(kajasagenes) hits

my summer list

  Dato: 09.07.2016 Klokken: 12:07 Kommentarer: 6

Summer plans 
Sommerferien min startet allerede 12. mai da jeg var ferdig med eksamen og dro hjem til familien, hjemme på Stord. Siden da har jeg jobbet mye både i barnehagen og på barnebutikken. En helg i juni var vi i Drammen på søskenbarntreff og koste oss mye i lag med familien. Siden den tid har det blitt mye jobbing, trening og venninnebesøk. Allerede i morgen drar Petter og jeg på spontantur til Bulgaria. Dit har jeg aldri vært før så gleder meg veldig til å reise og oppleve et nytt sted og land. Der blir vi værende en uke for å nyte solen, god mat, fint selskap og ferielivet. Uken etter har hele familien dratt til Hellas for tre ukers ferie, mens Petter jobber. Hva jeg skal finne på da er enda litt usikkert, men jeg håper på hyttetur, venninnekos og mye god mat. Deretter jobber jeg to uker igjen. Uken før skolestart drar jeg til Polen på venninnetur. Gud som jeg gleder meg til det! Gdansk er ett av mine favorittsteder å reise til hvor man finner nydelig mat, shopping, strandliv og varme, samt vakre gater. Gdansk er nydelig om sommeren. 


 

Most fun summer memory 
Sommerminner er det mange av! Som små dro vi alltid til Tysnes, en øy mellom Stord og Bergen, der bestemor har hytte. Her lekte vi, badet og koste oss fra morgen til kveld. Har utallige minner fra denne plassen. :-)

Favorite BBQ food
Grillet hamburger og kylling, med båtpoteter, foccatia og en god dressing, og selvfølgelig grillet marshmellows til dessert. Mmm! Av grillmat spiser jeg til jeg sprikker! 

My dream summer destination 
Maldivene - har alltid drømt om å dra dit. Eller kanskje Fiji, snakk om nydelig plass! Ja takk, begge deler? 


 

Favorite summer place 
Denne er vanskelig! Jeg er veldig glad i å besøke vakre Nerja, utenfor Malaga i Spania. Hit har vi reist i snart 10 år på rad, og vi trives veldig godt. Ellers liker jeg meg veldig godt ute i Fitjarøyene. Gjerne på Kråko, på hytta til min gode barndomsvenninne og bestevenn Nora. Eller på Ivarsøyo der tanta og onkelen min eier et stort område, perfekt om sommeren. Snakk om sommeridyll! 

What I listen to this summer 
Her går det mye i False Alarm av Matoma og The Ocean av Mike Perry. Litt listepop mens treningsøkta gjennomføres ute i sola. Digg!

Favorite summer scent 
Duften av solkrem i varmen. DA er det sommer da. 


 

I´m really looking forward to 
Kjæresteturen til Bulgaria. Sol, varme, is og kjærleik - aaah.  Ellers gleder jeg meg til Gdansktur i august, slutten av juli da jeg får besøk av fine studievenninner og sene sommerkvelder med fine folk! 

Three things I love the most about summer 
Fri, varme og så tror jeg generelt at mennesker har det bedre om sommeren. Det fine været gjør noe med stemningen og humøret til folk! Det liker jeg!

 

Listen er hentet her.

kaja tipser: one to follow

  Dato: 30.03.2016 Klokken: 16:16 Kommentarer: 5

´Kaja tipser´ vil neppe bli en egen spalte her på bloggen, men innimellom har jeg noen ting jeg ønsker å tipse dere om. I dag er det en over gjennomsnittet mat-glad instagramkonto. Savner du en som poster bilder av mye god, sunn og noen ganger utrolig usunn mat i instagramfeeden din? Her har du en å følge. Min gode venninne Nora har så lenge jeg har kjent henne vært glad i å bake og lage mat. Er det noe hun kan - er det nettopp dette! Trenger jeg en oppskrift, har jeg spørsmål om marinering av kylling eller lurer på om jeg kan erstatte den ene med det andre, er hun personen jeg ringer. Hun kan alt innenfor mat og på instagramkontoen maaatglad deler hun bilder av alt det gode hun baker og lager. Take a look! 

→ Click here ←

One to follow! 

photolove

  Dato: 28.03.2016 Klokken: 14:01 Kommentarer: 7

Hei og god andre påskedag, til dere alle! Håper dere har hatt en super påskeferie med familien, altfor mye godteri og litt av kobling fra hverdagens travle aktiviteter. Jeg har i allefall storkost meg med familien på hytta. Det håper jeg dere også har! 

 

/ sponsede produkter 

With love from Photolove - handmade in Hamburg 

Her en dag mottok jeg en liten pakke fra nettsiden Photolove. Photolove selger superfine polaroidbilder og jeg fikk velge ut mine 24 favoritter som jeg fikk tilsendt i posten. Bildene var så fine og i veldig god kvalitet! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med mine. Jeg gleder meg til å pynte både vegger og venninnegaver med disse. 


Ekstra gøy var det når jeg snudde bildene og oppdaget at de som var koblet til Instagrammen min hadde kart, dato og beskrivelse av bildene bakpå. Dette kan man selv velge inne på nettsiden om det skal være med. Dette hadde ikke jeg fått med meg og synes det var ekstra stas når jeg først fikk øye på det!


Klikk på bildene for å komme til nettsiden. 

Dersom du kunne tenke deg polaroidbilder, men du er ikke eiger av ett polaroidkamera, eller kameraet ditt tar rett og slett bilder i alt for dårlig kvalitet (slik som mitt), vil jeg anbefale dere å teste ut nettsiden deres. Nettsiden er veldig enkel å forstå seg på, der du først lager deg en konto. Deretter kan du koble til ulike nettisider, slik som Facebook eller Instagram, som du ønsker å ta bilde fra. Man kan også laste opp andre bilder fra telefon eller kamera. Når man har valgt bilder kan man legge på filter og redigere dem inne på nettsiden - Slik at de blir nett slik man ønsker. Nettsiden er ryddig og superenkel å forstå seg på. Helt klart verdt en titt. 

Jeg var så heldig å få en rabattkode til dere: kaja10  Bruker dere den får dere 10 % rabatt på kjøpet frem til 14. April - Happy shopping!

miniguide: københavn

  Dato: 24.03.2016 Klokken: 14:30 Kommentarer: 2

Etter fire fine dager i København har jeg laget en liten guide til dere. Denne er liten ettersom jeg enda har så mange steder jeg vil besøke, så mange restauranter jeg vil spise på og butikker jeg vil shoppe i, når det kommer til København. I en by som København er fire dager sjeldent nok. Hit må jeg tilbake! Men noen tips fra min fine tur deler jeg gjerne; 

København er en nydelig by. Den har så mange vakre bygninger og steder å knipse bilder av, og er en ypperlig by å besøke både for shoppingtur, venninnekos eller en romantisk tur for to. Hit vil jeg ta med kjæresten min! I sykkelbyen København sykler alle. Her eiger alle en sykkel og man kommer seg raskt frem på to hjul. Andre transportmidler som nyttige er både tog og metro, der man betaler ut fra hvor langt man reiser. Etter en rask togtur fra flyplassen er du inne i byen. Hovudbanestasjonen ligger like ved Tivoli, som igjen ligger like ved både Rådhusplassen og den ene enden av shoppinggata Strøget. Alt i København ligger veldig sentralt og man kan gå til fots til det meste. Skinner sola og temperaturen og været tillater det er dette noe jeg helt klart vil anbefale. Man blir kjent med byen på en helt annen måte. 


For de shoppingglade er København plassen å ta turen. Her finner du alle de eksklusive merkene, billigkjeder og skattekamrer. To steder du må ta turen er varehusene Illum og Magasine du Nord. Disse "kjøpesenterene" kan minne om El Corte Ingles i Spania og Selfridges i London. Her er det etasjer på etasjer med merkevarer innen sminke, trening, mote, interiør og mye mer. På Illum finner du blant annet Sephora i første etasjen. Sephora er en favoritt når det kommer til innkjøp av sminke. Hit må jeg alltid innom når jeg er i utlandet. 

På shopping i København må man ogstå ta turen til handlegaten Strøget. Strøget er en lang handlegate der du finner alt. Hit må du ta turen en dag det ikke regner for å gå inn og ut av butikker i regnvær er ikke noe særlig. Det demper også inntrykket av de fine gatene og bygningene når det eneste man fokuserer på er å unngå å bli våt. Her finnes blant annet Zara, Urban Outfitters, & Other Stories, Monki, Topshop, Samsøe Samsøe og mange mange flere. Du finner også dyrere merker slik som Louis Vuitton og Gucci. Klikk her for å finne ut hva mer som er å finne på Strøget. 

Det jeg likte veldig godt med å shoppe i København er at alle butikkene er så gjennomførte. Skikkelig rene, fine og inspirerende. En butikk som falt ekstra i smak var Moss Copenhagen. Hvilken fin og gjennomført butikk. Her selges alt fra vesker, klær og smykker, og det til en overkommelig pris. Helt klart verdt å ta turen! 

Og for de som liker interiør vil jeg gjerne anbefale to favoritter; HAY og Stilleben. HAY ligger like ved Højbros Plass og er verdt turen opp i annen etasje bare for å se utsikten utover plassen. HAY selger så utrolig mye kult innenfor interiør! Du finner også HAY på varehuset Magasin. Stilleben er en søt liten butikk over to etasjer som selger mye fint. Her hadde de utrolig kule laper og bilder samt søte silkemyke sengeklær. 

Er du glad i billigkjeder som Søstrene Grene eller Tiger finnes også disse her, og i en mye større størrelse enn hva du finner i Norge. H&M home har også mye fint om man leter etter interiør til en fin pris. 


Ettersom jeg besøkte en venninne på min tur til København spiste vi de fleste måltid hjemme i kollektivet. Kollektivmiddag er helt klart til å anbefale det, men jeg vil tro de fleste av dere heller er interessert i spisesteder utenfor andres hjem. En restaurant jeg gjerne vil anbefale er den populære Cafe Norden som ligger ved Højbros Plass. Cafe Norden selger utrolig mye god mat og er en veldig populær restaurant. Her er det lurt å være tidelig ute for å sikre seg ett bord. Setter man ser i andre etasje har man utsikt over hele Højbros Plass der man sitter. Vi endte opp med å dele en kyllingnachos med nydelig ost og så mye godt tilbehør. Dette smakte helt himmelsk!


Ta turen til Nyhavn en solskinnsdag. Se på de fine skipene som ligger til havn, sett deg ned på en restaurant eller nyt en kuleis i vaffelkjeks. Her er det alltid mye folk og røre. 

Å bare vandre i de vakre gatene synes jeg er en opplevelse i seg selv. Det er så mange fine bygninger å få øye på, koslige steder å knipse bilder av og søte bakeri hvor magene kan fylles og beina kvile. 

Ett annet sted man må besøke når man er i København er fornøyelsesparken Tivoli. Hit har jeg aldri vært selv, ettersom sesongen ikke hadde startet da jeg besøkte byen, men jeg har hørt mye positivt om fornøyelsesparken, som visst nok skal være så mye mer enn en fornøyelsespark. Hit kan man gå for å ta en matbit, en karusell eller på konsert. Tivoli vil jeg gjerne besøke på sommerstid - tenk så gøy. Så mye å se og oppleve!

Håper noen av tipsene kommer til nytte! 

københavn

  Dato: 16.02.2016 Klokken: 19:43 Kommentarer: 7


Om tre dager vender jeg snuten mot København og min fine venninne Helle, som studerer i denne vakre byen. Skal si jeg gleder meg! Den siste uken har jeg merket at jeg har hatt litt hjemlengsel, og da skal det bli godt å få bytte litt på omgivelsene. Vi skal være turister på sightseeing, teste ut Københavns handlegater og ikke minst, spise mye god mat. Jeg gleder med slik til å se igjen men gode venninne og bli kjent med en ny by. Jeg har selv aldri vært i København før, og bare besøk Danmark i forbindelse med fotballcuper. Jeg har googlet litt og funnet ut noen steder jeg gjerne vil besøke, men listen er enda ikke full, så jeg tar hjertelig imot tips! 

Har du vært i København?

mitt 2015

  Dato: 05.01.2016 Klokken: 15:39 Kommentarer: 6


Det nye året startet med snø på bakken og en ny klokke i julegave fra kjæresten. Min kjære Daniel Wellington klokke har blitt mye brukt helt siden jeg fikk den. Juleferien var omsider over og jeg vendte tilbake til en hverdag som barnehageassistent. 

Tidelig i januar fylte svigermor 41 år, og vi feiret med kake, god middag, bowling og blomstrer. 

Min militærgrønne jakke var en favoritt på antrekksfronten. 

Mot slutten av måneden testet jeg ut mine første hjemmelagde barer. Hjemmelagde barer skulle vise seg å bli en gjenganger hos meg. De er supre etter trening eller som ett lite mellommåltid. Oppskriften på disse finner du her. 


På nyttårsfest med jobben min festet vi oss inn i februar måned i høge heler og en ny kjole. Denne kjolen vurderte jeg lenge frem og tilbake om jeg skulle kjøpe, noe som jeg nå i ettertid er så glad for at jeg gjorde. Den er så kul!

Ett antrekk fra februar. 
I februar delte jeg min interesse for sunn mat her på bloggen. Jeg spiste mye cottage cheese, testet ut en ny oppskrift på barer og delte mine sunne grove blåbærmuffins med dere her

I februar gikk jeg til innkjøp av en sort silkecaps. Den ble prikken over i´n på mange av mine antrekk. 

Jeg overrasket kjæresten på valentinesdagen og han overrasket meg. Kliss klass. 

Etter en fin tur til Polen forrige sommer dro Marie og jeg tilbake i vinterferien. Det var betraktelig mye kaldere, mindre folksomme gater og roligere der, men fortsatt like fint. 


To antrekk fra turen. 

Vi var på shopping, sightseeing og tok mye fine bilder, og fikk enda flere fine minner. 


Etter en dag med gnagsår på begge bein, kjøpte jeg meg litt spontant noen nye hvite reebok sko. Disse viste seg å bli mine mest behagelige sko. Ikke bare kule, men også gode på foten!


På starten av den tredje måneden savnet jeg Polen og jentetur. Det viste seg at ikke lang tid etter hadde jeg allerede bestilt en ny tur ned til favorittbyen. 

Jeg delte en ny oppskrift på hjemmelagde barer på bloggen; nemlig granolabarer. Disse er blitt mine favoritter!

I midten av mars dro mine foreldre, Petter og jeg en helg til hytta vår på Rauland. Der koste vi oss med ski, slalom og god mat. Full avslapping. 

Min store interesse for trening og sunn mat var også å finne igjen inne på bloggen. 

Solen var endelig å skimte igjen etter en lang vinter, noe som gjorde at jeg dro frem sommerkjolen. 

Den 18.mars fylte min fine kjæreste 20 år. Dette ble feiret med muffins på senga, god middag ute og fine gaver. 
Helgen etter tok jeg han med på bilrebus til Haugesund. Videre til Karmøy og til slutt endte vi opp på flyplassen. Med to hemmelige kofferter i bagasjerommet var vi klare for en korttur til Gdansk. Jeg skal si han ble overrasket og glad da han skjønte hvor vi skulle. Vi hadde det så koselig tur til vakre Gdansk. Jeg viste frem den vakre byen, vi besøkte mine favorittrestauranter og koste oss i hverandre sitt selskap. 


To antrekk fra turen vår. 

April startet med et antrekk fra Gdansk med min knæsj røde veske. Denne måneden var det også påskeferie. Da nøt jeg ferien på hytta på fjellet med familie, gode middager og ski. Jeg tok en liten ferie fra bloggingen og bare koste meg. 

April bestod også av late lørdagersmorgener og finkledde lørdagskvelder. 

Denne måneden arrangerte vi babyshower for storesøsteren min, Maja, som skulle føde en liten prins i mai. Da laget vi nydelig tapas, gode kaker og hadde det skikkelig moro. Kontrollfreaken Maja hadde ingen aning om hva som ventet henne denne dagen. Så gøy! Gleder meg allerede til neste babyshower jeg skal i. 

Jeg mottok en superfin bikini fra Triangl ettersom de hadde fått øye på instagrammen min.
Jeg hadde fokus på sunn mat og trening. En dag kom Petter hjem med en ny treningsshorts til meg. Den machet visst en sportsbh som jeg har, sa han. Skjønningen.  

Jeg delte mine favoritter for øyeblikket. 


Ett antrekk fra mai. Temperaturen var på vei oppover og lettere klær ble tatt i bruk. Jeg eksperimenterte på kjøkkenet og laget meg en sunn burger, nemlig fiskeburger med mye godt i. 

Alle Det Nye magasina jeg hadde mottat gjennom våren utgjorde en egen oppskriftsbok, med mye sunn og god mat. 

Den fjortende mai hilste vi for første gang på vesle Malvin. Vi dro til sykehuset og fikk se en helt nydelig skatt. Helt perfekt var han! 

En kort uke etterpå tok jeg lappen. Hurra! Min kjære svigermor kom med nydelige roser på døren, snill som hun er. 


Videre dro jeg på hyttetur med gode venninner, med en liten lørdagstur til Bergen på leilighetsjakt med kjæresten. Deretter tilbake igjen til hyttetur, hjemmelaget pizza og kos. 

Mot slutten av måneden fylte Marie 20 år. Hurra!

En frokost fra mai.

I juni arrangerte vi utdrikkingslag for min kjekke venninne Gerd som giftet seg i sommer. Vi var på lekeland for voksne, hadde bilrebus og koste oss til langt på natt.

Jeg drev med hjemmetrening og testet ut noen nye strikker, som viste seg å ha god effekt til enkelte øvelser. I juni havnet også pappaen min på sykehus etter noe som kunne ha blitt en alvorlig ulykke. Heldigvis hadde han englevakt. I uken etter hadde vi mange besøk opp til sykehuset og en dag besøkte vi også sykehushagen. 

Vi hadde solrike dager og over 20 varmegrader. Dette førte til mye solslikking og is-spising. 

Ett antrekk fra måneden. 

Treningspartneren min, Helle og jeg testet ut sunne snickersbarer. Oppskrift på disse finner du her.


Juli kom med fint sommervær. 

Jeg hadde min siste dag i barnehagen jeg hadde jobbet i, da jeg hadde meg ett friår etter videregående. Ganske rart og trist igrunn. I høst har jeg flere ganger vært på besøk og i desember har jeg jobbet dit, mens jeg har hatt ferie. Så koselig!

Dagen etter pakket jeg kofferten og tok turen til London med min kjære Nora. Her hilste vi på gode venner, shoppet i Londons vakre gater og var på sightseeing. En ettermiddag tok familien, som vi bruker å besøke når vi er i London, oss med til en stor vakker lavendeleng. Her kunne man selv plukke hvilke lavendelplater man ville kjøpe med seg. Det var så fint der. 


To fletter fra London. 

Jeg dro til Bergen med familien iført nye selebukser fra Topshop. 


Tanter, søskenbarn, en hund, min bror, mamma og jeg tok også turen til Preikestolen. Hit har jeg lenge villet gått og det var så gøy å ta turen. Virkelig vakkert var det der oppe.

Jeg nøt sommerferien på Stord. 

Petter og jeg flyttet alle tingene våre til Bergen og hadde vår første natt i nytt hjem. 

Hjemme fra Bergen pakket vi til syden. To uker i varmen ventet på oss. 


I august koste vi oss i Malaga på kjærestetur. Der ble vi solbrente på stranden (haha wups), spiste god mat og gikk til innkjøp av en ny veske. Fem dager senere dro vi til Nerja, dit vi pleier å reise på ferie hver sommer, for å tilbringe tid med familien. Vesle Malvin var også med på tur! Han storkoste seg i varmen. 

To uker senere flyttet vi til Bergen, startet på studiene og hadde en supergøy fadderuke. Så mye sprell og morro! 

Vi kom i orden i den nye leiligheten. Fikk vasket oss inn og gjort den til "vår". En ny hverdag som student i en ny by ventet på oss. Det å være student førte også til enkle middager. 

Vi var hjemme på Stord på helgebesøk. Da tilbrakte vi tid med familie, var i trippel 20-årsdag og tok antrekksbilder med en ny jakke fra Spania. 

Studenttilværelsen var for fult i gang og den viste seg å være ganske så travel. Mye lesing og lite fritid. Lørdag ble min store kosedag og tidlig i september kom Nora på besøk. 

Ett antrekk fra september. 

Jeg laget søndagsfrokost til Petter med bacon og speilegg. Nam!

I september hadde jeg også bursdag og fikk en superfin overraskelse fra Petter. Han hadde vert våken store deler av natten for å lage i stand ballongrebus med mange fine gaver i, roser og kake til meg. Så gøy gave å få. Jeg er så heldig. 


I september dro vi til Stord for å dra i dåpen til nevøen min, Malvin. Jeg er så heldig å få være både tante og fadder for denne sjarmøren her. 


Helgen etter samlet jeg gamle venninner fra skolen og feiret 20 årsdagen min med dem. 

Ett helsort antrekk. Mine foreldre, søsken og min nevø har vært mye på besøk i Bergen denne høsten. Disse besøkene gjør så godt, og jeg er så takknemlig for at de tar turen. Egon er blitt vårt møtested nr. 2 når de er i Bergen. Der har de så mye god mat!Jeg fikk også ett CK undertøysett til bursdagen, som jeg selvfølgelig måtte vise frem på bloggen. 

Ett antrekk med en dott på hodet fra september. 


En travel hverdag som student førte til lite blogging. De innleggene som ble publisert var for det meste frokostinnlegg og antrekksbilder. 

En av mine mange bursdagsgaver fra Petter var denne nydelige vesken fra Marc Jacobs. 

En tirsdag i oktober kom min gode venninne Helle på besøk. Hun studerer for tiden i København så det var så kjekt at kun kom på besøk til Bergen. Snille gode Helle! 

Oktober var også måneden der vi hadde besøk helg etter helg av både faren til Petter og moren til Petter sine familie, og min egen familie. Helg etter helg fikk vi nydelige rosa roser som lyste opp den lille leiligheten vår. 

Denne høsten fant jeg ut at jeg var kjæreste med en aldri så liten mesterkokk. Heldige meg som har en kjæreste som liker å mikse og trikse med mat. Her en dag kjøpte jeg et forkle til han, i håp om at han vil fortsette sin interesse innen matlaging. 

Jeg delte en liste over 20 ting jeg har lært på 20 år. Denne listen kan du lese her.

Høsten kom med kaldere dager og jeg fant frem min varme sauevest fra i fjor. Den siste uken i oktober dro jeg hjem til Stord for å tilbringe en liten uke med alle de jeg ikke ser like ofte lengre. Det var så koselig å se igjen familien, min vesle nevø og mine kjære venninner. Akkurat hva jeg trengte før en måned med eksamenslesing.


November startet der desember slapp; på besøk hjemme.


På pikerommet fant jeg frem ett bortgjemt skjørt og pyntet meg med det i min lillebrors bursdag. 

Jeg dro tilbake til Bergen og småstartet eksamensperioden med alt jeg kunne finne av søtsaker. 
Vi hadde oss ett avbrekk i lesingen og dro til søndagsbutikken med kameraet på slep. 

Så ble det stille på bloggen for jeg hadde gravd ned hodet i alt for store bøker. Jeg hadde to eksamener i november og selve eksamensperioden var ganske slitsom. Da de to eksamenene var overstått var det full fest! Så deilig å ha juleferie allerede i november!Den siste måneden stod for tur med all sine julegleder, familietid og avslapping. Jeg var ferdig med mine skoleeksamener og dro hjem til Stord for å feire jul. Hjemme fikk jeg meg noen vakter i barnehagen som jeg jobbet i, i fjor - så kjekt å se alle sammen igjen og tjene seg noen kroner før jul. Dagen etter min siste eksamensoppgave var levert pakket Marie og jeg kofferten og dro på årets tredje tur til Polen. Vi er så altfor glad i vår kjære Gdansk. 


Der shoppet vi julegaver, innhentet julestemning fra gatene som var dekket med lys og på julemarkedet, og spiste mye god mat. Jeg storkoste meg sammen med min flotte reisepartner og venninne. Antrekk fra turen.


Hjemme igjen fra Polen var jeg kreativ med gaveinnpakkingene og satt i timesvis for å gjøre hver minste gave akkurat slik jeg ville. 


Jeg feiret jul hjemme med familien min, 7 måneder gamle Malvin og farmor. Vi spiste mye god mat, åpnet fantastiske gaver og storkoste oss med den lille som er alltid like blid.
I romjulen var det høy avslappingsfaktor. Vi sov til klokken bikket både 12 og 13 og tilbrakte dagene i pysj fra "morgen" til kveld. Andre dager pyntet vi oss til familieselskaper og spiste enda mer god mat. En dag i romjulen møttes jeg med Nora og vi laget Manuelas nydelige oreo cheese cream cookies. Jeg får vann til munn av å se på desse bildene her. 

2015 gikk mot sin slutt. Jeg feiret nyttår med Petter´s familie og gode venninner. Vi hadde en kjempefin kveld og en fin avslutting på ett fint år. 

Når jeg ser tilbake på året som har gått sitter jeg igjen med mange fine minner. Familiens nye medlem, Malvin, var en stor glede for alle sammen. Han er en sjarmør uten like som smelter ett hvert hjerte. Nye venner har året også gitt, både ansatte i barnehagen og nye studievenninner. Petter og jeg har flyttet sammen i Bergen og startet en ny hverdag som studenter der. Fem utenlandsturer har året gitt meg og mange fine minner. Jeg føler jeg har lært så mye - både om meg selv, andre og på studiene. Selv om jeg personlig har hatt ett fint år, blir man preget av all den vondskapen og urettferdigheten som finnes i verden. Vi er inne i ett nytt år, og jeg synes det er viktig å huske på hvor heldige vi er som ikke opplever den vonde hverdagen som vises på tv. Godt nytt år, alle. Håper 2016 er snill med dere

follow me

  Dato: 13.10.2015 Klokken: 16:08 Kommentarer: 2

Etter som jeg ble student ble bloggen plutselig veldig nedprioritert noe dere sikkert har merket gode dere óg. Skole, trening, familie og venner kommer fort i første rekke, og bloggen, outfits og hverdagsinnlegg kommer fort i annen rekke. Jeg prøver å oppdatere på andre sosiale medier som instagram og vsco.co, jevnt og trutt. Du må gjerne følge meg der under navnet kajasagenes. Brukerene mine kommer du til ved å klikke på bildene. :-)

Instagram - min favorittapp av alle. Er det en plass jeg må innom hver dag, helst flere ganger til dagen, er det instagram! Her kan du holde det oppdatert på kjente og ukjente inspirerende mennesker sin hverdag. I love it!

VSCO.CO - det fine med vsco er at det ikke finnes noe som heter følgerantall eller likes. Den kan holdes hemmelig dersom man ønsker det. Her inne er det en mye friere hva man deler. Her trenger man ikkje å vurdere bildet i en halvtime før man trykker post. Jeg følger ikke så alt for mange enda, så rop ut om du vet om en fin bruker. 


Bloglovin - en redning for alle som liker å lese blogger! Husker før bloglovin eksisterte at jeg hadde laget en mappe på Ipod´n min med over 20 ulike bloggere som jeg hver og en klikket innpå hver eneste dag for å lese dagens innlegg. Så tungvindt! Med bloglovin er det så mye lettere å følge blogger. Her får en opp alle nye innlegg, og trenger med det ikkje å klikke inn på hver eneste blogg for å lese nye innlegg. Her kan man også lagre fine innlegg, oppskrifter eller inspirasjon på treningsfronten i mapper, som er veldig lett å finne tilbake til. Tommel opp for bloglovin! Følg gjerne bloggen min ved å klikke på bildet. 

Weheartit - den beste inspirsjonskilden som finnes. Du følger fine mennesker som deler inspirerende bilder. Hit må jeg innom hver dag, for min lille dose mote-, mat- og treningsinspirasjon daglig. 

Hvilke apper bruker du til inspirasjon?

sponset video: say blue favoritter

  Dato: 31.08.2015 Klokken: 20:36 Kommentarer: 3

// Samarbeid

Noen som har fått med seg den nye GinaTricot reklamen som ruller på tv-skjermen i disse dager? Jeg er forelsket! Den nye denimkolleksjonen til Gina Tricot er inspirert av 70-tallets store trender med et romantisk, blått preg på kolleksjonen. Kolleksjonen er et samarbeid med med artistene Say Lou Lou og kolleksjonen har med det fått navnet "Say Blue". Denim, høyhalsede topper og kjoler med fine snitt preger høstkolleksjonen. Jeg må si jeg var overrasket over prisene. Selv en fattig student som meg selv har råd til noen nye plagg til høstgarderoben. Mine favoritter finner du nedenfor: 1. Ripped denim - den sorte buksa med hull på knærne er en sikker vinner om høsten.  2. The denim skirt  - trend alert! Denimskjørtet er fult og helt på mote igjen. 3. White top - høyhalset hvit top uten armer. Kun 79,- ! 4. The party dress - den hvite tettsittende partykjolen du bare må ha i klesskapet. 149,- er ikke gale for en slik fin kjole!  5. Striped blue crop top - striper er aldri feil.  6. Grey top - høyhalset grå topp uten armer, til en veldig fin pris. 7. The black hat - alle trenge en sort hatt til å sette prikken over i´en i de kommende høstantrekkene. 

Hele kolleksjonen og mine favoritter finner du på ginatricot.com! 

 

sommersalg hos choies

  Dato: 27.08.2015 Klokken: 21:28 Kommentarer: 4

// samarbeid

Hei på dere! Tenkte å minne dere på Choies store sommersalg som foregår i disse dager. Her finner du sommerens store trender til lave priser. Choies har noe til en hver smak og jeg kan bruke timesvis på den siden. Nettsiden tilbyr også gratis frakt, noe vi alltid kan like. Kom til salget her. Jeg har plukket ut mine 12 favoritter fra salget. Her går det i basic, hverdagsklær, striper til sommerens endeløse favoritter: 1. Supersøt og sommerslig overdel.  2. Kjærestegenseren - denne er perfekt til å krype inn i på kalde høstdager. Samtidig som den er superkul. 3. Denimskjørtet - er det noe som er in for tiden er det vel det halvlange denimskjørtet. 4. Lysegrå topp med hals - denne finnes også i rød. I love!

5. Basic grå hverdagskjole med tøffe detaljer. 6. Stripete t-shorte - får aldri nok av striper. 7. Sporty shorts - denne er jo råå kul!! 8. Stripete kjole - perfekt til hverdag og fest.  

9. Enkel sort kjole - med en nydelig hals. 10. Lysebeige playsuit - superfin til brune bein! 11. Sort playsuit - denne er jo rålekker! 12. Lyseblå og hvit stripet playsuit - med fin innstramming over hoftene og en fin hals.

Denimskjørtet, den grå kjolen, den sportye shortsen og de to siste playsuitene må bli mine absolutte favoritter. Kanskje noen av dem blir til å havne i min postkasse om ikke så lenge? Et lite siste tips når du bestiller klær fra Choies er å kikke på størrelseguiden på hvert av plaggene. Jeg bruker vanligvis S i klær, men her kjøper jeg ofte M. Ettersom S fort kan bli litt trang eller rett og slett for kort for min halv-lange kropp. Kvaliteten på varene er det ikke noe å si på. Jeg har vært veldig fornøyd med mine tidligere bestillinger. 

Salget varer til og med 9.september. God shopping! 

vinn nivea festival kit

  Dato: 01.06.2015 Klokken: 20:02 Kommentarer: 32

God mandag og god første juni! Stormen vi våknet til i morges fikk meg ikke akkurat til å tenke på sommer og sol. Det som egentlig forbindes med juni måned. Selv om værgudene byr høstregn og kald vind, er sommer og sol rett rundt hjørnet. Jeg vil med det sammen med Nivea dele ut en festival kit med alle nødvendighetene for sommerens festivaler. Jeg er vel ikke den eneste som håper å komme meg på festival i sommer? Sammen med frynser, solbriller og lekre festivalantrekk pakker jeg med meg Niveas festival kit, og alle dens herlige produkter. 

Gentle Cleansing Wipes -  sminkeservietter med naturlig mandelolje som rengjør huden og fjerner sminke. Ikke lengre noen grunn for å ikke fjerne sminken, før hodet treffer puta i campingteltet. 

Lip Butter Coconut - denne har jeg uttrykt min kjærlighet for her. Utrolig god på leppene med en deilig duft av kokos. 

Dry Comfort Roll-On - deodorant er superviktig! Etter mye dansing og hopping i en tett klynge kan det fort bli hett. Med deodorant under armene kan man fortsette dansingen uten noen bekymring. Et must på festival - (og ellers)! 

Face Sun Cream - solkrem for ansiktet med faktor 30. Solkremen gir ansiktet en øyeblikkelig og langvarig beskyttelse for solens farlige stråler, samtidig som den forebygger tidlig aldring av huden. Viktig å beskytte huden i sommervarmen. 

Sun protect & Bronze - sololje med solfaktor 20 er også alltid lurt å ha med dersom sola bestemmer seg for å dukke opp. Sololje inneholder pro melanin, en ingrediens  som aktiverer hudens naturlige pigmenter, og bidrar til at pigmentene lettere tar opp sol. Man blir altså brunere, samtidig som huden er beskyttet - tommel opp for det! 

Cleansing Water - 3 i 1 rensevann som både rengjør, fjerner sminke og tilfører fuktighet. En super ansiktsvask som er behagelig og mild. 

Everything you need to protect your skin this summer. 

Høres ikke dette ut som en super konkurranse? Det eneste du trenger å gjøre for å bli med er å legge inn e-mailadressen din i kommentarfeltet, så voilá - du er med i trekningen av en festival kit! Lykke til! 

beskytt huden din i påskesolen

  Dato: 03.04.2015 Klokken: 19:37 Kommentarer: 0

Hei og god påske alle sammen! Jeg er vel ikke den eneste som ferierer i fjellet denne påsken? Her skinner solen og fregnene har allerede funnet veien til min nesetipp. Selv om sol og brunfarge er fristende må man ikke glemme hvor farlig påskesolen faktisk er. I hyttebaggen pakket jeg ikke bare med pulsklokke, påskegodis og skiklær, men også solkrem til både kropp og ansikt.  Protect your skin this easter.  

Helt fra jeg var liten av har Nivea vært min favorittsolkrem. Det kommer ikke bare av dens gode beskyttelse, men også av dens gode lukt! Solkremlukt må være noe av det beste jeg vet. På skitur med sola i fleisen og solkrem på nesen, ah da har jeg det flott! Nå skal Petter og jeg ut på skitur i kveldssola etter en fin dag i bakken. Ønsker dere en fin langfredag videre. Nyt påsken!

/ Sponset produkt

mine vårfavoritter hos H&M

  Dato: 31.03.2015 Klokken: 15:57 Kommentarer: 5

Lekre farger og stilig print pryder H&M nye vårkolleksjon, og jeg har allerede funnet meg mine favoritter. De gamle vintageklærna er kommet på mote igjen, and I love it! Våren kommer med lettere klær, enkle detaljer, mønster, duse farger og pasteller. Pudderrosa, kamelbrun og kakigrønn er farger verdt å investere i denne våren. Årets vårkolleksjon består av luftige og behagelige klær. Løse skjorter, vide bukser og lette kjoler byr på mye komfort. Modellen Daria, på bildene ovenfor, ser jo bare helt smashing ut. Hun i seg selv er jo nok til at jeg vil bestille alle antrekkene hjem før kvelden er omme. 

Mine favoritter fra vårkolleksjonen: 

Klikk på bildet for å komme til kolleksjonen.

Den kakigrønne lange blazeren gir et sofistikert og stilfullt uttrykk. Mens det blomstrede smykket gir antrekket vårstemning og en sukkersøt touch. Den mønstrede jakken blir nok min store favoritt. Med et geometrisk uttrykk og mønster i i lette farger piffer den opp et hvert antrekk, og passer til en hver anledning.  

// Samarbeid

Har du noen favoritter fra kolleksjonen?

mine vinterfavoritter

  Dato: 13.03.2015 Klokken: 21:42 Kommentarer: 7

Hei og god fredagskveld alle sammen! Tenk at vi allerede er kommet langt inn i mars? Sommeren er på vei og vi går mot lysere tider. Det kjennes på kropp og humør - så deilig! Vinteren er forbi og jeg har samlet meg noen favoritter fra denne kalde, litt mørke årstiden. 

Boots fra Dr Martens - disse har står mot regn og kulde, samtidig som de ser bra ut! Sammen med et par ullsokker har de holdt meg varm gjennom vinteren. Boots to love! 

Baby lips - en reddende lypsyl med farge i denne kalde og vintertørre luften. Denne nye lypsylfavoritten gir mye fuktighet og etterlater en dus fin rosafarge på leppene. Denne kommer også med en smak og duft av mint - skikkelig forfriskende. 

Håndklem fra L`Occitane - det er ikke bare leppene som blir tørre og såre i vinterluften. Det blir også hendene. Da er det godt å ha en håndklem liggende i nærheten. Denne fra L`Occitane gir mye fuktighet samtidig som den etterlater seg en god duft. 

Polaroidkamera - hva er vel gøyere enn å utforske nye steder med et kamera som dette? Polaroidkameraet ble mye brukt under turen vår til Gdansk, og nå vil jeg bare reise mer og knipse mer.

The fault in our stars - for en fantastisk bok! Wow, jeg gråt og lo og koste meg, samtidig som jeg ikke klarte å legge den fra meg. På turen vår til Polen hadde både Marie og jeg med oss bok, så da leste vi så fort muligheten var der. For en flott bok - hel klart til å anbefale. 

Premium 70% kakao sjokolde - noen få knekk, mer skal ikke til, og kvelden og sukkersuget er reddet! Sjokolade med god samvittighet, hva er vel bedre? Mørk sjokolade styrker også immunforsvaret, så her er det bare til å hive innpå :-P. 

Nå venter fredagskos og filmtitting, Ønsker dere en fin fredag og en riktig god helg!

Har du noen favoritter fra vinteren?

mine julegaveønsker

  Dato: 26.11.2014 Klokken: 19:45 Kommentarer: 4

Fikk ett spørsmål om jeg kunne poste mine julegaveønsker, og her kommer de: 

Bildet er laget i polyvore, og ved å tykke på bildet kommer du direkte til alle linkene. 

1. Ullundertøy - dette er noe som alltid er kjekt å få. Samtidig som det er ett plagg jeg nesten bruker hver eneste dag i barnehagen. De her fra Kari Traa er veldig fine, behagelige og de klør ikke. / 2. Blender - helst i fargen hvit. Da jeg en gang flytter ut trenger jeg jo en blender til å lage smoothie i. / 3. Treningsklær - alltid gøy å få! Og jeg får aldri nok. På treningsklærønskelisten står i år shorts og topper - helst fra Nike. / 4. Nike Air Force - å noe så hvitt og vakkert. / 5. Sminke - ønsker meg alltid en desj med sminke til jul. Jeg synes det er så gøy å teste ulike produkter. / 6. Klær - får man aldri nok av. Det trenger ikke være spesifikt klærne på bildet, men ønsker meg alltid klær generelt. / 7. Utstyr til hjemmetrening - treningsmatte, hoppetau, manualer og rockering - I want it all. Med utstyr som dette blir treningen ingen problem. / 8. New Balance 410 sorte med hvitt merke - disse passer jo til alt. 

Dette var noen av mine ønsker til jul dette året. Ønsker meg også hudpleieprodukter - som jeg glemte å ta med i bildet ovenfor. Ellers ville jeg også blitt veldig glad for reiser, konserter, ja alt av opplevelser. Jeg er så reisesyk for tiden, at en bedre gave kunne jeg nesten ikke fått :-). 

Hva ønsker du deg til jul?

vinn nivea produkter

  Dato: 04.11.2014 Klokken: 18:03 Kommentarer: 25

Hei og god tirsdag alle sammen! Her en dag var jeg så heldig å få motta noen produkter fra Nivea. Blant annet Niveas nye Lip Butter Blueberry Blush. Nivea er jo kjent for sine lip buttere som gir leppene fuktighet som varer hele dagen lang. Samtidig som de lukter helt herlig. Perfekt til å ha i lomma er de også! 

Blueberry Blush har duften av blåbær og lukter helt himmelsk. Min nye favoritt som jeg har med meg hvor enn jeg går. 

Vinn Nivea produker

Nå har du mulighet til å vinne noen godsaker fra Nivea som du kan se på bildet ovenfor. Deriblant ansiktsmaske, dusjsåpe og lip butterene Raspberry Rose og Vanilla & Macadamia. Som begge to lukter helt fantastisk! Det du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å kommentere dette innlegget. Vær snill å legg igjen mail-adressen din i kommentarfeltet slik at det blir mulig for meg å kontakte deg. Jeg trekker vinneren i løpet av uken. 

Lykke til! 

spørsmålsrunde

  Dato: 19.10.2014 Klokken: 15:30 Kommentarer: 10

Hei og hå! Da tenkte jeg det var på tide å sette i gang en aldri så liten spørsmålsrunde her på bloggen. Jeg synes spørsmålsrunder på andre blogger er en fryd å lese. Rett og slett for jeg ofte lurer på en del av spørsmålene selv. Synes det er en fin måte å bli bedre kjent på. Så er det jo også veldig gøy å svare på spørsmål da. 

Så fyr løs! 

den rosa måneden

  Dato: 11.10.2014 Klokken: 11:35 Kommentarer: 0

Nå er vi allerede kommet langt inn i den nye måneden, og som de fleste vet er det i oktober rosa måned. I den rosa måneden legges det ekstra vekt på støtte til folk som er rammet av kreft , og spesielt brystkreft. Brystkreft er det vanligste formen for kreft, og rammer 1 av 12 kvinner hvert eneste år. Oktober blir farget rosa for å markere brystkreftaksjonen. Vi kjenner eller vet alle om noen som er rammet av kreft, og det er viktig å vise sin støtte. Kjøp en sløyfe, doner penger eller ha en sløyfe på profilbildet ditt på facebook. Det er mye man kan gjøre for å støtte og vise sitt engasjement for kampanjen. 

Bruk rosa i oktober, og kjære jenter - ikke glem å sjekk brystene deres jevnlig. Det kan faktisk handle om livet. 

en bit av new york hjem til deg, sponset video

  Dato: 19.09.2014 Klokken: 16:40 Kommentarer: 0

Jeg er vel ikke den eneste som drømmer om en reise til New York? Jeg vil da ikke tro det! Shoppingen, byen, alle de kjente stedene og ikke minst pizzaen. Alt vil jeg smake og oppleve. Nå har New York kommet hakket nærmer dørstokken din. Peppes Pizza har nå lansert pizzaserien Pure New York. Pure New York har en luftig og tynn pizzabunn og er toppet med enkle og rene smaker. Den tynne bunnen gjør pizzastykkene lette å brette, slik at de kan spises akkurat som på en restaurant i eventyrlige New York. Peppes Pizza er kjent for sine gode og smakfulle pizzaer og pizzaen med en smak av byen kallet "The big apple" er intet unntak. Jeg får vertfall vann til munn av å se på denne videoen. Nam! 

For oss som drømmer om å spise pizza som skikkelige newyorkere har Peppes Pizza nå tilbud på deres Pure New York pizza. Ved kjøp av pizza og valgfri 1.5 l mineralvann fra Coca Cola får du femti kroner rabatt på kjøpet. Hva passer vel bedre enn pizza fra Peppes til fredagsfilmen i kveld? Ingen tvil om hva jeg skal bestille neste gang jeg er på Peppes.  

 sponset innlegg

planlegg hverdagen

  Dato: 25.08.2014 Klokken: 14:24 Kommentarer: 1

Her en dag dumpet en almanakk ned i postkassen min. Skal si jeg ble glad da jeg så den! Nå står mye jobbing, en eksamen og lærekjøring på planen for høsten og i en hektisk hverdag er det viktig å planlegge.  Ettersom fjorårets almanakk reddet både prøver og andre hverdagslige gjøremål man lett kan glemme, var det ingen tvil om at jeg måtte bestille meg en ny. Fjorårets er utskrevet og jeg gleder meg til å planlegge dette året i denne fine almanakken her. Jeg synes det er så stas at vi kan velge både fremside og bakside på almanakkene selv inne på personligalmanakk.no. Det gjør dem jo både personlige og praktiske!

Hvordan planlegger du hverdagen din?

gdansk guide

  Dato: 24.08.2014 Klokken: 16:27 Kommentarer: 27

På det siste 1,5 året har jeg besøkt Gdansk i Polen hele 4 ganger. Det kommer vel ikke som ett sjokk på dere at jeg liker meg i Gdansk? Jeg ønsker med det å dele mine tips og anbefalinger om byen i en liten guide her. Kanskje Gdansk blir reisemålet på din neste utenlandstur?

Gdansk er kjent for sin flotte arkitektur med sine nydelige utsmykninger. Byen ble bygd opp make til hvordan den så ut før, etter den ble jevnet med jorden under andre verdenskrig. Gdansk er en del av hva de kaller for en tricity, sammen med de to nabobyene Sopot og Gdynia. Det er enkelt, effektivt og billig å reise med tog mellom de tre byene. I Polen har de pengeenheten zlotzy. 1 zlotzy tilsvarer ca. 2 - 2,4  norske kroner. Vil anbefale å ta ut penger på flyplassen. Her slipper du nemlig å betale gebyr. Ellers kan det være lurt å ha med seg litt småpenger, mynter og ti-sedler, ettersom det er så og si umulig å få vekslet en enkel 100-lapp, i de fleste småbutikkene i Polen. Før man drar til en ny by vil jeg virkelig anbefale alle å planlegge turen. Det har jeg gjort på mine turer og alltid fått mye igjen for det! Spontanintet og det uplanlagte er alltid det gøyeste, men i en by som Gdansk, hvor man vil få med seg alt på kort tid, er det umulig uten å ha gjort litt research først.Byen er et sted du tar turen til når mørket siger på og du kjenner magen begynner å rumle. Den vakre arkitekturen og de flotte fargerike bygningene er det første du får øye på her. For i Gdansks gater kan man faktisk vandre i timevis. I hovedgaten, Dlugi Targ, finners det tett i tett med restauranter. På sommerstid kryr det av folk, og gatemusikanter skaper en hyggelig atmosfære. Noen uker om sommeren holdes det et populært marked i gaten Mariacka. Her finner du alt som er å finne på marked. Mot nattestid vandrer de fleste hånd i hånd langs elven. Her finnes restauranter av mange slag. Du hører skrik fra folk som hopper i strikk og på andre siden av elven ser man Gdansk Eye. Har man lyst til å vrikke på rumpa til dunkende musikk (anbefaler lørdager - eneste dagen de spiller sanger du faktisk har hørt før) kan det gjøres i ett partytelt ved siden av pariserhjulet. Både pariserhjulet og partyteltet er ryddet bort på vinterstid. Da er gatene nesten tomme for mennesker og byen er stille og har en helt annen ro over seg enn om sommeren. Menneskene har tatt turen inn på puber og restauranter, og på nesten et hvert bord sitter det folk. 


Den billigste måten å komme seg rundt i Gdansk på er ved tog. Hovudstasjonen i Gdansk heter Gdansk Glowny (på bildet under) og ligger like ved Madison kjøpesenteret. Å reise med tog i Polen kan være litt utfordrende ettersom mange av stoppestedene har rare vanskelige navn, som for eksempel Gdansk Wrzeszcz. Her er det lurt å spørre de i resepsjonen hvilken togstasjon du skal stoppe ved på de enkelte stedene du vil besøke. Betalingen av billetter skjer på automater ved stasjonen og togbilletten er veldig billig. Det høyeste vi noen gang har betalt er 12 kroner, og på de 12 kronene kan du reise langt. Togene går hvert 10. minutt! Frem og tilbake fra flyplassen bruker vi å ta taxi. Taxi er veldig billig i Polen. Det koster fra ca. 50 - 120 zl. Vil anbefale deg å stille deg i kø for å komme i en skikkelig taxi og ikke bli lurt av de som så og si drar deg med inn i bilen deres. Kjører du med de som kjører "privat" blir turen fort mye dyrere enn det den trenger å bli. Bestilling av taxi til flyplassen kan du overlate til de i resepsjonen på hotellet.Når det kommer til overnatting til jeg anbefale Hotel Artus. Her har jeg bodd på alle turene mine til Gdansk, og er alltid like fornøyd! Beliggenheten er perfekt. Hotellet ligger i gaten Piwna, som er nabogaten til hovedgaten Dlugi Targ. Man er i selve byen når man har tråkket over dørstokken. Om sommeren hører du fra hotellrommet folkelivet i gaten fra tidlig morgen til sent på natt. Noe jeg var positivt overrasket over, første gang jeg bodde her, var at hotellrommene så ut som de gjør på bilder fra hotellets nettside. Fint og ryddig. Badet var lyst, rent og romslig. På hotellet arbeidet det hyggelige og hjelpsomme resepsjonister. Her fikk du hjelp både dag og natt. Kart og veibeskrivelser var noe de gledelig gav bort. Taxiselskapet hotellet samarbeidet med var også det billigste vi var borti. Hotellfrokosten bestod av ulike typer brødbakst, frukt, yoghurter og frokostblandinger. Egg og kjøtt var også mulig å få smake på. Med andre ord en grei frokost.


Når man besøker Polen vil man bli overrasket over den billige maten som selges der! Vi spiste oss mer enn mette på under seksti kroner. Til og med på Mc Donalds er det billigere! Mc Flurry koster 12 kroner for eksempel. En 0,5 l brusflaske koster i Norge rundt 20 kroner, i Polen koster den 4 - 7 kroner. Både i gaten Piwna og i gaten Dlugi Targ finnes det matbutikker som er åpen 24 timer i døgnet. Dette bruker vi å nytte oss av på kvelds- og nattestid da vi handler inn godis og brus til å ta med på hotellrommet. Et tips når du er på en matbutikk; kjøp med deg alt du har lyst på (og litt til) av sjokolade og godis. Dette er kjempebillig der nede!

Frokost og lunch: Til frokost og lunch er restauranten MANO, tidligere CICO, et fint alternativ. Her serveres mye god drikke og enkle frokostretter. MANO finner du i gaten Piwna. I hovedgaten ligger Lookier Cafe. Her selger de mye god frokostmat til en billig penge. Her vil jeg anbefale deg å teste ut sandwichen og milkshaken de har der. Jeg vil også anbefale Hotel Artus restaurant som et fint spisested for både frokost, lunch og middag.

Middag: Når det kommer til hvor man skal spise middag under oppholdet i Gdansk, vil jeg anbefale restaurantene Buddha og Goldwasser; Restaurant Buddha finner du i gaten Dluga, som er den øverste delen av Dlugi Targ. Denne restauranten er en absolutt favoritt med nydelig mat og profesjonelle servitører. Restauranten serverer indisk og thailandsk mat. Her vil jeg anbefale kylling i karri, kylling i cashewnøttsaus og tikka masala.
Restauranten Goldwasser er kjent for sin utsøkte biff, og biffen -  den var virkelig utsøkt. Goldwasser finner du langs elven i gaten Dlugie Pobrzeze. Restauranten endrer sin meny mellom sommer og vinter. På sommeren er også en nydelig kyllingrett mulig å spise her. Goldwasser er en veldig fin og populær restaurant. Her er det lurt å booke bord for kvelden helst tidligere på dagen eller før. Dette kan de i resepsjonen på hotellet fikse for deg, uten problem. 

Sant skal sies om isen i Gdansk, den er ikke av de bedre jeg har smakt. For en iselsker å være må jeg si jeg ikke ble særlig imponert, men noen helt greie sorter hadde de selvfølgelig.
I selve gamlebyen i Gdansk er det ikke mye shopping å finne, om man ikke er på utkikk etter smykker, diamanter, perler og stein. Her er utvalget av raw stort! Shoppingutvalget i Gdansk er likevel ganske bra. Å ta toget til shoppingsenteret Galeria Baltycka er helt klart verdt turen. Her finner du alle klesbutikker du kunne tenke deg; Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, H&M, Levi's, Nike, Mango, Zara, Mohito - u name it! Samt en rekke skobutikker, restauranter og beauty shops. Ønsker du å handle merkeklær på salg kan du ta taxituren til Fashion House Outlet Store. Her finnes mange småbutikker som alle selger merkeklær til redusert pris. Mine favoritter var Nike og Levi's. I Gdynia finner du shoppingsenterene Klif og Riviera. Her har de mange av de samme butikkene som på Galeria Baltycka, men også Michael Kors og New Look på Klif. For å komme seg til disse kjøpesenteret kan du ta taxi eller tog. En timinutters gåtur fra gamlebyen i Gdansk finner man shoppingsenteret Madison. Her er ikke utvalget enormt, men man kan finne butikker som Douglas, Mohito, Sinsay, Nike og Stradivarius. Polske butikker som er verdt å besøke er Mohito, Rossman og Douglas. Klesbutikken Mohito selger utrolig fine klær i en sofistikert stil til en fin pris. Rossman minner om Boots Apotek. Her finner du sminke og hudprodukter til halve prisen som i Norge, pluss veldig mye annet. Kun to minutters gåavstand fra hovedgaten finner du en Rossmann butikk. Douglas er som Parfymelle, bare i Polen finner du parfymer og hudprodukter til billigere enn taxfreepriser. 

Det er utrolig mye annet en kan bruke tiden på i Gdansk enn shopping. Her er planlegging viktig for å få gjort alt som er ønsket på listen. På sommeren vil jag anbefale deg å ta turen til Sopot og ta en tur i Gdansk Eye. Rundt juletider finnes det julemarked i Gdansk. Dette er veldig koselig å få med seg. 

Skal du til Gdansk om sommeren må du ta deg en dag i Sopot. Sopot er regnet som Polens badeby. Her er det svært få som bor ettersom det er blitt utrolig dyrt å bo her. Dette kommer av at polakkene selger husene sine dyrt til folk med mye penger som bruker dem til feriehus. Til Sopot kommer det polakker fra hele Polen for å være på ferie. Å komme seg til Sopot fra Gdansk Glowny (togstasjonen) tar drøye 20 minutter og koster deg under 8 kroner. Nede i byen finner du stranden. Her er det fint bygd opp med kiosker og småbutikker som fører ut til moloen. For å ta turen ut på moloen betaler du ca. 15 kroner. Moloen i Sopot er Europas lengste og herfra ser du innover til vakre Grand Hotell og til strendene. Å tilbringe en solskinnsdag på stranden i Sopot er ingen dum ide. Sanden er utrolig deilig og ren. Det er ikke en eneste stein å finne i den. Vannet derimot er skittent og ingenting å skryte over. Men sant skal sies, det var mange som badet i det. 

Hovedgaten i Sopot, Bohaterow Monte Cassino, er en veldig fin gate. Her minner bygningene om bygningene i Gdansk, med andre ord veldig flotte og fargerike bygninger. Her står gatemusikanter og selgerer og lager liv og røre i gaten. Gaten har også mange fine restauranter, samt noen klesbutikker. Sopot er ikke plassen man drar for å shoppe, men har man lyst til å oppleve et bra uteliv ryktes Sopot å kunne levere nettopp dette. 

På sommertid er Gdanks eye umulig å ikke legge merke til. Fra hovedgaten ser man pariserhjulet bakom alle bygningene. Gdansk eye ligger på andre siden av elven. Å ta en tur i hjulet en fin kveld, er en veldig flott opplevelse selv for oss med høydeskrekk. Hjulet minner om London eye, men er mindre og går en del raskere. Oppe i Gdansk eye har du utsikt over hele byen. Like ved pariserhjulet var det også mulighet til å hoppe i strikk fra en kran og ned mot elven. Dette var noe vi ikke nølte med å takke nei til, haha. Er du i Gdansk og ser at himmelen er en smule rosa - ta en tur i pariserhjulet med noen du er glad i, det var såå vakkert. Like ved gaten Piwna finnes det en kirke mye større enn alle andre bygninger i byen. Dette er Mariakirken, også kallet St. Mary's Church. Mariakirken er en utrolig stor og flott kirke. Her har du muligheten til å ta turen opp i tårnet i kirken. Dette koster 5 kroner. Tårnet ser du til høyre i bildet oppe til høyre av Gdansk eye-bildene. Her går du 400 trappetrinn oppover for å komme til en utrolig fin utsikt over hele byen. De første tohundre trappetrinnene foregår i en vindeltrapp. Her skal man ikke utelukke muligheten for å bli en smule svimmel. De resterende tohundre trappetrinna foregår i et større rom. Jeg må si det var utrolig kult å vandre oppover og være like høyt oppe og faktisk høyere, som taket i den store kirka. Trappetrinnene oppover er virkelig verdt turen. Utsikten der oppe er fantastisk!


Er du i Gdansk ved juletider må du få med deg det årlige julemarkedet de arrangerer. Her finnes det mange små boder der de blir solgt alt fra mat til leker og klær. Det er ikke så mye som er verdt å bruke penger på, men julemarkedet er veldig koselig å få med seg. Julemarkedet finner sted på Węglowy torget, like et museum i enden av gaten Dluga. For å komme deg hit går du oppover hovedgaten Dlugi Targ, videre oppover Dluga og så ser en museet i enden. Til høyre for museet ligger markedet. Å være i Gdansks gater i desember måned er ganske fint i seg selv. Polakkene sparer ikke på julepynten og julelysene, for å si det slik. Når man først er i Polen hvor både massasje, hårklipp, manikyr og vippe-extensions er utrolig billig, må man få lov til å skjemme seg selv litt bort. På Jacques André Hair & Spa har vi fått massasje, hårklipp og manikyr, opptil flere ganger. Salongen var utrolig fin og ryddig, og de ansatte var veldig flinke og profesjonelle. Her skal jeg helt klart tilbake å fikse både negler og hår. Salongen finner du i en gate som heter Elzbietanska (gatenummer 9/10). Salongen har åpent fra 09.00 til 20.00, og på søndager fra 09.00 til 17.00. Det kan være lurt å booke time noen dager før, for å være sikker på at de har ledige timer til deg. Etter litt reserch om Gdansk og hva man kan oppleve der kom vi over Escaperooms. Escaperooms finner du på samme arena som fotballbanen. Dette området blir kallet PGE Arena. Her finner du et område som er kallet FUN Arena. På FUN Arena kan man kjøre gocart, spille paintball, hoppe i trampoline park eller ta en tur i et av rommene til escaperooms. Sistnevnte gjorde vi, og det var en veldig gøy opplevelse. Escaperoms går ut på at deltakerene velger seg et av totalt fire rom. Hvert rom har sin case, for eksempel å finne ut hvordan en etterforsker døde, eller hvordan noen har tatt med seg et barn fra et barnerom. Dere får komme inn på rommet hvor denne mystiske hendelsen fant sted og skal gjennom å bruke det som er å finne i rommet, samt din gode hukommelse løse saken. Dere har seksti minutter på deg til å løse oppgaven. Her vil du møte på en rekke koder, låste skrin, skap og dører. Du kan være fra 2 - 6 personer, og ut fra egen erfaring blir det utrolig mye å gjøre dersom man kun er to. Samarbeid er også utrolig viktig for å komme i havn med oppgaven, og klare å "escape" rommet. Dette er god hjernetrim! Å leige et rom  koster ca 160 kroner, så jo flere dere er dess billigere blir det for hver enkelt.

Håper noen av tipsene kom til nytte! Nå gleder jeg meg allerede til neste Gdansk- tur, for å oppleve enda mer av denne nydelige byen! 

nerja guide

  Dato: 10.08.2014 Klokken: 15:13 Kommentarer: 1

Hei, nå har jeg laget en liten guide til dere om den spanske byen Nerja. Jeg har besøkt Nerja en god del ganger nå, og trives veldig godt her. 

Kystbyen Nerja ligger 40 minutter med bil fra flyplassen i Malaga. Jeg vil anbefale alle å leie bil dersom du skal på ferie i Nerja. Med leiebil kan du dra hvor som helst, når det måtte passe deg. Leiebilene står klare og venter på deg når flyet ditt lander i Malaga, og med leiebil er du fri som fuglen så lenge du fyller på med drivstoff. Det er også fullt mulig å ta taxi fra Malaga til Nerja, dersom det skulle være behov for det. 

Når det kommer til overnatting og bosted, har jeg ikke så mye å komme med. På ferie i Nerja bor jeg selv alltid i leiligheten til søskenbarna mine, og vil helt klart anbefale det til dere som har mulighet til det. Det er en billig løsning hvor man har tilgang på alt man har i et hus. Kjøkken, stue, veranda, flere soverom, ja you name it. Pluss ett felles basseng på området. Leilighetsområdet vi bor på heter Almijara tres. Ellers vet jeg at det er et stort utvalg av hoteller både ved strandkanten og nede i byen, å finne i Nerja. 

Byen Nerja blir omtalt som en sjarmerende, fin og rolig by - noe som stemmer ganske så godt. Byen ligger langs strandlinjen og skulle det være ønske om å vasse i saltvann en sen sommerkveld, er det fullt mulig. Selv om byen blir regnet som fin og rolig har den ett rikt folkeliv i gatene helt til klokken passerer tolv om natten. I sentrum av byen finner du Balcón de Europa, byens vakre kirke og en rekke restauranter og heladerias (is-butikker). Her er det en fin atmosfære av musikk, mennesker og lyder fra havet. 

Å besøke stranden er et must når man besøker kystbyen. Det finnes både små og store strender, så hvor mange folk du vil være omringet av, er opp til deg selv. Vi pleier å tilbringe dagene våre på Playa Burriana - som er Nerjas største strand og er en kilometer lang. Her er det et stort utvalg av sjøaktiviteter, volleyballbaner, restauranter og små spanske butikker. Har du behov for mat og drikke, er det ikke vanskelig å få tak i det. Her selges også badeutstyr, badetøy, armbånd og suvenirer. 


Etter mange dager på stranden eller ved bassengkanten kan man få lyst til å gjøre noe annet. Å dra på fjelltur, bekkevandring, besøke byens grotter, kjøre gocart, dra på badeland eller på shopping er fullt mulig. Grottene ligger nokså sentralt, mens gocart og badeland ligger i Velez Malaga, ca. 15 minutter med bil fra Malaga. I fjor besøkte vi badelandet Agualand, og tilbrakte en soldag her. Her finner du sklier, basseng med bølger, restaurant og kiosker. Dette er noe som passer ypperlig for familier med små barn. 

Når det kommer til butikker og shopping stiller ikke Nerjas gater høyest på listen hos meg. Her finnes det ingen kjedebutikker, men bare små-butikker som drives av de lokale. Her finner du alle sorter av høye hæler, jumpsuits, lange og korte kjoler. En butikk som er verdt et besøk er La Cueva. Den finner du nede i byen, noen meter fra kirken. Sminke- og parfymebutikken  Primor som opner den 1.juli, og er verdt en tur innom. Ellers finner man også en rekke butikker som selger badetøy, topper og kjoler som også er å finne på det ukentlige markedet. Markedet blir holdt hver tirsdag ikke langt unna Almijara tres. Er du på jakt etter en lommebok eller en veske i ekte skinn er utvalget i Nerjas gater stort. Det er mange butikker som selger nettopp dette. Nerjas gater er også rik på små boder som selger alt av armbånd, smykker, klokker og annet dill dall. 

Vil du shoppe bør du ta den 15 minutters lange bilturen til kjøpesenteret El Ingenio. Her har de butikker som Pull & Bear, Zara, Bershka, H&M, Marypaz, Stradivarius og mange flere. Jeg har aldri gått tomhendt dit fra. Ellers vil jeg anbefale å ta turen til  Malaga, Granada og Ronda for å shoppe der. Liker du å handle på salg så starter sommersalget i Spania den 1. juli. Så og si alt i butikkene er på salg og spanjolene er også på shopping disse dagene. Smører du deg med god tålmodighet og lærer deg ordet "pardon" (unnskyld) vil du nok gjøre mange gode kupp! 


Å spise mat i utlandet er alltid en opplevelse i seg selv. Det finnes så mange gode og nye retter du ikke finner på de norske restaurantene. I Nerja ligger restaurantene tett i tett nede i byen og utvalget er stort. Her finner du kinesisk, indisk, spansk, afrikansk, italiensk - igrunn alt du måtte ønske å prøve. På restauranten Rúcula spiser vi alltid vår standard første dags-pizza. Her er utvalget av pizza stort. De har også gode pasta-, lasagne- og spagetti-tallerkner. På restauranten Sevillano serverer de supergodt kjøtt med smakfulle sauser, der også tilbehør følger med. På baksiden av kirken, ned mot sjøen ligger restauranten Bambus, her har de den beste kylling i karri-tallerken jeg har smakt! Like ved siden av ligger en braziliansk restaurant hvor du har mulighet til å betale en viss sum, og så kommer kelnerne rundt med mye godt kjøtt som du kan spise så mye du vil av. Her snakker vi tolv ulike kjøttyper. Den siste kvelden spiser vi alltid på den indiske restauranten Hawili. Den er helt klart verdt et besøk! Å avslutte kvelden med en kuleis er helt klart til å anbefale. Og utvalget er enormt. 

Ved å ha leiebil i Nerja gjør du det enkelt for deg selv. På den måten står du mye friere til å besøke andre byer og steder i Spania. En biltur til byene nevnt nedenfor er helt klart verdt en tur. 

Etter en og en halv time i bil har du kommet til Granada. Granada er kjent for sin gamle steinby Alhambra. Her ser du alle de fantastiske steinbygningene og utsmykningene maurerene lagde for mange mange år siden. En tur i denne gamle byen er vakkert, men helt klart tilpasset de eldre som har interesse for dette. For barn kan flere timer her bli varmt og en smule kjedelig. Granada har også Spanias høyeste fastlandsfjell Sierra Nevada i sitt område. En tur hit til krever noen minutters kjøretid sikk-sakk oppover fjellet. Her er det mulighet for å dra på fjelltur opp til det høyeste punktet på fjellet. Av shoppingmuligheter i Granada vil jeg anbefale hovedgata. Her finner du butikker som Zara, Bershka, Pull & Bear, Blanco osv. Sistnevnte har jeg aldri vært i før jeg var i den i Granada. Den butikken er helt klart verdt et besøk.  

Fra sentrum i Nerja ser man oppover på fjellandsbyen Frigiliana. Å komme seg til denne gamle småbyen tar under ti minutter i bil. Frigiliana er en vakker liten by som består av mange smågater. Her kan du vandre oppover og oppover og møte på små butikker som selger litt av hvert. Å ta middagen sin her oppe en kveld er ingen dum ide. 

Å dra inn til Malaga fra Nerja tar drøye 40 min. Mesteparten av tiden er på motorveien, så turen er over på et blunk. I Malaga er det mye å se og oppleve. Ett år tok vi turen ned til det som er Malaga's Aker brygge. Dette er kaien i Malaga. Her ligger det store flotte skip til på brygga, samt små butikker som selger merkeklær. Husker det var blant annet en Levi's butikk der. Ellers er Malagas gater veldig trange å komme seg rundt i med bil. Jeg vil helt klart anbefale å sette fra seg bilen i et parkeringshus og vandre gjennom byen til fots. Det er i de små gatene du får oppleve Malagas små skatter. Som godteributikker der gulvet er dekket i tyggiskuler. Shoppingmulighetene er store i Malaga. Her finner du alle slags butikker, og på senteret Centro Larios finner du også Primark. Shoppingen bør også foreta seg i hovedgaten Calle Larios. Her har de mange butikker og det er en veldig koselig gate å gå i. Ikke langt fra Centro Larios ligger El Corte Ingles. Her har de alt av merkebutikker. Det er mye fint og dyrt å sikle på her!For å avslutte en fin shoppingdag eller sightseeingdag i Malaga vil jeg anbefale spisestedet La Plaza. La Plaza ligger ved siden av hovedgata. Her finner du nyydelig kyllingsalat og gode sunne hamburgerer. Vår lille tradisjon i Malaga er å spise her. 

Ellers ville jeg også ha tatt turen til Gibraltar og Ronda, når du først er i Nerja. 

Til en liten oppsumering; Nerja er en fin by. Ta med deg familien, kjæresten eller venninnene. Alle vil trives her. Byen har mange gode restauranter å by på, og det er ikke lange veien til shoppingmulighetene åpner seg. :-)

lets visit gdansk

  Dato: 04.08.2014 Klokken: 15:47 Kommentarer: 9

I går fikk jeg besøk av Marie for å fikse noen ting til årets siste sommerferie. Vi sjekket oss inn på et fly fra Haugesund på lørdag. Da drar vi nemlig til Gdansk i Polen og der skal vi være i hele seks dager. Polen er jo kjent for å være veldig billig og ha mye god shopping. Gdansk er en veldig vakker by, og jeg gleder meg til å fotografere her. Jeg har selv aldri vært i Polen eller Gdansk før, så dette blir både spennende og gøy! Vi googlet litt rundt og fant noen attraksjoner, aktiviteter og shoppingmuligheter. Vi har lagt planene klare for å utforske Gdansk, Gdynia og Sopot - så har du vært der før og vil dele noen erfaringer, tas de imot med stort takk! 
Senere i uken skal vi planlegge turen vår videre og forhåpentligvis fylle ut dette arket her. 

Har du vært i Polen før?

instagram

  Dato: 28.07.2014 Klokken: 18:35 Kommentarer: 8

Mine siste oppdateringer på instagram: 

Ice cream-shopping en fin sommerkveld i mai / Is-spising med lillebror / Sammen med min bestevenninne i bursdagsselskapet til Astrid

To fine jenter og meg i attenårsdagen til Helle / Feiring av eksamen med is (selvfølgelig) / Fikk blomster av min fine svigermor etter eksamen

Sammen med kjæresten i Nerja, Spania / På stranden La playa Burriana / På shopping i Malaga med nye sandaler på føttene 

Enda ett bilde til fra shoppingen i Malaga / Is med min kjære på stranden / En liten selfie i min favorittkjole 

En av fem søte som gis vekk. Ta gjerne kontakt dersom du er interessert og bor i området! / Ny favoritt - love it / Enda en is... (burde virkelig vurdere å instagramme om andre ting enn iskremer, haha)

Jeg er en av de som sjekker instagram før jeg sjekker alt annet som er å besøke av apps på mobilen. En tur på instagram skjer som regel før jeg i det hele tatt har stått opp. Synes det er så kjekt å se bilder isteden for kjedelige statuser, få tomler opp og følgerer. Det er så koselig! Følg gjerne meg og mitt lille fotoarkiv - kajasagenes

Hva heter du på instagram?

oreo double - sponset video

  Dato: 22.07.2014 Klokken: 18:57 Kommentarer: 1

 

 

 


Hei! Husker dere Oreo-kampanjen jeg har snakket om her? Nå er den siste av Oreos kampanjevideoer for lanseringen av Oreo Double her i Norge, ute. Oreo-kjeksene kommer nå med dobbelt så mye fyll. Dobbelt så mye av det beste! Vi har gjennom åtte reklamefilmer sett gutta fra PistolShrimps konkurrere  i Lick race. De har denne sommeren møtt på kjipe utfordringer ingen av dem har lyst til å foreta seg, og andre oppgaver de begge to vil utføre. For å avgjøre hvem som må ta på seg oppgava og løse konflikten utfordrer de hverandre i et så kallet Lick race, der det er om å gjøre å slikke av det hvite fyllet i en Oreo-kjeks først. Taperen står igjen med å måtte ta oppvasken, kjøre skrikende småjenter på konsert eller bli spist av zombier. Vinneren skal få sitte ved siden av den søte jenta på kino eller være den første til å gå på planeten Mars. Denne gangen møter de to gutta på zombier som vil spise dem. Gutta prøver å overbevise zombiene om at det er den andre som har størst hjerne. For å avgjøre hvem som blir zombie-mat utfører de et Lick race. Da en taper er kåret og konkurransen er over, har zombiene fått annen mat på hjernen. Klikk på videoen over for å se hvordan det ender! Besøk oreodouble.com her for å delta i Oreos konkurranser. 

sponset innlegg

oreo double i norge

  Dato: 18.06.2014 Klokken: 19:06 Kommentarer: 4

sponset video

 


Hei og god onsdag til alle. Nå tenkte jeg at jeg skulle informere om de nye Oreokjeksene som er å finne i butikken for tiden. Jeg er vel ikke den eneste som er superglad i desse cookiesene? De nye kjeksene har nå fått dobbelt så mye kremfyll, og med det blitt enda bedre! Oreokjeks er jo perfekt til jentekvelder, hverdagskos og som et avbrekk midt i eksamenslesingen. Nå i sommer passer det jo perfekt å tilsette oreokjeks i isen, eller overraske venner med oreokake på sene sommerkvelder. I sammenheng med lanseringen av Oreo Duble her i Norge har Oreo kommet med kampanjen Oreo Lick Race. Dette er korte reklamefilmer der unggutter står ovenfor en oppgave ingen av dem vil foreta seg. Dette kan være å ta oppvasken, eller som her i denne reklamesnutten; kjøre skrikende jenter på konsert. Hvem som må ta på seg ansvaret for oppgaven blir avgjort med et Oreo Lick Race. Dette er et morsomt konsept, og ovenfor kan du se en av totalt åtte av Oreos reklamefilmer. For selv å delta i Oreos konkurranser på oreodouble.com klikk her. 
sponset innlegg

 

lets go to london

  Dato: 21.02.2014 Klokken: 15:47 Kommentarer: 5

Og akkurat det skal Nora og jeg på mandag. Nå som vi har fått vinterferie er det ekstra gøy å kunne legge stress og styr på hylla og bare kose seg. Å kunne gjøre det i London er bare fantastisk. Vi drar for å besøke en engelsk familie vi kjenner der borte. Det skal bli så koselig å se dem igjen, for hyggeligere mennesker skal man lete lenge etter. Vi var også i London i fjor i vinterferien og på spontantur rett før sommerferien, så litt bereist i London er vi (Nora). Likevell er det en rekke nye butikker og kjøpesenter som skal besøkes og testes ut. Skal si jeg gleder meg. Nå ser jeg virkelig frem til å reise ned med tom koffert og gå bananas i flotte londons gater, spise meg kvalm på Crunchie og tilbringe tid et annet sted enn hjemme. La denne helgen gå fort!! Første gang i verdenshistorien jeg sier det. ♥ ♥

my everyday makeup

  Dato: 15.12.2013 Klokken: 18:08 Kommentarer: 7

Har tidligere fått spørsmål om hva sminke jeg bruker til hverdag. Så her kommer et litt (veldig) sent svar på det:

BB-kream: fungerer som enn tynn foundation. Denne funker supert til å dekke over ujevnheter og rødheter. Jeg bruker den ikke i hele ansiktet ettersom jeg liker bedre å bruke pudder, enn foundation. Så denne bruker jeg på haken, under øynene og rundt nesen. 

Canebo pudder: Det beste pudderet jeg noen gang har prøvd. Det dekker utrolig bra, og jevner ut huden. Det beste med dette pudderet er da det sitter på utrolig lenge og man trenger ikke å ta på nytt etter noen få timer. 

Clarins rouge: for å få litt farge i kinnene legger jeg på litt rouge langs kinnbena. 

Øyenbrynspenn: denne bruker jeg for å markere øyenbrynene mine og fylle dem dersom det trengs. Etterom jeg har veldig mørke øyenbryn er dette noe jeg ofte dropper, eller ikke tar meg tid til på travle skolemorninger. Husker dessverre ikke hvor denner er fra, men den fungerer som alle andre øyenbrynspenner. 

Gosh eyeliner: Min favoritt eyeliner av de jeg har testet til nå. Den varer veldig lenge, og man slipper å kjøpe ny annenhver mnd. Noe jeg liker veldig godt med denne er at den sitter så  godt på øyenlokkene. Den "forsvinner" ikke iløpet av dagen, men hoder seg lik hele dagen lang. 

Too faced lashgasm mascara: Denne gir deg lange, fyldige øyenvipper og er blitt min nye favorittmascara. 

Skulle jeg valg ut en favoritt fra sminkemappa mi måtte det blitt pudderet eller mascaraen. De to er virkelig til å anbefale :-)

følg meg

  Dato: 03.12.2013 Klokken: 20:11 Kommentarer: 1

weheartit  - kajasagenes 
instagram - kajasagenes 

bloglovin - kajasagenes 

 

Jeg har også pose og twitter (er ikke så aktiv der da) og der heter jeg kajasagenes, som på alle andre sosiale medier. 

Hvor kan jeg finne dere?

til deg

  Dato: 02.12.2013 Klokken: 20:11 Kommentarer: 7

Tenkte jeg skulle dele denne videoen med dere. Synes den er så fin, og har et så viktig budskap. Vi har alle noe å lære her. ♥

miniinthebox

  Dato: 29.10.2013 Klokken: 01:11 Kommentarer: 4

Hei, i dag tenkte jeg at jeg skulle anbefale dere om en super mobil-ting-nettbutikk! Den er kallet miniinthebox og du kan klikke her for å komme til den. De har så mange fine deksler til en utrolig billig penge. For å ikke glemme å nevne at leveringstiden er fire ganger raskere enn den på ebay. De har ikke bare deksler med så og si alt som hører til mobilen din. Skjermbeskyttere, øretelefoner, ladere, kabler u name it. Her er de to dekslene jeg bestilte for en uke siden, og som kom i posten til meg denne uka: 

enkelt plastikkdeksel - her

dream-deksel - her 

Det første dekselet batalte jeg 7 kroner for. Det andre kostet 28 kroner. Superbillig! 

insta lately

  Dato: 16.10.2013 Klokken: 21:05 Kommentarer: 13Mine siste instagramoppdateringer. Dersom du har lyst å følge meg der, heter jeg kajasagenes. Du kan også klikke her. Legg gjerne igjen brukernavnet ditt så skjekker jeg deg ut. 

tips: hårpinner

  Dato: 09.09.2013 Klokken: 15:27 Kommentarer: 5

Hei håper alle har en fin mandag. Ikke glem å stemme i dag, for dere som har mulighet til det. Er første gang jeg selv får muligheten til å stemme, ettersom jeg fyller atten dette året. Fyller faktsik atten i morgen! Utrolig rart å tenke på, jeg skal bli "voksen". Huff nei, men allikevel er jeg så klar.
Vel over til det jeg ville tipse om i dette innlegget, nemlig "hårpinner" som jeg kaller dem. Desse rosa pinnene kjøpte jeg da jeg var i London i vinterferien, og etter den tid er de blitt flittig brukt. De er laget av ståltråd med "skum" rundt. Ståltråden gjør at du kan endre formen på dem. De funker supert til å lage krøller og fall i håret med. Krøllene blir ikke perfekte, og de gir da håret en naturlig look. Jeg er superfornøyd med mine, og har tilsammen 16 stykker. Bruker ikke alle samtidig i håret ettersom jeg vil ha så store krøller som mulig. Ettersom mine er kjøpt i London, på Primark, er det kanskje litt vanskelig å få tak i identisk like. Men jeg vet de selger noe lignende på Glitter. Det supre med desse hårpinnene er at du får krøller/fall uten å skade håret. Den fungerer nett som en flette som gir deg bølger. Du får krøller uten å måtte brenne håret på en krølltang. 

Slik ser det ut når jeg har festet dem. Jeg fester de kun i den nederste delen av håret. 


Så ender jeg opp med å få krøller som desse:


                              
               

Har du prøvd noe lignende?

onsdagsliste

  Dato: 15.05.2013 Klokken: 22:58 Kommentarer: 3


Hvordan så du ut for ca. et år siden?
 Bildet under er tatt for 1 år siden. Så jeg såg vel noenlunde sånn ut:Hvilket er ditt mest brukte ord denne uken? På denne måtte jeg faktisk spør venninna mi, Nora, om. Og hun sa at jeg ofte har sagt "Livet suge" i det siste. Hahaa..

Hva er det beste du har spist hittil denne uken? Spiser jo som regel mye godt hele tiden, men det som toppet lista denne uka må være oreokaka til Nora. Åå den beste som finnes.
Hva er det fineste noen har sagt til deg i dag? Det fineste noen har sagt til meg i dag, var når Håvard sa at jeg forsatt var bestevennen hans selv om jeg ikke stoppet opp og snakket med han på skolen i dag. Haha :D

Hvilken låt er din gladlåt for tiden? Moddi - House by the sea. Denne synes jeg er veldig fin


 
Hvem er den mest kjente personen du har sett i det siste? Tror ikke jeg har sett noen kjente personer i det siste egentlig. Eller såg Erik og Kriss i påsken da.

Hva har vært mest forvirrende den siste tiden? Så å si alt.  Skole, prøver, eksamener, sommerjobb, bilteorien og lærekjøring. Livet som 17 og et halvt <3<3

Hvordan ser dine siste tatte webcam-bilder ut? Sånn her. Haha. De ble postet i en gruppe etter vi hadde vært på julekos hos Marie. Denne lille, slimete edderkoppen var det eneste jeg vant da vi hadde pakkeleken. 

 Har uka vært bra så langt? Nej, ikke overraskende bra for å si det sånn. Har fått tilbake mattetentamen ( :( ) , har hatt norsktentamen, vært syk og i dag kom jeg opp i R1 matteeksamen. Kan ikke akkurat si livet smiler. Men jeg har også vært i bursdag til Frida denne uken, noe som gjør den hakke bedre. Det er heller ikke lenge til sommeren. Så jeg må prøve å forbli positiv. :)

Onsdagsliste hentet fra fine clara

 Hvordan ville din onsdagsliste sett ut?

brush cleaner

  Dato: 30.03.2013 Klokken: 11:49 Kommentarer: 5Ettersom jeg bruker sminke så og si hver dag, er kostene ofte i bruk. Her samler det seg mer sminke enn man skulle tro. For å rense desse bruker jeg en sminkerenser fra The Body Shop. Den fungerer veldig fint. Og kostene er så gode som nye etterpå :)

Renser du sminkekostene dine?

bubbelgum

  Dato: 28.03.2013 Klokken: 11:11 Kommentarer: 2

Da jeg var i London kjøpte jeg denne leppeskrubben fra LUSH. Den lukter veldig godt og skrubben funker kjempebra. Man blir nesten litt avhengig. Jeg kjøpte min som sagt i London på en LUSH-butikk, men de selges også i Norge :) 

Har du prøvd ut denne?

one week

  Dato: 18.02.2013 Klokken: 14:36 Kommentarer: 2

.

Nå er det kun en uke til jeg drar til London på jentetur sammen med Nora, og søsteren og moren hennes. Gud, som jeg gleder meg. Har jo aldri vært i London  før, så det kommer nok til å bli veldig spennende. Shopping, musikaler, god mat og ikke minst hyggelige mennesker, can't wait. 

Har du vært i London før?

hvordan redigere speilvendt bilder

  Dato: 13.01.2013 Klokken: 13:16 Kommentarer: 11

Har fått spørsmål om jeg kan vise hvordan man redigerer bildene slik som dette. Det er nokså enkelt, så du vil nok få det til. :D

For å redigere bildene slik bruker jeg photoscape. Det er gratis å laste ned, så bare søk " photoscape download free" og flere alternativ vil nok komme opp. Det første man gjør så er å opne photoscape og velg rediger

Så laster man opp bildet. Og trykker på speilvendt

Etterfulgt av lagre. Husk å lagre bildet med nytt navn. 

Når bildet er lagret, velger man koble bilder

Så velger man legg til bilder, og til slutt lagre

Voilà, lett som bare det. Håper dette var til hjelp :D

fin julegave

  Dato: 04.01.2013 Klokken: 16:16 Kommentarer: 8

Til jul fikk jeg denne utrolige koselige bildeboken fra Marie. Det er noe av det fineste jeg fikk til jul  og jeg har allerede bladd tusen ganger gjennom den. Så utrolig mange minner og stygge bilder, at jeg helst ikke vil vise den til noen som helst. Personlig synes jeg hjemmelaget gaver, kort og bildebøker er noe av det fineste man kan få til jul. Da er gaven så personlig, og man vet at vedkommende har brukt tid på den. Så en bildebok som denne er jo et lite juletips til neste jul. 

Har du fått/laget noe lignende noen gang?

insta lately

  Dato: 28.12.2012 Klokken: 09:54 Kommentarer: 8
 Mine siste instagram bilder fra høsten og vinteren. 

Jeg heter kajasagenes på insta, hva heter du?

heal

  Dato: 29.11.2012 Klokken: 22:29 Kommentarer: 2


Nå skal jeg finne sengen og egentlig bare ligge der og høre på dette fine nya albumet til Loreen, mens jeg gruer meg til morgendagens kjemiprøve. 

Hva synes du om albumet?

follow me

  Dato: 28.11.2012 Klokken: 20:08 Kommentarer: 2

bursdagsbarn

  Dato: 18.11.2012 Klokken: 16:46 Kommentarer: 3

I dag har min kjære søster, Maja, bursdag! 20 år allerede. Er så mange positive ting med å ha en eldre søster, mye støtte og hjelp å få. Har våre uenigheter inni mellom, men som regel er vi ganske gode venner. Mye latter og teite påfunn. For å ikke snakke om stygge snapchats. Gratulerer så mye med dagen. Er så glad i deg, Maja! Håper du får en fiiin dag. 
linkerunde

  Dato: 08.11.2012 Klokken: 16:15 Kommentarer: 25

Vil du bli linket? Legg igjen bloggadressen din i kommentarfeltet. Så trekker jeg ut noen fine blogger som jeg liker på søndag. 

fåkke fly bort

  Dato: 08.10.2012 Klokken: 23:48 Kommentarer: 0


maria mena gjør enhver sang fin.

I dag har jeg gjort ingenting. Null, niks nada. Har egentlig vært ganske deilig å ha sånne dager også. Avsluttet min uinteressante dag med en times tid i badekaret, var der sammen med tre telys og sangen ovenfor. Nå skal jeg finne sengen, slik at jeg får litt ut av morgendagen. God natt ♥ 

 Hva synes du om sangen?

DE SISTE UKENE PÅ INSTAGRAM

  Dato: 25.09.2012 Klokken: 14:58 Kommentarer: 6

Her er mine siste instagrambilder. Er jo helt avhengig av instagram, og synes det er en veldig fin plass å dele bildene sine, og hente inspirasjon.

Nå skal jeg øve matte. Skal prøve å øve iallefall. Har prøve i morgen så da må jeg prioritere det. 

Hva heter du på instagram?

 

IPHONE DEKSLER

  Dato: 26.07.2012 Klokken: 22:33 Kommentarer: 1
Kom over en nettside som selger de fineste iphonedekselene jeg har sett. Vil ha alt! Er en smule dyrt, men de er jo bare såå fine. HER finner du de. 

INSTA; SPAIN

  Dato: 21.07.2012 Klokken: 12:46 Kommentarer: 7


Jeg var ganske dårlig til å oppdatere bloggen da jeg var i Spania, men på instagram derimot, var jeg faktisk vært litt flink til å oppdatere mens jeg var på ferie. Her er de fleste mobilbildene fra min sydentur. 

Har du instagram?

REPEAT

  Dato: 24.06.2012 Klokken: 02:49 Kommentarer: 2

De tre sangene jeg hører mest på for tiden: 

     

The Fighter - Gym Class Heroes // Silhouettes - Avicii // Wide Awake - Katy Perry 

Hvilke sanger er dine favoritter for tiden?

 

GRATULERER MED DAGEN, MAMMA

  Dato: 07.06.2012 Klokken: 22:16 Kommentarer: 1

I dag har min beste mamma bursdag. Håper du har hatt en fin dag, mami. Love you ♥

GRATULERER MED DAGEN, BESTE MARIE

  Dato: 26.05.2012 Klokken: 11:02 Kommentarer: 6

Gratulerer så utrolig mye med 17års dagen, bestevenn. Du er super og et helt fantastisk menneske. 

Har så utrolig mange fine minner sammen med deg, og du vil alltid være en av de som betyr mest for meg. Uansett hvor du er, hvordan humøret er og hvordan de rundt deg er, smiler du alltid. Den største solstråla jeg vet om. Den blideste jenta, ja det er deg.Dør seriøst av disse bildene.. hahaDu er så fin, på så mange måter. Trenger jeg hjelp kan jeg alltid komme til deg. Du lytter og kommer med gode råd. Utenom å være fantastisk mot alle andre er du også utrolig morosom. Hjernen din er stappet med så mye selvironi at det er nesten farlig. Kjeder meg ikke et sekund når jeg er sammen med deg. Jeg kan alltid stole på deg, og vet alltid hvor jeg har deg. Det er det som er så fint med deg. 


Som du sikkert har skjønt, så er jeg veldig glad i deg ♥ Håper du får en super dag, verdensbeste. Det fortjener du!

Ver snill å legg igjen en liten bursdagshilsen på bloggen til Marie :) Bloggen finner du HER.

TURN TO YOU

  Dato: 16.05.2012 Klokken: 21:37 Kommentarer: 3

 


Kan jo helt ærlig si at jeg er litt småfan av Justin Bieber. Liker veldig godt denne nye låten han som han har laget til moren sin. Så fin. ♥

JEG VIL LESE DIN BLOGG

  Dato: 09.05.2012 Klokken: 18:49 Kommentarer: 22Så legg igjen bloggadressen din i kommentarfeltet ♥ Kanskje jeg finner noen nye favoritter?

BLOGLOVIN

  Dato: 19.04.2012 Klokken: 17:13 Kommentarer: 2

Hei, nå har jeg lagt til en bloglovin-knapp på bloggen. Dersom du har lyst kan du gjerne følge meg der! Jeg selv bruker bloglovin mye. Det gjør det veldig enkelt å følgje dine favorittbloggerer. Her kan du følge meg. Dersom du har en blogg kan du godt legge den igjen i kommentarfeltet, for jeg kan godt få nye blogger på min bloglovin. 

 

KONY 2012

  Dato: 08.03.2012 Klokken: 09:39 Kommentarer: 1

De fleste har vel hørt om aksjonene "Kony 2012" og "Invisible Children". Jeg fikk høre om videoen først fra en annen blogg, så etterpå var det flere som hadde invitert meg til arrangementet på Facebook " Kony 2012 Norway". Denne filmen har et slikt viktig budskap. Den handler om noen gutter som drar på oppdagelsestur til Uganda. Der møter de en gutt ved navnet Jacob, som forteller hva en mann med namnet Kony og LRA holder på med. De kidnapper barn og gjør dem om til soldater og sexslaver. De blir også tvunget til å drepe sine egne foreldrer. I over 20 år har Kony kidnapper over 30.000 barn. Andre barn som ikke er tatt enda er på rømmen hele tiden. Jacob forteller også at han heller vil dø enn å leve. For dette livet er ikke mye når det er ingen som tar vare på dem eller gir dem skolegang. Kony har heller ingen grunn eller mål med dette, det er bare for å bevare makten sin. Guttene som reiste ned har jobbet mot Kony og LRA i 8 år nå. Og de håper at 2012 kan bli året der de klarer å arrestere Kony og medhjelpere hans. Slike mennesker som Kony skulle ha vært stoppet for mange år siden. Men problemet har vært at ingen vet hvem han er. Ved å dele denne videoen og bli med på eventen på Facebook kan du hjelpe mye. Mennene bak filmen vil gjøre Kony kjendt slik at flere skal vite hva han holder på med, for at vi alle skal bidra med å stoppe han. Så jeg anbefaler dere alle til å bruke 30 min av livet deres og se denne videoen: 

 

 

Visst du vil gjøre enda mer kan du kjøpe "Action Kit" eller donere penger. Jeg har selv tenkt å kjøpe. Det er så viktig at vi viser at vi bryr oss, og ikke ser gjennom fingrene med dette. Det er flere land som sliter med det samme, men en plass må vi starte og da blir det Uganda. Jeg selv visste ikke hvem Kony var før i går morres. Det er det sikkert mange som deler med meg. Det er helt utrolig at vi ungdommer her i Norge er så opptatt av klær og mote, og skal hele tiden ha noe nytt. Ny jakke, nye sko, ny pc osv. Vi blir aldri fornøyd. Mens vi sitter her med så og si det perfekte liv, er det barn som lever på rømmen for å ikke bli kidnappet. Det er helt sykt!

Selv om mange er kritiske til filmen og alle pengene de prøver å få samlet inn, er det svært viktig å tenke på budskapet i filmen. Det er det som betyr noe, for du velger selv om du vil donere eller ikke.