januar 2013 (kajasagenes)

hytta

  Dato: 31.01.2013 Klokken: 15:45 Kommentarer: 5

Nå drar jeg til hytta sammen med Nora og mamma. Skikkelig jentetur. Blir nok gøy. Er hjemme igjen på søndag. 

Hva gjør dere denne helgen?

eple med kanel og sukker

  Dato: 30.01.2013 Klokken: 16:32 Kommentarer: 6
Tenkte å komme med et lite tips til dere som har lyst på et raskt og godt mellomåltid. Det er heller ikke spesielt usunt. Jeg pleier å lage dette etter skolen av og til. Så raskt som foten er over dørstokken i huset slår sukkersuget mitt til. Det eneste du trenger er å skjære opp epler (eller annen frukt) og stå over litt kanel og sukker. Det er superlett, og smaker veldig godt. 

Har du laget noe lignende før?

tuesday

  Dato: 29.01.2013 Klokken: 12:21 Kommentarer: 4


Ettersom tirsdag er den verste skoledagen i uka, der vi starter dagen med matte og er på skolen fra 8 til 15, er det ganske deilig at en fagdag er plassert på denne dagen. Så idag har jeg altså fagdag fri. Utrolig deilig å sove til kl 10 og ikke kvart på 7. Nå skal jeg straks lage ostehorn, så skal jeg på trening. Kvelden skal tilbringes med min fine Synnøve. Håper dere får en fin tirsdag. 

Hva gjør dere i dag?

xxx

  Dato: 28.01.2013 Klokken: 22:39 Kommentarer: 3

Noen gamle, noen nye. Hva synes du?

lets get fit

  Dato: 28.01.2013 Klokken: 10:22 Kommentarer: 3
Ny mandag, ny start. Eller hva? Derfor tenkte jeg å poste litt motivasjonsbilder til trening og sunt kosthold. Er det noe jeg liker godt så er det å trene, men å spise sunt derimot..vel vel. Skal prøve å bedre meg på den fronten. Det handler ikke om å se ut som desse jentene ovenfor eller at hvert måltid skal inneholde minimalt med sukker og fett. Det handler for meg mye om den utrolige deilige følelsen etter en treningsøkt. Det at man har gjort noe som er sunt og bra for kroppen. Også det å kunne jobbe mot et mål. Ikke for å bli tynnest mulig, men kanskje få en markert mage eller en flott rumpe. Eller egentlig bare gjøre noe som får en til føle seg bra. Det handler mye om selvfølelsen, så hvorfor utsette det til i morgen? Jeg finner mye inspirasjon fra weheartit og ulike instagremprofiler. Så hva er bedre enn å stare uka med en liten treningsøkt? :)

Er du flink til å trene og spise sunt?

tjuesjette

  Dato: 26.01.2013 Klokken: 12:51 Kommentarer: 4

Hei og god lørdag alle i hopa. Må først beklage mitt lille fravær denne uken. Har rett og slett ikke hatt tid til å logge meg inn her. Nå sitter jeg og spiser polarbrød og drikker en goood kakao. Lørdager <3 


Nå skal jeg på Lervik (sentrum) med mamma, Håper dere får en fiin lørdag. 

Hva gjør du i dag?

take me back

  Dato: 19.01.2013 Klokken: 19:45 Kommentarer: 3dagens

  Dato: 17.01.2013 Klokken: 16:08 Kommentarer: 12genser - gina tricot / lue - cubus / bukse - vila / skjorte - bikbok / hals - gina tricot / sko - din sko

Veldig enkel outfit. Slik blir det når det er så kaldt ute. Nå er Nora hos meg en tur og vi skal jobbe litt med en innlevering. Senere blir det trening. 

Hva skal du i dag? Hva synes du?

devils are angels that fell from the top

  Dato: 14.01.2013 Klokken: 17:47 Kommentarer: 5

Denne mandagen består av gruppearbeid i norsken etterfulgt av fotballtrening. Er ganske spent på hvordan sluttresultatet på gruppearbeidet vil bli. Vel, nå må jeg jobbe videre. 

Hva gjør dere i dag?

weekly planner

  Dato: 13.01.2013 Klokken: 18:28 Kommentarer: 11

hvordan redigere speilvendt bilder

  Dato: 13.01.2013 Klokken: 13:16 Kommentarer: 11

Har fått spørsmål om jeg kan vise hvordan man redigerer bildene slik som dette. Det er nokså enkelt, så du vil nok få det til. :D

For å redigere bildene slik bruker jeg photoscape. Det er gratis å laste ned, så bare søk " photoscape download free" og flere alternativ vil nok komme opp. Det første man gjør så er å opne photoscape og velg rediger

Så laster man opp bildet. Og trykker på speilvendt

Etterfulgt av lagre. Husk å lagre bildet med nytt navn. 

Når bildet er lagret, velger man koble bilder

Så velger man legg til bilder, og til slutt lagre

Voilà, lett som bare det. Håper dette var til hjelp :D

god helg

  Dato: 11.01.2013 Klokken: 16:07 Kommentarer: 4
Ha en fin helg ♥

simple

  Dato: 10.01.2013 Klokken: 18:56 Kommentarer: 6

bukse - veromoda / lue - cubus / skjerf - bikbok / sko -din sko / cardigan - match

En veldig enkel outfit i dag. Går som regel bare kledd i store gensrer og sjal nå som det er så kaldt ute. Gleder meg til sommer! Nå skal jeg dra på trening. Har egentlig ikke lyst til å gå ut i kulden, men det må til. Håper dere ar hatt en fin dag. 

Hva synes du?

questions

  Dato: 10.01.2013 Klokken: 13:20 Kommentarer: 4

Hvilket kamera bruker du? Jeg bruker et canon eos 1000d, med en 50 mm f/1,8 linse nå fortiden. Kameraet er i seg selv helt greit, men ville nok valgt et annet dersom jeg skulle kjøpt det nå. Linsen derimot er en veldig god linse for å være såpass billig. 

Når på dagen liker du best å ta bilder? Akkurat det har jeg ikke tenkt så mye over. Det må vel bli når det er lyst ute? Det gir finere bilder. Så klokken 12.26 liker jeg best å ta bilder. Neida, jeg bare tuller. Men det må vel bli en gang på formiddagen nå som det blir mørkt så fort. :)

Den var råfin!! Har hun bestilt eller laget for hånd? Kunne du spurt henne hvor den er bestilt om den er det? Den er bestilt fra nettet ja. Du finner de her.


Hvorfor fester du ikke og hvorfor drikker du ikke alkohol? Mange spørsmål om dette temaet ja. Vel, jeg drikker ikke alkohol fordi jeg bare ikke gjør det. Har mange venninner og kompiser som gjør det, men selv har jeg valgt det bort. Har bestemt at jeg skal klare å holde meg til jeg er 18 og da skal jeg det og. Dessuten får jeg, som mange andre, lappen dersom jeg ikke drikker før jeg er 18, så da er vel det en grunn i seg selv. Dette er noe jeg mener er opp til hver enkelt, og man er ikke et dårlig forbilde dersom man velger å smake på alkoholen litt for tidelig. Så når alle (mange) er ute og fester tar jeg heller livet med ro sammen med brownies, joggebuksa og gode venner. :D 

Hvor kjøpte du det skjørtet på bildet med spørsmål om hvor skjerfet var fra? Det er kjøpt på Gina Tricot. 

Utrolig lekkert deksel! Hvor har du kjøpt det? Det har jeg bestillt fra Ebay. Finner dessverre ikke linken, men dersom du søker "aztec + case" kommer det opp mange lignende. :DNoe du lurer på?

<3

  Dato: 09.01.2013 Klokken: 16:57 Kommentarer: 3


weheartit - kajasagenes 

Poster ukens spørsmål senere (eller i morgen), så dersom du lurer på noe er det bare til å stille spørsmål i kommentarfeltet. :D

Hva synes du?

trettende dag jul

  Dato: 06.01.2013 Klokken: 22:22 Kommentarer: 4
I dag er det 13.dag jul. Julen skal ut og det betyr julebukk. Synes det er så koselig jeg med syngende små barn, selv om "we wish you a merry christmas" er gått litt ut på dato. I dag har jeg spist brownies, lest litt historie og vært på fotballmøte. Jeg har også fått senebetennelse i håndleddet. Ikke så veldig behagelig med andre ord. Så nå har jeg egentlig lovet mamma at jeg ikke skal være så mye på dataen de nærmeste dagene. Så kan ikke love så mye blogging da. Hahah. 

Hva har du gjort i dag?

mitt 2012

  Dato: 05.01.2013 Klokken: 23:54 Kommentarer: 6

Januar startet for min del med mye skole og stress. Jeg bakte en del med Nora, og delte en marshmellows-muffinsoppskrift med dere her.Mot slutten av måneden dro jeg en tur på hytta på Rauland. 


Februar startet med klassetur til Bergen hvor vi besøkte Raftohuset. Det var en veldig spennende og lærerik tur. Etter klasseturen benyttet Nora og jeg oss tiden til å besøke søstenbarna hennes på Sotra. Det var en hyggelig liten helg hos dem.Slik som jeg husker februar så var det en måned der jeg var veldig glad. Spiste mye god mat sammen med gode venninner og familien. 


I slutten av februar dro jeg nok en gang til Bergen. Denne gangen var det sammen med Nora og Marie på en shoppingtur. 


I mars begynte jeg å bli litt flinkere å poste antrekk her på bloggen. 


Jeg var også mye sammen med Synnøve. En helg bestemte vi oss for å bade, ute. Veldig. Kaldt. Og spiste mange browniesmuffins. Tror jeg levde på det den måneden.Vi feiret også bestemors 75-års dag hjemme hos oss. 
Slutten av mars ble tilbrakt på hytta.

April startet på en nokså fin måte med påskeferie på hytta. Der va det skiturer, hyttekos, kakebaking og dagsturer til Rjukan.April ble også brukt  ved skolebøkene og til baking av gode cupcakes og makroner. 


Resten av april gledet jeg meg egentlig bare til varmere dager og skolefri.


Mai var en veldig fin og sommeraktig måned. Tror egentlig jeg bare koste meg hele måneden. Startet med shoppingtur til Haugesund sammen med Mette og Marie. Jeg spiste også utrolig mye god mat, usunn, men veldig god. Den 13.mai feiret vi Frida. Da ble hun 13 år. 


 Jeg var også mye i familiebesøk og bursdager.


Så var det 17.mai. Jeg hadde en veldig fin dag sammen med familien og gode venner. Det beste med mai var sommervêret. Å kunne dra på skolen i shorts og en topp uten å fryse. Ah, deilig!

Slutten av mai spiste jeg enda mer god mat, halleluja. 
Juni startet med bursdagsfeiring av Marie. Veldig koselig! Vi feiret også mamma sin bursdag med mange av hennes venner og familie. 

Jeg var på det årlige lille markedet man finner her på Stord i en av sommermånedene. Ellers så gruet jeg meg til eksamensvalg.
Jeg ble ikke trukket opp til eksamen, solen var på himmelen og vi fikk omsider sommerferie. 
Vi feiret Mette sin 17års dag. 

Vi hadde overraskelsebursdag for Synnøve. Tror den ble veldig vellykket og at hun fikk en fin dag. Nora og jeg syklet til henne to på en sykkel. Med kakebrett, ballonger og bursdagshatter festet på sykkelen. Så dro Nora, Marie og jeg på hyttetur til Kråko, der Nora har hytte. Da nøt vi sommeren i Norge og koste oss med fisketurer, bading og soling. 
Etter en fin hyttetur jobbet jeg en uke på Tine's fotballskole. Ettermiddagene mine tilbrakte jeg sammen med Nora og Marie og til pakking. Så dro jeg på ferie til Spania. 

I Spania koste vi oss med varme late dager på stranden og fine middagsstunder i byen om kvelden. Besøkte også flere små og store byer. Hadde to flotte uker der.


Etter to fine uker i varmere strøk var jeg en uke hjemme der jeg var i Bergen på VG-lista, var på Kråko på Noras bursdag, var på Tysnes på festival og hjemme sammen med min kjære Tønsbergjente Julie. 

Etter en uke hjemme med gode venner og trening hver eneste dag dro vi på Dana Cup. En helt konge uke, som vil være noe av det morsomeste, kjekkeste og mest minnerike tingene jeg gjor den sommeren.
Etter en uke i Danmark, dro jeg på familiemiddag til Kråko, gikk på blåbærplukketur med Astrid og cafebesøk med Nora. 
Jeg avsluttet en veldig fin sommerferien på samme måte som jeg startet den, på hyttetur med mine to beste venninner. Så var det tilbake til hverdagen. Skole, lekser, stress. Var også deilig å komme tilbake i rutine etter en lang ferie med bare latskap. 


September startet med jentekveld med M og N. I september fyllte jeg 17 og feiret dette med familie og venner. 


Jeg var i bursdagselskap hver eneste helg og koste meg ganske mye hele måneden. 


Så begynte høsten å komme, og det ble oktober. 


Oktober startet med høstferie og besøk av fineste Julie. I høstferien var jeg også på dagstur til Bergen med mamma og Maja.

Vi hadde nesten alle søskenbarna og onkler og tanter på pizzakveld hjemme hos oss.I oktober hentet jeg det nye objektivet mitt og fikk testet det litt ut. 


Jeg viste dere rommet mitt, her. 
Jeg brukte dagene på skole, fotball og ble kjent med nye mennesker. Det ble snø, allerede i oktober! Og familien var på familiebesøk hos Nora. Så fyllte littebroren min 14 år og vi feiret han på Frugård og hjemme med slekten. I november begynte juleplanleggingen. Jeg jobbet hjemme på OD-dagen og arbeidet en del med skole. 


Jeg begynte på julegavene og var mye sammen med Nora (som alltid). 


Jeg var på nok en tur til Bergen med N og M. Vi skulle egentlig handle kalendergaver og slikt, men det ble like mange gaver med hjem til oss selv. 

Nora og jeg prøvde oss på rainbow-cupcakes. 


Jeg bestillte en fin fin blomsterkrans på ebay, som jeg gleder meg mye til å bruke til sommeren. 


Mot slutten av november testet jeg ut nail-wraps som Astrid hadde kjøpt til meg i London. 

Og kalendergavene ble omsider ferdig. 

Startet en veldig fin måned med å levere kalendergaver, matteøving og skolearbeid.


Kalendergavene ble motivasjonen til å stå opp morningen. 
Jeg var i Haugesund på julegaveshopping med familien. Brukte også mye tid på å lage kort og slike ting. 
Jeg spiste julekjeks, var i sentrum og såg på juletreet, pyntet til jul og laget pepperkaker. 


En helg var gjengen samlet hos Mette på juleverksted. 
Så ble det endelig juleferie og juul. 
Julen ble tilbrakt med familien og sammen med gode venninner.

Så ble det nyttår. 2012 har vært et fint år. Jeg har lært mye, både om meg selv og andre ting. Håper dere har hatt ett veldig fint år!

Hvordan var ditt år?

fin julegave

  Dato: 04.01.2013 Klokken: 16:16 Kommentarer: 8

Til jul fikk jeg denne utrolige koselige bildeboken fra Marie. Det er noe av det fineste jeg fikk til jul  og jeg har allerede bladd tusen ganger gjennom den. Så utrolig mange minner og stygge bilder, at jeg helst ikke vil vise den til noen som helst. Personlig synes jeg hjemmelaget gaver, kort og bildebøker er noe av det fineste man kan få til jul. Da er gaven så personlig, og man vet at vedkommende har brukt tid på den. Så en bildebok som denne er jo et lite juletips til neste jul. 

Har du fått/laget noe lignende noen gang?

aztec iphone case

  Dato: 03.01.2013 Klokken: 20:00 Kommentarer: 4


Må for det første si at det å være tilbake på skolen kjennes på kroppen. Er allerede veldig lei og kunne tenkt meg en jobb som vaskedame helst akkurat nå. Neida, skal prøve å holde meg motivert! Nå skal jeg straks dra på fotballtrening. Har ikke trent fotball på en måned, så det blir nok gøy å komme tilbake! Snakkes!

Hva synes du?

antrekk

  Dato: 03.01.2013 Klokken: 16:39 Kommentarer: 5


Har du en favoritt?

min desember

  Dato: 02.01.2013 Klokken: 08:37 Kommentarer: 7


Desember har vært en veldig fin måned. 

Noen du likte?