(kajasagenes)

that sunday feeling

  Dato: 12.03.2017 Klokken: 13:48 Kommentarer: 6

My kinda sunday breakfast 


Smoothie, fruit bowl and workout inspiration

Ah, søndager altså. Sove litt ekstra lenge og bare nyte at i dag kan man slappe av og gjøre nett det man ønsker. I går var jeg ute en tur på byen med en hel haug med fine jenter, så å kunne sove litt frempå i dag passet nokså godt. Så herlig altså. Her en dag laget jeg meg en stor og god frokost bestående av smoothie og en stor bolle med friske bær, cottage cheese og chiafrø - så friskt og godt! Nettopp dette skal jeg jammen lage meg i dag då. Etter en kveld på byn trenger kroppen å fylles med næringsstoffer og gode vitaminer. Nam - tenk at noe sunt kan være så godt! Håper dere nyter søndagen deres - det skal jeg. 

Hva gjør du i dag?

recipe; healthy oatmeal chocolate chips cookies

  Dato: 10.03.2017 Klokken: 18:45 Kommentarer: 5

Fredag og helg, ah det er alltid like deilig! Helgen betyr gjerne litt ekstra kos og søtsaker, og denne helgen tenkte jeg å dele en oppskrift med noen cookies som er helt supre å dekke søtsuget med. Disse kan nytes i helgen, som i andre hverdager da de er sunne og inneholder i hovudsak havregryn, kokosolje og mørk sjokolade. Det kan kroppen like!


Det du trenger for ca 16 kjeks: 

3,5 dl havregryn - gjerne små, lettkokte 
3/4 ts bakepulver 
1 ts kanel
ett dryss salt 
1 og 1/2 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt  
1 stort egg 
4 ts brunt sukker
1,25 dl flytende kokosolje 
1 dl hakket mørk sjokolade, (50 - 100g) 

Slik gjør du: 

1. Blend havregryn i en blender eller en foodprocessor til grynene er oppdelt godt. 

2. Rør sammen havregryn, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en bolle. Finn en annen bolle, og rør sammen eg og brunt sukker. 

3. Smelt kokosolje og la passelig mengde avkjøles før du rører det inn i bollene med egg og sukker. 

4. Tilsett tørrvarene i eggeblandingen og rør til røren er godt blandet. Hakk opp mørk sjokolade, jeg bruker her 70 %, og tilsett sjokoladen i blandingen. 

5. Dekk bollen med plastfolie og la deigen "hvile" i 30 min i kjøleskapet. 

6. Slå på ovnen på 175 grader.

7. Lag "kakeballer" eller flatere kjeks av deigen og legg på en bakepapirdekket stekeplate. 

8. Stek i ovnen i 8-10 min til kjeksene har fått en gyllenbrun farge. 

Enjoy! 
How yum! 

Oppskriften er opphavlig henter fra pintrest, her, men jeg har gjort mine endringer på den. Kjeksene er søte og gode med smak av sjokolade og kanel. Supre til fredagssnacksen, men også som mellommåltid da de er mettende og inneholder mye god fiber. Og litt mørk sjokolade - bare godt for immunsystemet det! ;-)

Her i hus er leiligheten vasket og ryddet - det gir alltid en ekstra god helgefølelse, skolebøkene er gjemt vekk for dagen og jeg har svettet meg gjennom x antal kilometer på møllen etterfulgt av litt styrke på stumpen. Deilig! Nå venter en tur i dusjen før jeg inntar sofaen med nachos og gullrekka på TV. Nyt helgen dere og happy baking!

let´s talk about working out

  Dato: 22.02.2017 Klokken: 13:54 Kommentarer: 6

Å skrive om min interesse for trening har jeg lenge hatt lyst til, men jeg har følt at det liksom aldri passer seg helt - dette er jo ingen treningsblogg akkurat og jeg er ingen ekspert. Men da en leser spurte meg om jeg kunne skrive litt om trening og mine treningsrutiner, fant jeg ut at nettopp dette kunne jeg gjøre. Jeg er veldig glad i å trene og i å lære nye ting om kroppen og nettopp hva som gjør kroppen min glad. Men når det kommer til trening er vi alle veldig individuelle og jeg er virkelig ingen ekspert, så å uttale seg i stor grad opplever jeg at blir litt feil. Men jeg kan gjerne skrive litt om mitt forhold til trening og dele mine beste tips, da dette er av interesse. Bare husk mens man leser videre nedover dette innlegget, at dette er hva som funker for meg og hva jeg trives med å gjøre og det er ikke sikkert det er det som er ideelt for alle andre. Her tror jeg trening, som ved mange andre ting, handler om å do your thing

Mitt forhold til trening har alltid vært ett godt ett. Jeg elsker å være i aktivitet, svette, ha høy puls og den skikkelige gode følelsen man får av nettopp en god svett økt. Endorfiner altså! For meg er trening superviktig, en ting jeg alltid prioriterer og en pause i en travel hverdag. Å ta vare på kroppen har i grunn bare blitt mer og mer viktig for meg etterhvert som jeg blir eldre, og resultatene man kan se er i hovedsak bare en bonus - men en veldig gøyal en! Sant skal sies ;-). 

Jeg har spilt fotball i en rekke år og holdt meg slik aktiv med det gjennom barneskolen, ungdomsskolen og deler av videregående. Da jeg opplevde at fotballen ikke var bra for hoften min var det ikke så mye annet å gjøre enn å slutte. Jeg har også alltid vært glad i å jogge, og gjorde gjerne dette de dagene jeg ikke spilte fotball på videregående. Da jeg sluttet på fotball meldte jeg meg inn i treningssenter og fortsatte med joggingen. På treningssenteret fant jeg i starten ikke helt ut hva jeg hadde å gjøre der og følte meg i hovudsak litt malplassert. Så jeg drev for det meste med cardio og mageøvelser- det var liksom det jeg kunne og det føltes trygt og godt. Året etter gjennomførte jeg med en venninne BBG treningsprogrammet til Kayla Itsines hele 3 ganger og da startet virkelig treningsgleden å blomstre! Ikke bare hadde jeg en rågod treningspartner, men jeg opplevde at programmet funket og jeg ble sterkere. Jeg klarte mer og mer for hver økt, noe som gav en deilig mestringsfølelse! Jeg gikk fra å ikke bry meg spesielt om muskler til å få en voksende interesse for nettopp dette. Jeg ville ikke lenger bare være tynn, men også klare en push up og to. 

Ett lite tips! For de som sliter med å komme igang må jeg virkelig anbefale dette treningsprogrammet. Programmet er å få kjøpt på nett og inneholder 3-4 28 minutters økter i løpet av en uke, med fokus på å trene hele kroppen, som går over 12 uker. Her presenteres grunnøvelser for styrke på armer, ben, mage, samt cardio og core. Føler man seg litt malplassert på trening eller bare litt ny i gamet kan ett slikt program virkelig få saker og ting i gang. Det viktigste som gjelder er å bare holde seg til det, gjennomføre øktene uansett hvor vondt det måtte være og bare ikke gi seg! Ceep on going! 

Mine treningsrutiner per dags dato består av 5-6 økter i uken. Her trives jeg best på treningssenteret der jeg gjennomfører nesten alle mine økter. Å løpe ute er også ganske deilig, men ettersom jeg til tider synes det kan bli noe kjedelig og ensidig, tar jeg like ofte med meg venninner på fjelltur. Her er Stolzekleiven i Bergen, den ultimate favoritten! Der man pusher seg selv oppover i en kraftig høyde. før man jogger bort til Fløyen og ned Fløyensvingene. Plutselig har du gjennomført 11 km, samt å oppstige Stolzekleiven - DA er jeg fornøyd med meg selv, altså! 

Treningsuken min ser som regel slik ut; 

mandag - bein  / tirsdag - armer  / onsdag - mage, core og intervaller  / torsdag - fri el. joggetur eventuelt jogge på mølle  / fredag - bein og rumpe  / lørdag - fridag og kosedag / søndag - armer og mage 

Dette er det jeg bruker å gjøre når jeg trener og det som jeg trives med - det som jeg føler funker for meg. Jeg starter alle øktene mine med 10 min oppvarming på møllen, da går jeg med høy fart i motbakke og får opp pulsen til ca. 150. Øvelsene jeg gjennomfører er i hovedsak grunnleggende øvelser med vekter, slik som knebøy, armhevinger, pullups, chins - ja you name it! Gjør det du trives med og det som du føler funker for deg! Jeg er også veldig glad i å trene med strikk, dette gjør øvelsen ekstra tung og er super lettvindt, slik man kan trene de samme øvelsene hjemme. Strikker bruker jeg både når jeg trener ben og armer. Jeg liker øvelser som er effektive med real svettegaranti og høy puls. Etter hver økt tøyer jeg ut i 5-10 min de kroppsdelene som har fått gjennomgått. Etter løpeøkter tøyer jeg gjerne lenger. 

Kostholdet mitt er i hovedsak sunt, men balansert. Jeg spiser sunne måltider hele uken gjennom, der jeg prøver å få i meg nok frukt og grønt, fiber og protein. Men jeg er også en sucker for søtsaker, godis og sjokolade - så dette nytes til det fulle i helgen. Her er nettopp det med balanse så veldig viktig. Og jeg tror det er grunnleggende for en god og sprek helse. Som nevnt tideligere, har jeg nå kuttet ut sjokoladen og godteriet frem til påske, samt strammet inn "reglene" for når jeg kan spise usunt. Dette har jeg gjort for min egen del da jeg fort føler jeg mister litt grepet med godteriskåla fremfor meg og browniesen i ovnen hele helgen. Noe som resulterer i dårlig samvittighet og vond mage, deretter tilbake til gode rutiner da mandagen kommer, før det samme skjer neste helg :-P. Da er det på tide med litt strengere regler - haha. Videre er det viktig å påpeke viktigheten ved å få i seg nok mat i en aktiv hverdag. Jeg har lenge vært dårlig på dette, spist lite og glemt å fylle kroppen med ny energi etter en god treningsøkt. Dette er veldig tullete både for helsen sin del, men også dersom man ønsker å bygge muskler. Kroppen trenger ny energi i form av mat etter å ha brukt energi. Her er det viktig at man får i seg nok mat, og at maten man spiser er sunn og god. 

Mine treningstips: 

1. Begynn i det små. Dersom man ønsker å komme i gang med trening og en sunnere livsstil, er det beste du kan gjøre for deg selv å bare skubbe deg uti det. Du trenger ikke legge opp en enorm plan for hver dag fremover, men begynn heller i det små. Å plutselig gå fra å ikke trene i det hele til å trene tung styrke fem dager i uken sliter på kroppen din. Det kan gjøre kroppen overbelastet og gjøre deg utbrent. Slik er det også lett å miste motivasjonen og falle tilbake i gamle rutiner. Ta heller hver dag som den kommer, og kjenn etter hva du trives med og hva som funker for deg og kroppen din. Vær fornøyd med hver økt du gjennomfører uansett hvor kort den måtte bli. Etterhvert vil du oppdage at du kan løfte mer, gjøre flere push ups og løpe lenger på mølla, og ingenting er mer motiverende enn nettopp det. Hold ut, for ting skjer ikke over natten, her må man være tålmodig. 

2. Spis sunt og variert, men balansert. Resultater krever ett sunt kosthold. Da kan man ikke gi 100 % på trening og 20 % på matfronten, altså. Skal du se resultater for det du legger igjen på treningssenteret krever det at man går inn for å ha ett sunt og godt kosthold. Man trenger ikke kjøpe inn på proteinpulver her og proteinbarer der. Den sunne, økonomiske maten som er å finne i dagligvarebutikken er ofte mer enn god nok! Det er viktig å ikke være for steng med seg selv når det kommer til mat og hva man har lov å spise. Ett sunt kosthold har rom for en sjokolade i ny og ned, og godterier i helgen. Det handler om balanse. 

3. Vær din egen motivator og inspirasjon. Motivasjon kan hentes så mange steder, om det er i magasiner, nye treningsklær eller inspirerende profiler på instagram. Motivasjon er viktig, da det ofte er det som drar deg med på trening og kanskje pusher deg litt ekstra. Men etterhvert blir det en vane, en rutine og noe du bare gjør for det kjennes godt. Motivasjonen er ikke lenger like viktig for at du skal komme deg ut og være aktiv. Når det kommer til nettopp dette med magasiner og treningsprofiler på nett, tenker jeg det er viktig å ikke sammenligne seg med det man ser på nett. Alle mennesker har ulike utgangspunkt for hvordan kroppen vår ser ut og hva som må til for at den skal se ut slik og slik. Dette kan være vanskelig, men det er lurt å huske på. Det samme gjelder for de på treningssenteret; alle som er der er der for å forbedre og vedlikeholde sin egen kropp, nett slik som du. Det er ingen konkurranse, for alle konkurrerer bare mot seg selv. La deg inspirere av de på instagram, men vær i utgangspunktet din egen motivator og inspirasjon. Arbeid mot å slå din forrige pers, om det måtte være på pullups, benkpress eller på mølla. Finn frem bilder av deg selv der du føler du ser bra ut, der du er glad og der du stråler. Der du er den beste versjonen av du kan være av deg selv. Ha dem i nærheten, i nattbordsskuffen eller på mobilen og husk; jeg er god nok som jeg er! 

To bilder fra sommerferie i fjor i Bulgaria. Da hadde jeg det veldig bra med meg selv og følte jeg så noen lunde ok ut :-D 

4. Do your thing! Finn ut hva du liker å trene, hvordan du liker å holde deg i aktivitet og gjør nettopp dette. Både hvordan du trives å styre øktene dine og om du trives best med å trene med en treningspartner. Inviter med deg en venninne eller en kompis som også liker å trene og bli motivert av hverandre. Gjør treningen til en sosial hendelse der dere jobber mot ett felles mål - om det er dette som funker for deg. Jeg har de siste årene funnet ut at jeg foretrekker gjerne å trene alene med full guffe med musikk på ørene. Jeg liker å være effektiv og få jobben gjort når jeg først har kommet meg på trening. Jeg er også avhengig av å høre på musikk, i vert fall visst jeg løper. Noe som gjør at det er enklest for meg å trene alene. Dessuten er trening min alenetid, der jeg bare fokuserer på meg selv og jeg digger det. Men inni mellom er det så klart hyggelig å trene sammen med en venninne og to. Spesielt om jeg tester ut nye ting, eller er på gruppetimer. Da er det greit å ha med noen å støtte seg litt på. Finn ut hva du liker og hold deg til det! 

5. Planlegg øktene dine. Dersom du har gått inn for å komme i gang med treningen igjen kan det være lurt å investere i en treningsdagbok eller en notisblokk, slik det blir lettere for deg å planlegge øktene dine. Har du laget en plan for ukens treninger er det lettere å holde seg til den og følge planen når man først er kommet seg på trening. Noen ganger kan det føles litt vanskelig å vite hva man skal ta i bruk av apparater og hvilke øvelser man skal gjennomføre når man er på treningssenteret. Det er så mye folk å ta hensyn til og så mye å velge i. Her vil en plan over økten hjelpe deg mye. Med en plan vet du hva du skal gjøre og det er slik også lettere å følge sin egen progresjon på de ulike øvelsene. Jeg skriver hver søndag en plan over dagene mine den kommende uken, på notater på iPhonen min. Her legger jeg også inn treningsøktene mine, og følelsen av å krysse ut ett punkt etter en økt er en liten glede i seg selv. 

6. Lytt til kroppen. Kroppen er den beste tingen du kan investere i i løpet av livet, og nettopp dette gjør du på treningssenteret og når du velger sunt fremfor usunt, grovt fremfor lyst og salat fremfor sjokolade. Kroppen er noe du har hele livet og er med det ingen dumt ting å bruke tid på å vedlikeholde og gjøre sunnere. Likevel er det viktig å kjenne etter, kjenne kroppen sin og når man trenger en pause. Kjenne etter når man har pushet seg litt for langt og ta en hviledag og to. Har du vondt, er støl og sliten kan dette være et signal på at du eller de støle kroppsdelene trenger hvile. Da er det lureste du kan gjøre å gi kroppen nettopp dette. Å ta en fridag inni mellom er fullt lov, uten at man skal kjenne på dårlig samvittighet for nettopp dette. 

7. Gjør treningen til en vane. Enkelt som det. Gjør det til noe du bare gjør før du drar på skolen, før du drar hjem og spiser middag eller før du legger deg om kvelden. Når det er blitt en vane føles det sjeldent som ett ork. Heller som ett lite behov som du ønsker å tilfredstille. :-D

Noen tips fra en treningsglad jente. Ett eksempel fra julen som forklarer dette med trening, kosthold og resultater; jeg og søsteren min snakket om trening og jeg sa til hun; "Noen ganger forstår jeg kke hvorfor jeg ikke ser mer trent ut, jeg trener jo så og si hver dag. Men samtidig forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke er en del større enn det jeg er, jeg spiser jo så mye crappy food." Nettopp dette tror jeg illustrerer hovedessensen knyttet til forholdet mellom fysisk aktivitet, kosthold og kropp. Skal man få gode resultater krever det ikke bare at man gir 100 % på trening, men også 100 % når det kommer til kosthold. Det er nettopp dette som er årsaken til at jeg kanskje ikke får igjen 100 % utseende messig for arbeidet jeg legger igjen på treningssenteret. Og det er helt greit, jeg er alt for glad i mat, sjokolade og kaker. Hva er livet uten det? Skal man virkelig gå inn for å trene for fullt for å virkelig få igjen for arbeidet på treningssenteret, tror jeg man må bestemme hva som er viktigst for en. Å se slik og slik ut, eller kose seg litt inni mellom og nyte livet for alle dens goder. For meg er sist nevnte veldig viktig. Jeg elsker å kose meg, og er flink på nettopp dette. Jeg kan å kose meg, både med trening, men også med god mat. Men dette er individuelt for hver enkelt og det må man bare respektere. Nå runder jeg av etter ett veldig langt innlegg. Peace out og god trening!

smoothie bowl

  Dato: 20.02.2017 Klokken: 10:18 Kommentarer: 4

1 banan, to ss mager vanilje kesam, en neve frosne jordbær og blåbær, en skvett eplejuice → blend it! Som topping friske jordbær, musliblanding, kokos og chiafrø - and you´r good to go!

Best way to start the day.. 

.. med en stor bolle med alt man liker! God start på mandagen, som ofte føles litt ekstra hard. Noen har kanskje klart å holde seg unna godsakene i ukedagene og trent regelmessig i flere uker nå, ettersom vi har entret ett nytt år. Vel, jeg starter nå. Etter å hatt ferie veldig lenge har det blitt slutt på regelmessige gode treningsrutiner, da ofte noe mer gøyalt har kommet i veien. Det har også blitt baket utallige brownies kaker for ekstra mye kos med familie og venninner. Ferie er jo ferie. Men nå er det på tide å dra seg i skinnet og komme i gang med gode rutiner. I forrige uke etter sykdom, reis og valentine kos gikk jeg virkelig inn for å spise sunnere og komme for fullt i gang med treningen. Det kjennes så godt! Så nå er det fokus på ett sunt og variert kosthold i ukedagene, med kos og søtsaker kun to kvelder i uken; fredag og lørdag. Resten av uken skal magen fylles med proteiner, fiber, vitaminer og viktige næringsstoffer. Med fokus på mye grønt og mye frukt og spise i rette mengder. For min del, å få i seg nok mat, og mindre sukker og søtt. Vanligvis bruker jeg å spise rent i ukedagene og ha hele helgen på å frotse i meg alt jeg har lyst på. Dette funker for så vidt greit til skyldfølelsen kommer snikende og magen verker søndagskveld. Vel, nå derimot ønsker jeg å gå litt mer inn for det, være litt ekstra snill med kroppen min - det fortjener den. Jeg har også kuttet ut godteriet og sjokoladen, min favoritt snack - no doubt, da jeg i januar gjorde dette og fant ut at jeg klarer meg helt fint uten! Så nå er det godtestopp frem til påsken! Vi får se hvor lenge jeg holder ut, hihi. Per dags dato er motivasjonen og viljestyrken på topp, så jeg gir meg ikke med det første. I can do this, we can do this! See u later, chocolate! 

Nå skal jeg unnagjøre ukens mathandel med kjæresten, før noen timer på skolen venter. Senere står en svett beinøkt på agendaen. Det blir digg! Tenkte senere å sette meg ned å skrive litt om mine treningstips og hvordan jeg trener, da detter er blitt etterspurt. Om noen skulle lure på noe mer, let me know! Ønsker dere en supergod mandag. Måtte starten på uken bli helt topp!

lets kickstart 2017

  Dato: 02.01.2017 Klokken: 16:34 Kommentarer: 3


Best way to start a new week. 


A new fresh start - make it a good one.

Hei og god mandag, og riktig godt nytt år! Jeg håper feiringen av det nye året stod til forventingene og at den første dagen i det nye året var en fin en. Mandag og ny uke står for tur og jeg merker jeg er veldig klar til å gripe en ny uke og komme tilbake i gode rutiner. Jeg er nok ikke den eneste som føler meg litt oppblåst og "ekkel" etter en måned med godterispising og mye fet mat. Jeg er nok med det heller ikke den eneste som har startet det nye året med høy puls og svette. Gud så godt det var! Da jeg våkent til snø og solskinn i dag var det ingen tvil om at deler av dagens treningsøkt skulle finne sted på joggetur i skogen. Det var så utrolig fine omgivelser å starte dagen i at jeg flere ganger måtte stoppe opp og ta frem kameraet (og få igjen pusten). Frisk og kald luft og glitrende snø så langt øye kan se. Naturen er jammen flott! Etter 5 km i skogen avsluttet jeg økten hjemme på treningsmatta med fullkroppsøvelser med vekter. Nå venter en deilig varm dusj etterfulgt av middag. Ønsker dere en fin mandag videre og en god start på det som muligens vil bli ditt år! 

kick starting this week

  Dato: 01.08.2016 Klokken: 21:35 Kommentarer: 2


Opp og hopp - ny mandag, nye muligheter!God mandag da dere! Etter en helg full av god mat og drikke, var det godt å få gjennomført ukas første økt etter en lang dag på jobb. Med svetteperlene piplende i panna og høy puls gjennomførte jeg en god time styrke på ben og rumpe. En ting er sikkert; bakenden kommer til å verke de neste dagene - haha. Noen uker før sommerferien gikk jeg til innkjøp av strikker til å ha mellom bena, enten nede ved anklene eller rett ovenfor knærna. Disse er blitt noen favoritter de siste måneden og er blitt tatt mye i bruk ved nettopp slike økter som dagens benøkt. Disse vil jeg virkelig anbefale og jeg vil tro de selges på de fleste sportsbutikker. I kveld venter vi besøk av min gode venninne Ranveig og kjæresten hennes. Ikke gale med en aldri så liten dobbeldate på en mandag. Da blir det nachos og godis, alias og annet gøy. Dette med da good samvittighet! Ønsker dere en fin mandag videre og en god start på uka. Vi snakkes!

healthy homemade ice cream

  Dato: 30.07.2016 Klokken: 16:50 Kommentarer: 3

God lørdag og god helg alle sammen! Her begynner dagens mørke skyer å lette og det ser ut til å kunne bli en fin lørdag. Hurra for helg og fri og muuligens fint vær. Med fint vær passer det jo ekstra godt å dele en oppskrift på hjemmelaget is - en som er både sunn og frisk! I sommer har jeg erstattet friskis med denne og nå er det på tide å dele oppskriften med dere. Den er nokså enkel og den krever kun tre ingredienser. 

I scream, you scream, we all scream for ice cream.

Det du trenger: 

Ispinner
Beger eller former 

Bær; jordbær, bringebær, blåbær - u name it!
Gresk yoghurt - jeg brukte naturell 
Honning eller annen søtning 

Disse søte ispinnene fant jeg på Søstrene Grene for en liten måned siden. Veldig søte, med ulike motiver. Mener de kommer i pakker på 8 stykker. 

Det du gjør: 

- Bland sammen bær, gresk yoghurt og honning i en blender. Hvor stor mengde du bruker av ingrediensene avhenger av hvor mye is du ønsker å lage. Jeg brukte en liten mengde, en håndfull bær og tre til fire spiseskjeer yoghurt med en teskje honning, ettersom jeg ønsket å teste ut flere smaker. 

- Hell "røren" over i isbeger eller pappkopper/ plastikkglas. Dekk til med aluminiumsfolie over og sett i frysen ett døgn. - Deretter; nyyt!

Håper den smaker! 

in my lunch box

  Dato: 07.07.2016 Klokken: 19:19 Kommentarer: 7


Prepping tomorrows lunchbox 
Snakk om fargerik lunchboks! I går fant jeg frem godbiter fra både kjøleskapet og knekkebrødskuffen til å sprite opp dagens lunchboks. Jeg kom over denne geniale matboksen på Søstrene Grene, da jeg var i Bergen i helgen, og siden har den blitt mye brukt. Den er helt genial med sine inndelinger av rom, da jeg liker å ta med meg småsnacks som gulrøtter, nøtter og bær på jobb. Dessuten er vel ingenting bedre enn ferskt pålegg på skiva eller knekkebrødet? Matboksen kostet ikke mer en 40-50 kroner heller, og den finnes i flere freshe farger. Så løp og kjøp! 

Food prepping er jo blitt superpopulært i en rekke land, og er ingen dum måte å sikre seg et sunt, vitaminrikt og proteinrikt kosthold gjennom dagen. Når jeg blir student igjen skal jeg bli mye flinkere til å gjøre nettopp det. Koke opp pasta, lage salater og passe på at man får nok grønt i seg neste dag, er ingen dum ide. Nå skal jeg gjøre meg klar for jobb igjen. I kveld har vi nattåpent og jeg og lunchboksen min er klare for dagens siste 4 av 12 timer på jobb. Etter det gjenstår kun 7,5 time på jobb i morgen, og så er det sommerferie i to uker. Åh, som jeg gleder meg!

breakfast in a bowl

  Dato: 04.07.2016 Klokken: 09:59 Kommentarer: 0


Granola, skogsbær, blåbær, chiafrø, honning og gresk yoghurt - i en skål. Mmm.


God morgen alle, og god morgen mandag og hei ny uke! Helgen og uken som var har gått så fort at jeg ikke har hatt tid til å logge meg inn hit og oppdatere. Til tross for at uken har gått så altfor fort har jeg kost meg en hel del med jobb, trening, venninner og Bergenstur med familien i helgen. Nå venter en nye uke og i den anledning ønsker jeg å dele gårsdagens friske, sunne frokost. En skikkelig frokostskål med så mye godt oppi. Nyyt! Fin start på dagen det! Kanskje til inspirasjon til din frokostskål i dag? Ønsker dere en fin mandag og en riktig god start på uken!

sunny saturday brekkie

  Dato: 04.06.2016 Klokken: 09:53 Kommentarer: 5

God morgen og god lørdag til dere alle. Hvilket vær vi har hatt de siste dagene, og i dag ser ut til å bli like fin! Jeg nyter Norge for tiden. For øyeblikket ligger Petter og drar seg i sengen, mens jeg er frokostansvarlig i dag. Så i dag steller jeg i stand en skikkelig speltlumpe-frokost med mye godt inni. 

Speltlumper med most avokado med salt og pepper, grønnsaker og spekeskinke - nam.


Det er ikke bare godt og sunt, men også superenkelt! Mos avokado og dryss litt salt og pepper over for å tilsette smak. Legg på ønskede grønnsaker og kjøttprodukter. Deretter rull den sammen. Gjort på 1 - 2 - 3!

Speltlumper er enkelt å ta med som matpakke eller spise som ett lite mellommåltid i en travel hverdag. I dag har jeg ikke store planene, bortsett fra å nyte det fine været ute. Nå skal vi ut på joggetur i varmen, etterfulgt av en liten styrkeøkt i skyggen. Jeg gleder meg! Nyt lørdagen - vi snakkes!

smoothie bowl

  Dato: 30.05.2016 Klokken: 16:07 Kommentarer: 5


Todays colorful and healthy smoothie bowlHei og god mandag solstråler! Noen som er klar for en ny uke? Det er i alle fall jeg. Etter helgens tre fulle godisskåler etterfulgt av oreo cookies baking i går, kjenner jeg det skal bli godt å komme tilbake til de gode hverdagsrutinene. Helgen har løpt litt i fra meg med jobbing, bursdag og Bergenstur. I forrige uke startet jeg så smått å jobbe litt i en klesbutikk, som selger barneklær, i sentrum. Denne butikken drives av tanten til Petter og her finnes det de søteste barneklær. Etter jobb på fredag feiret vi min flotte venninne Marie som fylte 21 år på torsdag, med reker, fine folk og kos i uthuset deres. På kvelden dro jeg, søstera mi, Maja, og vesle Malvin til Bergen for å tilbringe helgen der. Da ble det shopping og en tur på IKEA, samt høgt avslappingsmodus.

I dag har eg vært på jobb i barnehagen igjen, og nå sitter jeg og hiver innpå med ny energi i form av en frisk og god smoothie skål.  Disse er supre å lage seg når man trenger påfyll, enten til frokost, lunch eller kvelds. Tilsett litt havregryn og den holder deg mett i flere timer. Nå venter en god benøkt ute, med vekter, matte og stikk. Jeg har virkelig fått sansen for å trene ute i frisk luft. Det er så deilig, spesielt i sommervarmen vi har hatt de siste dagene. Svetten renner - skikkelig digg! Til tross for at regnværet meldte sin ankomst i dag, er det lite som frister mer en en god økt ute når man er helt ør i hodet etter en lang dag. Ønsker dere en fin og frisk mandag. 

Hva gjør dere i dag?

todays brekkie

  Dato: 23.05.2016 Klokken: 12:58 Kommentarer: 6

Smashed avokado brekkie and magazine reading kinda morning 


Min frokost denne morgenen - nam, så sunt og godt. Avokado er en storfavoritt som pålegg hos meg, og her en kveld smakte jeg det oppå pizza. Så godt! Det skal jeg helt klart ha som tilbehør neste gang jeg lager hjemmelaget pizza. I dag har jeg funnet frem en liten bunke uåpnet magasiner som har samlet seg opp, under eksamensperioden. Nå er jeg klar for å skaffe meg en full dose inspirasjon på både motefronten, matfronten og treningsfronten. Kanskje solen titter frem og jeg kunne tatt med meg lesingen ut? Det hadde vært digg det. Håper mandagen er snill med dere.

Hva gjør dere i dag?

smoothielicious

  Dato: 15.04.2016 Klokken: 14:28 Kommentarer: 4

Today´s pink smoothie - so tasty and good


Dagens smoothie består av en neve frosne jordbær, en banan, en desj mager vaniljekesam og en skvett eplejuice. Hei, og riktig god fredag da dere! Plutselig var en ny uke gått og helgen står for tur igjen. De siste dagene har gått på repeat igjen og igjen, stå opp - lese - spise - lese - trene - lese - sove. Mye lesing med andre ord, og slik vil det nok bli fremover også. Snart står eksamen for tur, og pensumet dette semesteret er så enormt at jeg blir helt dårlig av å tenke på det. Det er i slike leseperioder jeg og sikkert dere, merker så tydelig at bloggen min er hobby, og hobby - det blir kraftig nedprioritert. Bloggen min skal være et pusterom, både for dere og for meg, og jeg kommer da ikke til å klikke meg innom og poste bare for å poste, når jeg egentlig vet jeg burde brukt tiden min på noe helt annet. Men heller klikker meg inn når jeg har noe jeg ønsker å dele, slik som dagens fargerike smoothie - nam så god! Er du en skikkelig søtmons, men prøver å ha et balansert kosthold, er smoothie noe jeg virkelig kan anbefale. Her finnes det så mye å velge mellom og det er både sundt og veldig godt. Inne på frukt.no har det utrolig mange gode oppskrifter, som er verdt å teste ut. Nå venter en økt på trening, før det er fredagskveld hos oss også. Nachos og idol - alltid en god kombo! Ha en fin fredag og en riktig god helg. 

chia pudding

  Dato: 04.04.2016 Klokken: 13:54 Kommentarer: 3

God mandag, alle sammen! I ellevetiden møtte jeg Petter, som var ferdig på skolen for dagen, for å handle inn til uka. Godt å få krysset den store ukehandelen av på lista og det allerede før klokken er blitt 14 på en mandag. Nå er kjøleskapet overfylt av så mye god og næringsrik mat. Matplanen for uken ble laget i går, og jeg gleder meg til flere av ukens middager allerede. Matglad, sa du? Oh yes! 


Today´s lunch - chia pudding 


Dagens lunch i dag ble chiapudding med cottage cheese, melk, vaniljepulver og blåbær. Chia frø er utrolig sunne og inneholder lite karbohydrat. De kan brukes i både smoothies, energibarer, yoghurt og gjærbakst. Chiafrøene skal visstnok kunne forebygge både kreft og hjerte- og karsykdommer, stabilisere blodtrykket og hjelpe til med fordøyelsen - mange gode grunner for å spise chiafrø med andre ord! 

Om en liten time drar jeg på skolen, før en hard beinøkt møter meg på treningssenteret. God mandag da dere! 

getting ready for a new week

  Dato: 29.03.2016 Klokken: 12:48 Kommentarer: 5

God tirsdag alle sammen! Da var påsken i år omsider over, og litt godt er det. Ferie er deilig, med hverdagen er ikke så værst den heller. Jeg har brukt morgenen min på skole og planlegging av uka som kommer. Å komme tilbake til gode rutiner i matveien, med trening og på skolefronten er ukens mål. Selv om skiturene på hytta fikk opp pulsen og gjor meg støl i muskler jeg ikke visste jeg hadde, ser jeg frem til å komme i gang med styrketreningen, som jeg er så glad i. Vi har ikke helt planlagt når vi drar tilbake til Bergen enda, så enn så lenge duger hjemmetrening ganske bra det også! 

Todays healthy happy lunch ​ 

Kyllingssalat med agurk, paprika, ost og ananas ble dagens lunch. Alltid gøy å finne middagsrester i kjøleskapet, spesielt når man er litt lei brødskrive etter brødskive. Nå pakkes påskeegg, godis og sjokolade bort for denne gang. Jeg tror kroppene våre har alle godt av en liten sukker-pause nå, haha. Ha en fin sunn tirsdag og en riktig god uke!

Hva gjør du i dag?

recipe; grove scones

  Dato: 09.02.2016 Klokken: 13:02 Kommentarer: 6

God tirsdag dere! I dager det skikkelig innevær her i Bergen. Regn og surt, med andre ord. Jeg var ferdig på skolen allerede klokken ti og siden den tid har jeg handlet inn til uken og venter for øyeblikket på at rundstykkedeigen jeg har laget, skal heve. Om en liten time kommer nemlig mamma og bestemor på besøk. Vi skal spise lunch sammen, og det tror jeg blir riktig så koselig. Bestemor har ikke vært på besøk før, og det var da ekstra gøy at hun ville komme i dag. Mens jeg venter på besøket tenkte jeg, i dag, å dele en aldri så liten oppskrift med dere. Er det noe jeg har fått dilla på å lage i det siste er det grove scones. Scones er utrolig lett å lage, de trenger ikke heve og er med det gjort på noen få minutter. 
Det du trenger:

2 ss margarin
2 1/2 melk 

1 ss bakepulver
1 ts sukker 
1/2 ts salt

3 dl sammalt hvetemel
3 dl hvetemel 


Slik gjør du: 

♥ Smelt smør i en panne. Ta pannen av plata og tilsett melken i panna. Ha deretter den lunka smør/melkeblandingen i en bakebolle. Rør inn bakepulver, sukker og salt. Tilsett mel og elt deigen til den blir smidig. 

♥ Del deigen opp ut fra hvor store scones du ønsker. Lag gjerne små "boller" som du flater ut. Stikk deretter små hull i overflaten med en gaffel. 

♥ La dem steke på 220 grader midt i ovnen i ca. 12-15 min. 

♥ Nyt med pålegg og grønt, eller med cottage cheese og hjemmelaget syltetøy. 

Et lite tips! Noe jeg bruker å gjøre er å lage bruke denne oppskriften til å lage pizzabunn. Er man litt ekstra sulten til kvelds eller ønsker å overraske kjæresten med en sunn pizza fungerer denne oppskriften supert. Da lager jeg 2-3 runde pizzabunner av deigen, og lar dem steke i 8-10 minutter før jeg tilsetter fyll. Fyllet består gjerne av pizzasaus, skinke, bacon, pepperoni, ost, pesto, ananas, paprika - her er det bare å velge og vrake. Deretter steker jeg pizzaene i ca. 5 minutter, til du ser osten har smeltet. Så er det bare å nyte en superenkel hjemmelaget mini-pizza. 

let´s kickstart the weekend

  Dato: 05.02.2016 Klokken: 13:11 Kommentarer: 4

God fredag, finfolk! Hvordan står det til med dere i dag? Det er endelig fredag og jeg gleder meg svært til å hive fredagspizzaen i ovnen og plante føttene i sofaen, når kvelden nærmer seg. Men før den tid har jeg en så aldri liten to-do-liste for dagen samt en svett økt på treningssenteret før det er helt helg. For noen dager siden mottok jeg mitt tredje magasin av ShapeUp, som jeg har startet å abonnere på. Hele abonnementet fikk jeg i julegave fra en snill bonus-tante. Det er virkelig en super julegave, som gir mye treningsinspirasjon og motivasjon i det nye året. 

Denne utgaven var det inspirerende Katarina Sollid som covret forsiden. Hun har allerede fått seg en ny følger på instagram. Snakk om sprek og blid jente!
I dag står en armøkt på treningsplanen min og kjenner jeg meg selv rett vil jeg ha problem med å opne kjøleskapet de neste dagene haha. Når jeg trener styrke bruker jeg for tiden mine Nike Kaishi Run sko. Disse er de beste Nike skoene jeg har, og gir god støtte med demping. Sålen er ruglete, og utrolig behagelig å gå på. De veier heller ingen ting. Helt klart til å anbefale! Da jeg var i Polen i desember kjøpte jeg med ett par til både Petter og til broren min. Vil tro de er like glad i dem som meg. :-D

Nå venter treningssenteret på meg. Ønsker dere en fin fredag og en riktig god helg! 

raw snickers bars

  Dato: 24.06.2015 Klokken: 18:26 Kommentarer: 7

Hei! I dag tenkte jeg å dele en liten oppskrift på raw snickers bars, som min venninne og treningspartner Helle og jeg testet ut her en dag. Disse er gode å erstatte den usunne sjokoladen med, på dager da søtsuget setter inn som verst eller man vil kose seg litt. 

Les godt gjennom oppskriften før du begynner. Noen ting er kanskje lurt å starte med tidligere enn andre. Dadlene/sviskene, som brukes i karamellen, skal bløtlegges i kokende vann i 1-2 timer. Dette er lurt å starte med før man begynner selve bakingen. 

♥ Kjør havregryn, cashewnøtter, mandelmel, kokosmasse og en klype salt i en food processor, til nøttene er knust og alt er godt blandet. 

♥ Tilsett ris malt og kokosmelk, og kjør food processoren til du har fått en deigete og litt klissete masse. 

♥ Del deigen i to, og press utover på bakepapir ( vist på bildet under ) - pakk den inn og legg i fryseren!


♥ Lag karamell ved å kjøre alle ingrediensene i food processoren, til du har fått en glatt deig. 

♥ Smør karamellen over bunnen, og fordel peanøtter utover karamellen, deretter pakker du deigen inn igjen og legger den i frysen. Som du kan se på bildet under brukte vi saltede peanøtter, ettersom vi tok det vi hadde. Usaltede peanøtter er et sunnere alternativ her! 


♥ Sjokoladen lages ved å kjøre de tre ingridiensene i food processoren, til sjokoladen er godt blandet. 

- Tips: bruk litt mindre bakekakao for en mildere smak.


♥ Fordel sjokoladen utover deigen. Dette kan lettest gjøres ved å lage små kremmerhus og presse ut sjokoladen. Legg barene i frysen, for 2 - 4 timer. 

♥ Del barene deretter opp i en rektangulær form. La dem "hvile" i 20-30 minutter - så nyt.

- Tips: varm sjokoladen lett. Da er den enklere å påføre. :-)


Oppbevar barene innpakket i matpapir i en lukket boks. Oppskriften er hentet fra happie lane-appen. En genial app for folk som ønsker sunnere alternativ til søtsaker. Verdt en titt! Håper det smaker :-) 

happy lifestyle

  Dato: 16.06.2015 Klokken: 16:00 Kommentarer: 1

Litt treningsinspirasjon til dere som har en litt lang dørstokkmil i dag.  Synes listen på slutten her er så fin. Sett pris på de små tingene i livet, ha en positiv tankegang og vær den beste versjonen av deg selv, du kan være. Nå skal jeg ut og nyte solen. Ønsker dere en fin tirsdag. Smask!

new week

  Dato: 08.06.2015 Klokken: 20:25 Kommentarer: 2

God mandag alle sammen! Etter en uke med mye nei-nei mat merker jeg det skal bli godt å komme tilbake til nye gode sunne rutiner igjen. Det gjør virkelig noe med både kropp og sjel, når magen er fullt med god mat med vitaminer og næringsstoffer. Så denne uken starter jeg på nytt, og da passer det seg ekstra godt at det er mandag i dag. For mandager kommer med nye starter og nye muligheter til å gjøre denne uka tipptopp. 

Monday comes with new beginings 

Jeg startet treningsuken min med en hard økt med bein, før jeg både tøyet og foam rollet. Foam rolling kan være ganske så vondt på stive og såre bein, men det utgjør virkelig en forskjell. Foam rolling setter i gang blodsirkulasjonen, kan lett fjerne muskelsmerter og cellulitter. Det kan man jo like! :-)

I dag fant jeg frem mine lyseblå/turkise nike thea air max sko. De sorte og hvite har lenge vært en favoritt, men nå som sommeren står for hell, må disse fine godbitene komme ut av skapet igjen! De er jo så freshe - og ikke minst supergode på!  Nå venter litt ebayshopping og en skål med melon, på meg. Ønsker dere en super mandag og en fin start på uka! 


PS: ikke glem å meld dere på Nivea Festival Kit konkurransen som foregår på bloggen i disse dager. Finn innlegget her.

 

on a sunday morning

  Dato: 10.05.2015 Klokken: 11:56 Kommentarer: 1

Hei og god søndag alle sammen! Ah, i dag har jeg sovet så lenge som jeg orket, og mer enn det. Kroppen var helt daff, og da var det virkelig godt å starte dagen med litt tøy og bøy.

Doing some streching and some yoga.

Denne søte kaninen og dens yogaøvelser kom jeg over på weheartit for over et år siden, og har med det blitt et lite søndagsritual jeg prøver å gjennomføre, i ny og ned. Å strekke på kroppen er en fin måte å få kroppen klar for en ny dag, etter mange timer på puten. Også er det jo så deilig! Nå venter en sen frokost før ukens siste styrkeøkt venter. Ha en fin søndag folkens! 

Hva gjør du i dag?

pink motivation

  Dato: 29.04.2015 Klokken: 19:29 Kommentarer: 1

God onsdag alle sammen! I dag hoppet jeg i min nye rosa treningshorts og var rosa rosa all over,da jeg dukket opp på treningssenteret. Dagens armøkt ble gjennomført med min gode treningspartner Helle. Da økten var ferdig var det nok ikke bare klærna som lyste rosa, men også ansiktet. Hahah huff. Er vel slik det skal være etter en en real treningsøkt? Merker jeg har skikkelig treningsmotivasjon for tiden, og det er så deilig. Trening gir meg jo så mye overskudd! Nå er middagen i magen, kroppen dusjet og jeg sitter og ser på flyreiser og hotell for sommeren. Vi må jo på ferie til varmere strøk denne sommeren også, men hvor og når og hvor lenge? Det er til å finne ut!

Oh, so gurly! 

Sportsbh, flaske, shorts og sko fra Nike / treningsdagbok fra EtsyØnsker dere en fin onsdag videre. Kun en liten dag til langhelg nå, herlig! 

leo printed workout

  Dato: 15.04.2015 Klokken: 18:49 Kommentarer: 3

Hei og god onsdag alle sammen! Halvveis i uken allerede, ah så deilig. Siden søndag har jeg holdt meg unna både treningssenteret og skogen, ettersom jeg har slitt sånn med hodeverk. Det går jo bare ikke over! Våkner opp med det, og går til sengs med det. Verken ibux eller paracet er mine venner. Å gå rundt med et dunkende hode og heller ikke ha energi til å trene er bonn i bøtta. Jeg blir jo galen, så i dag trosset jeg hodeverket og drog meg på trening. sportsbh fra new yorker / treningsshorts fra adidas / nike air max thea sko / mobilbånd fra ebay

Noe som var en utrolig god avgjørelse. Finnes jo ikke en bedre følelse enn etter du har pushet deg selv hardt på trening. Med en banan i hånda var det et stort glis som forlot treningssenteret i dag. Herlig. Ekstra gøy er det jo å trene når du har fått nye treningsklær! Dette lille leopard-settet (som ikke er et sett) er jo superfresht! I love it!

blueberry tuesday

  Dato: 17.03.2015 Klokken: 16:51 Kommentarer: 7

Blueberry muffin and som inspiration 
God tirsdag alle sammen! Da var uken i gang, og det er virkelig ikke lenge til det plutselig er helg igjen. Ah, jeg gleder meg. Nå sitter jeg og koser meg med nystekte grove blåbærmuffins og en liten dose treningsinpirasjon. Muffinsene metter godt og smaker fantastisk! Tenk at noe sunt kan være så godt? Supre å ha med som niste eller et lite mellommåltid. I dag spiste jeg en eller to eller kanskje tre før jeg drog meg på trening. Før trening syns jeg ofte middag blir litt for mye å jobbe på. Da er det fint å ha en av disse i nærheten. Oppskriften på dem har jeg delt her. Ønsker dere en super tirsdag videre! 

lets kick start this week

  Dato: 09.03.2015 Klokken: 17:32 Kommentarer: 4

Hei og god mandag, superstars! Da var uken i gang og godt er det! Middagen er i magen, treningsklærna på og jeg er klar til å innta ukens første økt. I dag står en skikkelig beinøkt på planen. Ih, må si jeg grugleder meg. 

Lets kick start this week!I treningsbaggen har jeg pakket med både frukt og mine hjemmelagde granolabarer til turen hjem. Mine nye joggesko er også med! De er allerede blitt en favoritt. Disse er fantastiske på. Med god demping og en sprekt utseende. I love them! 

Ha en super mandag! 

recipe; granolabarer

  Dato: 03.03.2015 Klokken: 15:03 Kommentarer: 6

Hei og god tirsdag! I går hadde jeg en utrolig slitsom beinøkt. Pulsen sto til værs og jeg var helt kokt i ansiktet. Jeg var helt utslitt, men fy så deilig det var å kick-starte uken slik! I dag blir det ikke tid til så mye annet enn en liten joggetur i kveld. Den yngste "svogeren" min fyller hele 1 år. Det må feires! Før den tid - oppskriftstid! Ettersom det var så mange som ønsket at jeg skulle dele oppskriften på granolabarene jeg prøvde meg på her for noen uker siden, kommer oppskriften her! Disse barene er mettende og smaker veldig godt. Kanskje litt mye honningsmak, men dette er noe man selv kan redusere på. Oppskriften gir deg hele 16 barer, så her har du granolabarer i laang tid. 

Dette trenger du: 

150 g smør 
25 g brunt sukker 
5 ss honning 
250 g lettkokte, små havregryn
150 g hakkede frø eller nøtter. tørket frukt eller mørk hakket sjokolade 

Slik gjør du:

♥ Ha smør, sukker og honning i en kjele. Varm smøret smelter og sukkeret er løst opp. Ha deretter i havregryn og hakkede frø/frukt/sjokolade. Bland godt!

♥ Ha blandingen i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) og press den godt utover med baksiden an en skje. La dem så steke i 180 grader i ca. 25 minutter. 

♥  Merk forsiktig opp med en kniv der du vil skjære biter, mens formen enda er varm. La granolabarene avkjøles før du skjærer helt gjennom. 

- Oppbevar barene i en lukket boks for lengst mulig holdbarhet. Jeg liker å pakke hver enkelt bar inn i aluminiumfolie. Slik holder de seg enda lengre i den lufttette boksen. I denne oppskriften kan du mikse og trikse så mye du vil med nøtter, frø, frukt eller sjokolade. Denne gangen gikk jeg for mørk sjokolade (70 % kakao)  og tranebær. Neste gang skal jeg prøve med noe annet sunt knask! Nam. Oppskriften fant jeg i boken "Matboks". 

Håper det smaker!

recipe; grove blåbærmuffins

  Dato: 16.02.2015 Klokken: 16:26 Kommentarer: 7

Her en søndag overrasket jeg min kjære mamma med nybakte blåbærmuffins til frokost. I den siste tiden har jeg virkelig blitt glad i å prøve ut nye sunne matoppskrifter. Alt fra grove scones, rundstykker, barer og musliblandinger. Matlaging er jo så gøy! Disse blåbærmuffinsene ble så gode at de måtte jeg jo dele med dere. 

Dette trenger du til ca 16 muffins:

100 g havrekli
100 g siktet spelt 
1 1/2 ts bakepulver 
2 egg 
80 g brunt sukker
1 dl lettmelk
2 ss smeltet smør
1 dl creme fraiche eller lettrømme
100 g blåbærFremgangsmåte: 

♥ Bland havrekli, spelt og bakepulver i en bolle. Pisk egg og sukker i en annen bolle, og rør sammen med melk og smeltet smør. Bland deretter det tørre i eggeblandingen og tilsett creme fraiche eller lettrømme. Rør lett for å gjøre muffinsene luftige. 

♥ Fyll muffinsformene halvfulle og tilsett blåbær. Fyll deretter muffinsformene helt fulle med røre og legg blåbær på toppen. 

♥ Stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. 


Smaker nydelig som frokost, lunch og i matpakka. Muffins med god samvittighet. Oppskriften er hentet fra boken "Matboks". 

skinke og cottage cheese wrap

  Dato: 07.02.2015 Klokken: 16:06 Kommentarer: 5

Hei og god lørdag alle sammen! Dagen startet med en liten sykkeltur etter gammelt. Selv om regnet pisket i ansiktet og været var dårlig, var det deilig å starte dagen slik. Dagens planlagte økt på treningssenteret ble hoppet over, ettersom jeg kjente kroppen trengte en liten pause. Det skal den få, for på min agenda i dag står kos, kos og atter kos. Etter en god og lang dusj laget jeg meg en ny type frokost. Denne lille cottage cheese oppskriften kom jeg over i et motemagasin i høst, og har siden den tid vært lagret som et bilde på mobilen. I dag var dagen for å teste den ut. 

Det du trenger er: cottage cheese - tortillalefser - salat - skinke - gressløk - kapers eller ruccula salat. 


Det første du gjør er å varme tortillalefsene. Dette kan du gjøre i mikroen og i ovnen. Jeg er ingen fan av mikromat, så jeg varmet lefsen min i ovnen, til tross for at det tar litt lengre tid. Deretter finhakker du rucculasalaten og blander den og gressløken med cottage cheesen. Denne blandingen smører du så utover lefsene. Legg deretter på salat og skinke, og rull lefsen. Skjær så den rullede lefsen på skrå ved servering. Disse passer til både frokost, lunch og kvelds. Kanskje til og med til tapas? Yummi!

Nå er jeg hjemme igjen etter en koselig liten lunchdate etterfulgt av litt småshopping med min søster. Håper dere har en fin lørdag, der dere er. :-) 

sporty friday

  Dato: 06.02.2015 Klokken: 17:58 Kommentarer: 6

Friday - friYAY! Endelig fredag - så deilig! Nå står helgen foran oss, og vi kan bruke fridagene på akkurat det vi vil. Herlig! Helgen min skal vertfall gå til avslapping og en aldri så liten lunchdate med min søster i morgen. Ser frem til det, for jeg vet allerede hva jeg ønsker å spise til lunch, haha. Men før den tid - trening. I dag blir det en aldri så liten hjemmeøkt, med mage og cardio. Hoppetauet, treningsmatten og øyrepluggene er funnet frem. Endorfinene venter på meg!

Etter trening unner jeg meg ofte en liten musli- eller sjokolade bar. Når jeg ikke spiser mine hjemmelagde, liker jeg å teste ut andre varianter slik som denne fra Tiger. Dette er en utrolig god og lett muslibar med noen knapper av mørksjokolade. Smaker helt himmelsk! Etter en svett økt og en god dusj står fredagskvelden for tur. Min ultimate favorittkveld. God middag, knask i godteriskåla, Mitt dansecrew på skjermen og en hel helg foran oss. På tide å få opp pulsen! Ønsker dere en god fredag! 

healthy sweets

  Dato: 04.02.2015 Klokken: 21:47 Kommentarer: 6

Hei og god onsdag alle sammen! Vi er halvveis i uken, hurra! En treningsøkt og en skitur med kjæresten er gjennomført, og jeg kan med det nytte de siste timene av dagen i sofakroken med god samvittighet. En skitur i dette fantastiske vinterværet var rett og slett helt herlig, skal se det blir en snartur ut igjen om ikke lenge. Krysser fingrene for det! Vel, over på det jeg ville vise dere i dag. Her en dag kom jeg over en gøyal og litt annerledes oppskrift på et sunnere alternativ til hverdagsgodis. Bringebær innrullet i yoghurt og kokos. Nam. Disse måtte jeg jo bare prøve. De kan nytes med god samvittighet, og hva er vel bedre enn det? 

coco and raspberry
Oppskriften fant jeg her på bloggen til flinkeste Eirín. Hun deler også mange andre gode og sunne oppskrifter, og er helt klart verdt et besøk! 

Ønsker dere en fin onsdagskveld videre!

starting the week good

  Dato: 12.01.2015 Klokken: 18:39 Kommentarer: 2

Hei! God mandag alle sammen! Har denne mandagen vært god mot dere? Jeg håper det! Det har nemlig min, og det kjennes godt! Ettersom Helle ikke kunne bli med på trening i dag tok jeg den like så godt hjemme. Det var effektivt og jeg fikk meg en riktig god økt! Svetten rant og pulsen var høy. Slik jeg liker det best!  Å kunne trene hjemme er noe som ble mye lettere etter at jeg fikk meg både manualer, treningsrockering og hoppetau til jul. I love it! 

Ønsker dere en fin mandag videre! 

my little before-workout-meal

  Dato: 06.11.2014 Klokken: 16:59 Kommentarer: 3

Hei og god torsdag alle sammen. Tenk at i morgen er det helg? Jøsses. I dag har vært en veldig fin dag. Det har vært kaldt, men sol. Skikkelig fint høstvær. I dag passet ikke treningsøkten med Helle helt inn i middagsplanleggingen vi har her hjemme. Derfor laget jeg meg en lett salat bestående av det jeg fant i kjøleskapet. Pepperoni, crispy salt og mozarella ost, sammen med en skive ferskt brød - var en supergod kombinasjon. Lettvint var det også! Et godt alternativ før trening da man helst ikke bør ha en full mage. Nå bærer turen til treningssenteret for å møte Helle. I dag skal armene kjenne melkesyren og kroppen få svettet. Wiho gleder meg! 

Hva gjør du i dag?

workout then weekend

  Dato: 24.10.2014 Klokken: 17:08 Kommentarer: 0

Hei og god fredag alle! Så deilig med helg. Selv om jeg skal på jobb i morgen også, så er det fredag. Noe som betyr helg, idol og kos! Det skal bli fint. Men før jeg lar fredagsfølelsen overta står en aldri så liten treningsøkt på planen. I dag har jeg bein og cardio-økt, og jeg merker jeg smågruer meg allerede til morgendagen, haha. Nå har jeg hoppet i treningstøyet og mine nye nike's og er straks klar til å ta turen til treningssenteret. Ville bare innom å ønske dere god helg først. Smask!

polar rcx3

  Dato: 23.10.2014 Klokken: 19:00 Kommentarer: 2

my new bestfriend - always on my hand 


Hei og god torsdag alle sammen! Ikke lenge igjen til helg nå, så hold ut alle sammen! Huff, i dag var det tungt å stå opp. Merker det blir bare tungere og tungere ettersom vintermørket siger på. Ikke annet å gjøre enn å smøre seg med en positiv holdning, og kanskje gå til sengs en liten time før? Etter at jeg kom hjem fra jobb i dag har jeg slappet av i sofaen og bare kost meg. Så utrolig deilig, men straks står joggetur i regnet for tur. Men før den tid skal jeg vise dere hvem som alltid er med meg på joggetur, på trening og i bunn og grunn på hånden min hele tiden. Som en del av bursdagsgaven min fra kjæresten fikk jeg denne Polar RCX3 pulsklokken, og den har siden den tid vært min nye bestevenn. Med denne på hånden er treningsøkten en gledesøkt. Klokken viser pulsen din gjennom hele økten, teller kalorier, har GPS-sensor og bidrar til mye positiv energi og motivasjon. Nå som jeg har denne på hånden hver dag skjønner jeg ikke hvordan jeg har tidligere overlevd uten. 

Vel, nå venter både pulsbåndet og joggeskoene på meg i gangen. Da er det ikke annet å gjøre enn å bite i det sure eple og komme seg ut i regnværet. Ha en fin torsdag videre! 

nike thea

  Dato: 20.10.2014 Klokken: 19:01 Kommentarer: 8

Wii, se hva jeg hentet i posten for noen uker siden. Mitt nye par med Nike Air Max Thea. Dette blir par nr. 2 i min lille Thea - kolleksjon. Kjøpte meg et par lyseblå i denne modellen i vinter, da jeg var i London. Skoene er utrolig gode på foten, og de ser jo utrolig lekre ut! Så da måtte jeg bare ha meg en par til. Denne gang i sort. Slik at de passer til faktisk alt jeg kunne finne på å ta på meg. Piffer virkelig opp et hvert antrekk. De er supre både på trening og til hverdags. 

Hva synes du?

my workout week

  Dato: 20.10.2014 Klokken: 16:15 Kommentarer: 0

Hei og god mandag alle sammen! Opp og hopp - nye uke. Nye muligheter for å starte uken akkurat slik du ønsker den skal være. Denne uken, som de fleste andre uker, ønsker jeg å prioritere til trening, sunne gode matvarer og mye tid ute i naturen. Merker jeg blir helt galen i hode dersom jeg ikke får tilbrakt tid ute i løpet av dagen. Frisk luft er veldig viktig. Jeg bruker veldig mye tid på trening og det gir meg utrolig mye overskudd. Trening er for meg en viktig del av hverdagen. I går skrev jeg opp treningsøktene mine for denne uken. Når man lager en plan over treningen blir det mye enklere å få øktene gjennomført. Nedenfor ser dere mine økter denne uken - kanskje til inspirasjon for noen?


Make your monday, a good one!

Det skal vertfall jeg. Nå venter ukens første treningsøkt med Helle på treningssenteret. Ha en fin mandag videre! Stor mandagsklem ♥

new running partner

  Dato: 07.10.2014 Klokken: 19:08 Kommentarer: 3

Se hva jeg tok med meg hjem fra sportsbutikken her en dag. Denne jakken får meg til å ville dra på joggetur hver dag, bare for å kunne ta den på meg. Da jeg så denne freshe blå Nike treningsjakka henge i butikkvinduet var det ikke tvil om at min gamle lilla Nike jakke måtte få seg en tvilling. Disse jakkene her er jo perfekte å løpe i. De er vindtette, tåler vann, holder på varmen og ikke minst de veger ingenting. Jeg fant min nye kjærlighet på G-sport til 999,-. 
I dag hadde jeg meg en økt på treningssenteret etter jobb. Der var det armer og mage som fikk gjennomgå. Deilig! Noen av dere har kanskje høstferie nå? Akk, det har ikke jeg, og jeg må bare si at dere må nyte det til det fulle. Slike ferier er virkelig nødvendig i en travel skole-hverdag. Tro meg! Nå skal jeg hoppe i dusjen, vaske sminkekostene mine og få mamma til å stusse håret mitt. Huff, føler håret har blitt så tørt og stygt nå. Så det skal bli deilig å få bort noen slitte tupper her ja. Håper dere har en fin tirsdag og nyter dagen uansett om dere har ferie eller ikke. Stor klem ♥

fruity sunday

  Dato: 28.09.2014 Klokken: 18:55 Kommentarer: 4

Hei og god søndag alle sammen! I dag her jeg gjort null niks nada, og det har vært ganske så deilig. Noe av det jeg faktisk har fått gjort er å kutte opp frukt. I går handlet jeg inn frukt til å senere bruke i smoothies. Så i dag har jeg kuttet opp frukten og fryst den ned i poser til senere bruk. Noe så smart. Vil tro det er litt økonomisk også? Nå gleder jeg meg til å lage smoothie den neste veka. 

so fruity and good 

Nå skal jeg få gjort litt ting på to-do-lista, som alltid er like lang. Så blir det farmenkos med familien. Håper deres søndag har vært flott!

Hva gjør du i dag?

fredag og hjemmetrening

  Dato: 05.09.2014 Klokken: 20:30 Kommentarer: 4

Hei og god fredag alle sammen! Denne uken har gått superfort og oppdateringen fra min side har ikke vært særlig å skryte av heh.. Jeg har vært mye på trening og hatt min første uke med sunt kosthold - det føles så bra! I går dro jeg på fjelltur med godeste Marie, som jeg ikke har sett siden vi var i Gdansk. Så skal si det ble en pratsom og gøyal fjelltur! I dag har jeg hatt litt mye på planen så fredagsøkten ble utført hjemme. Hjemmetrening er jo like bra som å trene på senter. Man trenger ikke et medlemskap for å kunne trene. 

Nå er helgen her og om en liten time sitter jeg og nyter den med alt av godsaker jeg kan tenke meg. Før den tid må det ryddes og bakes. For i morgen står bursdagsfeiring på planen her i hus. Ha en super fredag alle sammen, og god helg. Nyt den med både avslapping og godsaker. 

Hva gjør du i kveld?

so fruity and good

  Dato: 27.08.2014 Klokken: 16:47 Kommentarer: 5

De siste dagene har jeg kjent at forkjølelsen begynner å komme. Nå verker hodet, halsen er sår og alt er et ork. Da jeg kom hjem fra jobb i dag laget jeg meg derfor en vitaminbombe av en bringebærsmoothie. Hva er vel bedre enn en smoothie laget av frosne bær med gode vitaminer. Nå må vel forkjælelsen bli kurert :-)
Til min smoothie i dag brukte jeg : 


en kopp frosne bringebær - en kopp frosset tropisk frukt - eplejuice (hvor mye er avhengig av hvilken konsistens man vil ha)Når man lager smoothie kan man jo putte i hva som helst av frukt, bær yoghurt og juice. Smaken blir alltid like god. Et glass med smoothie metter også veldig bra - det er det perfekte mellommåltidet spør du meg! 

lets do this

  Dato: 25.08.2014 Klokken: 21:59 Kommentarer: 6

Hei og god mandag alle sammen! Mandag betyr ny uke, og nye muligheter. Denne mandagen har jeg allerede kommet godt i gang med å gripe mine muligheter. Og det er så deilig! Etter en sommer med mye kos og glede, skal det bli fint å komme inn i litt rutiner igjen. I sommer har jeg spist det jeg har hatt lyst på - og det merkes på kroppen! Nå skal godis og kaker bli spist som kos i helgens, og ikke lenger være en del av hverdagskosten. 

I dag tok jeg på meg mine favoritt Nike's og tok turen på sporttreff. Der hadde jeg en fin økt, og nå verker armene - det kjennes så godt. 

For noen uker siden bestilte jeg hjem denne treningsdagboken fra Etsy, etter å ha sett den på bloggen til Eirin Kristiansen for noen måneder siden. Denne boken er jo genial! Man kan skrive opp ukens mål, treninger og matplan, samt føre inn dagens trening og mat. Dette gjør det hele både gøy og motiverende. 

Nå skal jeg lage meg en god smoothie og hoppe til sengs. Skal si jeg gleder meg til å legge hodet på puta! Håper dere har hatt en finfin dag :-D

antrekk

  Dato: 09.06.2014 Klokken: 19:46 Kommentarer: 5

Hva synes du?

nye venner

  Dato: 19.03.2014 Klokken: 15:21 Kommentarer: 9

Hei! Jeg har jo postet alt av innkjøp jeg gjorde i London tideligere. Der fikk dere en liten smakebit på mine nye herligheter av sko. Nike har så mye fint og jeg vil bare ha flere og flere! Vel  nå får det holde med disse for en stund. Ble stoppet i sikkerhetskontrollen på veien hjem. (Jeg hadde glemt å legge parfymen min i en sånn gjennomsiktig pose).Veska mi som bestod av fem par med sko ble tatt hand om av en sikkerhetsvakt. Da jeg stod der med hjerte i halsen spørte vakten "Do you go to the gym?". Før jeg rakk å svare for meg, skjøt Nora inn et "Yes". Det var igrunn litt komisk og spørsmålet hans fortalte litt om antall sko i en veske. Må si jeg følte meg passe dum da. Vel tilbake til skoene. Tenkte at jeg kunne skrive litt om hver enkelt par ettersom jeg har fått litt spørsmål om de ulike. Fant også alle parene på Zalando, så dersom noen ville klikke seg hjem noen lignende følger det med linker til det. 

Nike Performance FS LITE RUN  - her 

Disse freshe skoene lyser ikke bare opp hverdagen, men er også utrolig god på foten. På nettsiden er de omtalt som lette løpesko. Jeg er ikke fan av å løpe ute med sko med lav hel, og lite demping. Derfor bruker jeg heller de her til styrketrening og etter å ha testet de ut to timer på Sporttreff, må jeg si de passer perfekt til det! De er superbehagelige å gå på, og gir en god demping til hverdags bruk og små gåturer. Jeg kjøpte mine på Sports Direct på kjøpesenteret Westfield Stratford i London, for 520 kr. Billige for å være så gode på foten! På nettsiden er de ikke spesielt dyre der heller. 

Nike Performance LUNAR ELEMENT - her 

Jeg har lenge hatt lyst på et helt enkelt par med svarte Nike'es. De går jo til alt, samtidig som de er nøytrale og fine på samme tid. Jeg kjøpte mine i sammenheng med at jeg ville ha noen gode sko å gå med på jobb. Ettersom jeg jobber i cafe, er det ikke alltid like fint å komme med noen skrikende rosa eller blå sko som skriker oppmerksomhet. Selv om jeg egentlig elsker slike sko, passer det bedre med noen litt nøytrale blant de på 70+. På nettsiden er de omtalt som treningssko, så da går det nok ann å bruke dem til trening også. Tenker mest på styrketrening da, ettersom jeg synes helen er for lav til å løpe med dem. Jeg kjøpte mine på en Nike Store på Westfield Shepherds Bush i London, for 800 kroner. 

Nike Performance LUNAR FOREVER 3 - her 

Hvem vil vel ikke ha et par jentete rosa treningssko? Det vil vertfall jeg. Det fine med de her er at de har fin demping og er utmerket som løpesko både ute og inne. De sitter veldig godt på foten og er veldig freshe og fine å ha med seg på trening. Løpeturen blir en fryd med de her på føttene. Jeg kjøpte mine på Sports Direct i Valley Park Croydon, for 550 kroner. 


NICE AIR MAX THEA LAW - her

Til sist men ikke minst, mine favoritter av de som ble med meg hjem fra London. Har postet bilde av dem på instamgram tideligere. De fine skoene her er et air max par og er utrolig gode å gå med. Vil tro disse sjønnhetene her blir mest brukt til hverdag, og ikke fjelltur for å si det slik. De har høy hæl og god demping, noe som gjør at de er veldig behagelige å gå med. Jeg kjøpte mine på Office i Oxford Street i London til 800 kroner. 
Hva synes du?