mars 2012 (kajasagenes)

HYTTEKOS, INTERNETT & MOTETIPS

  Dato: 31.03.2012 Klokken: 19:18 Kommentarer: 0

Hei! Yes, endelig funker nettet. Hver gang vi har reist opp har vi glemt enten SIM-kortet til det trådløse internettet eller USBen selv. Men i dag klarte vi å få med alt. Så da blir det litt småblogging nå som vi er på hytta også. I dag har vi gått på skitur. Ikke så veldig langt, men med en lillebror som skal gå i sitt egent tempo, føltes det ut som vi var ute en god stund. Etterpå tok vi en tur ned til sentrum for å handle inn litt påskegodt og blad. Må alltid kjøpe blad når jeg er på hytta. Er eneste her jeg føler jeg har tid til å sitte å drømme meg bort blandt alle de pene klærna, skjønnhetstipsene og flotte modellene. Fikk også med en neglelakk denne gangen. Er ikke helt sikker på fargen, men det blir sikkert kult med vårens pastellfargede nyheter. Nå skal vi snart spise litt hjemmelaget pizza og spille litt kort. Gjøre litt hytteting, haha. Håper dere har hatt en fin dag!

Hva har du gjort i dag?

DRAR PÅ HYTTA

  Dato: 30.03.2012 Klokken: 16:41 Kommentarer: 3

Da drar vi på hytta. Bagen er stappfull som alltid. Blir nok avslappende å komme litt bort fra alt, skole, stress og nettverk. Haha, er jo blitt helt avhengig av det. "Skal bare skjekke.." - standar kommentar. Håper iallefall det er fint vêr der oppe og at vi kan få litt farge. Trenger det helt ekstremt. Håper dere får ein kjempefin påskeferie! 

Hva skal du i påsken?

ULYKKESFUGLENS ANTREKK

  Dato: 29.03.2012 Klokken: 21:19 Kommentarer: 1


Genser // Bikbok - Shorts // Bukse fra Bikbok. Hadde også på meg et par hvite converse. 

Vel, over til overskrifta. I dag tror jeg at jeg har tidenes ulykkesdag, Egentlig har dagen vært ganske fin, men jeg har vært uheldig. Dagen begynte med at jeg hadde fått vondt i foten igjen, hadde ikke så vondt i går så håpet på at det var gått bort litt, men det hadde det ikke. Da vi gikk til skolen med denne vonde foten, hadde jeg visst planer om å falle jeg. Hvordan er det mulig; falle nå når det er vår. Er ikke noe glatt å falle på en gang, uten om litt mose tydeligvis. Vel jeg begynte å blø, på RYGGEN (?). Dagen fortsatte videre med at jeg bare skulle drikke litt vann. Dumme meg som var så opptatt med å spise Tom & Jerry-kjeks, hadde ikke klart å lukke flaska en gang. Vann over hele meg, pulten, bøkene og pc'n. Flottings! Etter skolen bar det hjem til Nora, hvor vi spiste goood mat (som alltid). Skulle også oppdatere iphonen i samme sleg, jepp og like raskt som det var alle app'ene slettet. Vel det tok jo ikke såå lang tid til å fikse det igjen, men allikevel. 

Nå skal jeg pakke til hytteturen i morgen (mest sannsynlig). Nora blir heldigvis med meg, så det blir sikkert gøy. Håper på at nettet funker denne gangen, siden vi skal være der i nesten en hel uke. Håper dere har hatt en fin dag, og kanskje vært litt heldigere enn meg?

Hva har du gjort i dag?

I FOTOARKIVET

  Dato: 29.03.2012 Klokken: 10:17 Kommentarer: 1


 

Hva synest du om bildene?


DAGEN I DAG

  Dato: 24.03.2012 Klokken: 22:17 Kommentarer: 1

Bråvåknet i dag da Nora sa vi hadde forsåvet oss og kun 20 minutter på å gjøre oss klar til å dra til Haugesund. Vi har nemmelig spilt cup i der i dag. Kampene gikk ikke sånn superbra, for å si det slik. Den siste kampen endte med at en på det andre laget brakk foten (tror jeg). Hun ble iallefall hentet av ambulanse og hele pakka. Håper det står bra til med henne. På grunn av dette så fikk vi 15 tilleggsminutter. Har aldri hørt om så mange minutter tillegg på en cup. Etterpå dro vi på Mc Donalds, der vi måtte vente i 25 minutter på en hamburger og en is. Trodde det var FASTfood, men ikke i dag, tydeligvis. Neida, etter litt tid fikk jeg maten min og alt gikk bra. Haha. Nå har jeg kommet hjem og tatt en lang god dusj. Har også prøvd å øve til geoprøven på mandag, men det gikk ikke helt. Så nå tar jeg heller å slapper av litt med litt is.♥  Skulle egentlig ha vært i bursdag til Thea i kveld, men det passet ikke så bra. Hadde ingen til å kjøre meg, pluss at broren min er syk, og siden mamma og pappa er i Amsterdam får jeg vel ta litt ansvar. I måren må jeg opp i 7-tiden, og med tanke på at man får sove en time mindre, så er det nok ikke så lenge til jeg finner sengen heller. 

Håper dere har hatt en fin dag! 

Hva har du gjort i dag?

VÅRDAG

  Dato: 23.03.2012 Klokken: 17:55 Kommentarer: 3
Sitter ute på trappa å nyet været!  Nå er endelig våren kommet til Stord også. Sol og litt varme. Utrolig deilig å kunne gå i vårsko uten å bli våt og skinnjakke uten å bli kald. Tror de fleste på skolen var ute og nøyt sommerværet i friminuttene i dag. Ellers har vi hatt matte fagdag i dag. Det er så kjedelig, men det gikk egentlig ganske bra i dag. Tror nesten alle får bedre humør når det er fint vær ute. Det får iallafall jeg! Fikk til også is av læreren i dag. Hihi. Da vi var ferdige for dagen fikk jeg til og med spørsmål om jeg ville være med å bade, men det blir for tidelig! Da jeg og Synnøve var å badet for noen uker siden var det iallefall utrolig kaldt så derfor utsetter jeg neste baderunde til en god stund frem i tid.

Nåer Nora her og snart skal vi bake muffins, for senere i dag får vi besøk av Åsmund og Ole. Håper dere får en findag videre. 

Hvordan er været hos deg?

MONDAY

  Dato: 19.03.2012 Klokken: 16:02 Kommentarer: 0

Hei, kom nettopp hjem fra skolen. Mandag pleier å være verdens kjedeligeste dag, men ikke i dag. Læreren var nemmelig borte i 2 av timene. Da får vi så og si fri, dersom det ikke er lagt ut noen lekser. Så da hadde vi to timer fri, veldig deiligt på en mandag. Ellers da jeg våknet i dag var det snø på bakken. Arg. Den kunne heller ha komt i julen da vi ville ha den! Heldigvis er det meste smeltet nå. Jeg vil, som sikker alle andre, ha vår, sol og snart sommer. 

En annen god nyhet er at det ikke er fotballtrening! Første gang i hele år en trening har blitt kansellert, tror jeg. Er jo ganske gøy å gå på trening, men litt kjekt med fri også. Så senere i dag skal jeg en tur opp til Nora å øve på engelsk og spise kake ♥

Hva skal du i dag?

HELGA

  Dato: 18.03.2012 Klokken: 21:13 Kommentarer: 0

Da var jeg hjemme fra hytta igjen. Har hatt en veldig fin hyttetur egentlig der jeg ikke har gjort så mye egentlig. Skulle egentlig stå i trekket med Andreas på lørdagen, men på torsdag på intensivkampen fikk jeg så vondt i noen tær. Dagen etterpå var hele den ene foten blå og to av tærna var helt hovnet opp. Det gjorde så vondt! Så da mens de andre var på skitur gjorde jeg litt lekser og leste i mag. Har også spist utrolig mye søtt. Jaja, er man på hyttetur så er man på hyttetur. 

Hva har du gjort på i helga?


ANTREKK

  Dato: 15.03.2012 Klokken: 23:26 Kommentarer: 4


Kjole // Bikbok - Øredobber // Bikbok

Beklager dårlige bilder, men fikk ikke tid til noe annet. Nå skal jeg pakke til helgas hyttetur. Er alltid litt sent ute med slik. Reiser rett etter skolen, så blir veldig dårlig tid da også.. 

Hva synest dere?

FAMILIESELSKAP

  Dato: 15.03.2012 Klokken: 20:09 Kommentarer: 1


Nå har jeg nettopp vært i familiselskap til kjære bestemor. Men har veldig dårlig tid, skal spille internkamp om 20 minutter, så må løpe! Snakkes.

Hva har du gjort i dag?

D.I.Y

  Dato: 15.03.2012 Klokken: 00:03 Kommentarer: 1

I noen av outfitene mine har jeg brukt en skjorte med pynt på kragen. Pynten har jeg festet på selv. Det er gamle øyredobber som jeg ikke bruker lengre. De er kjempelett å feste på og ta av igjen. Skal helt klart gjøre dette flere ganger. Har du gjort noe lignende?

14.MARS

  Dato: 14.03.2012 Klokken: 15:15 Kommentarer: 0

Heia, nå sitter jeg og Nora og koser oss med browniesemuffins. Nam, de er så gode! Hadde egentlig ikke tid til å bake i dag men fikk begge to så lyst på muffins på skolen så da ble det det. Senere skal jeg gøre en del lekser, før jeg skal på visning med en venn. Bestemor fyller også bursdag i morgen så da skel vi feire her. Da blir det enda mer kos og kaker. ♥♥

På fredag etter skolen drar jeg på "jentetur" med jentene i familien. Vel Andreas, søskenbarnet mitt skal også være med, så helt jentetur blir det ikke. 

Hva skal du i dag?

LEATHER JACKET

  Dato: 09.03.2012 Klokken: 22:24 Kommentarer: 1

Jakke // Bikbok - Hals // HM - Bukse // HM - Veske // Kappahl - Sko // HM (gamle)

Knytte skoa litt..hihiHva synest du?

TREASURE BOX

  Dato: 08.03.2012 Klokken: 16:45 Kommentarer: 0

Oppi denne boksen befinner det seg alle mine skatter fra jeg var liten. Armbånd, brev og hemmeligheter. Veldig kjekt å ha. En boks full av minner fra jeg var liten. 


Har du noe lignende?


KONY 2012

  Dato: 08.03.2012 Klokken: 09:39 Kommentarer: 1

De fleste har vel hørt om aksjonene "Kony 2012" og "Invisible Children". Jeg fikk høre om videoen først fra en annen blogg, så etterpå var det flere som hadde invitert meg til arrangementet på Facebook " Kony 2012 Norway". Denne filmen har et slikt viktig budskap. Den handler om noen gutter som drar på oppdagelsestur til Uganda. Der møter de en gutt ved navnet Jacob, som forteller hva en mann med namnet Kony og LRA holder på med. De kidnapper barn og gjør dem om til soldater og sexslaver. De blir også tvunget til å drepe sine egne foreldrer. I over 20 år har Kony kidnapper over 30.000 barn. Andre barn som ikke er tatt enda er på rømmen hele tiden. Jacob forteller også at han heller vil dø enn å leve. For dette livet er ikke mye når det er ingen som tar vare på dem eller gir dem skolegang. Kony har heller ingen grunn eller mål med dette, det er bare for å bevare makten sin. Guttene som reiste ned har jobbet mot Kony og LRA i 8 år nå. Og de håper at 2012 kan bli året der de klarer å arrestere Kony og medhjelpere hans. Slike mennesker som Kony skulle ha vært stoppet for mange år siden. Men problemet har vært at ingen vet hvem han er. Ved å dele denne videoen og bli med på eventen på Facebook kan du hjelpe mye. Mennene bak filmen vil gjøre Kony kjendt slik at flere skal vite hva han holder på med, for at vi alle skal bidra med å stoppe han. Så jeg anbefaler dere alle til å bruke 30 min av livet deres og se denne videoen: 

 

 

Visst du vil gjøre enda mer kan du kjøpe "Action Kit" eller donere penger. Jeg har selv tenkt å kjøpe. Det er så viktig at vi viser at vi bryr oss, og ikke ser gjennom fingrene med dette. Det er flere land som sliter med det samme, men en plass må vi starte og da blir det Uganda. Jeg selv visste ikke hvem Kony var før i går morres. Det er det sikkert mange som deler med meg. Det er helt utrolig at vi ungdommer her i Norge er så opptatt av klær og mote, og skal hele tiden ha noe nytt. Ny jakke, nye sko, ny pc osv. Vi blir aldri fornøyd. Mens vi sitter her med så og si det perfekte liv, er det barn som lever på rømmen for å ikke bli kidnappet. Det er helt sykt!

Selv om mange er kritiske til filmen og alle pengene de prøver å få samlet inn, er det svært viktig å tenke på budskapet i filmen. Det er det som betyr noe, for du velger selv om du vil donere eller ikke.