recipe; healthy oatmeal chocolate chips cookies (kajasagenes)

recipe; healthy oatmeal chocolate chips cookies

    DATO: 10.03.2017 KLOKKEN: 18:45

Fredag og helg, ah det er alltid like deilig! Helgen betyr gjerne litt ekstra kos og søtsaker, og denne helgen tenkte jeg å dele en oppskrift med noen cookies som er helt supre å dekke søtsuget med. Disse kan nytes i helgen, som i andre hverdager da de er sunne og inneholder i hovudsak havregryn, kokosolje og mørk sjokolade. Det kan kroppen like!


Det du trenger for ca 16 kjeks: 

3,5 dl havregryn - gjerne små, lettkokte 
3/4 ts bakepulver 
1 ts kanel
ett dryss salt 
1 og 1/2 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt  
1 stort egg 
4 ts brunt sukker
1,25 dl flytende kokosolje 
1 dl hakket mørk sjokolade, (50 - 100g) 

Slik gjør du: 

1. Blend havregryn i en blender eller en foodprocessor til grynene er oppdelt godt. 

2. Rør sammen havregryn, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en bolle. Finn en annen bolle, og rør sammen eg og brunt sukker. 

3. Smelt kokosolje og la passelig mengde avkjøles før du rører det inn i bollene med egg og sukker. 

4. Tilsett tørrvarene i eggeblandingen og rør til røren er godt blandet. Hakk opp mørk sjokolade, jeg bruker her 70 %, og tilsett sjokoladen i blandingen. 

5. Dekk bollen med plastfolie og la deigen "hvile" i 30 min i kjøleskapet. 

6. Slå på ovnen på 175 grader.

7. Lag "kakeballer" eller flatere kjeks av deigen og legg på en bakepapirdekket stekeplate. 

8. Stek i ovnen i 8-10 min til kjeksene har fått en gyllenbrun farge. 

Enjoy! 




How yum! 

Oppskriften er opphavlig henter fra pintrest, her, men jeg har gjort mine endringer på den. Kjeksene er søte og gode med smak av sjokolade og kanel. Supre til fredagssnacksen, men også som mellommåltid da de er mettende og inneholder mye god fiber. Og litt mørk sjokolade - bare godt for immunsystemet det! ;-)

Her i hus er leiligheten vasket og ryddet - det gir alltid en ekstra god helgefølelse, skolebøkene er gjemt vekk for dagen og jeg har svettet meg gjennom x antal kilometer på møllen etterfulgt av litt styrke på stumpen. Deilig! Nå venter en tur i dusjen før jeg inntar sofaen med nachos og gullrekka på TV. Nyt helgen dere og happy baking!

Ingrid Kristiansen

10.03.2017 @ 18:55

Jeg har en challenge hvor jeg prøver å holde meg unna søtsaker, da passer vel denne perfekt! Må prøves <3

Victoria Larsen

10.03.2017 @ 18:55

Ser jo kjempe gode ut! :D

Elisa

10.03.2017 @ 19:15

De så gode ut! Hvor store lager du de?

Kaja Sagenes

10.03.2017 @ 21:29

Elisa: 7 cm i diameter kanskje? :-)

CamiMH

11.03.2017 @ 01:00

Ser super gode ut. Nå har jeg mange oppskrifter som jeg må skrive ned,inkludert denne. Må gjøre det i morgen. :D