(kajasagenes)

plastic elastic

  Dato: 06.02.2017 Klokken: 12:42 Kommentarer: 3


Plastic elastic hairbands 


Ett lite tips på en ellers travel mandag; plastikkstrikker! Ikke som i små rastastrikker, men slike som på bildene ovenfor. De fleste har kanskje allerede kommet over hvor utrolig smarte slike strikker er, men for dere som er like treige som meg; jeg har ett lite tips å dele med dere. Slike plastikkstrikker er ikke bare kule og litt annerledes fra de tradisjonelle svarte strikkene, men også bra for håret og godt for lommeboka. Strikkene varer lenge og er svært slitesterke. Jeg kjøpte meg en pakke i desember og to av strikkene har blitt brukt hver dag etter det og er like gode som nye. De resterende strikkene kan jeg visst ha i årevis fremover. Slik blir det ikke bare miljømessig med også gøy for lommeboken å ta i bruk plastikkstrikker!

Over til hovedårsaken for innlegget er at stikkene sliter verken på lommeboken eller på håret, her setter ikke håret seg fast i strikken og lager floker og knekte hårstrå. Vanlige strikker har en tendens til å knekke hårstrå dersom man har dem for stramt, som i en stram hestehale eller nede på tuppene av fletter, dette skjer ikke med desse. Videre sipper man det utrolig irriterende hestehale merket vanlige strikker gjerne etterlater seg når man tar ut strikken. Slike ponytail-merker er ikke lenger ett problem her i hus ;-). Strikkene mine kjøpte jeg på en kjedebutikk i Polen, men jeg vet de har dem blant annet på HM for en billig penge. Løp og kjøp!

pull through braid

  Dato: 13.12.2016 Klokken: 10:46 Kommentarer: 3
Kjole fra Bikbok
Sjal fra Holzweiler
Skinnjakke fra Zara 
Hei hei, fra vakre, men nokså kjølige Gdansk. Vi har det som alltid veldig fint her nede. Nyter ferie med god mat, godt selskap og julegaveshopping. De to første dagene regnet det her nede, men i går lysnet det og solen tittet frem. Inni mellom kunne man så smått se snøflak falle fra himmelen, så nå kommer julestemningen så smått. I den siste tiden har jeg testet ut en rekke ulike fletter for å utvide mitt flette-repetoar. Den er enda ikke perfekt, da jeg ikke klarer å dekke over alle de små strikkene, men jeg kommer meg! Gøyalt å kunne eksperimentere med flere fletter enn bare den standard kjedelige eksamensfletta jeg har hatt de siste månedene. Med litt (mye) øving til så sitter den nok som et skudd. 

Nå skal vi ta turen ut og starte dagen på en koselig cafe, der vi skal spise dagens frokost. Deretter skal vi leke turister i Gamlebyen før de siste gavene på listen forhåpentligvis kan krysses av. Ønsker dere en fin dag!

my closet detox tips

  Dato: 19.06.2016 Klokken: 16:43 Kommentarer: 2

Det er ikke bare kroppen og hjemmet som har godt av en liten detox, en uttømming, men også klesskapet. I går hadde jeg en skikkelig opprydding i klærna mine. Nok en gang ble en ny stor pose med klær ryddet ut av klesskapet. Etterhvert som jeg har blitt eldre har jeg blitt mye flinkere til å kvitte meg med klær jeg ikke lengre bruker, klær som ikke passer eller skikkelige bomkjøp der prislappen enda henger på. Likevel ser jeg at til tross for at jeg rydder klesskapet jevnlig finner jeg hver gang nye plagg som fortjener en ny eier. Å kvitte seg med tidligere dyrebare skatter er ikke alltid like enkelt. Før synes jeg det å gi bort noe jeg en gang hadde vært så glad i eller bare det å innse at favorittkjolen ikke lenger passer, var nokså vanskelig. Noen synes kanskje det enda at det ikke er helt enkelt. "Hva om jeg en gang kommer til å ha bruk for nettopp denne." Jeg må innrømme at noen plagg, gjerne de med en spesiell verdi, enda blir hengende for at jeg "en gang kommer til å ha bruk for dem".. Slik tror jeg det fleste har det. 

Mine tips til hvordan bli flinkere til å kvitte seg klær man ikke lengre bruker; 

♥ Tenk over hva du har brukt de siste 6 månedene og hva du har latt ligge.
Dette er en god pekepinn på hva som fortener en plass i din garderobe og hva som ikke lenger er i bruk. 

♥ Gi plaggene til veldedighet.
Å gi bort klær til veldedighet hjelper deg ikke bare å tømme klesskapet men gir deg også en god selvfølelse! Det kjennes godt å vite at mine ubrukte klær i noens hender som trenger dem mye mer enn meg. 

♥ Selg de gamle skattene på loppis eller på nett.
Spar deretter pengene fra salget til ett plagg du lenge har sett på eller ønsket deg. 

♥ Legg bort klærna som faller under "kanskje" kategorien, og se etter en månedstid om du har savnet det du la bort.
Dersom du ikke ofret det en tanke er det på tide å la plagget gå. Dette er ett tips jeg bruker meg hyppig av. Noen ganger returnerer plagget til garderoben, andre ganger blir det gitt bort. Som oftest faller plaggene under den andre kategorien. 

 Noen nytt inn - noe gammelt ut.
Dersom man er glad i shopping og trender kan man fort oppleve at skapet krymper og det er manko på kleshengere. Da kan det være lurt å ha i minnet at dersom man får noe nytt inn, skal noe gammelt ut. Slik oppbevarer man en ryddig og oppdatert garderobe. 

Ellers synes jeg bildet ovenfor, hentet fra pintrest, kan være til god hjelp for de som synes det å tømme klesskapet kan være vanskelig. "Denne kommer jeg sikkert til å bruke senere", "Hva om jeg trenger en slik topp og plutselig ikke lenger har en?", "Jeg må bare bli større/mindre, så skal denne passe". Vi har alle vært der en gang, og da er det godt med en liten dytt bakfra. Så dersom du har ettermiddagen fri og solen er fraværende, vet du hva du skal bruke søndagen din på ;-). 

some new necessities

  Dato: 08.03.2016 Klokken: 14:24 Kommentarer: 5

Vel, nødvendigheter og nødvendigheter, fru Blom. En hver jente trenger vel ny sminke innimellom? ​

And the perfect lace bra. 


Var det noe jeg var på jakt etter i København var det ny sminke. Det trengtes virkelig, for har var både pudderboksen, øyenbrynsblyanten og maskaraen tom. Da bar turen til Sephora. Her har det alt en sminkedokke kunne drømme om! Jeg endte opp med nytt pudder, ny concealer og å bytte ut min gamle øyenbrynsblyant som jeg har vært lenket til i alle år, til fordel for å teste ut brynspudder. Den sorte boksen på bildene inneholder brynspudder og voks fra Sephora, i en farge som passer godt til mine mørke øyenbryn. På shopping på Strøget kom jeg også over den perfekte blondebhen. En slik har jeg vert på jakt etter lenge, og denne fra Monki passet ypperlig. 

Nå er jeg tilbake i Bergen, etter en fin langhelg hjemme. Veldig koselig å se både familie og venner igjen, bare synd tiden går så alt for fort. De neste dagene står mye lesing og trening på planen. Alltid godt å komme tilbake til gode rutiner. Ønsker dere en fin tirsdag!

adding a little jewelry to my ears

  Dato: 12.02.2016 Klokken: 16:04 Kommentarer: 5

God fredag alle sammen! I dag skinner solen her i Bergen og det er helg! Åh så deilig. Til tross for nydelig sol ute, som gir meg dårlig samvittighet for å sitte inne, er det iskaldt i skyggen. Lett å la seg lure når man ser solen i vinduskarmen og løper ut i alt for lite klær. Wups. Denne fredagen har jeg lyst å vise noen nyheter i tilbehør-kategorien min. I årevis har jeg måttet stikke nye hål hver gang bundsøredobbene skal på i mai måned. Men den siste tiden har jeg fått øynene opp for litt pynt i ørene. Det er i grunn ganske fint.

Det første paret fikk jeg til jul av venninna mi, Marie, som alltid vet hva hun skal gi meg. Selv om vi har ganske ulik stil treffer hun blink hver eneste bursdag og julegave. Disse øredobbene er fra H&M og er i den perfekte størrelsen for runde ringer. I love. 


Det andre paret fant jeg på shopping med Nora her i Bergen. Jeg fortalte henne at jeg kunne tenkt meg ett par med nye øredobber i "gull", formet som en rett strek. Det gikk ikke lengre enn 20 sekunder før hun fant fram dette paret til meg. Dette paret er fra Bikbok og jeg vet de selger lignende blant annet på Glitter. Der kan man få de i ekte sølv, noe som er supert for dere med nikkel-allergi. :-)

Ønsker dere en fin fredag videre. Nyt helgen og alt den bringer ♥

a little me-time

  Dato: 26.07.2015 Klokken: 18:25 Kommentarer: 1

Av og til er det så deilig å sette av hele kvelden til seg selv. Jeg elsker alenetid og alle dens goder. Da kan jeg gjøre nett hva jeg vil, og kose meg bare med meg selv. Da tar jeg meg en lang dusj og pleier kroppen med mine favorittprodukter. 

Jeg starter alltid min lille egenpleie-rutine ved å ta meg en god lang dusj eller kose meg i badekaret til jeg kjenner vannet begynner å bli kaldt. Da fjerner jeg sminken og vasker ansiktet med ansiktvasken fra Douglas. Den fjerner alt av sminke og smuss og er en nødvendighet i hverdagen. Den lille børsten fra The Body Shop med silkemyke hår er veldig god mot huden og gjør sminkefjerningen lettere. 

Ellers er jeg veldig glad i å pleie håret. Nå for tiden bruker jeg Wella sin Sp hårkur for mine slitte tupper. Denne lar jeg virke i fem minutter innrullet i ett håndkleet. Skyller så ut hårkuren i varmt vann før jeg avslutter med å skylle håret i kaldt vann, slik at hårets skjellag lukkes. I mellomtiden da hårkuren virker bruker jeg å skrubbe kroppen med en god skrubb og mine gode skrubbehansker. Dette er lurt å gjøre før du vender snuten mot varmere strøk slik at brunfargen skal sitte lengst mulig. 

Da jeg er ferdig i dusjen grer jeg gjennom det fuktige håret, før jeg lar det lufttørke. Den store kammen fra The Body Shop passer supert for mitt lange, halvtykke hår, og har vært min medhjelper mot flokete hår i årevis. 

Etter jeg har skrubbet kroppen skrubber jeg ansiktet med en peeling gel fra Obey Your Body Radiance-repair. Den fjerner døde hudceller, gjør huden myk og glatt og bidrar til å rense huden. Deretter vasker jeg ansiktet i kaldt vann før jeg bruker ansiktsrullen fra The Body Shop, og tilfører så en god ansiktkrem. Med body lotionen fra Biotherm gir jeg fuktighet til både kropp og sjel. Den gir mye fuktighet, er enkel å påføre og lukter himmelsk, og har med det vært en favoritt i årevis. Leppene mine skrubber jeg med en lip scrub fra Lush

Det siste jeg gjør før jeg forlater badet er å file neglene og påføre neglene en liten dråpe med olje. Denne oljen kalles cuticle oil og gjør slik at neglene ikke danner det hvite neglebåndlaget man ofte har nederst på neglene. Både filen og cutical oljen er i merket Soap & Co

For å fullføre en slik pleiekveld finner jeg fram en god film, popcorn og sjokolade. Da er jeg i mitt ess. 

Hvilke produkter sverger du til?

 

current favorittes

  Dato: 16.04.2015 Klokken: 19:50 Kommentarer: 3

Hei og god torsdag! Denne dagen har løpt i fra meg, og plutselig var klokken blitt åtte. En løpetur i kveldssolen, står på planen, men før den tid vil jeg gjerne dele med dere mine favoritter at the moment.

Eyeliner fra Sephora i perfekt tykkelse, som gjør det lett å påføre den tynne sorte streken nede på øyenlokket, for en spesiell anledning.

Leppestift fra Maybelline i fargen "916 - neon red". Leppestiften etterlatter leppene dine fargerike og er med på å sprite opp et helt antrekk. 

Stripete kjole fra H&M i et tykt behagelig stoff, uten å være trashy-kort. Denne kan kles opp og ned, og kan brukes til både hverdag og fest. 

DAY by Birger Mikkelsen toalettmappe er mitt seneste innkjøp. Toalettmappen er romslig og perfekt størrelse til å ha med ut på tur. Også må jeg si jeg elsker dens enkle, men stilfulle uttrykk. In love. 

My favorites at the moment. 

Har du noen favoritter for øyeblikket?

batiste dry shampoo

  Dato: 17.01.2015 Klokken: 12:49 Kommentarer: 4

Hei og god lørdag alle sammen! Lørdagen min tilbringer jeg i dag på jobb på kafeen. Mens regnet bøtter ned og kafeen fylles med folk, ønsker jeg å dele en liten anbefaling med dere. Fra mitt siste Londonbesøk kjøpte jeg meg meg en liten sprayboks med magi. Flasken inneholdt Batiste's tørrshampoo og jeg er fra første spraydusj frelst. På dårlige hårdager, der jeg bittert angrer på at jeg ikke vasket håret dagen før, er tørrshampoo alltid en redning. Tørrshampooen fra Batiste gir håret enn nyvasket look uten å tynge. Håret kjenner nyvasket ut! 


En livredder på travle morninger. 
Har du en favoritt tørrshampoo?

mine sminkeprodukter

  Dato: 13.01.2015 Klokken: 20:21 Kommentarer: 10

Jeg har tidligere fått spørsmål om jeg kan vise mine sminkeprodukter, og det er klart jeg kan! Sminke bruker jeg nesten hver eneste dag og det å teste ut nye sminkeprodukter er alltid like gøy. Likevel har jeg en tendens til å falle tilbake på gamle favoritter. 

Mine hverdagsrutiner når det kommer til sminke kan ta alt fra 5 til 30 minutter. Etter en god natts søvn starter jeg alltid dagen med å vaske ansiktet. Før jeg legger sminken tilfører jeg ansiktet en god ansiktskrem for å gi fuktighet. Ansiktskremen gjør også at sminken holder lengre. 

Primer fra Smashbox: Det første jeg påfører ansiktet etter ansiktskrem er primer. Det legger jeg på undersiden av munnen samt i pannen, de stedene jeg føler sminken forsvinner etter et par timer. Primeren hjelper med å unngå nett dette. Sminken holder lengre og primeren skaper en fin overflate å legge foundation eller pudder på. 

Concealer fra Artdeco: Etter primeren bruker jeg concealer. Den påfører jeg under øynene for å tone ned de mørke ringene som ofte oppstår der. Jeg bruker også conceleren for å dekke over urenheter. 
Sensai by Kanebo - pudder: Etter primer og conceler legger jeg et lett lag med pudder fra Kenebo. Mitt ultimate favorittpudder. Dette har vært en favoritt i nesten to år nå. Dette er en foundation i pudderform. Noe som gjør ar pudderet dekker utrolig godt og jevner ut huden. Pudderet sitter lenge på, og man slipper å pudre seg flere ganger til dagen. Det jeg liker ekstra godt med dette pudderet er at det inneholder solfaktor 15. Det er viktig å bruke solfaktor hele året rundt, selv om solen ikke er like sterk på høsten og vinteren, som om sommeren. 

Clarins rouge: For å skape farge i kinnene og fremheve kinnbeina bruker jeg rouge fra Clarins. Dette gir en fin rødlig farge som gir ansiktet en frisk look.  

Eyeliner: Denne eylineren plukket jeg opp i en butikk i Spania i sommer og jeg bruker den enda. Den tar faktisk aldri slutt, og godt er det for jeg elsker den. Den er veldig fuktig, noe som gjør det lett å lage den lille streken over øyet for en mer markert hverdagslook. Eyeliner er ikke noe jeg bruker hver dag, men de gangene jeg skal pynte meg litt er den et godt hjelpemiddel. Mascara fra Lancôme: Det siste jeg pynter på er vippene mine. På de bruker jeg en mascara fra L'Oréal kallet Hypnôse Drama. Denne gir mye volum og gir lange vipper. I love it! 

mine høstfavoritter

  Dato: 11.11.2014 Klokken: 15:09 Kommentarer: 3

Hei og god tirsdag alle sammen! Nå er vi allerede kommet oss langt inn i den tredje og siste høstmåneden og det er på tide jeg viser mine høstfavoritter. Blant annet mine favorittsko for tiden, kroppspleie jeg er avhengig av og tilbehør. 

Ansiktsvask fra Douglas - Da jeg var i Gdansk fant jeg ut at jeg trengte meg en ansiktsvask. Å bruke sminkeservietter er greit det, dersom det bare er øyensminke man skal fjerne. Når jeg da bruker sminke i hele ansiktet får jeg sjeldent alt bort med kun en sminkeserviett. Da jeg vasker og tørker meg i ansiktet er kluten fortsatt brun. Meen slik er det ikke med denne fantastiske ansiktsvasken fra Douglas. Den fjerner alt av sminke og smuss og det på null komma niks. Denne bruker jeg hver kveld og den er til å anbefale på det sterkeste!

Leppeskrub fra LUSH - Da høsten og kulden kommer får jeg ofte et belegg på leppene. Det er heller ikke sjeldent leppene sprekker og det ser ikke bra ut. Redningen min er denne leppeskrubben fra LUSH. Den fjerner alt av løs hud og belegg og etterlater leppene fine og jevne. Denne bruker jeg etter jeg har vært i dusjen, og er rask med å tilføre leppene fuktighet etterpå slik at de beholder seg fine. 

Hårkur fra Sp - Denne testet jeg ut for en liten måned siden og den er herved blitt min nye favoritt. Jeg tar hårkur en til to ganger i uken. Denne lar jeg virke i ca. 12 minutter i håndkletørt hår før jeg skyller den ut. Jeg avslutter hele kuren med å skylle håret i kaldt vann. I kaldt vann lukker skjellaget seg og håret er mindre utsatt for å bli slitt. Hårkuren etterlater håret mykt og velduftende. Jeg går faktisk rundt å lukter på håret mitt etter jeg har kuret det. Både pappaen min og kjæresten har påpekt hvor godt håret luktet etter kuren. Kjærestens reaksjon var "den hårkuren kan du begynna å bruka oftare". 

Gullringer fra H&M - Disse er ikke sjeldent blitt vist på bloggen min. Mitt favorittilbehør denne høsten er helt klart mine gullringer. De piffer opp et hvert antrekk! Så enkle, men stilfulle. Kun 49,- på H&M. 

Fargen Urban Jungle fra Essie - En neglelakk som passer et hvert antrekk, uten å være too much. Like it!

Lip butter fra Nivea - Denne lip butteren Blueberry Blush var jeg så heldig å motta fra Nivea for noen uker siden. Siden den gang har jeg ikke vært en dag foruten. Denne lukter smint (slike sukettformede dropser fra den søte røde boksen vi alltid spiste som barn) og er utrolig god på leppene. Fuktigheten sitter utrolig lenge og duften er jo ikke til å motstå. 

Sko fra New Look - Disse sorte skoene har jeg fått mange komplimenter for og det er ikke uten grunn. Skoene med tykk hel og åpne tær og rist er en drøm å gå i. De passer jo til alt du tar på deg. De ble med meg hjem fra Gdansk og siden den gang har jeg levd litt i dem. De er høye, men sålen og hælen minner litt om boots og får hele skoen til å bli litt røffere. Favoritter! 

Har du noen favoritter fra denne høsten?

jacques andré hair and spa

  Dato: 19.08.2014 Klokken: 19:37 Kommentarer: 3

En av dagene våre i Polen bestemte vi for å få massasje og manikyr. Dette gjorde vi på den profesjonelle hår- og spa-salongen Jacgues André. Salongen er veldig fin, ren og ryddig. De som jobber der er også veldig hyggelige og profesjonelle. Vi bestilte time noen dager før slik at vi fikk være i salongen på samme tid. På denne salongen var det også mulig å ta vippe-extensions og tatt en hårklipp. 

Jeg valgte en fransk manikyr i shellac, ettersom jeg synes det gir et rent og naturlig resultat. Hun som gjorde manikyren anbefalte heller fransk manikyr med akryl-negler, ettersom det ville gi et bedre resultat. Så neste gang får jeg heller prøve det. For denne gang synes jeg ikke neglene mine ble så aller verst jeg! Behandlingen tok rundt en time og kostet ca. 200 norske kroner. 

Vi trodde vi bestilte ryggmassasje og må ærlig innrømme å bli litt overrasket da massøren ba oss om å kle av oss til undertøyet. Vi hadde visst bestilt fullkroppsmassasje vi. Massasjen var utrolig god, så det var ingenting å si på det. Det var selvfølgelig litt ømt og vondt på stive muskler, men ellers veldig behagelig og avslappende. Jeg forlot massasjerommet halvveis i søvne. Vi valgte å ta massasjebehandlingen som varte i en time. Det kostet ca. 260 norske kroner. 

Slik ble resultatet av manikyren. Nå krysser jeg fingrene for at de holder til bryllupet jeg skal i om under to uker. :-)