februar 2017 (kajasagenes)

things i wanna do this weekend

  Dato: 24.02.2017 Klokken: 12:20 Kommentarer: 1

Ah, god helg folkens. I helgen er jeg hjemme, ah det er deilig å være hjemme. Til tross for at det ikke er så lenge siden sist, så er det alltid godt å være hjemme, hjemme med familien. Helgen min startet allerede i går den - heldige meg. Når jeg først er hjemme liker jeg å få sett alle venninnene mine, besøke familien, nytte godt av mammas kjøleskap og bare kose meg. Her er en liste over det jeg ønsker å gjøre denne langhelgen; 

Things I wanna do this weekend:

1. See my nephew and cuddle with him like crazy 

2. Eat brownie with my bestie

3. Go hiking in the woods 

4. Sleep in 

5. Have lunch with my grandma - quality time 

6. Eat good food 

7. Put on my new flower dress and dance 

8. Visit town and alle the cozy shops and places 

9. Laugh 

10. Have my mother play hairdresser with my split ends 

11. Have a night full of laughter, drinks and crazy dance moves with my girl friends 

12. Watch my favorite tv-serie "Scandal" in bed 

13. Work out 

14. Have a really good weekend
 

Weekend mode ON! I helgen skal jeg med andre ord bare kose meg. Helgen er til for å nytes og nettopp dette håper jeg du gjør. Good klem ♥

let´s talk about working out

  Dato: 22.02.2017 Klokken: 13:54 Kommentarer: 6

Å skrive om min interesse for trening har jeg lenge hatt lyst til, men jeg har følt at det liksom aldri passer seg helt - dette er jo ingen treningsblogg akkurat og jeg er ingen ekspert. Men da en leser spurte meg om jeg kunne skrive litt om trening og mine treningsrutiner, fant jeg ut at nettopp dette kunne jeg gjøre. Jeg er veldig glad i å trene og i å lære nye ting om kroppen og nettopp hva som gjør kroppen min glad. Men når det kommer til trening er vi alle veldig individuelle og jeg er virkelig ingen ekspert, så å uttale seg i stor grad opplever jeg at blir litt feil. Men jeg kan gjerne skrive litt om mitt forhold til trening og dele mine beste tips, da dette er av interesse. Bare husk mens man leser videre nedover dette innlegget, at dette er hva som funker for meg og hva jeg trives med å gjøre og det er ikke sikkert det er det som er ideelt for alle andre. Her tror jeg trening, som ved mange andre ting, handler om å do your thing

Mitt forhold til trening har alltid vært ett godt ett. Jeg elsker å være i aktivitet, svette, ha høy puls og den skikkelige gode følelsen man får av nettopp en god svett økt. Endorfiner altså! For meg er trening superviktig, en ting jeg alltid prioriterer og en pause i en travel hverdag. Å ta vare på kroppen har i grunn bare blitt mer og mer viktig for meg etterhvert som jeg blir eldre, og resultatene man kan se er i hovedsak bare en bonus - men en veldig gøyal en! Sant skal sies ;-). 

Jeg har spilt fotball i en rekke år og holdt meg slik aktiv med det gjennom barneskolen, ungdomsskolen og deler av videregående. Da jeg opplevde at fotballen ikke var bra for hoften min var det ikke så mye annet å gjøre enn å slutte. Jeg har også alltid vært glad i å jogge, og gjorde gjerne dette de dagene jeg ikke spilte fotball på videregående. Da jeg sluttet på fotball meldte jeg meg inn i treningssenter og fortsatte med joggingen. På treningssenteret fant jeg i starten ikke helt ut hva jeg hadde å gjøre der og følte meg i hovudsak litt malplassert. Så jeg drev for det meste med cardio og mageøvelser- det var liksom det jeg kunne og det føltes trygt og godt. Året etter gjennomførte jeg med en venninne BBG treningsprogrammet til Kayla Itsines hele 3 ganger og da startet virkelig treningsgleden å blomstre! Ikke bare hadde jeg en rågod treningspartner, men jeg opplevde at programmet funket og jeg ble sterkere. Jeg klarte mer og mer for hver økt, noe som gav en deilig mestringsfølelse! Jeg gikk fra å ikke bry meg spesielt om muskler til å få en voksende interesse for nettopp dette. Jeg ville ikke lenger bare være tynn, men også klare en push up og to. 

Ett lite tips! For de som sliter med å komme igang må jeg virkelig anbefale dette treningsprogrammet. Programmet er å få kjøpt på nett og inneholder 3-4 28 minutters økter i løpet av en uke, med fokus på å trene hele kroppen, som går over 12 uker. Her presenteres grunnøvelser for styrke på armer, ben, mage, samt cardio og core. Føler man seg litt malplassert på trening eller bare litt ny i gamet kan ett slikt program virkelig få saker og ting i gang. Det viktigste som gjelder er å bare holde seg til det, gjennomføre øktene uansett hvor vondt det måtte være og bare ikke gi seg! Ceep on going! 

Mine treningsrutiner per dags dato består av 5-6 økter i uken. Her trives jeg best på treningssenteret der jeg gjennomfører nesten alle mine økter. Å løpe ute er også ganske deilig, men ettersom jeg til tider synes det kan bli noe kjedelig og ensidig, tar jeg like ofte med meg venninner på fjelltur. Her er Stolzekleiven i Bergen, den ultimate favoritten! Der man pusher seg selv oppover i en kraftig høyde. før man jogger bort til Fløyen og ned Fløyensvingene. Plutselig har du gjennomført 11 km, samt å oppstige Stolzekleiven - DA er jeg fornøyd med meg selv, altså! 

Treningsuken min ser som regel slik ut; 

mandag - bein  / tirsdag - armer  / onsdag - mage, core og intervaller  / torsdag - fri el. joggetur eventuelt jogge på mølle  / fredag - bein og rumpe  / lørdag - fridag og kosedag / søndag - armer og mage 

Dette er det jeg bruker å gjøre når jeg trener og det som jeg trives med - det som jeg føler funker for meg. Jeg starter alle øktene mine med 10 min oppvarming på møllen, da går jeg med høy fart i motbakke og får opp pulsen til ca. 150. Øvelsene jeg gjennomfører er i hovedsak grunnleggende øvelser med vekter, slik som knebøy, armhevinger, pullups, chins - ja you name it! Gjør det du trives med og det som du føler funker for deg! Jeg er også veldig glad i å trene med strikk, dette gjør øvelsen ekstra tung og er super lettvindt, slik man kan trene de samme øvelsene hjemme. Strikker bruker jeg både når jeg trener ben og armer. Jeg liker øvelser som er effektive med real svettegaranti og høy puls. Etter hver økt tøyer jeg ut i 5-10 min de kroppsdelene som har fått gjennomgått. Etter løpeøkter tøyer jeg gjerne lenger. 

Kostholdet mitt er i hovedsak sunt, men balansert. Jeg spiser sunne måltider hele uken gjennom, der jeg prøver å få i meg nok frukt og grønt, fiber og protein. Men jeg er også en sucker for søtsaker, godis og sjokolade - så dette nytes til det fulle i helgen. Her er nettopp det med balanse så veldig viktig. Og jeg tror det er grunnleggende for en god og sprek helse. Som nevnt tideligere, har jeg nå kuttet ut sjokoladen og godteriet frem til påske, samt strammet inn "reglene" for når jeg kan spise usunt. Dette har jeg gjort for min egen del da jeg fort føler jeg mister litt grepet med godteriskåla fremfor meg og browniesen i ovnen hele helgen. Noe som resulterer i dårlig samvittighet og vond mage, deretter tilbake til gode rutiner da mandagen kommer, før det samme skjer neste helg :-P. Da er det på tide med litt strengere regler - haha. Videre er det viktig å påpeke viktigheten ved å få i seg nok mat i en aktiv hverdag. Jeg har lenge vært dårlig på dette, spist lite og glemt å fylle kroppen med ny energi etter en god treningsøkt. Dette er veldig tullete både for helsen sin del, men også dersom man ønsker å bygge muskler. Kroppen trenger ny energi i form av mat etter å ha brukt energi. Her er det viktig at man får i seg nok mat, og at maten man spiser er sunn og god. 

Mine treningstips: 

1. Begynn i det små. Dersom man ønsker å komme i gang med trening og en sunnere livsstil, er det beste du kan gjøre for deg selv å bare skubbe deg uti det. Du trenger ikke legge opp en enorm plan for hver dag fremover, men begynn heller i det små. Å plutselig gå fra å ikke trene i det hele til å trene tung styrke fem dager i uken sliter på kroppen din. Det kan gjøre kroppen overbelastet og gjøre deg utbrent. Slik er det også lett å miste motivasjonen og falle tilbake i gamle rutiner. Ta heller hver dag som den kommer, og kjenn etter hva du trives med og hva som funker for deg og kroppen din. Vær fornøyd med hver økt du gjennomfører uansett hvor kort den måtte bli. Etterhvert vil du oppdage at du kan løfte mer, gjøre flere push ups og løpe lenger på mølla, og ingenting er mer motiverende enn nettopp det. Hold ut, for ting skjer ikke over natten, her må man være tålmodig. 

2. Spis sunt og variert, men balansert. Resultater krever ett sunt kosthold. Da kan man ikke gi 100 % på trening og 20 % på matfronten, altså. Skal du se resultater for det du legger igjen på treningssenteret krever det at man går inn for å ha ett sunt og godt kosthold. Man trenger ikke kjøpe inn på proteinpulver her og proteinbarer der. Den sunne, økonomiske maten som er å finne i dagligvarebutikken er ofte mer enn god nok! Det er viktig å ikke være for steng med seg selv når det kommer til mat og hva man har lov å spise. Ett sunt kosthold har rom for en sjokolade i ny og ned, og godterier i helgen. Det handler om balanse. 

3. Vær din egen motivator og inspirasjon. Motivasjon kan hentes så mange steder, om det er i magasiner, nye treningsklær eller inspirerende profiler på instagram. Motivasjon er viktig, da det ofte er det som drar deg med på trening og kanskje pusher deg litt ekstra. Men etterhvert blir det en vane, en rutine og noe du bare gjør for det kjennes godt. Motivasjonen er ikke lenger like viktig for at du skal komme deg ut og være aktiv. Når det kommer til nettopp dette med magasiner og treningsprofiler på nett, tenker jeg det er viktig å ikke sammenligne seg med det man ser på nett. Alle mennesker har ulike utgangspunkt for hvordan kroppen vår ser ut og hva som må til for at den skal se ut slik og slik. Dette kan være vanskelig, men det er lurt å huske på. Det samme gjelder for de på treningssenteret; alle som er der er der for å forbedre og vedlikeholde sin egen kropp, nett slik som du. Det er ingen konkurranse, for alle konkurrerer bare mot seg selv. La deg inspirere av de på instagram, men vær i utgangspunktet din egen motivator og inspirasjon. Arbeid mot å slå din forrige pers, om det måtte være på pullups, benkpress eller på mølla. Finn frem bilder av deg selv der du føler du ser bra ut, der du er glad og der du stråler. Der du er den beste versjonen av du kan være av deg selv. Ha dem i nærheten, i nattbordsskuffen eller på mobilen og husk; jeg er god nok som jeg er! 

To bilder fra sommerferie i fjor i Bulgaria. Da hadde jeg det veldig bra med meg selv og følte jeg så noen lunde ok ut :-D 

4. Do your thing! Finn ut hva du liker å trene, hvordan du liker å holde deg i aktivitet og gjør nettopp dette. Både hvordan du trives å styre øktene dine og om du trives best med å trene med en treningspartner. Inviter med deg en venninne eller en kompis som også liker å trene og bli motivert av hverandre. Gjør treningen til en sosial hendelse der dere jobber mot ett felles mål - om det er dette som funker for deg. Jeg har de siste årene funnet ut at jeg foretrekker gjerne å trene alene med full guffe med musikk på ørene. Jeg liker å være effektiv og få jobben gjort når jeg først har kommet meg på trening. Jeg er også avhengig av å høre på musikk, i vert fall visst jeg løper. Noe som gjør at det er enklest for meg å trene alene. Dessuten er trening min alenetid, der jeg bare fokuserer på meg selv og jeg digger det. Men inni mellom er det så klart hyggelig å trene sammen med en venninne og to. Spesielt om jeg tester ut nye ting, eller er på gruppetimer. Da er det greit å ha med noen å støtte seg litt på. Finn ut hva du liker og hold deg til det! 

5. Planlegg øktene dine. Dersom du har gått inn for å komme i gang med treningen igjen kan det være lurt å investere i en treningsdagbok eller en notisblokk, slik det blir lettere for deg å planlegge øktene dine. Har du laget en plan for ukens treninger er det lettere å holde seg til den og følge planen når man først er kommet seg på trening. Noen ganger kan det føles litt vanskelig å vite hva man skal ta i bruk av apparater og hvilke øvelser man skal gjennomføre når man er på treningssenteret. Det er så mye folk å ta hensyn til og så mye å velge i. Her vil en plan over økten hjelpe deg mye. Med en plan vet du hva du skal gjøre og det er slik også lettere å følge sin egen progresjon på de ulike øvelsene. Jeg skriver hver søndag en plan over dagene mine den kommende uken, på notater på iPhonen min. Her legger jeg også inn treningsøktene mine, og følelsen av å krysse ut ett punkt etter en økt er en liten glede i seg selv. 

6. Lytt til kroppen. Kroppen er den beste tingen du kan investere i i løpet av livet, og nettopp dette gjør du på treningssenteret og når du velger sunt fremfor usunt, grovt fremfor lyst og salat fremfor sjokolade. Kroppen er noe du har hele livet og er med det ingen dumt ting å bruke tid på å vedlikeholde og gjøre sunnere. Likevel er det viktig å kjenne etter, kjenne kroppen sin og når man trenger en pause. Kjenne etter når man har pushet seg litt for langt og ta en hviledag og to. Har du vondt, er støl og sliten kan dette være et signal på at du eller de støle kroppsdelene trenger hvile. Da er det lureste du kan gjøre å gi kroppen nettopp dette. Å ta en fridag inni mellom er fullt lov, uten at man skal kjenne på dårlig samvittighet for nettopp dette. 

7. Gjør treningen til en vane. Enkelt som det. Gjør det til noe du bare gjør før du drar på skolen, før du drar hjem og spiser middag eller før du legger deg om kvelden. Når det er blitt en vane føles det sjeldent som ett ork. Heller som ett lite behov som du ønsker å tilfredstille. :-D

Noen tips fra en treningsglad jente. Ett eksempel fra julen som forklarer dette med trening, kosthold og resultater; jeg og søsteren min snakket om trening og jeg sa til hun; "Noen ganger forstår jeg kke hvorfor jeg ikke ser mer trent ut, jeg trener jo så og si hver dag. Men samtidig forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke er en del større enn det jeg er, jeg spiser jo så mye crappy food." Nettopp dette tror jeg illustrerer hovedessensen knyttet til forholdet mellom fysisk aktivitet, kosthold og kropp. Skal man få gode resultater krever det ikke bare at man gir 100 % på trening, men også 100 % når det kommer til kosthold. Det er nettopp dette som er årsaken til at jeg kanskje ikke får igjen 100 % utseende messig for arbeidet jeg legger igjen på treningssenteret. Og det er helt greit, jeg er alt for glad i mat, sjokolade og kaker. Hva er livet uten det? Skal man virkelig gå inn for å trene for fullt for å virkelig få igjen for arbeidet på treningssenteret, tror jeg man må bestemme hva som er viktigst for en. Å se slik og slik ut, eller kose seg litt inni mellom og nyte livet for alle dens goder. For meg er sist nevnte veldig viktig. Jeg elsker å kose meg, og er flink på nettopp dette. Jeg kan å kose meg, både med trening, men også med god mat. Men dette er individuelt for hver enkelt og det må man bare respektere. Nå runder jeg av etter ett veldig langt innlegg. Peace out og god trening!

smoothie bowl

  Dato: 20.02.2017 Klokken: 10:18 Kommentarer: 4

1 banan, to ss mager vanilje kesam, en neve frosne jordbær og blåbær, en skvett eplejuice → blend it! Som topping friske jordbær, musliblanding, kokos og chiafrø - and you´r good to go!

Best way to start the day.. 

.. med en stor bolle med alt man liker! God start på mandagen, som ofte føles litt ekstra hard. Noen har kanskje klart å holde seg unna godsakene i ukedagene og trent regelmessig i flere uker nå, ettersom vi har entret ett nytt år. Vel, jeg starter nå. Etter å hatt ferie veldig lenge har det blitt slutt på regelmessige gode treningsrutiner, da ofte noe mer gøyalt har kommet i veien. Det har også blitt baket utallige brownies kaker for ekstra mye kos med familie og venninner. Ferie er jo ferie. Men nå er det på tide å dra seg i skinnet og komme i gang med gode rutiner. I forrige uke etter sykdom, reis og valentine kos gikk jeg virkelig inn for å spise sunnere og komme for fullt i gang med treningen. Det kjennes så godt! Så nå er det fokus på ett sunt og variert kosthold i ukedagene, med kos og søtsaker kun to kvelder i uken; fredag og lørdag. Resten av uken skal magen fylles med proteiner, fiber, vitaminer og viktige næringsstoffer. Med fokus på mye grønt og mye frukt og spise i rette mengder. For min del, å få i seg nok mat, og mindre sukker og søtt. Vanligvis bruker jeg å spise rent i ukedagene og ha hele helgen på å frotse i meg alt jeg har lyst på. Dette funker for så vidt greit til skyldfølelsen kommer snikende og magen verker søndagskveld. Vel, nå derimot ønsker jeg å gå litt mer inn for det, være litt ekstra snill med kroppen min - det fortjener den. Jeg har også kuttet ut godteriet og sjokoladen, min favoritt snack - no doubt, da jeg i januar gjorde dette og fant ut at jeg klarer meg helt fint uten! Så nå er det godtestopp frem til påsken! Vi får se hvor lenge jeg holder ut, hihi. Per dags dato er motivasjonen og viljestyrken på topp, så jeg gir meg ikke med det første. I can do this, we can do this! See u later, chocolate! 

Nå skal jeg unnagjøre ukens mathandel med kjæresten, før noen timer på skolen venter. Senere står en svett beinøkt på agendaen. Det blir digg! Tenkte senere å sette meg ned å skrive litt om mine treningstips og hvordan jeg trener, da detter er blitt etterspurt. Om noen skulle lure på noe mer, let me know! Ønsker dere en supergod mandag. Måtte starten på uken bli helt topp!

wardrobe essentials

  Dato: 19.02.2017 Klokken: 14:57 Kommentarer: 3

God søndag, kjære. I dag tenkte jeg å skrive litt om mine favorittplagg som jeg synes fortjener sin plass i en hver garderobe. Slike baseplagg er gull verdt og kan brukes til ett hvert antrekk. De kan kles opp og de kan kles ned. Å legge litt mer penger i slike plagg for å sikre god kvalitet og lengre levetid er ingen dum ide, spør du meg. The fashion pieces every girl needs in her wardrobe

Camel coat 
Every girl needs a camel coat - så klassisk og fint! Jeg har lenge vert på let etter den perfekte fargen og fasongen på min kamelfargede kåpe. Denne fant jeg i julen på Stradivarius i Polen, og har siden den tid blitt mye brukt. Å kjøpe en kåpe i denne fargen kan kreve litt mer av deg som kjøper enn når man kjøper klær i andre farger. Kamelfargen kommer i utallige nyanser og å finne den som passer din hårfarge og hudtone kan kreve litt research - meen det er så verdt det! For denne kåpen er virkelig noe å hvile øynene på. I vinter har jeg brukt den mye til sort og hvitt, og nå som våren nærmer seg tenker jeg å bruke den blå jeans og printed tees, med hvite sneakers til! 

White shirt 
Den hvite skjorten er av den uslåelige slageren. Hvite skjorter er en favoritt hos meg, enda om det er vinter eller sommer. Til hverdags med en fin tight jeans og til fest med vide bukser og blondebh. Jeg knyter gjerne en liten søt knute nederst på skjorten både til festbukser og til denim jeans med høyt liv. Skjorter kan knyttes og styles på så mange måter og jeg vil bare ha flere og flere. Gjerne med søte detaljer, hvide armer eller som kan brukes off shoulder. Let me know where to find them!

The biker jacket 
Alle trenger en skinnjakke. Skinnjakken går til absolutt alt, kan brukes året rundt og er sjelden en dum ting å investere litt i. Hadde det ikke vært for ett stramt studentbudsjett hadde jeg nok siklet på flere fra Acne as we speak. Men heldigvis er jeg veldig fornøyd med min billigere variant fra Zara. Den tar jeg gjerne med meg når vi skal ut. Da den lett kan knyttes rundt livet på dansegulvet og jeg slipper å ha med veske til mobil, lommebok og leppestift da de fleste skinnjakker kommer med lommer med glidelås. Kvelden er herved reddet ;). Skinnjakken er god å ha og gjør ett hvert antrekk litt røffere. 


Leather pants 
Skinnbuksen røffer opp ett hvert antrekk og stylet med en hoodie, er antrekket langt fra kjedelig. Når man går i skinnbukse må man likevel vere litt obs på at buksen er i fokus og de andre plaggene gjerne toner ned antrekket litt, slik som en knit eller en basic tee. Kler man skinn på skinn på skinn, kan det fort bli litt mye og antrekket ser litt for Harley Davidsson ut. Men her finnes det ulike meninger! Kle deg slik du føler deg vel. Skinnbuksen er en sikker vinner om man gjerne skal pynte seg litt uten å måtte ta på kjole eller skjørt. En sikker vinner å dra ut med på vinterstid. 

Denim jeans
Slike også kallet mum jeans og minner om levi´s jeans. Som ung kjøpte jeg flere levis jeans, men de ble alle klippet opp til litt for korte shortser. Huff da.. Heldigvis har jeg funnet en god erstatter i denne litt baggy lyseblå denimjeansen fra Monki. Den har funnet veien til bloggen en rekke ganger og er fremdeles en favoritt. Slike bukser er høye i livet, litt korte langs ankelen og litt baggy på lårene. De ser lekker ut på og gir rumpa ett lite løft! Det kan vi like ;). Med hvite sneakers, en kul tee og en caps - and you´r good to go!

White tee
Hva mer trenger å skrives? Alle har behov for en liten haug med hvite t-skjorter. Disse er supere basic plagg som kan brukes året rundt. Jeg liker dem best visst de sitter noe løst, er tykke i stoffet slik bh´n ikke er i øyenfallende og som tåler en vask og fem. Mine favoritter er fra Zara, men slike kan man finne overalt. 

Knits 
Åå, kozt knits. Er det noe jeg aldri blir lei så er det knits, og nettopp dette bruker jeg året rundt. Slike har jeg i de fleste farger og om vinteren har jeg en i bruk nesten hver dag. For meg er det her viktig at de varmer i noen grad, ikke klør og at de ikke nupper. Ett tips her er å lese innholdfortegnelsen og styre unna alt av akryl. Genseren koster gjerne litt mer når den er laget med ull, mohair eller kashmir - men det er så verdt det. Ett annet tips; vask strikkegenserene i milo på lav varme. Da tar du best mulig vare på genseren. Videre er det lurt å brette genseren fremfor å henge den opp - da dette drar i fiberene og sliter på genseren! 

Camel coat - Stradivarius / White shirt - Cadiss Fly / Leather jacket - Zara / Knit - Reversed / Leather pants - Vero moda / Denim jeans - Monki / Tee - Zara

Hva er dine klesplagg favoritter?

nutella kinda day

  Dato: 18.02.2017 Klokken: 12:03 Kommentarer: 4

Nutella kinda day.


Best breakfast there is.

Happy weekend! God lørdag og god helg, kjære dere. I dag har jeg sovet så lenge jeg ønsket og gud det var deilig! Helgen har noe magisk over seg altså. Kan sove litt ekstra lenge og spise nettopp hva man har lyst til, bake en kake eller løpe en tur - u choose. Helgen er jo kosedag for meg, og da jeg kom over at nutellakrukken i godteriskapet i morgens var det ikke vanskelig å vite hva som skulle toppe mine grove havrepannekaker i dag. Det er jo helg, og det må være lov å kose seg! Det gjør vertfall jeg.    

Nå skal jeg straks ta turen til treningssenteret og få løpt intervaller og trene mage, før helgefreden senker seg og jeg kryper i sofaen og blir der resten av dagen. Nå i de siste dagene bobler treningsgleden litt over for meg og jeg synes det er så gøy. Motivasjonen er på topp! På torsdag hadde jeg en real rygg- og armøkt, og nå er jeg så støl at jeg i dag sliter med å få av meg BH´n. Haha! Mens i går løp jeg først 5 km før stumpen fikk gjennomgå. Trening er gøy og jeg digger når motivasjonen er på topp! 

Ønsker dere en veldig fin helg!

copenhagen through my phone

  Dato: 17.02.2017 Klokken: 15:55 Kommentarer: 0

Ett knippe bilder fra mobilen fra turen til København. På de fem dagene ble det tatt maange bilder, det er gøy og her er noen av de; 

Å fly i slikt vær er jo helt fantastisk. Blir sittende å stirre ut vinduet hele turen jeg. Så vakkert!

Fremme i København hos denne snuppa. / Ut i snøværet for å finne en koselig restaurant å spise på. 

Denne flotte skapningen her altså ♥

Cafe Norden 

Får jo helt vann til munn av å se på dette her; smakte helt nydelig altså!

Samsøe Samsøe - Shopping i København er gull for en hver moteinteressert pike. Her finnes alt! 

Shameless selfie in the selfie mirror / favoritt dansken. 

Vakre Helle / Tapaskveld - how yummy! 

Strøget i sol - deilige København!

<3 Nutella love <3

Helle nyter livet; sol og belgisk vaffel med nutella - får det ikke bedre  / YAH - HAY - verdt en tur innom for de interiørinteresserte eller for de som vil ha en fin utsikt over Højbro Plads. 

Processed with VSCO with f2 preset

Vakre Køben!

På hjemveien fra en lang dag på shopping gikk turen rundt Søerne. Super plass å ta gå- og joggeturen, midt i byen. 

Himmelen var jo også kjempefin denne ettermiddagen. 

Se så vakkert!

Processed with VSCO with f2 preset

Burgerlivet altså, alt for glad i burger!

Fornøyde turister i solen. 

Vakre Nyhavn i vintersol. 

Takk for denne gang Køben! Vi sees nok snart igjen ♥

LagreLagre

valentine

  Dato: 16.02.2017 Klokken: 18:37 Kommentarer: 2

Jeg fikk jo som sagt en superfin overraskelse på tirsdag da jeg kom hjem fra skolen. Da stod kjæresten min, Petter, i døren med en superfin valentines gave. Han altså ♥ Jeg måtte jo så klart knipse noen bilder av de superfine rosene jeg blant annet fikk. 

The most pretty roses. One lucky girl!


Supersøte kuponger fra Tiger. Disse fant jeg i København i anledning valentine, og jeg måtte bare kjøpe med meg en rull. Her var det blant annet kuponger for hjemmelaget middag, one big fat kiss og movie-night. Selv om dette ofte er ting man gjerne gir sine kjære hele tiden, er det jo ekstra koselig å våkne opp til en lapp om datenight med middag og film. Koselig!

Oh happy valentine.. 

Jeg tror det er litt delte meninger med det å feire valentines dagen, og det er helt greit. Jeg synes i alle fall det er koselig å gjøre litt ut av det. Enten det måtte være med familien, venner eller kjæresten. Det er ikke det at jeg forventer noe svære greier, men å vise hverandre at man setter pris på hverandre er så klart veldig hyggelig. Nettopp det tror jeg Petter har fått med seg etter snart tre hele år som kjærester. For i år overrasket han meg med både nydelige roser, en myk teddybjørn og en kopp med hjertesjokolade. Han kan det å være romantisk han der altså. Av meg fikk han en ny adidas tee og en hel haug med godteri. Synes alltid det er like vanskelig å finne på en liten gave til gutter altså. Vi jenter er så mye lettere; en bukett med roser og dagen er reddet ;-). Ønsker dere en fin dag videre!

LagreLagre

days in CPH

  Dato: 15.02.2017 Klokken: 18:39 Kommentarer: 4

Noen bilder fra dagene på ferie i København - take a look!

ONSDAG 
Flyet landet i København onsdagsettermiddag til snø og minusgrader. Ikke helt det jeg reiste fra Bergen tidligere på dagen, der det var nydelig vær og sol. Men hey, klager ikke - snø er jo så koselig. Helle kom å hentet meg på flyplassen og etter vi hadde gått innom leiligheten med kofferten og vesken tok vi turen ut for å spise. Den første kvelden spiste vi burger og fries på Cock´s and Cows. Superkul, retro restaurant med den beste burgeren. Her bestilte vi også twisted fries som er snurret fries som smaker kjempegodt. Under oppholdet i Køben spiste vi dette hele tre ganger. Cock´s and Cows er virkelig verdt ett besøk om du skulle befinne deg i København. Her ble vi sittende helt til de stengte for kvelden. 

TORSDAG 
Torsdag startet med at jeg så klart måtte knipse noen bilder av det fine rommet til Helle. I love it! Før vi dro til Strøget for å kikke i butikker, samt spise den beste nachosen på Cafe Norden. Hit var vi sist gang jeg besøkte Helle, og vi måtte så klart tilbake! Etter flere timer på Strøget gikk vi hjem og laget ny og annerledes vegetarmiddag, nemlig friske vårruller. Vegetarretter er jeg nokså nybegynner på, men dette var virkelig godt altså! Da klokken nærmet seg 22.30 fant vi ut at vi måtte kjøpe inn litt godteri for kvelden og gikk ut på godisshopping. Prioriteringer, altså

FREDAG
Ettersom jeg kjente en forkjølelse komme min vei torsdagskvelden hadde vi en rolig fredagsmorgen før Helle testet ut sine modellferdigheter på vei for å besøke ett nytt mat- og restaurantmarked som har åpnet på Vesterbro. Her siklet vi etter kanelsnurrer, croissanter og annet bakverk mens vi spiste fries til lunch. Etterpå handlet vi inn og laget mat til tapaskveld med Helles venninner. Vi kjøpte også med noen rosa roser til verten! Veldig hyggelig kveld, med alt for mye god mat!


Jakke og sjal fra Holzweiler, bukse fra Dr. Denim, boots fra Din Sko og solbriller fra Bikbok.

LØRDAG 
Neste dag viste København seg fra sin beste side; med sol sol sol. Så deilig å kjenne solen varme i det kjølige vinterværet. Denne dagen var vi på storshopping både på Strøget, Illum og Magasin. Her ble lommeboken ruinert og kofferten betraktelig mye tyngre. Jeg fant meg mye fint som jeg glede meg til å bruke! Men fra nå av; shoppestopp! På kvelden tok vi turen til atter en ny burgerrestaurant og vi spiste oss mer enn mette på fet mat. How yummy!

SØNDAG
Siste dagen i København stod for tur før flyet hjem til Bergen ventet. Vi spiste som alltid en supergod, sunn og frisk frokost som Helle hadde stelt i stand. Hun er virkelig superflink til å lage sunn og god mat, og som alltid også ser fin ut! Her har jeg litt å lære! Etter en koselig morgen lekte vi turister i denne fine byen jeg var så heldig å fikk besøke. Vi var blant annet innom Nyhavn og spiste supergod is i solen. Litt kjølig, men is er is, og is er digg! Så bar turen hjem med mange nye fine minner på lager. 

Har knipset en del bilder med iPhonen fra turen. Slike bilder er jo hakket mer personlig å koselig å dele, så godt mulig de finner veien til bloggen de og! Ønsker dere en fin kveld videre!

denim jeans, skolestart og valentines

  Dato: 14.02.2017 Klokken: 20:46 Kommentarer: 3


Camel coat fra Stradivarius 
Tee fra Zara 
Blondeoverdel fra Vero Moda 
Jeans fra Monki 
Boots fra Din Sko

Ett antrekk fra København

God tirsdag alle, og happy valentines! Nå er jeg vel hjemme fra København og fint plassert tilbake på skolebenken. Verdens lengste juleferie er offisielt over og skoleåret er igang igjen. Vi har i hovudsak hatt en rolig start denne uken, noe som er deilig da hodet er noen hakk ukonsentrert for tiden. Alt annet er jo interessant enn å sette seg ned å være flink student - vel, vi får prøve igjen i morgen! I dag derimot står det andre ting på planen. Valentines er jo i hovudsak en litt klisje amerikansk tradisjon, men jeg er av de som liker å feire det som feires kan. Man trenger gjerne ikke gjøre så mye, men spise en god middag og tilbringe tid med dem man er glad i, slik som kjæresten, venner eller familie. Da jeg kom hjem i dag møtte jeg kjæresten min, som jeg ikke har sett på over en uke, i døren og romantisk som han er hadde han kjøpt de fineste rosene, den søtese teddybjørnen og den beste sjokoladen til meg. Han altsåå.. Krysser fingrer og tær for at han blir like glad for gaven han skal få av meg, som jeg ble av den jeg fikk av han. Nå har han jaggu meg laget supergod middag også, vi snakker baconsurret kylling, fløtegratinerte poteter og foccacia - mmm.. Det skal vi straks skal nyte, i ført ullundertøy og med håret i en dott på hodet. Det blir så koselig så. Kliss kliss♥ 

Måtte dere ha en fin kveld videre med de dere er glad i!

wining and dining in copenhagen

  Dato: 12.02.2017 Klokken: 15:29 Kommentarer: 2

Wine and dine .. 

.. And pretty flowers to the host!

God søndag fra København lufthavn. Jeg sitter for øyeblikket og venter på å ombordstige flyet, etter det som har vært en helt super langhelg i København, hos min gode venninne Helle. Nå er magen full, lommeboken ruinert og hjertet fylt med gode minner og glede. Vi har shoppet, spist alt for mye god mat og bare kost oss i hverandres selskap. På fredag var vi samlet hos en venninne av Helle på tapas- og vinkveld, der alle laget og kjøpte med litt mat av ulik sort. Det var utrolig hyggelig hilse på venninnene til Helle i København, og vi spiste så mye godt. Foccacia, bacondadler, ost, kjeks, kjøttboller, salat - ja u name it. Som vertinnegave kjøpte vi med vin og roser. De måtte jeg jo så klart knipse noen bilder av. Vinen holdt jeg meg selv unna denne kvelden, da jeg allerede på torsdagen kjente en kraftig forkjølelse komme min vei. Til tross for feber, tett nese og sår hals har helgen virkelig vert helt topp! Takk for meg Køben, you been great!

destination; copenhagen

  Dato: 08.02.2017 Klokken: 15:21 Kommentarer: 3


BGO  → CPH


Copenhagen here I come! 

Can´t wait! Nå sitter jeg på flyplassen og tripper - så klar for en langhelg i København på besøk hos en av mine aller beste venninner. Det er fint det, å ha en av dine beste venninner å besøke i en så fin by. Jeg ankom flyplassen noe tidlig da jeg alltid frykter å komme for sent, spesielt når jeg reiser alene. Til vanlig lar jeg de jeg reiser med ta styringen på det meste når det kommer til fly, gate og alt man må styre på med. Men nå som jeg reiser alene må jeg selv følge litt ekstra med og finne ut av ting selv. No bigge er det jo ikke, men jeg stresser alltid litt. Dette selv om det alltid går veldig fint. Slik som i dag tok jeg på megbrillene mine på bussholdeplassen, bare for å være heelt sikker på at jeg fikk øye på bussen - haha er det mulig? 

I kofferten min denne turen har jeg blant annet pakket med meg denne superkule nye bomberjakken min fra Holzweiler! Jeg dåner, den er så fin! En dag i forrige uke tilbrakte jeg på shoot sammen med en butikk, jeg virkelig digger hjemme på Stord. Veldig gøy å bli spurt om å stå modell og prøve på så mange fine klær fra merker som Gestuz, 2nd day, Holzweiler, Samsøe, Malene Birger og en rekke til. Det var utrolig gøy og vi holdt på i hele fem timer. Krysser fingrer og tær for at resultatet ble bra. Noen av bildene har jeg allerede fått sett på instagram, du finner det under navnet @snor_as (ta en titt da vel!) og jeg gleder meg til å se resten. Som takk fikk jeg gavekort i butikken, og da må jeg si jeg virkelig var litt i himmelen. Men valget ble enkelt og det måtte blir denne armygrønne bomberjakka fra Holzweiler - I love it! 

Vi skrives!

red lips and wide pants

  Dato: 07.02.2017 Klokken: 18:16 Kommentarer: 6

Turtle neck fra Monki
Wide pants fra BikBok
Heler fra Stradivarius 
Kåpe fra Stradivarius 
Øredobber fra HM

Må si jeg digger gårsdagens look! All black, camel coat og røde lepper - enkelt, men stilfullt. Denne kåpe er jeg blitt så glad i. Den er allerede mye brukt og mottatt en rekke kompliment. Det er gøy! Nå har jeg pakket ned alt jeg eier (nesten) og reist tilbake til Bergen. Ferie og en 8-16 arbeidsdag hjemme på Stord er for denne gang over, men studietiden i Bergen starter ikke heelt enda. I morgen venter en miniferie i København hos dansken min, Helle, før studier og lesehverdagen kickstarter på mandag. Københavntur altså, det gledes! Shopping, god mat, flott by og enda finere selskap. Det kan ikke bli annet enn veldig bra!

I dag har jeg brukt dagen min på å vaske klær, pakke utav kofferten for så å pakke nedi den igjen og sett x antall episoder av Scandal. Jeg er hekta! Serien er for så vidt gammel, men herregud så bra! Helt klart verdt å se. Nå skal jeg dra rumpa mi ned på trening slik at jeg får i det minste gjort noe vettugt i løpet av dagen. Nå skal pulsen opp og svetten renne. Ha en fin fin tirsdag videre!

Hva synes du?

plastic elastic

  Dato: 06.02.2017 Klokken: 12:42 Kommentarer: 3


Plastic elastic hairbands 


Ett lite tips på en ellers travel mandag; plastikkstrikker! Ikke som i små rastastrikker, men slike som på bildene ovenfor. De fleste har kanskje allerede kommet over hvor utrolig smarte slike strikker er, men for dere som er like treige som meg; jeg har ett lite tips å dele med dere. Slike plastikkstrikker er ikke bare kule og litt annerledes fra de tradisjonelle svarte strikkene, men også bra for håret og godt for lommeboka. Strikkene varer lenge og er svært slitesterke. Jeg kjøpte meg en pakke i desember og to av strikkene har blitt brukt hver dag etter det og er like gode som nye. De resterende strikkene kan jeg visst ha i årevis fremover. Slik blir det ikke bare miljømessig med også gøy for lommeboken å ta i bruk plastikkstrikker!

Over til hovedårsaken for innlegget er at stikkene sliter verken på lommeboken eller på håret, her setter ikke håret seg fast i strikken og lager floker og knekte hårstrå. Vanlige strikker har en tendens til å knekke hårstrå dersom man har dem for stramt, som i en stram hestehale eller nede på tuppene av fletter, dette skjer ikke med desse. Videre sipper man det utrolig irriterende hestehale merket vanlige strikker gjerne etterlater seg når man tar ut strikken. Slike ponytail-merker er ikke lenger ett problem her i hus ;-). Strikkene mine kjøpte jeg på en kjedebutikk i Polen, men jeg vet de har dem blant annet på HM for en billig penge. Løp og kjøp!

recipe; kanelsnurrer

  Dato: 05.02.2017 Klokken: 16:52 Kommentarer: 6

God søndag kjære dere! Håper helgen har til nå vært fin og at du har hatt mulighet til å lade opp batteriene for en ny, travel uke. Helgen er for meg kosedagene i uken, der jeg spiser nett hva jeg vil uten bekymring eller dårlig samvittighet. Slik det skal være spør du meg! Med det tenkte jeg at i dag, på selveste kosesøndag, er en gyllen mulighet til å dele en supergod oppskrift på mine favoritter innenfor gjærbakst; nemlig kanelsnurrer! 


Det du trenger for ca. 20 kanelsnurrer er; 

1 kg hvetemel
5 dl melk 
25 g fersk gjær / en halv pose tørrgjær
150 g sukker 
1 ts malk kardemomme 
1/2 ts salt 
1 egg 
150 g smør, delt opp i terninger 

Samt smør, kanel og sukker, eventuelt vispet egg til å pensle over bollene. 


Slik gjør du;
Kanelsnurrene følger som annen gjærbakst de grunnleggende prinsippene om elting av deig, heving, utbaking, heving igjen, steking og deretter skal det nytes! Man løser opp gjæren i lunket vann, deretter tilsettes sukker, salt, kardemomme, egg og mel. Videre arbeider man med deigen til den får en smidig overflate. Denne oppskriften tar utgangspunkt i at man elter deigen i en kjøkkenmaskin ved bruk av en eltekrok. Deretter tilsetter smørbiter i terninger, før man elter deigen videre. Jeg foretrekker å ta i bruk den gode gammeldagse måten når jeg lager boller, der man arbeider med deigen for hånd og får unnagjort en liten treningsøkt for armene i samme slengen ;) - Gjør det du trives med!

Når deigen har fått en smidig overflate skal denne heves til dobbel størrelse på ett lunt sted. Dette kan ta alt fra 20 min til 2 timer avhengig av hvor lunt og varmt det er i rommet. Etter heving deler man deigen i to leiver og kjevler ut hver av dem, og smører på smør, samt sukker og kanel. Hvordan man lager snurrene er opp til hver enkelt, der jeg bruker å dele opp deigen i remser som tvinnes og deretter knyttes. Videre gjenstår en ny runde med heving i 40 minutter under pledd, før bollene er klare for å pensles med egg og drysses ned med perlesukker. Eit lite tips her er å hamstre perlesukker i Sverige da det hvite perlesukkeret som er å få kjøpt der ser enda mer delikat ut enn det norske gjennomsiktige sukkeret. Ferdig penslet er bollene klare for å steke i 10-12 minutter på 225 grader, midt i ovnen. Her er det lurt å holde ett øye med bollene mot slutten av steketiden da den optimale tiden for steking er forskjellig for hver ovn. Bollene er ferdige når de har fått en gyllen farge og er lyst brune på undersiden. Avkjøl så bakverket på rist og deretter; nyyyt!


Oppskriften er hentet fra Trines matblogg, og all kreditt for gode boller går til hun! Gøy å dele videre gode oppskrifter, slik at flere kan nyte supergode boller. For mer utdypende (og bedre) forklaring på fremgangsmåten finner du her. :-) 

God søndag dere!
 

thursday inspiration

  Dato: 02.02.2017 Klokken: 16:53 Kommentarer: 7


How to dress this season. 

Til tross for at jeg lengter etter vår og varmere tider, er vinteren fremdeles her noe som fører til at man må kle seg dermed deretter. Jeg pakker meg fremdeles inn i store sjal, kåper og knits - deilig nå som været er kaldt og surt. Jeg har samlet sammen mine favorittantrekk fra den siste tiden på Pintrest, som en liten inspirasjon i klesveien nå på vinterstid. Gode og varme plagg som alltid ser fashionable ut! Love it!

Tenk nå nærmer vi oss helg allerede. Denne uken har vært skikkelig gøyal og virkelig løpt i fra meg, og snart nærmer det seg tid for å ta fatt på studiene igjen. Tiden går så alt for fort når man har det moro. De siste dagene jeg har hjemme skal jeg prøve å nyte maksimalt mens jeg sjonglerer mellom jobb, familie og venninner. Det blir travelt, men gud så mye kos! Ha en fin torsdag videre, da dere. Så banker helgen på døren allerede i morgen - hurra!