februar 2015 (kajasagenes)

min februar

  Dato: 28.02.2015 Klokken: 18:31 Kommentarer: 5

Noen du likte?

ripped jeans and a coat

  Dato: 28.02.2015 Klokken: 11:37 Kommentarer: 4

kåpe - stradivarius / genser - hm / bukse - pull & bear / sko - reebook 

 

gdansk through my phone

  Dato: 27.02.2015 Klokken: 14:39 Kommentarer: 4

Håper ikke er uendelig lei av alle bildene mine fra Gdansk nå. Jeg har jo så lyst å dele alt fra turen vår med dere, ettersom den var så fin. Så hold ut, er ikke mange innlegg igjen nå. Jeg lover! Her kommer vertfall noen snapshots tatt med mobilen på turen. Med mobilen tar jeg som regel litt mer personlige bilder, så det kan jo være gøy å se. 

Første kvelden i Gdansk, så vakkert med alle lysene på kveldstid / Frokost på hotellet, luksus start på dagen 

Utenfor hotellet på vei til togstasjonen / Sightseeing i Gdynia 

Min fine venninne og meg / Klar for å se hva lørdagen har å by på 

Ny favoritt cardigan (i mint) som måtte bli med hjem / Tilbringer lørdagen på shopping 

Polaroidbilde fra lørdagskvelden, tid for middag / Fornøyd jente med alt for mye frokost 

Ut på sightseeing i vakre Gdansk / Hovedgaten Dlugi Targ 

Mitt flotte reisefølge / Caffe Latte 

Lunch på kafe med vindusutsikt, perfekt / MmmHjerte / Turist ved elven 

Flott date på en flott restaurant / Biff på restauranten Goldwasser 

Nye negler, i love beauty treatments / Vinker farvel til denne vakre byen

See u later, Gdansk! / De beste minner 

 

stripes

  Dato: 26.02.2015 Klokken: 16:14 Kommentarer: 13kjole - bershka / skjorte - pull & bear / kåpe - bikbok / caps - gina tricot / sko - reebook 

Hva synes du?

sunday sightseeing

  Dato: 25.02.2015 Klokken: 15:56 Kommentarer: 4

På søndags formiddag tok vi turen ut i Gdansks vakre gater. Kameraet, en ekstra linse og et polaroidkamera ble med og vi tok så altfor mange bilder.


Innimellom ble det også tid for noen selfies. 


Mitt fine reisefølge. 

I gamlebyen i Gdansk selger de utrolig mye raw. Steiner, ringer og gull. Selv i vinterkulden stod de ute og viste frem sine små skatter. 

På det første bildet småklaget Marie på at jeg visstnok bare hadde de samme poseringene, slik som jeg har når jeg tar antrekksbilder. Da måtte jeg le, og unnskylde meg for at jeg dessverre ikke hadde mer kreative poseringer, haha. 

I hovedgaten fikk vi oss selv til å spørre noen om å ta bilde av oss to sammen. Vi peket ut en ung kvinne og krysset fingrene for at hun hadde litt peiling. Hun tok ett bilde, der bygningene bak oss var i fokus. Haha! Derette spørte vi en litt eldre dame, hun knipset i vei og spurte om vi var fornøyde med bildene underveis. Bildene ble jo mye bedre enn forventet. Neste gang skal jeg helt klart gå for den eldre damen. 


Fikk også tatt litt bilder med julegaven min fra bestemor. Gøy med slike kameraer på tur! 

Hva synes du?

the coat

  Dato: 24.02.2015 Klokken: 21:08 Kommentarer: 13

Hei og god tirsdag alle i hop! Nå er jeg hjemme fra Polen igjen, og jeg savner det allerede! Veldig gøy å komme hjem til alle som er glad i deg, så klart. Men ferie i vakre Gdansk med et så fint reisefølge som Marie, er virkelig upåklagelig. I dag var det tilbake til jobb, og en kan si jeg var passe godt trøtt. Etter jobb drog jeg med meg Nora på trening. Det var godt å komme i gang igjen etter en liten pause på fem dager. Alltid godt å komme tilbake i rutiner igjen, selv om jeg må innrømme at taxfree-sjokoladen ikke er lagt på hylla, helt enda. :-) 

kåpe - stradivarius / kjole - vero moda / ringer - hm / klokke - dw / sko - reebook 

Lørdagens antrekk fra Gdansk. Disse skoene er virkelig blitt mine nye favoritter. Så utrolig gode på foten, og ikke minst KULE!

Hva synes du?

last night

  Dato: 23.02.2015 Klokken: 10:25 Kommentarer: 7

Hei og god mandag, solstråler! Noen av dere har vel kanskje en hel uke med vinterferie fremfor dere, mens andre er tilbake på skolebenken? Her i Gdansk nytes de siste timene før hjemreise. Nå er koffertene pakket og frokosten spist. Vi skal straks ut å ta turen innom en aller siste butikk før vi hopper i taxien til flyplassen. På veien til butikken skal vi stoppe ved en cafe og kjøpe med oss en god lunch til flyturen hjem. Før den tid vil jeg gjerne vise dere et av gårsdagens antrekk. Denne jumpsuiten falt jeg helt for hjemme hos svigermor. Da jeg endelig fant den på en H&M her i Polen kan du tro jeg ble glad. Den passet perfekt til å dra ut å spise den siste kvelden i. Middagen spiste vi på Goldwasser. En restaurant her i Gdansk som har den beste biffen. Biffen var virkelig nydelig. 


kåpe - bikbok / jumpsuit - hm / veske - hm / ringer - hm / klokke - dw / sko - converse 

Nå venter Marie på meg. Jeg må løpe! Vi snakkes i Norge. Ha en fin start på uken alle sammen! :-)

Hva synes du?

lunching

  Dato: 22.02.2015 Klokken: 20:17 Kommentarer: 8

I dag har Marie og jeg vært på sightseeing her i Gdansk. Alltid like nye vakre bygninger å fotografere og gater å besøke. Sant må sies; det er nokså kaldt her nede. Å besøke Gdansk på denne tiden av året er en helt annen opplevelse enn å besøke byen om sommeren, slik vi gjorde sist. Om sommeren er byen fullt med liv fra morgen til kveld. Nå på vinteren er byen fredelig og stille. Noe som har vært veldig deilig igrunn, selv om det er litt kaldere her enn vi trodde. Så det var med det ekstra deilig å komme inn på cafe'n Cico å varme både kropp og sjel, etter en times byvandring. Her kunne vi slappe av, nyte god mat og titte på folk. 

Jeg bestilte en god caffelatte og toast med mozarella og pesto. Oh, so lovely. Marie testet ut en smoothie av banan og sjokolade. 

Lunching in the beautiful Gdansk. 

Nå skal vi ut å spise vår siste middag her nede for denne gang. Finstasen er på og magen rumler. Ønsker dere en fin kveld videre! 

Hva gjør du i dag?

brekkie o'clock

  Dato: 22.02.2015 Klokken: 10:00 Kommentarer: 3

Hei og god morgen! Den siste fulle dagen her i Gdansk venter på oss, og planen for dagen er fullpakket. Gøy! Nå har vi nett spist nok en god frokost på hotellet. Magen er full på lette karbohydrater og null fiber. Skal bli godt å komme hjem til mammas grovbrød igjen ja, haha. Nå venter litt sightseeing, kafé-lunch og manikyr. En innholdsrik søndag! Ønsker dere en fin dag! Nyt den siste dagen av helgen!

saturday shopping

  Dato: 21.02.2015 Klokken: 20:59 Kommentarer: 3

Dagen i dag startet med at vi sov til vi var helt uthvilt, før vi begge lå i en times tid å leste bok. Er det ferie, så er det ferie! 

Etter at pysjamasen var byttet ut med en kjole, og sminken var kommet på, dro vi ned i restauranten for å spise frokost. Det smakte veldig godt, som alltid. 


Så tok vi turen ut og vandret i Gdansks vakre gater. På vei til togstasjonen. Mine nye reebook sko fikk sin første luftetur. 


Marie posete med broen med alle kjærlighets-nøkkellåsene. Før vi satt oss på toget og kom frem til kjøpesenteret hvor kamera ble glemt, posene tunge og lommebøkene lette. 

Etter timer med sjopping lunchet vi på en pizzarestaurant. Der ble magene fulle og duracellkaninene ble klare for nye timer med shopping. Nå venter middag i koselig lag. Magen rumler. Ønsker dere en fin dag! 

one outfit from gdynia

  Dato: 21.02.2015 Klokken: 11:17 Kommentarer: 8

Hei og hå kjære lesere! Skal si det er godt å være tilbake i vakre Gdansk! På torsdag ankom vi hotellet i åttetiden og gikk deretter rett ut for å spise. Da ble det thai på en restaurant med navnet Buddha. Der spiste vi så mye god mat i fjor sommer, og restauranten leverte i år også. Deretter stupte vi rett i seng, og sovnet allerede før klokken var blitt elleve. Etter en god natt søvn og en deilig hotellfrokost tok vi i går turen til Gdynia. Der vandret vi i hovedgaten, som ikke var noe særlig og skryte av, og besøkte shoppingssenter etter shoppingssenter. Noen tunge handleposer ble med oss hjem. Gøy er det! 

skjorte - urban outfitters / kåpe - bikbok / bukse - dr denim / caps - gina tricot / sko - nike air max thea / sjal - acne / sekk - fjell raven 

Nå skal vi ut på shopping igjen! Ønsker dere en fin lørdag. :-)

Hva synes du?

reiseklar

  Dato: 19.02.2015 Klokken: 13:24 Kommentarer: 5

Ready, set, go!

Hei, og god torsdag alle sammen! Nå er kofferten pakket, passet funnet frem og vi er klar for jentetur til Polen. Dette blir gøy! Nå gjenstår kun litt småting å legge i kofferten før Marie plukker meg opp om en liten halvtime. Det skal bli så deilig å komme seg litt vekk. Etter noen hektiske uker, ser jeg frem til å bare slappe av og kose meg med godt selskap. Ønsker dere en fin dag videre! Vi snakkes i Polen. Smask!

going back

  Dato: 17.02.2015 Klokken: 20:02 Kommentarer: 4
Iiik på torsdag reiser Marie og jeg til Gdansk igjen! Åh dette blir så gøy. Vi hadde det så utrolig kjekt der i fjor sommer, og skal nå på tur nr. to til denne vakre byen. Da jeg fikk gavekort på manikyr i Gdansk som en del av julegaven min fra Marie, kunne vi ikke annet enn å bestille billetter til en ny tur. Shopping, god mat, manikyr og jentekos en langhelg i Polen. Jeg gleder meg! 

recipe; grove blåbærmuffins

  Dato: 16.02.2015 Klokken: 16:26 Kommentarer: 7

Her en søndag overrasket jeg min kjære mamma med nybakte blåbærmuffins til frokost. I den siste tiden har jeg virkelig blitt glad i å prøve ut nye sunne matoppskrifter. Alt fra grove scones, rundstykker, barer og musliblandinger. Matlaging er jo så gøy! Disse blåbærmuffinsene ble så gode at de måtte jeg jo dele med dere. 

Dette trenger du til ca 16 muffins:

100 g havrekli
100 g siktet spelt 
1 1/2 ts bakepulver 
2 egg 
80 g brunt sukker
1 dl lettmelk
2 ss smeltet smør
1 dl creme fraiche eller lettrømme
100 g blåbærFremgangsmåte: 

♥ Bland havrekli, spelt og bakepulver i en bolle. Pisk egg og sukker i en annen bolle, og rør sammen med melk og smeltet smør. Bland deretter det tørre i eggeblandingen og tilsett creme fraiche eller lettrømme. Rør lett for å gjøre muffinsene luftige. 

♥ Fyll muffinsformene halvfulle og tilsett blåbær. Fyll deretter muffinsformene helt fulle med røre og legg blåbær på toppen. 

♥ Stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 


Smaker nydelig som frokost, lunch og i matpakka. Muffins med god samvittighet. Oppskriften er hentet fra boken "Matboks". 

la la la love

  Dato: 15.02.2015 Klokken: 15:06 Kommentarer: 4

Hadde dere en fin valentinesdag i går? Det hadde jeg! Etter en utrolig hektisk og travel dag på kafe'n var det en hyggelig liten overraskelse som ventet på meg, da jeg kom hjem. Kjæresten hadde kjøpt både roser, sjokolade og den skjønneste teddybjørnen. This boy knows me to well! 

Chocolate, flowers and a teddy - one lucky girl

En veldig fin gave som fikk dagen min til å bli veldig fin. Sjokoladen har vi begge smakt på, rosene står i vann og teddy'n har funnet seg sin plass i sengen. Jeg hadde selv også laget til en liten ting til min kjære Petter. Ettersom jeg hadde dagen min full med planer fra morgen til kveld, hadde jeg ikke anledning til å finne på så mye med Petter selv. Derfor fikk han heller en rebus i valentinsgave fra meg i år. Små konvolutter med hint til neste post var festet rundt om i hele huset. De var å finne i klær, i dusjen, på rommet, i en yogamatte og ja litt over alt. 

Her fikk han godterier, ballonger, penger til lunchdate med en kompis og en stor pose med snacks til FIFA-kveld med venner, samt mange fine ord. 


Han ble vertfall utrolig glad, og noe mer enn det kan man jo ikke ønske? Vil virkelig anbefale å legge litt tid i å lage en rebus til noen du er glad i. Det finnes jo så mye gøy å gjøre den til! Kvelden min gikk til bobler og latter. Jeg var på show og kvinnenes aften. Vi koste oss og lo mye, før vi rettet snuten hjem til en så altfor god kjæreste. Mye kliss og klass her, men en dag i året er det vel lov å dele litt kjærleik.

Ønsker dere en fin søndag videre! Her står bollebaking og søndagstur i det fine været på planen. I kveld skal jeg ut å spise middag med kjæresten. Fin søndag!

black with a twist

  Dato: 12.02.2015 Klokken: 21:12 Kommentarer: 6

Hiv og hoy, fininger! Torsdagskvelden er kommet og helgen står straks for tur. Denne helgen er full av paner så å sette kvelden på pause hadde vært en smule deilig. Helg er helg og gøy blir det! I morgen står karneval i barnehagen for tur, og jeg har fått lånet meg et pingvin-kostyme Det kan jo ikke bli annet enn moro! På fredagskvelden kommer Nora hjem på perm. Da blir det to uker hvor hun har tid til meg hver eneste dag. Det skal bli fint, haha. Ellers vil helgen bestå av kafe-jobb, revy, trening og skoletitting. Er jo ikke lenge til jeg må søke skoleplass nå, og jeg har ingen peiling på hvilken retning jeg skal gå. Huff, her er ikke annet å gjøre enn å sette seg ned å finne ut hva det skal bli av meg.. 
skinnjakke - bikbok / bukse - dr. demin / sko - ellos / vest - hm / sjal - cubus / caps 

Slik ble dagens antrekk. Capsen fant jeg på Gina Tricot for noen uker siden og kommer nok til å bli tatt flittig i bruk. Nå har jeg lagt bak meg en god joggetur og en dusj. Kvelden skal tilbringes i armkroken til kjæresten, sammen med litt sjokolade og et glass pepsi max. Helgekosen har visst inntruffet litt tidlig denne uken. Upsi.. Ønsker dere en fin kveld videre! 

Hva synes du?

in the making: granolabarer

  Dato: 10.02.2015 Klokken: 17:13 Kommentarer: 8

Hei og god tirsdag dere! I dag har jeg treningsfri og jeg har med det satt av mange andre gøyale ting på planen. I kveld blir det hjemmelaget pizza og kos med Helle, men før den tid et lite besøk til min farmor og litt matlaging. I dag skal jeg teste ut noen nye barer, nemlig granolabarer! Dersom de blir gode og det er ønskelig kan jeg gjerne dele oppskrift. Jeg er blitt så glad i barer i det siste. Det er det perfekte mellommåltidet når magen rumler og det enda er en liten stund til neste måltid. En god liten snack på vei hjem fra  trening er de også. 

Gleder meg til å smake! Ønsker dere en fin tirsdag! 

Hva gjør dere i dag?

yesterdays

  Dato: 09.02.2015 Klokken: 20:53 Kommentarer: 12

Hei, og god mandag alle sammen! Fy så trøtt jeg var i dag da jeg stod opp. Å måtte forlate den varme gode sengen var grusomt. Heldigvis våknet jeg til og fikk startet dagen, jeg også. Etter jobb bar det på trening, og siden den tid har ettermiddagen løpt i fra meg. I går feiret vi som sagt morsdag sammen med bestemødrer og noen søskenbarn. Jeg pyntet meg litt for anledningen, og her kommer antrekket: 


bukse - dr. denim / sko -primark / kåpe - bikbok / tshorte - bikbok 

Nå har jeg funnet frem de siste blåbærmuffinsene fra i går. Disse er sunne og smaker så godt! Oppskrift på dem kommer senere i uka. Ønsker dere en fin mandag videre og håper at dere alle har fått en fin start på uka. :-) 

Hva synes du?

mothersday - brekkie

  Dato: 08.02.2015 Klokken: 14:36 Kommentarer: 10

Hei og god søndag alle sammen! God morsdag til alle mødre der ute. Jeg våknet rett før ti, og før klokken var blitt elleve hadde jeg rukket å lage både blåbærmuffins, lapper, eggerøre og en hel god og mektig frokost. Det ble så mye godt! Mamma satt utrolig stor pris på både frokosten og den lille gaven hun fikk. Det var akkurat det jeg håpet på. 

pizza - eggerøre - lapper - rundstykker - muffins - bær - te - pålegg 
Skal si det smakte. Nammis! Utenfor regner det, så i dag blir det innedag med serie og kos. I ettermiddag kommer farmor og bestemor på kaffe og kaker. Slik en søndag skal være det! Ønsker dere en fin dag :-D 

skinke og cottage cheese wrap

  Dato: 07.02.2015 Klokken: 16:06 Kommentarer: 5

Hei og god lørdag alle sammen! Dagen startet med en liten sykkeltur etter gammelt. Selv om regnet pisket i ansiktet og været var dårlig, var det deilig å starte dagen slik. Dagens planlagte økt på treningssenteret ble hoppet over, ettersom jeg kjente kroppen trengte en liten pause. Det skal den få, for på min agenda i dag står kos, kos og atter kos. Etter en god og lang dusj laget jeg meg en ny type frokost. Denne lille cottage cheese oppskriften kom jeg over i et motemagasin i høst, og har siden den tid vært lagret som et bilde på mobilen. I dag var dagen for å teste den ut. 

Det du trenger er: cottage cheese - tortillalefser - salat - skinke - gressløk - kapers eller ruccula salat. 


Det første du gjør er å varme tortillalefsene. Dette kan du gjøre i mikroen og i ovnen. Jeg er ingen fan av mikromat, så jeg varmet lefsen min i ovnen, til tross for at det tar litt lengre tid. Deretter finhakker du rucculasalaten og blander den og gressløken med cottage cheesen. Denne blandingen smører du så utover lefsene. Legg deretter på salat og skinke, og rull lefsen. Skjær så den rullede lefsen på skrå ved servering. Disse passer til både frokost, lunch og kvelds. Kanskje til og med til tapas? Yummi!

Nå er jeg hjemme igjen etter en koselig liten lunchdate etterfulgt av litt småshopping med min søster. Håper dere har en fin lørdag, der dere er. :-) 

sporty friday

  Dato: 06.02.2015 Klokken: 17:58 Kommentarer: 6

Friday - friYAY! Endelig fredag - så deilig! Nå står helgen foran oss, og vi kan bruke fridagene på akkurat det vi vil. Herlig! Helgen min skal vertfall gå til avslapping og en aldri så liten lunchdate med min søster i morgen. Ser frem til det, for jeg vet allerede hva jeg ønsker å spise til lunch, haha. Men før den tid - trening. I dag blir det en aldri så liten hjemmeøkt, med mage og cardio. Hoppetauet, treningsmatten og øyrepluggene er funnet frem. Endorfinene venter på meg!

Etter trening unner jeg meg ofte en liten musli- eller sjokolade bar. Når jeg ikke spiser mine hjemmelagde, liker jeg å teste ut andre varianter slik som denne fra Tiger. Dette er en utrolig god og lett muslibar med noen knapper av mørksjokolade. Smaker helt himmelsk! Etter en svett økt og en god dusj står fredagskvelden for tur. Min ultimate favorittkveld. God middag, knask i godteriskåla, Mitt dansecrew på skjermen og en hel helg foran oss. På tide å få opp pulsen! Ønsker dere en god fredag! 

with my backpack

  Dato: 05.02.2015 Klokken: 15:32 Kommentarer: 8

jakke - gina tricot / bukse - dr. denim / sjal - cubus / sekk - primark / sko - nike thea 

fjkgdl

healthy sweets

  Dato: 04.02.2015 Klokken: 21:47 Kommentarer: 6

Hei og god onsdag alle sammen! Vi er halvveis i uken, hurra! En treningsøkt og en skitur med kjæresten er gjennomført, og jeg kan med det nytte de siste timene av dagen i sofakroken med god samvittighet. En skitur i dette fantastiske vinterværet var rett og slett helt herlig, skal se det blir en snartur ut igjen om ikke lenge. Krysser fingrene for det! Vel, over på det jeg ville vise dere i dag. Her en dag kom jeg over en gøyal og litt annerledes oppskrift på et sunnere alternativ til hverdagsgodis. Bringebær innrullet i yoghurt og kokos. Nam. Disse måtte jeg jo bare prøve. De kan nytes med god samvittighet, og hva er vel bedre enn det? 

coco and raspberry
Oppskriften fant jeg her på bloggen til flinkeste Eirín. Hun deler også mange andre gode og sunne oppskrifter, og er helt klart verdt et besøk! 

Ønsker dere en fin onsdagskveld videre!

antrekk fra januar

  Dato: 02.02.2015 Klokken: 16:19 Kommentarer: 5

Noen du likte?

min januar

  Dato: 01.02.2015 Klokken: 20:05 Kommentarer: 5yesterdays

  Dato: 01.02.2015 Klokken: 16:26 Kommentarer: 6

Hei og god søndag alle sammen! Første dagen i februar har vært lat, men veldig fin. Solen skinner og det er perfekt turvær! Kjæresten og jeg har spist junkfood og slappet av i sofaen i hele formiddag. Slik det skal være når man har kost seg litt vel mye kvelden i forveien. I går var vi på fest med jobben min og kvelden gikk over alle forventninger. Det var god middag, quiz, minigolfturnering og mange kjekke folk. Gud som jeg koste meg! Antrekket for kvelden ble en ny kjole fra veromoda, en stram hestehale og røde lepper. 


Black and white, and a hint of gold. kjole - veromoda / klokke - daniel wellington / mobilveske - bikbok / ringer - h&m / sko - new look 

Nå venter en joggetur i det fine været. Etterfulgt av en liten økt med styrketrening hjemme. Gleder meg til å teste ut min nye treningsrockering! Ønsker dere en flott søndag videre. Smask!

Hva synes du?