent samtidig man får catchet up med en god venninne. Da vi kom til toppen delte vi en kviklunch mens munnen gikk i ett sett. Fredagens look ble bestående av min favorittcaps fra Gina Tricot og en høyhalset genser - I love it! På ettermiddagen dro vi på teater/musikal for å se på lillebrødrene til Petter som var med å fremføre forestillingen "Annie". Det var utrolig gøy å se. Så mange flinke barn! 

Etter en treningsøkt med Helle lørdag morgen, møtte jeg Nora og Marie til lunch. Alltid like koselig å tilbringe tid med dem. 

På søndagen gikk jeg i striper mens jeg pakket inn gave til min gode kjæreste som har klart å holde ut med meg et helt år - hurra haha!

Jeg drog med meg Petter på tur i solen med sekk på ryggen. En utrolig fin formiddag i det fine vårværet. 

Vi satt oss ned på en benk hvor vi hadde vår egen lille piknik. Chips, sjokolade og oreo-sjokolademousse i syltetøyglass. 

På ettermiddagen dro vi i familieselskap for å feire søskenbarnet mitt Kari som nå er blitt 17 år. Etter mye kaker og latter, dro vi hjem. Jeg hadde ikke kommet meg inn døren engang før Petter sier at jeg må ta på meg ull og varme klær - vi skal ut på kjøretur. Vi kjører til en parkeringsplass, hvor jeg blir bedt om å vente noen minutter før jeg så skal følge en sti. Noen minutter senere kommer jeg ned til en strand med stoler, tepper, levende lys og musikk. Der blir vi sittende å grille og kose oss til klokken bikker midnatt og mer enn det. Åh for en fin overraskelse! Jeg er heldig. 

Hva har dere gjort i helgen?

første mai og muffins

  Dato: 01.05.2015 Klokken: 10:57 Kommentarer: 4

Hei og god første mai! Deilig å kunne sove litt frempå i dag? Det synes vertfall jeg. Mai er jo en av årets favorittmåneder og måneden byr på så mye gøy. Ah, jeg gleder meg! I går var jo den offisielle dra-ut-dagen, og jeg var vel ikke den eneste som hadde snappen full av fulle folk, tull og morro. Jeg selv valgte å la partyhatten ligge på hylla, og disket heller opp med mye god frukt og smeltet sjokolade. Supergod filmsnacks! 

I dag våknet jeg uthvilt og veldig klar for en ny dag. Solen skinner og en fjelltur med min fine militærjente venter. Da passet det bra at jeg laget meg en dose påfyll av mine favorittmuffins i går. Disse grove blåbærmuffinsene kan nytes med god samvittighet. De er supre til frokost, lunch eller som et lite mellommåltid. Disse metter godt og to, kanskje tre eller fire, sammen med blåbær og nydelige jordbær skal bli min frokost i dag. Oppskrift på dem har jeg delt her
Ønsker dere en fin fridag i solen!