recipe; kanelsnurrer (kajasagenes)

recipe; kanelsnurrer

    DATO: 05.02.2017 KLOKKEN: 16:52

God søndag kjære dere! Håper helgen har til nå vært fin og at du har hatt mulighet til å lade opp batteriene for en ny, travel uke. Helgen er for meg kosedagene i uken, der jeg spiser nett hva jeg vil uten bekymring eller dårlig samvittighet. Slik det skal være spør du meg! Med det tenkte jeg at i dag, på selveste kosesøndag, er en gyllen mulighet til å dele en supergod oppskrift på mine favoritter innenfor gjærbakst; nemlig kanelsnurrer! 


Det du trenger for ca. 20 kanelsnurrer er; 

1 kg hvetemel
5 dl melk 
25 g fersk gjær / en halv pose tørrgjær
150 g sukker 
1 ts malk kardemomme 
1/2 ts salt 
1 egg 
150 g smør, delt opp i terninger 

Samt smør, kanel og sukker, eventuelt vispet egg til å pensle over bollene. 


Slik gjør du;
Kanelsnurrene følger som annen gjærbakst de grunnleggende prinsippene om elting av deig, heving, utbaking, heving igjen, steking og deretter skal det nytes! Man løser opp gjæren i lunket vann, deretter tilsettes sukker, salt, kardemomme, egg og mel. Videre arbeider man med deigen til den får en smidig overflate. Denne oppskriften tar utgangspunkt i at man elter deigen i en kjøkkenmaskin ved bruk av en eltekrok. Deretter tilsetter smørbiter i terninger, før man elter deigen videre. Jeg foretrekker å ta i bruk den gode gammeldagse måten når jeg lager boller, der man arbeider med deigen for hånd og får unnagjort en liten treningsøkt for armene i samme slengen ;) - Gjør det du trives med!

Når deigen har fått en smidig overflate skal denne heves til dobbel størrelse på ett lunt sted. Dette kan ta alt fra 20 min til 2 timer avhengig av hvor lunt og varmt det er i rommet. Etter heving deler man deigen i to leiver og kjevler ut hver av dem, og smører på smør, samt sukker og kanel. Hvordan man lager snurrene er opp til hver enkelt, der jeg bruker å dele opp deigen i remser som tvinnes og deretter knyttes. Videre gjenstår en ny runde med heving i 40 minutter under pledd, før bollene er klare for å pensles med egg og drysses ned med perlesukker. Eit lite tips her er å hamstre perlesukker i Sverige da det hvite perlesukkeret som er å få kjøpt der ser enda mer delikat ut enn det norske gjennomsiktige sukkeret. Ferdig penslet er bollene klare for å steke i 10-12 minutter på 225 grader, midt i ovnen. Her er det lurt å holde ett øye med bollene mot slutten av steketiden da den optimale tiden for steking er forskjellig for hver ovn. Bollene er ferdige når de har fått en gyllen farge og er lyst brune på undersiden. Avkjøl så bakverket på rist og deretter; nyyyt!


Oppskriften er hentet fra Trines matblogg, og all kreditt for gode boller går til hun! Gøy å dele videre gode oppskrifter, slik at flere kan nyte supergode boller. For mer utdypende (og bedre) forklaring på fremgangsmåten finner du her. :-) 

God søndag dere!
 

Ida Kristine

05.02.2017 @ 16:59

nam!

å så godt ut :D

kanelsnurrer er så godt :D

Hege Kristin

05.02.2017 @ 17:00

dette så godt ut <3

har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg, gjerne bli med :D

Victoria Larsen

05.02.2017 @ 17:25

Ser jo kjempe godt ut! :D

Ariel

05.02.2017 @ 18:19

Nam! Takk for tips! ♥

Becca Alexandra

05.02.2017 @ 19:26

Nam, det så utrolig godt ut. Ble litt sulten jeg nå, hehe. Takk for oppskrift og herlige bilder <3

Therese Antonsen

05.02.2017 @ 20:19

Nam!