wardrobe essentials (kajasagenes)

wardrobe essentials

    DATO: 19.02.2017 KLOKKEN: 14:57

God søndag, kjære. I dag tenkte jeg å skrive litt om mine favorittplagg som jeg synes fortjener sin plass i en hver garderobe. Slike baseplagg er gull verdt og kan brukes til ett hvert antrekk. De kan kles opp og de kan kles ned. Å legge litt mer penger i slike plagg for å sikre god kvalitet og lengre levetid er ingen dum ide, spør du meg. The fashion pieces every girl needs in her wardrobe

Camel coat 
Every girl needs a camel coat - så klassisk og fint! Jeg har lenge vert på let etter den perfekte fargen og fasongen på min kamelfargede kåpe. Denne fant jeg i julen på Stradivarius i Polen, og har siden den tid blitt mye brukt. Å kjøpe en kåpe i denne fargen kan kreve litt mer av deg som kjøper enn når man kjøper klær i andre farger. Kamelfargen kommer i utallige nyanser og å finne den som passer din hårfarge og hudtone kan kreve litt research - meen det er så verdt det! For denne kåpen er virkelig noe å hvile øynene på. I vinter har jeg brukt den mye til sort og hvitt, og nå som våren nærmer seg tenker jeg å bruke den blå jeans og printed tees, med hvite sneakers til! 

White shirt 
Den hvite skjorten er av den uslåelige slageren. Hvite skjorter er en favoritt hos meg, enda om det er vinter eller sommer. Til hverdags med en fin tight jeans og til fest med vide bukser og blondebh. Jeg knyter gjerne en liten søt knute nederst på skjorten både til festbukser og til denim jeans med høyt liv. Skjorter kan knyttes og styles på så mange måter og jeg vil bare ha flere og flere. Gjerne med søte detaljer, hvide armer eller som kan brukes off shoulder. Let me know where to find them!

The biker jacket 
Alle trenger en skinnjakke. Skinnjakken går til absolutt alt, kan brukes året rundt og er sjelden en dum ting å investere litt i. Hadde det ikke vært for ett stramt studentbudsjett hadde jeg nok siklet på flere fra Acne as we speak. Men heldigvis er jeg veldig fornøyd med min billigere variant fra Zara. Den tar jeg gjerne med meg når vi skal ut. Da den lett kan knyttes rundt livet på dansegulvet og jeg slipper å ha med veske til mobil, lommebok og leppestift da de fleste skinnjakker kommer med lommer med glidelås. Kvelden er herved reddet ;). Skinnjakken er god å ha og gjør ett hvert antrekk litt røffere. 


Leather pants 
Skinnbuksen røffer opp ett hvert antrekk og stylet med en hoodie, er antrekket langt fra kjedelig. Når man går i skinnbukse må man likevel vere litt obs på at buksen er i fokus og de andre plaggene gjerne toner ned antrekket litt, slik som en knit eller en basic tee. Kler man skinn på skinn på skinn, kan det fort bli litt mye og antrekket ser litt for Harley Davidsson ut. Men her finnes det ulike meninger! Kle deg slik du føler deg vel. Skinnbuksen er en sikker vinner om man gjerne skal pynte seg litt uten å måtte ta på kjole eller skjørt. En sikker vinner å dra ut med på vinterstid. 

Denim jeans
Slike også kallet mum jeans og minner om levi´s jeans. Som ung kjøpte jeg flere levis jeans, men de ble alle klippet opp til litt for korte shortser. Huff da.. Heldigvis har jeg funnet en god erstatter i denne litt baggy lyseblå denimjeansen fra Monki. Den har funnet veien til bloggen en rekke ganger og er fremdeles en favoritt. Slike bukser er høye i livet, litt korte langs ankelen og litt baggy på lårene. De ser lekker ut på og gir rumpa ett lite løft! Det kan vi like ;). Med hvite sneakers, en kul tee og en caps - and you´r good to go!

White tee
Hva mer trenger å skrives? Alle har behov for en liten haug med hvite t-skjorter. Disse er supere basic plagg som kan brukes året rundt. Jeg liker dem best visst de sitter noe løst, er tykke i stoffet slik bh´n ikke er i øyenfallende og som tåler en vask og fem. Mine favoritter er fra Zara, men slike kan man finne overalt. 

Knits 
Åå, kozt knits. Er det noe jeg aldri blir lei så er det knits, og nettopp dette bruker jeg året rundt. Slike har jeg i de fleste farger og om vinteren har jeg en i bruk nesten hver dag. For meg er det her viktig at de varmer i noen grad, ikke klør og at de ikke nupper. Ett tips her er å lese innholdfortegnelsen og styre unna alt av akryl. Genseren koster gjerne litt mer når den er laget med ull, mohair eller kashmir - men det er så verdt det. Ett annet tips; vask strikkegenserene i milo på lav varme. Da tar du best mulig vare på genseren. Videre er det lurt å brette genseren fremfor å henge den opp - da dette drar i fiberene og sliter på genseren! 

Camel coat - Stradivarius / White shirt - Cadiss Fly / Leather jacket - Zara / Knit - Reversed / Leather pants - Vero moda / Denim jeans - Monki / Tee - Zara

Hva er dine klesplagg favoritter?

CamiMH

20.02.2017 @ 00:58

Synes dette er veldig stilig:)

Martine Smestad

27.02.2017 @ 14:03

Hvor er det lille klesstativet ifra?:)

Kaja Sagenes

06.03.2017 @ 18:12

Martine Smestad: Det har min mor bestilt gjennom Bokklubben, visstnok. Så jeg vet dessverre ikke hvordan man får tak i det, uten å gå gjennom de :/