recipe; kanelsnurrer (kajasagenes)

recipe; kanelsnurrer

    DATO: 05.02.2017 KLOKKEN: 16:52

God sndag kjre dere! Hper helgen har til n vrt fin og at du har hatt mulighet til lade opp batteriene for en ny, travel uke. Helgen er for meg kosedagene i uken, der jeg spiser nett hva jeg vil uten bekymring eller drlig samvittighet. Slik det skal vre spr du meg! Med det tenkte jeg at i dag, p selveste kosesndag, er en gyllen mulighet til dele en supergod oppskrift p mine favoritter innenfor gjrbakst; nemlig kanelsnurrer! 


Det du trenger for ca. 20 kanelsnurrer er; 

1 kg hvetemel
5 dl melk 
25 g fersk gjr / en halv pose trrgjr
150 g sukker 
1 ts malk kardemomme 
1/2 ts salt 
1 egg 
150 g smr, delt opp i terninger 

Samt smr, kanel og sukker, eventuelt vispet egg til pensle over bollene. 


Slik gjr du;
Kanelsnurrene flger som annen gjrbakst de grunnleggende prinsippene om elting av deig, heving, utbaking, heving igjen, steking og deretter skal det nytes! Man lser opp gjren i lunket vann, deretter tilsettes sukker, salt, kardemomme, egg og mel. Videre arbeider man med deigen til den fr en smidig overflate. Denne oppskriften tar utgangspunkt i at man elter deigen i en kjkkenmaskin ved bruk av en eltekrok. Deretter tilsetter smrbiter i terninger, fr man elter deigen videre. Jeg foretrekker ta i bruk den gode gammeldagse mten nr jeg lager boller, der man arbeider med deigen for hnd og fr unnagjort en liten treningskt for armene i samme slengen ;) - Gjr det du trives med!

Nr deigen har ftt en smidig overflate skal denne heves til dobbel strrelse p ett lunt sted. Dette kan ta alt fra 20 min til 2 timer avhengig av hvor lunt og varmt det er i rommet. Etter heving deler man deigen i to leiver og kjevler ut hver av dem, og smrer p smr, samt sukker og kanel. Hvordan man lager snurrene er opp til hver enkelt, der jeg bruker dele opp deigen i remser som tvinnes og deretter knyttes. Videre gjenstr en ny runde med heving i 40 minutter under pledd, fr bollene er klare for pensles med egg og drysses ned med perlesukker. Eit lite tips her er hamstre perlesukker i Sverige da det hvite perlesukkeret som er f kjpt der ser enda mer delikat ut enn det norske gjennomsiktige sukkeret. Ferdig penslet er bollene klare for steke i 10-12 minutter p 225 grader, midt i ovnen. Her er det lurt holde ett ye med bollene mot slutten av steketiden da den optimale tiden for steking er forskjellig for hver ovn. Bollene er ferdige nr de har ftt en gyllen farge og er lyst brune p undersiden. Avkjl s bakverket p rist og deretter; nyyyt!


Oppskriften er hentet fra Trines matblogg, og all kreditt for gode boller gr til hun! Gy dele videre gode oppskrifter, slik at flere kan nyte supergode boller. For mer utdypende (og bedre) forklaring p fremgangsmten finner du her. :-) 

God sndag dere!
 

Ida Kristine

05.02.2017 @ 16:59

nam!

s godt ut :D

kanelsnurrer er s godt :D

Hege Kristin

05.02.2017 @ 17:00

dette s godt ut <3

har forresten ukens blogg konkurranse p min blogg, gjerne bli med :D

Victoria Larsen

05.02.2017 @ 17:25

Ser jo kjempe godt ut! :D

Ariel

05.02.2017 @ 18:19

Nam! Takk for tips! ♥

Becca Alexandra

05.02.2017 @ 19:26

Nam, det s utrolig godt ut. Ble litt sulten jeg n, hehe. Takk for oppskrift og herlige bilder <3

Therese Antonsen

05.02.2017 @ 20:19

Nam!