januar 2016 (kajasagenes)

weekend mode

  Dato: 30.01.2016 Klokken: 14:22 Kommentarer: 2

Hei og god lørdag!  Hvordan står det til med dere i dag? I dag har vi en skikkelig innesøndag med tv-titting, sofakos og sen frokost. Så deilig å sette av en hel dag til å ikke gjøre noe som helst. Etter mange timer på puten kokte jeg kaffe og Petter laget armeriddere til frokost. En usunn frokost må være lov innimellom. Utenfor har ett tynt snølag lagt seg, og jeg krysser fingrene for at regnværet er over for denne gang. Til tross for at orkanen som var meldt aldri kom (i hvert fall ikke til Bergen, spør du meg) synes jeg regnværet som har vært de siste dagene, har vært nok så kjedelig. Weekend mode; coffee and magazines. 

For tiden prøver jeg å lære meg å like kaffe. Svart kaffe er ikke noe for meg (helt enda), men med litt melk i blir den så mye bedre. Jeg begynner i det små. Ettersom jeg ikke har planer om å gjøre noe nyttig i dag, passet det ypperlig at Det Nye falt ned i postkassen min i går. Det nye serverer alltid en stor dose mote og inspirasjon, og jeg må innrømme at jeg allerede har lagt til noen nye plagg på ønskelisten for våren. 

Håper dere har en strålende lørdag!

todays look

  Dato: 27.01.2016 Klokken: 16:54 Kommentarer: 5

trench coat fra Bikbok/ sko fra Din Sko / sjal fra Cubus / lue fra Vero Moda / veske fra Marc Jacobs 

Hva synes du?

pizza all weekend

  Dato: 24.01.2016 Klokken: 18:24 Kommentarer: 4

Denne helgen har jeg hatt besøk av min kjære venninne Nora. Kjæresten har vært i Stryn, og da passet det godt med litt venninnetid.  Til tross for mye regn denne helgen, har vi storkost oss. I går dro vi til sentrum på shopping og koselig café-besøk. Jeg fant meg hele tre nye plagg til vårgarderoben. Slikt er gøy. Videre dro vi hjem til leiligheten klar for en avslappende kveld i sofaen med hjemmelaget pizza, brownies, is og film. Hjemmelaget pizza ble også dagens frokost. Det slår aldri feil! I dag har vi tatt turen ut i pjusk-regnet og gått opp til Fløyen. Veldig deilig å komme seg ut og opp i fjellet. På turen hjem dro vi innom Egon for enda mer pizza. Nam så god den var!

Pizza all weekend. 

Nå har Nora dratt hjemover og om ikke alt for mange timer kommer Petter inn dørene. Jeg må innrømme at det skal bli godt å se han igjen, det er det alltid. I morgen kommer mamma, min storesøster Maja og vesle Malvin til Bergen. Skal si jeg gleder meg! Alt for lenge siden jeg har sett min lille tantegutt. Håper dere har hatt en fin helg og at dere bruker søndagen til å lade opp batteriene til en ny uke. 

Hva har du gjort denne helgen?

poncho it

  Dato: 22.01.2016 Klokken: 18:00 Kommentarer: 7

genser fra Gina Tricot / skinnbukse fra Vero Moda / boots fra Din Sko / beltet og vesken er vintage / sjal fra Holzweiler 

Ett bortglemt antrekk fra juleferien hjemme.

Hvordan står det til med dere i dag? Jeg har det iallefall veldig bra. Har sånn godfølelse i kroppen. Det er så deilig! Det kommer nok sikkert av at det er fredag og godteposen for helgen er innkjøpt, og i kveld venter fajita-middag med et stort (kanskje flere) glass med isbiter og pepsi max. Gleden av pepsi max blir så mye større når man ikke drikker det så ofte. Hahah, mvh en pepsimax-avhengig Kaja. I morgen kommer min fine venninne Nora på besøk. Hun skal være her i helgen. Det ser jeg frem til. Blir så gøy! Før helgen slår fullt inn skal jeg dra med meg kjæresten på trening. Slik vi begge tar helg med god samvittighet! Ønsker dere en fin helg! 

Hva synes du?

my favorite brekkie

  Dato: 20.01.2016 Klokken: 13:07 Kommentarer: 4

Hei og god onsdag, dere! I dag har jeg studiedag, og ettersom jeg klarte å krysse av alt på leselisten min i går + litt til, lot jeg meg selv få sove akkurat så lenge som jeg ville. Haha, her snakker vi belønninger. Soverommet i leiligheten her i Bergen er så utrolig mørkt, i forhold til mitt lyse rom hjemme. Dette påvirker enormt inn på søvnen min, og jeg kan sove i 11 timer og fremdeles være supertrøtt. Med andre ord; jeg trenger ett lysere soverom! Ettersom jeg er så trøtt om morgenene var det ekstra deilig å våkene helt oppladet og klar. Nå har jeg laget meg min absolutte frokostfavoritt, nemlig havrepannekaker. Her får jeg i meg både kalsium, proteiner og mye havre. Tilbehøret faller raskt på den gode kombinasjonen cottage cheese og hjemmelaget blåbærsyltetøy. 


The best combo; blueberries, cottage cheese and healthy pancakes!


I dag skinner solen og snøen glitrer. Jeg har hatt en fin start på dagen, og om en time og to venter en tur på treningssenteret for å svette litt. En joggetur ute i det fine, kalde vinterværet hadde vært deilig. Samtidig er det en følelse som sier meg at det ikke er så lurt, ettersom luften i Bergen er så dårlig for tiden. Synest det er så trist at det er så mye forureining og at vi som bor her må puste i en slik luft. Mennesker med astma og andre pusteproblemer er sterkt frarådet å opprettholde seg i de værste områdene, da denne luften kan føre til verre skader og problem. Det er på tide at folk må få opp øynene og tenke på miljøet. La bilen stå i garasjen, og heller benytte seg av kollektivtransport. Over og ut fra meg. Ønsker dere en fin onsdag! 

fav 2015

  Dato: 18.01.2016 Klokken: 21:20 Kommentarer: 7


Alle antrekkene finner du her. 

God mandag alle sammen! Er dere klar for en ny uke? Det er jeg! Til tross for at den var fælt tungt å stå opp i morges, har jeg i grunn hatt en fin mandag. Helgens godis er pakket bort, og jeg merker jeg er veldig klar for en ny uke med trening og sunn mat. Ukens første økt er gjennomført og i dag har beina og stumpen fått kjenne det! Vil tro jeg kommer til å drasse på en støl kropp de neste dagene, haha. Heldigvis er det god-vond følelse. Håper mandagen har vært snill mot dere!

Noen du likte?

nye og gamle spørsmål

  Dato: 17.01.2016 Klokken: 18:38 Kommentarer: 4

 

Skal du studere i Bergen? Hva/hvor? Det skal jeg. Jeg skal ta et årsstudium i psykologi på universitetet :-)

Eier dere eller leier dere? Vi leier. Krysser fingrene for å eige til neste år. Det er mye mer økonomisk :-)

Bloggen din er så utrolig fin! jeg lurer på hvilket kamera du bruker for å ta bildene dine, og hvilken innstillinger du bruker siden bildene dine er så bra? Hva gjør du for å få et bra fokus på en gjenstand som sånn på det siste bilde? Så koselig kommentar å få! Jeg har et canon eos 1000d som jeg har hatt i seks år nå. Selve kameraet i seg selv er helt greit. Ellers har jeg en f/ 1.8 linse som gjør mye med bildene mine! Den linsen er jeg veldig glad i. Den gir den kornete bakgrunnen som du ser på det nederste bildet. Når det kommer til innstillinger bruker i hovedsak manuelle innstillinger, hvor jeg tester meg litt frem hver gang. :-)

Hvor er smykket fra ? :) Kjempefint! Tusen takk for det! Smykket fant jeg på Ebay :-)

Er Michael kors billigere her enn hjemme. Hvilke(t) kjøpesenter nærmest Gdansk finner jeg Michael kors på? Det vet jeg dessverre ikke. Kan godt tenkes at det er litt billigere ja, men det kan jeg ikke svare sikkert på. Vet de selger Michael Kors på Klif i Gdynia, ellers har ikke jeg vært på noen MK butikker i Polen. Google det! Kan godt hende de selger MK på flyplassen. Der selger de ofte det billigere enn i butikkene. Jeg kunne spart rundt 400kr hadde jeg ventet med å kjøpe min MK veske til flyplassen istedenfor å kjøpe den da jeg var i Malaga i sommer. :-)

Hei! For å komme inn i Mariakirken, måtte dere bestille billett på førehand eller betalte du deg inn når du kom fram til kirken? :-) Hei hei! Når vi va der var det helt gratis å gå inn i selve kirken. For å ta turen opp i tårnet betalte vi en liten pengesum 10-20 kr ved døren opp. :-)

Skjørtet ditt var sykt fint :) Er det lenge siden du har kjøpt det? Tusen takk for det! Det ble kjøpt for ett og ett halvt år siden. 

Skal selv i barnedåp til min nevø om en mnd. Lurte på hva du gav til dåpsbarnet? Aaner ikke hva jeg skal gi han, vil at det skal være noe spesielt og personlig, men sliter med å finne noe. Så koselig. Å finne gave er ikke alltid like lett. Jeg ville gi noe som var naturlig for meg å gi, med andre ord ikke penger og ikke en sølvskje. Jeg gav med den en fjellraven sekk mini (de er så skjønne), en liten blå koffert med bøker, fargeblyanter og en mummikopp oppi. Nå spørs det litt hvilken situasjon du er i. Meg som student har ikke alt for mye penger, så slike ting må en også tenke på. Det finnes ingen fasit, og det viktigste er ikke hva du gir, men at du er tilstede - det tenker i vertfall jeg :-)

Hvilket lag spiller Petter på? Han spiller i år på Bjørnar :-)

Hvor er de fine skoene dine fra? Husker du sånn ca prisen på de? Og er det glidelås på begge sider? De er dra Din sko og har ikke glidelås på noen av sidene. Kostet 399,- mener jeg :-)

 

Kan du skrive et blogginlegg om hvordan man kan starte en blogg? Det hadde vært til stor hjelp! Nå er nok ikke jeg den rette personen å spørre dette om, ettersom bloggen min er nokså liten. Finnes utrolig mange bloggposter om dette emnet så her er det bare til å google. Noen tips fra meg kan jeg selvfølgelig dele;

- Ha store og klare bilder, som passer til innleggsmalen på bloggen. Med det mener jeg at bildene skal være like breie som teksten er lang. En blogg med bilder som er lastet opp i 400 px, til en blogg som har plass til bilder på 700-800 px, er dessverre nok til at jeg slutter å lese.
- Ha et rent og ryddig design. 
- Ikke klag og vær negativ. Da begynner leserne å tenke negativt og det er ikke nødvendig. Bloggene jeg leser gir med inspirasjon og mye positivitet - og det er nettopp derfor jeg leser de. 
- Skriv om noe som interesserer deg! Ikke aller er superinteressert i mote og trening, og det er helt greit. 
- La deg inspirere av andre, men ikke kopier andre. Det finnes en forskjell. 
- Vær grei og snill - alltid. ;-) 

Hvor er skjerfet fra? Det er fra Pull & Bear :-D

Hvor kjøpte du mini marshmellowsene? De finner du blant annet på søstrene grene. Der kjøper jeg mine. Ellers kan du også finne dem på noen matbutikker :-)

Er den jakken fortsatt å finne i butikk eller i nettbutikk? Det vet jeg faktisk ikke. Men tviler på det ettersom jeg kjøpte min i vår. Men vil tro du finner lignende på nett, ettersom de har vært veldig populære. Lykke til :-)

Åhh, så fint smykke! kan jeg spørre hvor du har fått tak i det? Det er fra Jane König og kan blant annet finnes på nettsiden deres. :-)

Hvor er jakkene fra de tre øverste antrekkene fra? Den sorte, hvite og oransje. Den den sorte er en skinnjakke fra Bikbok med en vest fra H&M, den hvite er fra Gina Tricot og den rosa/oransje er fra Stradivarius. :-) 

Den svarte veska di - litt store - er da Day Gweneth? Den er fra Day by Birger ET Mikkelsen. :-)

Du tar så utrolig fine bilder! Hvordan redigerer du dem så de blir så lyse, klare og fine? Tusen takk for det! Jeg har en veldig god linse til kameraet mitt som jeg er så glad i. Videre redigerer jeg bildene mine i Gimp hvor jeg endrer kontrast og lysstyrke. Nedenfor ser dere et bilde redigert og uredigert. En liten endring som utgjør en stor forskjell!

Veldig gøy å svare på spørsmålene deres, så bare til å spørre i vei dersom det er noe du lurer på. :-D

leftovers

  Dato: 17.01.2016 Klokken: 12:01 Kommentarer: 2

Leftovers .. the best breakfast there is!

Starting the day goood! I går overrasket jeg Petter med hjemmelaget pizza, dessert og en leilighet full av levende lys. Vi hadde en så koselig kveld med bare oss to og ingen sosiale medier. Det er viktig å ta vare på kjærleiken når den travle hverdagen er tilbake. Det synes i alle fall jeg. Da jeg i morges kom over rester i kjøleskapet fra gårsdagens pizza, var det ikke vanskelig å velge ut dagens frokost. Pizzaen hadde en grov bunn med mye godt fyll. Hjemmelaget pizza er så godt, både til frokost, lunch, middag og kvelds. Jeg tror jeg kunne levd av det. Ønsker dere oppskrift, deler jeg gjerne.

Om ikke så alt for lenge skal jeg ta turen ut i solen, på vei til treningssenteret. Klar for ukens siste økt! Så godt å være tilbake i gode treningsrutiner igjen, etter en relativt lat jul. Ønsker dere en fin søndag! 

Hva gjør dere i dag?

i vinterværet

  Dato: 16.01.2016 Klokken: 17:25 Kommentarer: 3

God lørdag kjære lesere. Plutselig var det gått noen dager siden sist. Studentlivet har den ulempen med at jeg ikke har så god tid til blogging og andre hobbyer. Dermed skriver jeg til dere når jeg har tid. Slik vil det nok bli litt fremover også. Siden sist har jeg kommet i gang med skole og studier igjen, og har det som ellers ganske travelt. Dette semesteret har jeg som plan å være mye mer sosial enn det jeg har vært i høst. Når man sitter såpass mye å leser som psykologistudiet krever, trenger man koselige avbrekk med fine venninner. Jeg har allerede kommet godt i gang med mitt nye mål, og møtte tidligere i uken to venninner fra studiet over en kaffe, og i dag møtte jeg en annen venninne i sentrum. Kaktus fra IKEA, vase fra Kähler, lysevase fra House Doctor og kopp fra Greengate.

De siste ukene har det vært iskaldt her i Bergen, slik som i resten av landet. I går snødde det som bare det. Ekstra deilig er det å komme inn i varmen og lage seg en god kopp kakao. Nå skal jeg straks finne frem bakebollen og lage hjemmelaget pizza. Nam som jeg gleder meg til det! 

Ønsker dere en fin lørdag! 

red

  Dato: 11.01.2016 Klokken: 21:18 Kommentarer: 4

jakke fra Bikbok / skinnbukse fra Vero Moda / genser fra Bikbok / sjal fra Acne / veske fra medicine / sko fra Reebok 

God mandag! Hvordan har dere mandag vært? Jeg hadde planer om å starte uken bra med å stå opp tidlig og fått gjort alt på to-do listen min. I stede endte jeg opp med å sove til klokken var passert 11 og har tilbrakt mandagen min opphengt i den nye populære serien Making a murderer. Den er så spennende og ikke minst provoserende at jeg vil bare se mer og mer. I psykologi denne høsten har vi blant annet lært om hvordan de som stiller spørsmål ved et avhør enkelt kan påvirke vitne og vitneforklaringer. Dette er noe som gjenspeiler seg i denne serien og førte blant annet til en mann satt i fengsel i 18 år for noe han ikke gjorde. Tenk noe så forferdelig! Denne serien anbefales på det sterkeste. 

Hva har du gjort i dag?

sunday bliss

  Dato: 10.01.2016 Klokken: 13:58 Kommentarer: 5

Det er noe hellig med søndager, som gjør at det er greit å sove lenge og spise popcorn til frokost. Slik sett liker jeg søndager ganske godt. Jeg sitter for øyeblikket og blar gjennom en rekke magasiner som har hopet seg opp i postkassen, mens vi har vært hjemme i jula. Fin måte å samle inn ny inspirasjon til en ny uke!

Sunday bliss

I dag står fjelltur på planen. Jeg synes det er så deilig å være ute i denne kalde vinterkulden. Bli kald i kinnene og rød på nesa, for å så gå inn og varme seg, med tepper og pledd og noe varmt i koppen. Petter og jeg har lenge snakket om å gå opp Ulriken her i Bergen, og i dag er det på tide å gjøre ord til handling. Jeg har pakket varme klær og sjokolade og så håper jeg Petter vet veien opp, haha. Ønsker dere en fin søndag! Bruk den til å lade opp til en ny uke - det skal jeg! :-) 

Hva gjør du denne søndagen?

glitter og guide

  Dato: 09.01.2016 Klokken: 18:33 Kommentarer: 0

God lørdag alle sammen! Hvordan står det til med dere? Den første offisielle uken i januar nærmer seg slutt, og jeg vil tro flere synes det var ekstra godt at det var fredag og helg i går. Det er ekstra tøft å starte på hverdagen igjen etter en lang og avslappende ferie. Vi starter ikke før på mandag og har med det hatt en uke ekstra med ferie. Likevel må jeg innrømme at jeg er ikke er helt klar for å begynne på igjen. Den siste uken har jeg både tilbrakt i sengen syk og på flyttefot til Bergen. På torsdag dro mamma og jeg til Bergen med en hel haug av kofferter og bag´er. Tilbake i Bergen, snart klar for å være student igjen. 

Da jeg var sengeliggende bestemte jeg meg for at det var på tide å oppdatere min gamle Gdansk guide. Denne guiden var laget etter min første tur til Polen, i fjor sommer, og beskrev sommeren i Gdansk. Ettersom sommer kun er en av fire årstider synes jeg det var på tide å fylle guiden med erfaringer om byen, på andre årstider. Jeg har også lagt inn en liten del om transport, ettersom jeg har fått spørsmål om det. Ta gjerne en titt på den oppdaterte Gdansk guiden her. :-)Glitter og guide. 

I samme slengen må jeg bare vise dere mitt superkule og girly nye mobildeksel! Det glitrer!! Når man rister på mobilen beveger alt glitteret på seg. Haha - I love it!

Dette er fra New Look og jeg fant det i Gdansk. Ettersom jeg ikke orket å stå i kø og det kanskje var litt vel rosa, droppet jeg det og gikk ut av butikken for å vente på Marie. Da så Marie sin sjanse og overrasket meg skikkelig på julaften. Jeg digger slike gaver!

Ønsker dere en fin helg videre!

over the knee

  Dato: 08.01.2016 Klokken: 20:27 Kommentarer: 4sjal fra Pull & Bear / kjole fra Bikbok / cardigan fra H&M / sko fra Ellos / strømper fra H&M 

Hva synes du?

mitt 2015

  Dato: 05.01.2016 Klokken: 15:39 Kommentarer: 6


Det nye året startet med snø på bakken og en ny klokke i julegave fra kjæresten. Min kjære Daniel Wellington klokke har blitt mye brukt helt siden jeg fikk den. Juleferien var omsider over og jeg vendte tilbake til en hverdag som barnehageassistent. 

Tidelig i januar fylte svigermor 41 år, og vi feiret med kake, god middag, bowling og blomstrer. 

Min militærgrønne jakke var en favoritt på antrekksfronten. 

Mot slutten av måneden testet jeg ut mine første hjemmelagde barer. Hjemmelagde barer skulle vise seg å bli en gjenganger hos meg. De er supre etter trening eller som ett lite mellommåltid. Oppskriften på disse finner du her. 


På nyttårsfest med jobben min festet vi oss inn i februar måned i høge heler og en ny kjole. Denne kjolen vurderte jeg lenge frem og tilbake om jeg skulle kjøpe, noe som jeg nå i ettertid er så glad for at jeg gjorde. Den er så kul!

Ett antrekk fra februar. 
I februar delte jeg min interesse for sunn mat her på bloggen. Jeg spiste mye cottage cheese, testet ut en ny oppskrift på barer og delte mine sunne grove blåbærmuffins med dere her

I februar gikk jeg til innkjøp av en sort silkecaps. Den ble prikken over i´n på mange av mine antrekk. 

Jeg overrasket kjæresten på valentinesdagen og han overrasket meg. Kliss klass. 

Etter en fin tur til Polen forrige sommer dro Marie og jeg tilbake i vinterferien. Det var betraktelig mye kaldere, mindre folksomme gater og roligere der, men fortsatt like fint. 


To antrekk fra turen. 

Vi var på shopping, sightseeing og tok mye fine bilder, og fikk enda flere fine minner. 


Etter en dag med gnagsår på begge bein, kjøpte jeg meg litt spontant noen nye hvite reebok sko. Disse viste seg å bli mine mest behagelige sko. Ikke bare kule, men også gode på foten!


På starten av den tredje måneden savnet jeg Polen og jentetur. Det viste seg at ikke lang tid etter hadde jeg allerede bestilt en ny tur ned til favorittbyen. 

Jeg delte en ny oppskrift på hjemmelagde barer på bloggen; nemlig granolabarer. Disse er blitt mine favoritter!

I midten av mars dro mine foreldre, Petter og jeg en helg til hytta vår på Rauland. Der koste vi oss med ski, slalom og god mat. Full avslapping. 

Min store interesse for trening og sunn mat var også å finne igjen inne på bloggen. 

Solen var endelig å skimte igjen etter en lang vinter, noe som gjorde at jeg dro frem sommerkjolen. 

Den 18.mars fylte min fine kjæreste 20 år. Dette ble feiret med muffins på senga, god middag ute og fine gaver. 
Helgen etter tok jeg han med på bilrebus til Haugesund. Videre til Karmøy og til slutt endte vi opp på flyplassen. Med to hemmelige kofferter i bagasjerommet var vi klare for en korttur til Gdansk. Jeg skal si han ble overrasket og glad da han skjønte hvor vi skulle. Vi hadde det så koselig tur til vakre Gdansk. Jeg viste frem den vakre byen, vi besøkte mine favorittrestauranter og koste oss i hverandre sitt selskap. 


To antrekk fra turen vår. 

April startet med et antrekk fra Gdansk med min knæsj røde veske. Denne måneden var det også påskeferie. Da nøt jeg ferien på hytta på fjellet med familie, gode middager og ski. Jeg tok en liten ferie fra bloggingen og bare koste meg. 

April bestod også av late lørdagersmorgener og finkledde lørdagskvelder. 

Denne måneden arrangerte vi babyshower for storesøsteren min, Maja, som skulle føde en liten prins i mai. Da laget vi nydelig tapas, gode kaker og hadde det skikkelig moro. Kontrollfreaken Maja hadde ingen aning om hva som ventet henne denne dagen. Så gøy! Gleder meg allerede til neste babyshower jeg skal i. 

Jeg mottok en superfin bikini fra Triangl ettersom de hadde fått øye på instagrammen min.
Jeg hadde fokus på sunn mat og trening. En dag kom Petter hjem med en ny treningsshorts til meg. Den machet visst en sportsbh som jeg har, sa han. Skjønningen.  

Jeg delte mine favoritter for øyeblikket. 


Ett antrekk fra mai. Temperaturen var på vei oppover og lettere klær ble tatt i bruk. Jeg eksperimenterte på kjøkkenet og laget meg en sunn burger, nemlig fiskeburger med mye godt i. 

Alle Det Nye magasina jeg hadde mottat gjennom våren utgjorde en egen oppskriftsbok, med mye sunn og god mat. 

Den fjortende mai hilste vi for første gang på vesle Malvin. Vi dro til sykehuset og fikk se en helt nydelig skatt. Helt perfekt var han! 

En kort uke etterpå tok jeg lappen. Hurra! Min kjære svigermor kom med nydelige roser på døren, snill som hun er. 


Videre dro jeg på hyttetur med gode venninner, med en liten lørdagstur til Bergen på leilighetsjakt med kjæresten. Deretter tilbake igjen til hyttetur, hjemmelaget pizza og kos. 

Mot slutten av måneden fylte Marie 20 år. Hurra!

En frokost fra mai.

I juni arrangerte vi utdrikkingslag for min kjekke venninne Gerd som giftet seg i sommer. Vi var på lekeland for voksne, hadde bilrebus og koste oss til langt på natt.

Jeg drev med hjemmetrening og testet ut noen nye strikker, som viste seg å ha god effekt til enkelte øvelser. I juni havnet også pappaen min på sykehus etter noe som kunne ha blitt en alvorlig ulykke. Heldigvis hadde han englevakt. I uken etter hadde vi mange besøk opp til sykehuset og en dag besøkte vi også sykehushagen. 

Vi hadde solrike dager og over 20 varmegrader. Dette førte til mye solslikking og is-spising. 

Ett antrekk fra måneden. 

Treningspartneren min, Helle og jeg testet ut sunne snickersbarer. Oppskrift på disse finner du her.


Juli kom med fint sommervær. 

Jeg hadde min siste dag i barnehagen jeg hadde jobbet i, da jeg hadde meg ett friår etter videregående. Ganske rart og trist igrunn. I høst har jeg flere ganger vært på besøk og i desember har jeg jobbet dit, mens jeg har hatt ferie. Så koselig!

Dagen etter pakket jeg kofferten og tok turen til London med min kjære Nora. Her hilste vi på gode venner, shoppet i Londons vakre gater og var på sightseeing. En ettermiddag tok familien, som vi bruker å besøke når vi er i London, oss med til en stor vakker lavendeleng. Her kunne man selv plukke hvilke lavendelplater man ville kjøpe med seg. Det var så fint der. 


To fletter fra London. 

Jeg dro til Bergen med familien iført nye selebukser fra Topshop. 


Tanter, søskenbarn, en hund, min bror, mamma og jeg tok også turen til Preikestolen. Hit har jeg lenge villet gått og det var så gøy å ta turen. Virkelig vakkert var det der oppe.

Jeg nøt sommerferien på Stord. 

Petter og jeg flyttet alle tingene våre til Bergen og hadde vår første natt i nytt hjem. 

Hjemme fra Bergen pakket vi til syden. To uker i varmen ventet på oss. 


I august koste vi oss i Malaga på kjærestetur. Der ble vi solbrente på stranden (haha wups), spiste god mat og gikk til innkjøp av en ny veske. Fem dager senere dro vi til Nerja, dit vi pleier å reise på ferie hver sommer, for å tilbringe tid med familien. Vesle Malvin var også med på tur! Han storkoste seg i varmen. 

To uker senere flyttet vi til Bergen, startet på studiene og hadde en supergøy fadderuke. Så mye sprell og morro! 

Vi kom i orden i den nye leiligheten. Fikk vasket oss inn og gjort den til "vår". En ny hverdag som student i en ny by ventet på oss. Det å være student førte også til enkle middager. 

Vi var hjemme på Stord på helgebesøk. Da tilbrakte vi tid med familie, var i trippel 20-årsdag og tok antrekksbilder med en ny jakke fra Spania. 

Studenttilværelsen var for fult i gang og den viste seg å være ganske så travel. Mye lesing og lite fritid. Lørdag ble min store kosedag og tidlig i september kom Nora på besøk. 

Ett antrekk fra september. 

Jeg laget søndagsfrokost til Petter med bacon og speilegg. Nam!

I september hadde jeg også bursdag og fikk en superfin overraskelse fra Petter. Han hadde vert våken store deler av natten for å lage i stand ballongrebus med mange fine gaver i, roser og kake til meg. Så gøy gave å få. Jeg er så heldig. 


I september dro vi til Stord for å dra i dåpen til nevøen min, Malvin. Jeg er så heldig å få være både tante og fadder for denne sjarmøren her. 


Helgen etter samlet jeg gamle venninner fra skolen og feiret 20 årsdagen min med dem. 

Ett helsort antrekk. Mine foreldre, søsken og min nevø har vært mye på besøk i Bergen denne høsten. Disse besøkene gjør så godt, og jeg er så takknemlig for at de tar turen. Egon er blitt vårt møtested nr. 2 når de er i Bergen. Der har de så mye god mat!Jeg fikk også ett CK undertøysett til bursdagen, som jeg selvfølgelig måtte vise frem på bloggen. 

Ett antrekk med en dott på hodet fra september. 


En travel hverdag som student førte til lite blogging. De innleggene som ble publisert var for det meste frokostinnlegg og antrekksbilder. 

En av mine mange bursdagsgaver fra Petter var denne nydelige vesken fra Marc Jacobs. 

En tirsdag i oktober kom min gode venninne Helle på besøk. Hun studerer for tiden i København så det var så kjekt at kun kom på besøk til Bergen. Snille gode Helle! 

Oktober var også måneden der vi hadde besøk helg etter helg av både faren til Petter og moren til Petter sine familie, og min egen familie. Helg etter helg fikk vi nydelige rosa roser som lyste opp den lille leiligheten vår. 

Denne høsten fant jeg ut at jeg var kjæreste med en aldri så liten mesterkokk. Heldige meg som har en kjæreste som liker å mikse og trikse med mat. Her en dag kjøpte jeg et forkle til han, i håp om at han vil fortsette sin interesse innen matlaging. 

Jeg delte en liste over 20 ting jeg har lært på 20 år. Denne listen kan du lese her.

Høsten kom med kaldere dager og jeg fant frem min varme sauevest fra i fjor. Den siste uken i oktober dro jeg hjem til Stord for å tilbringe en liten uke med alle de jeg ikke ser like ofte lengre. Det var så koselig å se igjen familien, min vesle nevø og mine kjære venninner. Akkurat hva jeg trengte før en måned med eksamenslesing.


November startet der desember slapp; på besøk hjemme.


På pikerommet fant jeg frem ett bortgjemt skjørt og pyntet meg med det i min lillebrors bursdag. 

Jeg dro tilbake til Bergen og småstartet eksamensperioden med alt jeg kunne finne av søtsaker. 
Vi hadde oss ett avbrekk i lesingen og dro til søndagsbutikken med kameraet på slep. 

Så ble det stille på bloggen for jeg hadde gravd ned hodet i alt for store bøker. Jeg hadde to eksamener i november og selve eksamensperioden var ganske slitsom. Da de to eksamenene var overstått var det full fest! Så deilig å ha juleferie allerede i november!Den siste måneden stod for tur med all sine julegleder, familietid og avslapping. Jeg var ferdig med mine skoleeksamener og dro hjem til Stord for å feire jul. Hjemme fikk jeg meg noen vakter i barnehagen som jeg jobbet i, i fjor - så kjekt å se alle sammen igjen og tjene seg noen kroner før jul. Dagen etter min siste eksamensoppgave var levert pakket Marie og jeg kofferten og dro på årets tredje tur til Polen. Vi er så altfor glad i vår kjære Gdansk. 


Der shoppet vi julegaver, innhentet julestemning fra gatene som var dekket med lys og på julemarkedet, og spiste mye god mat. Jeg storkoste meg sammen med min flotte reisepartner og venninne. Antrekk fra turen.


Hjemme igjen fra Polen var jeg kreativ med gaveinnpakkingene og satt i timesvis for å gjøre hver minste gave akkurat slik jeg ville. 


Jeg feiret jul hjemme med familien min, 7 måneder gamle Malvin og farmor. Vi spiste mye god mat, åpnet fantastiske gaver og storkoste oss med den lille som er alltid like blid.
I romjulen var det høy avslappingsfaktor. Vi sov til klokken bikket både 12 og 13 og tilbrakte dagene i pysj fra "morgen" til kveld. Andre dager pyntet vi oss til familieselskaper og spiste enda mer god mat. En dag i romjulen møttes jeg med Nora og vi laget Manuelas nydelige oreo cheese cream cookies. Jeg får vann til munn av å se på desse bildene her. 

2015 gikk mot sin slutt. Jeg feiret nyttår med Petter´s familie og gode venninner. Vi hadde en kjempefin kveld og en fin avslutting på ett fint år. 

Når jeg ser tilbake på året som har gått sitter jeg igjen med mange fine minner. Familiens nye medlem, Malvin, var en stor glede for alle sammen. Han er en sjarmør uten like som smelter ett hvert hjerte. Nye venner har året også gitt, både ansatte i barnehagen og nye studievenninner. Petter og jeg har flyttet sammen i Bergen og startet en ny hverdag som studenter der. Fem utenlandsturer har året gitt meg og mange fine minner. Jeg føler jeg har lært så mye - både om meg selv, andre og på studiene. Selv om jeg personlig har hatt ett fint år, blir man preget av all den vondskapen og urettferdigheten som finnes i verden. Vi er inne i ett nytt år, og jeg synes det er viktig å huske på hvor heldige vi er som ikke opplever den vonde hverdagen som vises på tv. Godt nytt år, alle. Håper 2016 er snill med dere

leather pants x holzweiler

  Dato: 03.01.2016 Klokken: 17:07 Kommentarer: 6


genser fra Reversed / skinnbukse fra Vero Moda / boots fra Din Sko / klokke fra Daniel Wellington / øreringer fra H&M/ sjal fra Holzweiler

Hva synes du?

under my christmas tree

  Dato: 02.01.2016 Klokken: 19:19 Kommentarer: 3

Til jul fikk jeg så mye fint. Jeg er så takknemlig og heldig. Jeg kommer ikke til å vise frem alle mine gaver, men to ting som jeg var så heldig å finne under juletreet, som lenge har vært på ønskelisten min, vil jeg så gjerne vise frem.

Lommebok fra Malene Birger og sjal fra Holzweiler 

Sjalet har vært ett umulig prosjekt å få tak i. Det er i en modell fra 2014, og de fleste butikker har sluttet å selge det. Heldigvis fant kjæresten, etter leting overalt  i Bergen og på nett, det på Høyer i Haugesund. Jippi!

Sjalet har jeg allerede tatt godt i bruk. Alltid like kjekt å få ting som faller i smak! Håper dere også fant mye fint under juletreet deres. 

I dag har mamma og jeg vært i sentrum og handlet inn diverse småting. I ettermiddag har jeg kost med nevøen min, Malvin. Han er på overnatting her i dag, og straks skal vi to finne sengen. Mammas hjemmelagde pizza er på vei inn i ovnen, og jeg gledet meg til familiekveld med pizza og kos. 

Fikk dere noe fint til jul?

happy new year

  Dato: 01.01.2016 Klokken: 18:17 Kommentarer: 1

GODT NYTT ÅR, alle sammen! Håper gårsdagens feiring var over all forventning og at dere alle koste dere mye sammen med familie og venner. Petter og jeg dro til faren hans for å feire med dem på ettermiddagen. Der spiste vi god middag og dessert, hadde quiz og koste oss. Før vi dro videre til hvert vårt vors med venner. 

Der drakk vi god drikke, sang og lo. Med andre ord; koste oss mye! 

Mitt antrekk for kvelden ble en ny overdel fra Bikbok festet i et prinsesseskjørt. Skjørtet ble festet fremme på overdelen, og gav en åpen rygg. Om jeg kan si det selv, synes jeg det ble ganske søtt. 

Neglene ble også pyntet til nyttår, med gull og glitter.

Jeg storkoste meg i går, og det håper jeg mange av dere også gjorde. I dag skulle jeg vel helst ha startet det nye året med salat og joggetur, men det får jeg utsette til mandag. Vi har innedag med sjokolade, ostepop og tv-kos. En skikkelig dagen-der-på, selv om formen er ganske så bra. Ønsker dere en fin start på det nye året.