mars 2015 (kajasagenes)

mine vårfavoritter hos H&M

  Dato: 31.03.2015 Klokken: 15:57 Kommentarer: 5

Lekre farger og stilig print pryder H&M nye vårkolleksjon, og jeg har allerede funnet meg mine favoritter. De gamle vintageklærna er kommet på mote igjen, and I love it! Våren kommer med lettere klær, enkle detaljer, mønster, duse farger og pasteller. Pudderrosa, kamelbrun og kakigrønn er farger verdt å investere i denne våren. Årets vårkolleksjon består av luftige og behagelige klær. Løse skjorter, vide bukser og lette kjoler byr på mye komfort. Modellen Daria, på bildene ovenfor, ser jo bare helt smashing ut. Hun i seg selv er jo nok til at jeg vil bestille alle antrekkene hjem før kvelden er omme. 

Mine favoritter fra vårkolleksjonen: 

Klikk på bildet for å komme til kolleksjonen.

Den kakigrønne lange blazeren gir et sofistikert og stilfullt uttrykk. Mens det blomstrede smykket gir antrekket vårstemning og en sukkersøt touch. Den mønstrede jakken blir nok min store favoritt. Med et geometrisk uttrykk og mønster i i lette farger piffer den opp et hvert antrekk, og passer til en hver anledning.  

// Samarbeid

Har du noen favoritter fra kolleksjonen?

a sunday in gdansk

  Dato: 31.03.2015 Klokken: 12:31 Kommentarer: 3

På søndagen tilbrakte vi jo morgenen på sightseeing i gamlebyen av Gdansk, hjertet av Gdansk. Jeg har selvfølgelig noen bilder jeg vil dele med dere.

A sunny sunday! Våren hadde allerede begynt å spire, og vakre blomster var i ferd med å komme på trærne. Vi vandret i hovedgaten Dlugi Targ og lekte turister. 

I bakgatene finner du ofte de fineste bygningene. Jeg fant meg en kompis - haha. Ikke vet jeg om han står der som symbol for resirkulering, eller om han bare tar seg en øl. 

I sidegaten Piwna, hoppet vi innom kafe'n Cico og bestilte frokost. 


Toast, kaffe og selvfølgelig en cola. 

Så gikk vi ut i gaten igjen, og knipset enda flere bilder. Gdansk er vakkert!

Hva synes du?

simple

  Dato: 30.03.2015 Klokken: 12:13 Kommentarer: 5

tshorte - hm / bukse - dr denim / kåpe - bikbok / sko - reebook / klokke - dw / caps - gina tricot 

Hva synes du?

35 spørsmål på en søndag

  Dato: 29.03.2015 Klokken: 14:07 Kommentarer: 1

1. Hva var det siste du skriblet ned på et papir? En rekke ting jeg skal gjøre på to-do-listen min. 

2. Hva har du alltid i vesken? I min kjære fjell raven sekk, som jeg alltid har med meg på både jobb og trening har jeg alltid med meg håndkrem, lypsyl, extra hvit tyggis, lommebok og noe å knaske på. Enten en banan, en bar eller en yoghurt. 

3. Hva bestiller du på kafé? Cookie Dough is, en frappe caramell eller en kylling- og baconbaguett. Mmm. 

4. Hvilke nettsider besøker du daglig? Facebook, blogg.no, outlook og bloglovin. 

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg? Det må bli mamma, Petter eller Nora. Sant skal sies at jeg liker best å snakke om dumme ting ansikt til ansikt (mest av alt fordi jeg trenger en klem), men da hender det at jeg først ringer en av de tre og så møtes vi. Ingen gir så gode råd som mamma, ingen trøster som Petter og ingen lytter som Nora. :-)

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din? Den er for tiden rosa. 

7. Kan du bytte olje på bilen? Nope..

8. Hva har du hatt av kjæledyr? Vi hadde en utrolig fin flatcoated retriver da jeg var liten. Hun het Tika, og døde da jeg var bare 2-3 år. Er det en ting som er sikkert så er det at jeg skal ha hund når jeg "blir voksen". Ellers har de 4 katter hjemme hos moren til Petter, så litt vandt til katter er jeg blitt også. 

9. Har du noen piercinger? Jeg har hull i ørene (vet ikke om det teller?) som jeg må stikke hull på nytt i hver gang jeg skal bruke øredobber. Noe som er ganske sjeldent. Husker jeg hadde utrolig lyst på en i navlen da jeg var yngre. Veldig glad for at jeg ikke tok det den gang, den dag i dag. :-D 10. Er det viktig å feire bursdager? Ja, det synes jeg! Å bli overrasket og gjort litt stas for på sin egen bursdag er jo bare kjempegøy. Trenger ikke være en stor fest med 100 mennesker, men en koselig kveld med gode venner eller familie, er alltid gøy! Skal ikke så mye til for å glede noen heller. 

11. Hva gjør deg lei deg? Enkelte dager kan det være så mye. Planer som går i vasken, forventninger som ikke blir innfridd, når selvfølelsen er på bunn, når du mister kontakten med noen som en gang betydde så mye for deg og når vi ser på tv og i media hvor forferdelig mennesker rundt om i verden har det, og jeg klager over mine småting, da blir jeg faktisk litt lei da og. 

12. Hva gjør deg glad? Sol ute, en god middag på bordet, en fin klem, å reise og oppleve nye ting og når jeg gleder andre. 

13. Hva er drømmejobben din? Har ikke peiling. Hadde jeg visst det hadde jeg nok vært litt mer sikker på hvor jeg skal, og hva jeg skal studere til høsten.. 14. Abonnerer du på et ukeblad? Jepp, Det Nye. Min favoritt. 

15. Hva var det siste du kjøpte? Den nye Ekstra tyggisen med skogsbærsmak, supergod! 

16. Liker du kinesisk mat? Ja, det gjør jeg! Det er ikke min favoritt, men jeg liker det!

17. Når var du i kirken sist? Da jeg var å så på et bryllup i høst. Jeg var der for å passe på brudeparets datter på to år. Ah, koselig.


18. Hvem var den siste som gjorde noe spesielt for deg? Her en dag kjøpte Petter en ny treningsshorts til meg. Han mente den matchet en sportsbh jeg hadde, haha skjønningen! 

19. Har du noensinne vært i en ambulanse? Jepp, da jeg var sånn 2-3 år og hadde feberkrampe. Etter den tid har jeg heldigvis holdt meg unna ambulansene.  

20. Kan du rulle med tungen? Jepp. Da jeg var yngre kunne jeg det ikke, men etter mye øving (haha) lærte jeg det. Virkelig noe jeg kommer til å ha bruk for videre i livet. :-P 

21. Hvor lang tid bruker du om morgenen? 20 - 30 min kanskje? Mesteparten av tiden står jeg bare å stirrer på meg selv i speilet, ettersom jeg er så trøtt. Når jeg først kommer i gang prioriterer jeg sminken. Håret ender ofte opp med å ikke bli fikset.. Nice

22. Banner du ofte? Nei, heldigvis ikke. Har et stygt ord innimellom dersom jeg blir virkelig sint, irritert eller får vont. Dette er heldigvis veldig sjeldent. Banning er skikkelig stygt og veldig barnslig, spør du meg. 23. Hva er det lengste du har campet i et telt? Da vi var små campet vi lenge i telt utenfor hytta, ettersom det ikke var plass til hele storfamilien i den lille sommerhytta på Tysnes. Nå de siste fem årene er vel det lengste jeg har campet kun en natt i en lavo, og det var mer enn nok! Haha! 

24. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med? Hmm, enkelte dager kan det være så mangt. Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg funnet ut at man må godta seg selv som man er. Det funker ikke å gå rundt å være misfornøyd. Hva får man igjen for det? Så ja, kropp er kropp, og kropp er topp! :-D

25. Nevn en ting som er irriterende med å blogge? Følelsen av at jeg må poste et innlegg minimum hver dag. Jeg må selvfølgelig ikke det, og det er heller noe jeg ikke alltid gjør, men føles som en plikt. Poster jeg ingenting en dag går jeg rundt med dårlig samvittighet. 

26. Hvor mange glass vann drikker du hver dag? Jeg drikker nok 5-6 glass vann hver dag. På trening drikker jeg 1-2 flasker. Jeg burde nok ha drukket mye mer, men jeg begynner å bli flinkere. Vann er superviktig!

27. Når legger du deg om kvelden? Alt fra 22.45 - 00.00. 28. Det mest romantiske du har gjort? Hmm, jeg elsker å være romantisk og stelle i stand overraskelser. Det er så gøy! Det mest romantiske må være valentinesrebusen jeg laget til Petter, eller overraskelse-turen vi hadde til Polen forrige helg. 

29. Et sitat du liker? "Be as you wish to seem" - Socrates. 

30. Føler du deg ung eller gammel for alderen? Jeg føler meg så gammel som jeg er, altså nitten. 

31. Potetgull eller smågodt? Smågodt, helst både surt, salt, sprøtt og søtt. Også sjokolade selvfølgelig!

32. Den perfekte vertinnegaven er? En bukett med roser! 

33. Siste filmen du så? Hunger Games 3 med venninna mi, Mari. Jeg sovnet støtt og stadig, så jeg tror at jeg må se den en gang til for å få med meg innholdet. 

34. Norge på sitt beste? Om sommeren på sjøen, påsken på fjellet med sol og ski, det er heller ingenting som hvit jul i Norge. 

35. Finnes den noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til? Jeg har alltid hatt lyst til å reise og oppleve andre land og kulturer, men dette er ikke noe jeg stresser med. Jeg er enda ung og kan reise mye og langt før jeg skal stifte familie og slå meg til ro. 

Spørsmålene er hentet fra bloggen til Kristine, her.

the tshirt dress

  Dato: 28.03.2015 Klokken: 13:51 Kommentarer: 9

tshortekjole - hm / skjorte - gina tricot / klokke - dw / ringer - hm / sko - reebook 

Hva synes du?

bildedryss

  Dato: 26.03.2015 Klokken: 16:48 Kommentarer: 9

Her kommer et lite bildedryss fra overraskelsesturen vår til Gdansk.

Det hele startet på onsdagen, da Petter fylte 20 år. Han fikk et par nike air max som han hadde ønsket seg, pluss et kort der det stod at han måtte sette av lørdagen til å være med meg. Da lørdagen endelig kom satte vi oss i bilen og kjørte mot Haugesund. Under kjøreturen fikk Petter innimellom små hint om hva vi skulle denne dagen. Vi kjørte til Karmøy, og for å føre Petter ut på villspor, stoppet vi med en gammel vikinggård og tok oss en runde rundt en kirke der. Petter lurte på om jeg kanskje hadde planer om å fri haha. Dårlig med frieri denne gang, dessverre. Deretter dro vi ut til flyplassen, stoppet og parkerte. Jeg fortalte han hva vi skulle gjøre de neste tre dagene og hvor vi skulle. Med store øyner og glisende munn, sa han at han verken hadde pakket eller tatt med seg passet, haha. 

Så satt vi på flyet til Gdansk. Vi reiste fra vår og sol i Haugesund, og ble møtt med vinter, snø og sludd i Polen. Ikke akkurat det jeg hadde planlagt, men heldigvis snudde været seg den neste dagen. Den første spiste vi nydelig indisk mat på restauranten Buddha, før vi hamstret kindersjokolade og tok en tidelig kveld på hotellrommet. 

Gdansk på kveldstid er virkelig fint! Neste dag våknet jeg så tidelig som halv seks av at solen tittet inn gjennom vinduet. Heldigvis klarte jeg å bli liggende i to timer til, før dagen startet for fullt. 

Vi dro på sightseeing på morgenkvisten. På tur langs elven med en liten dott på hodet.

Jeg tok mye bilder, både av hus og bygninger og noen selfies (det er plutselig ikke så kleint å ta, når man er turist og ingen kjenner deg) haha. I hovedgaten kom vi over en kafe som het Goldwasser kafe. Denne må jeg undersøke neste tur! For her har de nok utrolig mye god mat - det er jeg sikker på!

Etter mye sightseeing rumlet det i magene, og vi spiste med det frokost på kafeen Cico. Der spiste vi god toast, drakk kaffe latte, kaffe og cola. Da frokosten var kommet i magen dro vi til togstasjonen for å ta tog til et kjøpesenter. 

På veien til togstasjonen går vi alltid over en bro med slike kjærlighetshengelåser hengende på gjerdet. Jeg måtte jo bare ta med meg en hengelås hjemmefra og henge den opp med våre bokstaver på. Nøkkelen forsvant i elven. Noe så koselig, og litt romantisk da. :-))

Flere timer senere og noen poser rikere dro vi tilbake til gamlebyen og hotellet. Der slappet vi av i noen timer før vi utpå kvelden gikk ut for å spise. På veien til Goldwasser restauranten kom en dame forbi. Hun solgte roser, og spurte om vi ville kjøpe. Det gjorde Petter (smelt ) :-)). 

På Goldwasser bestilte vi biff i peppersaus med pommes frites, nam så utrolig godt! Desserten tok vi på en restaurant med navnet Pod Bandera. Der selger de den beste browniesen! Smelter på tunga. Der fikk Petter den siste bursdagsgaven, nemlig fotoboka. Han ble så glad og rørt - da ble jeg glad og rørt!

Neste morgen stod vi opp litt tidligere enn vi begge egentlig hadde lyst til. Vi hadde jo lyst til å få mest mulig ut av dagen, noe som resulterte i at søvnen ble nedprioritert. Vi vandret i gatene og gikk tilbake igjen til hotellet for å spise frokost. 

Baguetter med mozarella-ost og parma-skinke, egg og bacon på ristet brødskiver og kakao. Skal si det smakte! 

Vi pakket så sammen sakene våres og tok turen bort til den sentrale kjøpesenteret Madison, for å handle inn de siste nødvendighetene før hjemreisen. For en fin tur! 

Hva synes du?

home again

  Dato: 24.03.2015 Klokken: 19:35 Kommentarer: 3

Hei og hå! God tirsdag alle sammen! Føles ut som mandag for min del, ettersom vi kom hjem fra vår lille utenlandstur i går ettermiddag. Som noen av dere kanskje så på instagram, dro vi altså til Gdansk i Polen, igjen. Petter har aldri vært der før, men alltid villet dra når jeg har vært på tur dit til. Jeg begynner jo selv å bli litt godt kjent nå, så det var virkelig det perfekte reisemål for vår lille weekend-tur. Å som vi har kost oss med god mat, fine omgivelser og i hverandres selskap. Det beste av alt var jo det at Petter hadde ingen anelse om at vi skulle til Polen og han ble såå glad da han fikk vite det!

Memories from a great trip Noen minner fra turen. En ny rød veske til å sprite opp kommende antrekk. Den mykeste stripete kjolen til både hverdag og fest. Bilder til å henge opp på veggen, og den siste bursdagsgaven til Petter, en fotobok fra det siste året. 

Nå skal jeg dra meg selv ut på joggetur. I dag frister det mer å ligge hjemme under dynen og spise sjokolade, men ut må jeg! Ønsker dere en fin dag videre! 

surprise trip

  Dato: 21.03.2015 Klokken: 16:21 Kommentarer: 7

My traveling outfit for the dayKofferten er pakket og passene er funnet frem. Som en del av bursdagsgaven til Petter skal jeg denne helgen ta han med på en liten overraskelsetur. Han vet ikke hva vi skal, hvor vi skal eller noe som helst. Det han vet er at han og jeg skal finne på noe i dag. Nå må jeg hive meg rundt, for før jeg vet ordet av det står han på døren. Klar for å hente meg og gjøre noe gøy. Ønsker dere en fin helg, så snakkes vi om noen dager! 

spring is on it's way

  Dato: 20.03.2015 Klokken: 18:47 Kommentarer: 13stripete kjole - bershka / cardigan - hm / hatt - ebay / veske - vintage / sko - her

Hva synes du?

happy birthday love

  Dato: 19.03.2015 Klokken: 17:39 Kommentarer: 4

Birthday morning with candels, a muffin and gifts

 

I går feiret vi kjæresten med bursdagssang, gaver og kos. Jeg vekte han med bursdagsmuffins, sang og dans, haha. På ettermiddagen dro vi ut med familien og spiste. Dagen ble avsluttet med film, godis og soving på sofaen. I helgen skal vi feire han enda mer. Jeg gleder meg!  

blueberry tuesday

  Dato: 17.03.2015 Klokken: 16:51 Kommentarer: 7

Blueberry muffin and som inspiration 
God tirsdag alle sammen! Da var uken i gang, og det er virkelig ikke lenge til det plutselig er helg igjen. Ah, jeg gleder meg. Nå sitter jeg og koser meg med nystekte grove blåbærmuffins og en liten dose treningsinpirasjon. Muffinsene metter godt og smaker fantastisk! Tenk at noe sunt kan være så godt? Supre å ha med som niste eller et lite mellommåltid. I dag spiste jeg en eller to eller kanskje tre før jeg drog meg på trening. Før trening syns jeg ofte middag blir litt for mye å jobbe på. Da er det fint å ha en av disse i nærheten. Oppskriften på dem har jeg delt her. Ønsker dere en super tirsdag videre! 

yesterdays details

  Dato: 16.03.2015 Klokken: 21:55 Kommentarer: 7

- Golden details -

In love with this Wellington

Hva synes du?

 

familieselskap

  Dato: 15.03.2015 Klokken: 15:09 Kommentarer: 3

Hei og god søndag dere! Åh dette fine været vi har hatt de siste dagene gjør meg så glad. Humøret er på topp, og det er så deilig!

Pikekyss in the making

I dag har jeg laget pikekyss. Vi skal feire min kjære Petter, som fyller 20 år på onsdag, i dag og svigermor ønsket seg pikekyss. Så da brukte jeg morgenen min på det. I går kjøpte to-åringen og jeg en bukett med roser, så nå er vertinnegaven også i boks. Nå må jeg løpe slik jeg ikke blir for sen. Ønsker dere en fin søndag. Nyt den!

morgenstund har kakao i munn

  Dato: 14.03.2015 Klokken: 09:52 Kommentarer: 3

God lørdag hjerter ♥. Hvordan  har dere det i dag? Solen er tittet fram og en skikkelig fin dag venter oss, men før den tid litt morgenkos. I dag drikker jeg kakao med karamellsmak, medbrakt hjem fra siste Londontur. Den får meg til å minne om morgenene på feire i vakre Purley i London. Ah, dit vil jeg tilbake!

- morgenstund - 
Denne morgenen går bort til å drikke kakao, lese den nyeste utgaven av Det Nye og gjøre meg klar til å tilbringe dagen med en to-åring med myee energi, haha! Gleder meg! Ønsker dere den fineste lørdag. Klem ♥

mine vinterfavoritter

  Dato: 13.03.2015 Klokken: 21:42 Kommentarer: 7

Hei og god fredagskveld alle sammen! Tenk at vi allerede er kommet langt inn i mars? Sommeren er på vei og vi går mot lysere tider. Det kjennes på kropp og humør - så deilig! Vinteren er forbi og jeg har samlet meg noen favoritter fra denne kalde, litt mørke årstiden. 

Boots fra Dr Martens - disse har står mot regn og kulde, samtidig som de ser bra ut! Sammen med et par ullsokker har de holdt meg varm gjennom vinteren. Boots to love! 

Baby lips - en reddende lypsyl med farge i denne kalde og vintertørre luften. Denne nye lypsylfavoritten gir mye fuktighet og etterlater en dus fin rosafarge på leppene. Denne kommer også med en smak og duft av mint - skikkelig forfriskende. 

Håndklem fra L`Occitane - det er ikke bare leppene som blir tørre og såre i vinterluften. Det blir også hendene. Da er det godt å ha en håndklem liggende i nærheten. Denne fra L`Occitane gir mye fuktighet samtidig som den etterlater seg en god duft. 

Polaroidkamera - hva er vel gøyere enn å utforske nye steder med et kamera som dette? Polaroidkameraet ble mye brukt under turen vår til Gdansk, og nå vil jeg bare reise mer og knipse mer.

The fault in our stars - for en fantastisk bok! Wow, jeg gråt og lo og koste meg, samtidig som jeg ikke klarte å legge den fra meg. På turen vår til Polen hadde både Marie og jeg med oss bok, så da leste vi så fort muligheten var der. For en flott bok - hel klart til å anbefale. 

Premium 70% kakao sjokolde - noen få knekk, mer skal ikke til, og kvelden og sukkersuget er reddet! Sjokolade med god samvittighet, hva er vel bedre? Mørk sjokolade styrker også immunforsvaret, så her er det bare til å hive innpå :-P. 

Nå venter fredagskos og filmtitting, Ønsker dere en fin fredag og en riktig god helg!

Har du noen favoritter fra vinteren?

new balance

  Dato: 10.03.2015 Klokken: 18:48 Kommentarer: 10

genser - monki / bukse - dr. denim / vest - primark / sjal - acne / sko - new balance 

Hva synes du?

lets kick start this week

  Dato: 09.03.2015 Klokken: 17:32 Kommentarer: 4

Hei og god mandag, superstars! Da var uken i gang og godt er det! Middagen er i magen, treningsklærna på og jeg er klar til å innta ukens første økt. I dag står en skikkelig beinøkt på planen. Ih, må si jeg grugleder meg. 

Lets kick start this week!I treningsbaggen har jeg pakket med både frukt og mine hjemmelagde granolabarer til turen hjem. Mine nye joggesko er også med! De er allerede blitt en favoritt. Disse er fantastiske på. Med god demping og en sprekt utseende. I love them! 

Ha en super mandag! 

en helg på hytta

  Dato: 08.03.2015 Klokken: 20:46 Kommentarer: 3

Hei og god søndag! Er blitt noen dager siden sist jeg sa hallo, og grunnen for det er at vi tilbrakte helgen på hytta. På fredagskveld kom mamma, pappa, Petter og jeg opp til Rauland og var klare for en helg med ski, kos og mye god mat. Petter stelte i stand god middag og fredagskvelden var i boks. I går dro Petter med seg meg i bakken. Åå som vi koste oss der. På ettermiddagen tok vi turen ut på ski. Det ble fort mørkt og plutselig lå Kaja i bakken. Jeg kom hjem igjen med en blå og hoven albue. Med ibux, spillekveld og mammas hjemmelagde pizza glemte vi den vonde albuen. Etter en god frokost i dag morges pakket vi baggen og dro hjem nokså tidelig. Utrolig godt å ta turen til fjells. Nå gleder jeg meg til påsken!

Hva har dere gjort i helgen?

new in; gdansk

  Dato: 05.03.2015 Klokken: 19:04 Kommentarer: 6

Da jeg var i Polen fant jeg selvfølgelig noen små skatter å ta med meg hjem. Mitt innkjøp ble ikke så alt for mye, men jeg er veldig fornøyd med alt jeg kjøpte! 


cardigan i mint fra mohito / sort skinntshorte fra H&M / verdensbeste sko fra reebook / smykke & armbånd fra mohito

stripete genserkjole fra bershka / grå tshorte fra stradivarius / dongeriskjorte fra pull & bear 

sort tshortekjole fra H&M / gensere fra stradivarius grå tshortekjole fra H&M / stripete skjørt fra H&M / sort tshorte fra new yorker

tee fra nike / sportsbh fra new yorker / joggesko fra asics 
lepsyler fra babylips / leppestift fra maybelline / ansiktsrull og sminkefjernekost fra the body shop / selvbruningspray og eyeliner fra sephora / sort jumpsuit fra H&M

Nå er skapet ryddet for klær, slik at jeg får plass til nye. To fulle poser skal til fretex. Det skal bli godt. Har lurt litt på om jeg kanskje skulle startet bloppis. Hva tenker dere om det? Enn så lenge er det bare en tanke. Nå venter en intervalløkt på Sportstreff. Må innrømme jeg gruer meg litt, haha huff. Ønsker dere en fin torsdag! Helg i morgen, wihoo!

Hva synes du?

recipe; granolabarer

  Dato: 03.03.2015 Klokken: 15:03 Kommentarer: 6

Hei og god tirsdag! I går hadde jeg en utrolig slitsom beinøkt. Pulsen sto til værs og jeg var helt kokt i ansiktet. Jeg var helt utslitt, men fy så deilig det var å kick-starte uken slik! I dag blir det ikke tid til så mye annet enn en liten joggetur i kveld. Den yngste "svogeren" min fyller hele 1 år. Det må feires! Før den tid - oppskriftstid! Ettersom det var så mange som ønsket at jeg skulle dele oppskriften på granolabarene jeg prøvde meg på her for noen uker siden, kommer oppskriften her! Disse barene er mettende og smaker veldig godt. Kanskje litt mye honningsmak, men dette er noe man selv kan redusere på. Oppskriften gir deg hele 16 barer, så her har du granolabarer i laang tid. 

Dette trenger du: 

150 g smør 
25 g brunt sukker 
5 ss honning 
250 g lettkokte, små havregryn
150 g hakkede frø eller nøtter. tørket frukt eller mørk hakket sjokolade 

Slik gjør du:

♥ Ha smør, sukker og honning i en kjele. Varm smøret smelter og sukkeret er løst opp. Ha deretter i havregryn og hakkede frø/frukt/sjokolade. Bland godt!

♥ Ha blandingen i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) og press den godt utover med baksiden an en skje. La dem så steke i 180 grader i ca. 25 minutter. 

♥  Merk forsiktig opp med en kniv der du vil skjære biter, mens formen enda er varm. La granolabarene avkjøles før du skjærer helt gjennom. 

- Oppbevar barene i en lukket boks for lengst mulig holdbarhet. Jeg liker å pakke hver enkelt bar inn i aluminiumfolie. Slik holder de seg enda lengre i den lufttette boksen. I denne oppskriften kan du mikse og trikse så mye du vil med nøtter, frø, frukt eller sjokolade. Denne gangen gikk jeg for mørk sjokolade (70 % kakao)  og tranebær. Neste gang skal jeg prøve med noe annet sunt knask! Nam. Oppskriften fant jeg i boken "Matboks". 

Håper det smaker!

spørsmål

  Dato: 02.03.2015 Klokken: 15:46 Kommentarer: 3

Når du bestilte de lysballene på ebay, hvor lang tid tok det fra du bestilte de de til de kom frem til deg? Fra denne selgeren her tok det kun to uker. 

Hvilke blogger leser du? Har du eventuelt noen å anbefale? Jeg leser en del blogger, og har selvfølgelig noen jeg kan dele med dere. Noen favoritter hos meg er: eirinkristiansen, torilhornnes, leneorvik, nettenestea og selvfølgelig kenza. :-D 

Hvor lange har du blogget? Hmm nei si det. Rundt tre år er det visst blitt. Tiden fyker! 

Hvor er jakken og den stripete kjolen fra? Kåpen er fra Bikbok og kjolen er fra Bershka :-) 


Så utrolig koselig gave du gav kjæresten din! Tror du at du kunne ha laget en DIY av gaven her på bloggen? Å lage en DIY? Jeg tror ikke det er nødvendig. Når man lager rebuser må man lage dem på grunnlag av forholdet ditt til dem som skal løse rebusen. Hva har dere til felles, en intern humor, noe dere alltid gjør i lag? Slik blir rebusen veldig personlig, så å lage en DIY eller en mal på hvordan man lager rebus til noen man er glade i, tror jeg ikke jeg klarer. Men å dele noen små tips kan jeg! 

- Lag den personlig og bruk mye humor!
- Legg ved små gaver, kort eller fine ord underveis, som "deltakeren" får mens han/hun fremdeles prøver å løse rebusen.
- Gi "deltakeren" litt hjernetrim. Ikke gjør rebusen alt for enkelt. Det skal jo være en liten utfordring i det!
- Gjør "deltakeren" overrasket. Pakk inn små ting i store esker, lapper i ballonger osv. 
- La den siste posten være noe koselig. Noe du vet han/hun liker. Gjerne noe dere kan gjøre i lag!  

Hvilke boots vil du ha til vinteren? Jeg vil ha noen enkle, sorte, med en liten hel :-)

Hvor kjøpte du kåpa? Vet du om den forsatt selges? Den kjøpte jeg på Stradivarius i Spania i fjor sommer. Den er ikke å finne til salgs lengre. Jeg har selv veldig lyst på den samme kåpen i hvit og sort. Krysser derfor fingrene for at den kommer inn til sommeren igjen! 

Kan du kanskje lage ett innlegg om Gdansk? Hvordan var shoppingen? Attraksjoner du anbefaler osv. I sommer besøkte jeg Gdansk og etter turen laget jeg en Gdansk guide som du kan finne her. Der tror jeg du finner svar på noe av det du lurer på :-).

Kan du ha tips til personlige gaver? Det kan jeg! En personlig gave blir jo alltid tatt godt imot. Hva er vel hyggeligere enn å bli overrasket med en personlig gave på en grå mandag? Slike gaver kan jo være all slags. Det kan være noe personlig, som et innrammet dikt eller bilde, vedkommendes favorittsjokolade eller chips. Det gjelder å bruke fantasien! Er noen spesielt glad i å bli massert eller kost med på ryggen (noe jeg elsker), så hvorfor ikke lage et hjemmelaget massasjekort på x antall minutter? Gaven trenger ikke koste all verden. Så lenge du har lagt litt tanke og tid ned i hva du gir og gaven passer personen, mener jeg du har laget en personlig gave :-). 

Hvordan type eddik bruker du i pikekyssene dine? Og hvor har du kjøpt de posene de er lagt i? Jeg har brukt helt vanlig eddik. Den du kjøper på matbutikken. Posene fant jeg på Søstrene Grene. Der har de dem i ulike størrelser. Posene er veldig fine og kan jo brukes til alt. :-D 

Du tar så fine bilder! Redigerer du dem eller er de naturlige? Tusen takk for det! Jeg redigerer lysstyrke og kontraster i Gimp. 

Hvor er de fargerike snor-trekantene du har på rommet ditt fra? De er fra Tiger! :-)

Noe annet du lurer på?

spending my sunday inside

  Dato: 01.03.2015 Klokken: 15:41 Kommentarer: 7

.. With a good reason! Fysj for et vær det er ute i dag. Regn og vind - skikkelig innevær, med andre ord. Vel, god søndag alle sammen! Jeg har ikke kommet meg ut av pysjamasbuksa helt enda, og har ikke planer om å gjøre det på en liten stund heller. Formen er ikke helt på topp i dag. Føler meg uggen og kvalm. Da er det godt å bare ta livet med ro og slappe av innendørs. Spesielt meg godt lesestoff og minner fra en fin Polen-tur. 

Dreaming about travel the world Passet godt at Det Nye dukket opp i postkassen min på en innedag som denne. Under en uke etter jeg kom hjem fra vakre Gdansk, og jeg vil bare reise mer! Jeg vil til London og Paris, NY og Hawaii, Bali og Fiji. Jeg vil overalt! Jeg vil se og oppleve alt. Jammen godt jeg fremdeles er ung og har godt tid på meg enda. Nok drømming om reising for i dag. Nå nærmer de siste kilometerne på herrenes 5 mil seg. Det må jeg få meg meg, heia heia!

Ønsker dere en fin søndag videre! Hva gjør dere i dag?