mars 2016 (kajasagenes)

kaja tipser: one to follow

  Dato: 30.03.2016 Klokken: 16:16 Kommentarer: 5

´Kaja tipser´ vil neppe bli en egen spalte her på bloggen, men innimellom har jeg noen ting jeg ønsker å tipse dere om. I dag er det en over gjennomsnittet mat-glad instagramkonto. Savner du en som poster bilder av mye god, sunn og noen ganger utrolig usunn mat i instagramfeeden din? Her har du en å følge. Min gode venninne Nora har så lenge jeg har kjent henne vært glad i å bake og lage mat. Er det noe hun kan - er det nettopp dette! Trenger jeg en oppskrift, har jeg spørsmål om marinering av kylling eller lurer på om jeg kan erstatte den ene med det andre, er hun personen jeg ringer. Hun kan alt innenfor mat og på instagramkontoen maaatglad deler hun bilder av alt det gode hun baker og lager. Take a look! 

→ Click here ←

One to follow! 

getting ready for a new week

  Dato: 29.03.2016 Klokken: 12:48 Kommentarer: 5

God tirsdag alle sammen! Da var påsken i år omsider over, og litt godt er det. Ferie er deilig, med hverdagen er ikke så værst den heller. Jeg har brukt morgenen min på skole og planlegging av uka som kommer. Å komme tilbake til gode rutiner i matveien, med trening og på skolefronten er ukens mål. Selv om skiturene på hytta fikk opp pulsen og gjor meg støl i muskler jeg ikke visste jeg hadde, ser jeg frem til å komme i gang med styrketreningen, som jeg er så glad i. Vi har ikke helt planlagt når vi drar tilbake til Bergen enda, så enn så lenge duger hjemmetrening ganske bra det også! 

Todays healthy happy lunch ​ 

Kyllingssalat med agurk, paprika, ost og ananas ble dagens lunch. Alltid gøy å finne middagsrester i kjøleskapet, spesielt når man er litt lei brødskrive etter brødskive. Nå pakkes påskeegg, godis og sjokolade bort for denne gang. Jeg tror kroppene våre har alle godt av en liten sukker-pause nå, haha. Ha en fin sunn tirsdag og en riktig god uke!

Hva gjør du i dag?

photolove

  Dato: 28.03.2016 Klokken: 14:01 Kommentarer: 7

Hei og god andre påskedag, til dere alle! Håper dere har hatt en super påskeferie med familien, altfor mye godteri og litt av kobling fra hverdagens travle aktiviteter. Jeg har i allefall storkost meg med familien på hytta. Det håper jeg dere også har! 

 

/ sponsede produkter 

With love from Photolove - handmade in Hamburg 

Her en dag mottok jeg en liten pakke fra nettsiden Photolove. Photolove selger superfine polaroidbilder og jeg fikk velge ut mine 24 favoritter som jeg fikk tilsendt i posten. Bildene var så fine og i veldig god kvalitet! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med mine. Jeg gleder meg til å pynte både vegger og venninnegaver med disse. 


Ekstra gøy var det når jeg snudde bildene og oppdaget at de som var koblet til Instagrammen min hadde kart, dato og beskrivelse av bildene bakpå. Dette kan man selv velge inne på nettsiden om det skal være med. Dette hadde ikke jeg fått med meg og synes det var ekstra stas når jeg først fikk øye på det!


Klikk på bildene for å komme til nettsiden. 

Dersom du kunne tenke deg polaroidbilder, men du er ikke eiger av ett polaroidkamera, eller kameraet ditt tar rett og slett bilder i alt for dårlig kvalitet (slik som mitt), vil jeg anbefale dere å teste ut nettsiden deres. Nettsiden er veldig enkel å forstå seg på, der du først lager deg en konto. Deretter kan du koble til ulike nettisider, slik som Facebook eller Instagram, som du ønsker å ta bilde fra. Man kan også laste opp andre bilder fra telefon eller kamera. Når man har valgt bilder kan man legge på filter og redigere dem inne på nettsiden - Slik at de blir nett slik man ønsker. Nettsiden er ryddig og superenkel å forstå seg på. Helt klart verdt en titt. 

Jeg var så heldig å få en rabattkode til dere: kaja10  Bruker dere den får dere 10 % rabatt på kjøpet frem til 14. April - Happy shopping!

tuesday outfit

  Dato: 26.03.2016 Klokken: 15:06 Kommentarer: 4Skjørt fra HM / Genser fra Reserved / Jakke fra Bikbok / Sjal fra Holzweiler / Sko fra Din Sko

Hva synes du?

miniguide: københavn

  Dato: 24.03.2016 Klokken: 14:30 Kommentarer: 2

Etter fire fine dager i København har jeg laget en liten guide til dere. Denne er liten ettersom jeg enda har så mange steder jeg vil besøke, så mange restauranter jeg vil spise på og butikker jeg vil shoppe i, når det kommer til København. I en by som København er fire dager sjeldent nok. Hit må jeg tilbake! Men noen tips fra min fine tur deler jeg gjerne; 

København er en nydelig by. Den har så mange vakre bygninger og steder å knipse bilder av, og er en ypperlig by å besøke både for shoppingtur, venninnekos eller en romantisk tur for to. Hit vil jeg ta med kjæresten min! I sykkelbyen København sykler alle. Her eiger alle en sykkel og man kommer seg raskt frem på to hjul. Andre transportmidler som nyttige er både tog og metro, der man betaler ut fra hvor langt man reiser. Etter en rask togtur fra flyplassen er du inne i byen. Hovudbanestasjonen ligger like ved Tivoli, som igjen ligger like ved både Rådhusplassen og den ene enden av shoppinggata Strøget. Alt i København ligger veldig sentralt og man kan gå til fots til det meste. Skinner sola og temperaturen og været tillater det er dette noe jeg helt klart vil anbefale. Man blir kjent med byen på en helt annen måte. 


For de shoppingglade er København plassen å ta turen. Her finner du alle de eksklusive merkene, billigkjeder og skattekamrer. To steder du må ta turen er varehusene Illum og Magasine du Nord. Disse "kjøpesenterene" kan minne om El Corte Ingles i Spania og Selfridges i London. Her er det etasjer på etasjer med merkevarer innen sminke, trening, mote, interiør og mye mer. På Illum finner du blant annet Sephora i første etasjen. Sephora er en favoritt når det kommer til innkjøp av sminke. Hit må jeg alltid innom når jeg er i utlandet. 

På shopping i København må man ogstå ta turen til handlegaten Strøget. Strøget er en lang handlegate der du finner alt. Hit må du ta turen en dag det ikke regner for å gå inn og ut av butikker i regnvær er ikke noe særlig. Det demper også inntrykket av de fine gatene og bygningene når det eneste man fokuserer på er å unngå å bli våt. Her finnes blant annet Zara, Urban Outfitters, & Other Stories, Monki, Topshop, Samsøe Samsøe og mange mange flere. Du finner også dyrere merker slik som Louis Vuitton og Gucci. Klikk her for å finne ut hva mer som er å finne på Strøget. 

Det jeg likte veldig godt med å shoppe i København er at alle butikkene er så gjennomførte. Skikkelig rene, fine og inspirerende. En butikk som falt ekstra i smak var Moss Copenhagen. Hvilken fin og gjennomført butikk. Her selges alt fra vesker, klær og smykker, og det til en overkommelig pris. Helt klart verdt å ta turen! 

Og for de som liker interiør vil jeg gjerne anbefale to favoritter; HAY og Stilleben. HAY ligger like ved Højbros Plass og er verdt turen opp i annen etasje bare for å se utsikten utover plassen. HAY selger så utrolig mye kult innenfor interiør! Du finner også HAY på varehuset Magasin. Stilleben er en søt liten butikk over to etasjer som selger mye fint. Her hadde de utrolig kule laper og bilder samt søte silkemyke sengeklær. 

Er du glad i billigkjeder som Søstrene Grene eller Tiger finnes også disse her, og i en mye større størrelse enn hva du finner i Norge. H&M home har også mye fint om man leter etter interiør til en fin pris. 


Ettersom jeg besøkte en venninne på min tur til København spiste vi de fleste måltid hjemme i kollektivet. Kollektivmiddag er helt klart til å anbefale det, men jeg vil tro de fleste av dere heller er interessert i spisesteder utenfor andres hjem. En restaurant jeg gjerne vil anbefale er den populære Cafe Norden som ligger ved Højbros Plass. Cafe Norden selger utrolig mye god mat og er en veldig populær restaurant. Her er det lurt å være tidelig ute for å sikre seg ett bord. Setter man ser i andre etasje har man utsikt over hele Højbros Plass der man sitter. Vi endte opp med å dele en kyllingnachos med nydelig ost og så mye godt tilbehør. Dette smakte helt himmelsk!


Ta turen til Nyhavn en solskinnsdag. Se på de fine skipene som ligger til havn, sett deg ned på en restaurant eller nyt en kuleis i vaffelkjeks. Her er det alltid mye folk og røre. 

Å bare vandre i de vakre gatene synes jeg er en opplevelse i seg selv. Det er så mange fine bygninger å få øye på, koslige steder å knipse bilder av og søte bakeri hvor magene kan fylles og beina kvile. 

Ett annet sted man må besøke når man er i København er fornøyelsesparken Tivoli. Hit har jeg aldri vært selv, ettersom sesongen ikke hadde startet da jeg besøkte byen, men jeg har hørt mye positivt om fornøyelsesparken, som visst nok skal være så mye mer enn en fornøyelsespark. Hit kan man gå for å ta en matbit, en karusell eller på konsert. Tivoli vil jeg gjerne besøke på sommerstid - tenk så gøy. Så mye å se og oppleve!

Håper noen av tipsene kommer til nytte! 

hjemmelaget frappe

  Dato: 22.03.2016 Klokken: 16:02 Kommentarer: 6

God tirsdag til dere alle! Det er offisielt påskeferie for meg også, og for øyeblikket er vi på vei opp til hytta vår på Rauland. Jeg ser frem til påsketid, familie, avslapping og kos på fjellet. I anledning påske og ekstra kos tenkte jeg å dele en oppskrift med dere på hjemmelaget frappe. Jeg er en sikkelig frappe-drikker og ender som regel alltid opp med å bestille det på cafe-bar. Favoritten er karamell eller sea salt caramell som der selger enkelte steder - så god!

Det du trenger til en porsjon: 
En kopp kaffe
Isbiter ca. 8 stk 
Vaniljeis 
Karamellsaus 
Krem til topping 

Hvor mye kaffe og is man bruker er litt opp til den enkelte og hvor glad man er i kaffesmak. 

Legg isbiter, kaffi og is i blenderen og blend i vei! Den fine blenderen vår er i merket Coline, og er kjøpt på Clas Olsson. 

Frappen har allerede laget et lag med skum etter en ur i blenderen. Ønsker man mer topping er krem også veldig godt oppå. Tilsett karamellsaus i kremen og voilà! Klar til servering!

Bring your favorite coffe-place home to your couch. Ønsker dere en fin tirsdag! 

celebrating 21

  Dato: 21.03.2016 Klokken: 21:11 Kommentarer: 1


Celebrating 21 - happy birthday! The very best birthday cake


 

Noen bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring av Petter. Vi satt av hele dagen til å bare feire bursdag, noe som var veldig deilig! Jeg hadde pyntet med ballonger, bursdagsbanner og lys. Banneren fant jeg på Kremmerhuset for noen måneder siden, og da vi hadde et bursdagsbarn i hus, var det på tide å ta den frem. Bursdagskake måtte jubilanten også få, og denne her sjokoladekaka er verdens beste! Til tross for at kaka ble ett skikkelig søl, med en alt for rennende glasur ble den (om jeg kan si det selv) supergod. Jeg deler gjerne oppskrift dersom det skulle være av interesse. Glasuren skulle gjerne fått størknet noen minutter før den rant utover kaka. Men men, jaja Kaja. Her finnes det forbedringspotensiale - haha! På kvelden ble det film, baconsurret kyllingfilet og fløtegrafinerte poteter. Skal si kokken i meg virkelig fikk vist frem sitt potensiale i går, sett bort fra den rennende glasuren da. Haha! 

I kveld pakkes vinterklær og ski for i morgen drar vi på hytta for å feire påske. Jeg gleder meg slik! Ha en fin mandag videre og en skikkelig fin påskeuke. Vi snakkes!

 

birthday breakfast

  Dato: 20.03.2016 Klokken: 16:52 Kommentarer: 2

God søndag dere! Håper dere nyter søndagen fullt ut. Det gjør iallefall vi! Petter kom hjem fra Polen i tolvtiden i dag og siden vi to ikke har feiret dagen hans enda, tenkte jeg at vi skulle feire han fult ut i dag. Vi har spist bursdagsfrokost med eggerøre, speilegg, muffins og mye annet godt. Siden den tid har vi tilbrakt dagen i sofaen, og det er planen for resten av dagen og. For en deilig søndag! 


I gårkveld laget jeg mine favorittmuffins med blåbær, som jeg har delt oppskrift på før her. Petter er ikke så glad i blåbær, så da ble det sjokolade og m&m´s på hans. Har man bursdag så har man bursdag!Hva gjør dere i dag?

saturday brekkie

  Dato: 19.03.2016 Klokken: 16:13 Kommentarer: 8


Having yeasterdays dinner for brunch. 

Pitabrød - tzatzikidressing - pesto - ost - kylling - hjertesalat - agurk;  So yummy! 

Jeg er ett skikkelig middagsmenneske og ville helst spist middag til alle måltid. Da jeg i dag morres oppdaget at det var middag igjen fra i går ble det skikkelig restefest på dagens frokosttallerken! I gårkveld hadde jeg besøk av en studievenninne og vi samlet sammen så mye godt fra kjøleskapet og fylte hver våre pitabrød med mye god mat. Avocado og bacon er også kjempegodt oppi! Etter dagens superfrokost hadde funnet veien til magen tok jeg turen inn til sentrum, etterfulgt av en tur på treningssenteret. Før jeg hoppe i dusjen venter en runde med støvsugeren og moppen på meg. Her skal det vaskes! Ønsker dere en flott lørdag! 

Hva gjør du i dag?

hipp hurra for deg

  Dato: 18.03.2016 Klokken: 12:02 Kommentarer: 1

I dag fyller min fantastiske kjæreste, Petter, 21 år! Da må jeg selvfølgelig skrive noen fine ord om han. Han er en utrolig fin person som er god tvers gjennom. Han støtter, trøster og er en skikkelig kosebamse. Han er forholdets komiker og får meg til å le mer enn noen andre jeg kjenner. Han er utrolig omsorgsfull og omtenksom, og jeg er så glad for å ha han i livet mitt. For øyeblikket er han i Polen på guttetur, det ble en del av bursdagsgaven min til han. Jeg skulle så gjerne vært med selv, men jeg tror og håper de koser seg max. Så får vi feire han på søndag når han er hjemme igjen. Jeg har planene klare og vi snakker verdensbeste sjokoladekake, ballonger og god middag. Can´t wait! Det er fredag, det er helg og for de feste er det vel snart påskeferie også? Jeg har påskeferie på mandag og på tirsdag tar vi turen til hytta på fjellet. Ser virkelig frem til kos, snø, ski og familietid. Alltid godt med ett avbrekk i en travel hverdag. I dag har jeg studiedag noe som innebærer mye lesing. Senere på dagen står fredagsøkten på planen og det gledes. Er ikke fredag uten! I kveld komme en venninne på besøk og vi skal lage så mye god mat. Ser frem til det! 

Ønsker dere en riktig fin fredag, god helg og god påske!

moss copenhagen

  Dato: 14.03.2016 Klokken: 15:14 Kommentarer: 1


New makeup need a new makeup bag - so classy and simple. 
Jeg elsker det helt enkle og klassiske - nett slik som denne fine toalettmappa fra Moss Copenhagen. Tar du turen til København må du ta turen innom denne vakre butikken som ligger på Strøget. Hvilken fin og gjennomført butikk. Her selges alt fra vesker, klær og smykker, og det til en overkommelig pris. Jeg gikk ifra både en veske og et mobildeksel jeg gjerne skulle hatt med meg hjem. Med andre ord; jeg må nok tilbake til København. Her en dag fant jeg ut at de faktisk hadde enn nettside. Jeg vet ikke hvor lurt det var for lommeboken, haha.. Du finner den her. Ta en titt! 

For tiden jobber jeg med en liten miniguide fra København, og forhåpentligvis er den publisert i løpet av uken. Etter den lover jeg at det er slutt på all Københavnmas her inne :-). Ha en fin mandag!

weekend brekkie

  Dato: 12.03.2016 Klokken: 11:14 Kommentarer: 3

God morgen mine fine, og ikke minst god helg! Når man blir student kan man plutselig ha helg allerede onsdag ettermiddag, men onsdag ettermiddag betyr sjelden helg. Helgen startet fredags ettermiddag da den gode helgefølelsen sniker seg innpå. Da er det lov å legge alt arbeid til side og bare nyte helgen og alle dens små gleder. Fredagskvelden vår bestod av kylling-fajita, idol og en aldri så liten godisskål - da var det helg for oss!


Weekend brekkie - oatmeal pancakes, cottage cheese and blueberries. My favorite way to start the day!


Denne morgenen startet med en bedre frokost med havrepannekaker, cottage cheese og hjemmelaget blåbærsyltetøy. Dette må være min favorittfrokost! Så sunt og så himla godt! Når jeg har god tid om morgenen er jeg veldig glad i å bruke litt ekstra tid på frokosten. Disse havrepannekakene holder meg mett i mange timer fremover. I dag står en koselig sentrumstur på planen. En hel venninnegjeng fra videregående skal møtes - det blir koselig! Ønsker dere en fin lørdag. Nyt den!

Hva gjør du i dag?

some new necessities

  Dato: 08.03.2016 Klokken: 14:24 Kommentarer: 5

Vel, nødvendigheter og nødvendigheter, fru Blom. En hver jente trenger vel ny sminke innimellom? ​

And the perfect lace bra. 


Var det noe jeg var på jakt etter i København var det ny sminke. Det trengtes virkelig, for har var både pudderboksen, øyenbrynsblyanten og maskaraen tom. Da bar turen til Sephora. Her har det alt en sminkedokke kunne drømme om! Jeg endte opp med nytt pudder, ny concealer og å bytte ut min gamle øyenbrynsblyant som jeg har vært lenket til i alle år, til fordel for å teste ut brynspudder. Den sorte boksen på bildene inneholder brynspudder og voks fra Sephora, i en farge som passer godt til mine mørke øyenbryn. På shopping på Strøget kom jeg også over den perfekte blondebhen. En slik har jeg vert på jakt etter lenge, og denne fra Monki passet ypperlig. 

Nå er jeg tilbake i Bergen, etter en fin langhelg hjemme. Veldig koselig å se både familie og venner igjen, bare synd tiden går så alt for fort. De neste dagene står mye lesing og trening på planen. Alltid godt å komme tilbake til gode rutiner. Ønsker dere en fin tirsdag!

fredagshygge

  Dato: 04.03.2016 Klokken: 17:02 Kommentarer: 2

God fredag og god helg til dere alle. Jeg har hatt helgemodus helt siden jeg gikk inn døren her hjemme på Stord. Gud det er deilig å være hjemme igjen! Glemme bort alt av skole og bare nyte dagene. I dag har jeg tilbrakt dagen min med søsteren min, Maja, og nevøen min, Malvin. Det er alltid like koselig! Vi vandret i sentrum og kikket i butikker før vi satt oss ned på en fin cafe, hvor det selges god mat og drikke, samt interiør.

Fredagshygge - happy weekend 

Ettersom solen viste seg i vinduskarmen i dag, feiret jeg med å hoppe i strømpebuksa og mitt nye dongeriskjørt. Så deilig at været begynner å bli varmere!

Den vesle skjønningen. 
 

Nå i ettermiddag har jeg hatt en skikkelig oppryddning i klesskapet her hjemme. De klærna jeg har i Bergen er de jeg bruker så og si alltid, mens det som henger hjemme på pikerommet, henger nesten mer til pynt enn til nytte. Noen av klærna skal jeg prøve å få selge (det gjør godt for en students lommebok), mens andre finner veien til Fretex og mennesker som trenger dem mer. Alltid gøy at andre kan ta nytta av det jeg ikke engang husker at jeg har. Heia gjenbruk! 

Hva gjør du i dag?

the hay hand

  Dato: 03.03.2016 Klokken: 16:04 Kommentarer: 5

Ett av innkjøpene mine fra København ble den populære alt-mulig handa fra Hay. Hay er en fantastisk butikk og merke når det kommer til interiør. Butikken deres som ligger på Strøget må man innom dersom man besøker København. Selve lokalet er utrolig fint med utsikt over hele Højbro Plass. Her har de så mye kult og stilig. Elsker den enkle stilrene stilen deres. Jeg har i det siste sett denne handa over alt, og da jeg kom over det i København måtte den bli med hjem til den vesle leiligheten vår i Bergen. 

Den kan jo brukest til så mye rart! Henge briller, smykker eller øredobber på. Den er jo kul i seg selv. Her en dag, da jeg scrollet på pintrest, kom jeg over noen som hadde festet handa i veggen og brukte den til å holde ledningen til en sengelampe. Det var ganske så kult. 


Hva synes du? 
 

a pink favorite

  Dato: 02.03.2016 Klokken: 22:16 Kommentarer: 3

Hei, hvordan står det til med dere denne onsdagen? Tenk det er allerede lillelørdag. Denne uken har til nå vært utrolig kjedelig for min del. Natt til mandag hadde jeg store problemer med å få sove. Jeg hadde så vondt i magen og lå bare å vrei meg hele natten. Da jeg først reiste meg og gikk inn på badet, var det gjort. Omgangssyken-virusene hadde funnet veien til kroppen min, og denne natten var starten på det som ble to dager med en ikke fungerende kropp, kvalme og mat som bare returnerte. Huff, omgangssyken må være en av de mest krevende og slitsomme sykdommene man kan ha. Heldigvis er den fort over og i dag er kroppen nesten helt fin igjen. 

I dag kom jeg meg tilbake på skolebanken og fikk tatt igjen litt lesing. Det var godt, for er det noe takler dårlig er det å henge etter. Før jeg tok turen til skolen tok jeg morgenen min helt med ro. Da laget jeg meg smoothie, fant frem Det Nye som hadde dukket opp i postkassen de siste dagene og koste meg i sofakroken. Noen ganger er slike rolige morgener akkurat hva man trenger! Dagens smoothie smakte også supergodt. (Det gjør de vel forsåvidt alltid) :-P. Denne oppskiften dukket opp på lørdag da Petter lagte smoothie til vi fikk frokostbesøk. En skikkelig reste-smoothie der han brukte de han fant i kjøleskapet og frysen. Resultatet ble overraskende godt, så godt at jeg måtte lage den samme i dag. 

Dette trenger du: fryste eller ferske jorbær og druer (vi brukte lilla), vaniljekesam og en liten desj juice. Hvor mye du bruker av hva er helt opp til deg. :-) Vaniljekesamen er med på å gi smoothien litt milkshake konsistens - noe som er litt annerledes fra de fleste andre smoothier jeg bruker å lage. 

Til tross for at uken startet relative dårlig har jeg store forhåpninger for resten av uken. Jeg har nemlig dratt hjem til Stord i kveld, etter nesten to måneder hjemmefra. Gleder meg slik til å se igjen både familien og alle venninnene mine. Jeg kan nesten ikke vente! I morgen står leke-date med nevøen min Malvin, på 9 måneder, på planen. Han er den blideste babyen jeg vet om og jeg elsker tantetilværelsen! Håper dere har hatt en fin onsdag og kanskje noen av dere blir inspirerte til å lage en smoothie til kvels for noen dere er glad i? Denne anbefales på det varmeste! 

Sleep tight!