home made bars (kajasagenes)

home made bars

    DATO: 21.01.2015 KLOKKEN: 20:09

God onsdag alle sammen! Vi er halvveis i uken allerede, wiho. I dag tenkte jeg å dele en aldri så liten oppskrift på mine hjemmelagde sjokoladebarer. Er det noe jeg er blitt utrolig glad i, som en liten treat etter en hard treningsøkt eller som en liten redning når sukkersuget er som verst, er det disse barene. De er sunne, velsmakende og mettende. For litt mørk sjokolade har vi faktisk bare godt av. Det styrker immunforsvaret vårt faktisk! Her kan vi spise med god samvittighet!

Det du trenger: 
100 g smeltet mørk sjokolade
3-4 dl korn- og frøtyper (her velger du selv hva du vil bruke)
1 neve frukt
4 ss smeltet peanutsmør
40 g smeltet soft flora margarin ( evt. honning eller kokossmør)  

Det første du gjør er å knekke opp sjokoladen og sette den i vannbad, slik at den smelter. Tilsett det tørre i en bolle. Her bruker jeg havregryn, linfrø og sesamfrø. Har vi andre spennende korn- og frøtyper hjemme eksperimenterer jeg med de også. Av frukt liker jeg å bruke tranebær. De gjør seg så godt i disse barene. Deretter smelter jeg peanutsmøret og margrinen/ kokossmøret i en panne, og tilsetter det i bollen. Før jeg legger barene i en brødform, pensler jeg bakepapiret med sjokolade. Slik får man litt sjokolade over hele baren. Hell blandingen deretter i formen og "dryss" litt sjokolade på toppen av barene også. Før barene skal stivne i fryseren, skjærer jeg dem opp i passe store biter, og legger ett mellomleggspapir mellom dem.  La dem så stå i frysen i noen timer. Har du litt for mye sjokolade igjen, setter du skålen med den smeltede sjokoladen i kjøleskapet. Den er det bare til å smelte opp igjen, og nyte til kveldskos med frukt dagen etter. 

My favorite healthy treat! 


Ukens tredje treningsøkt har jeg lagt bak meg, og nå venter kjærestekos og hjemmelagde grove scones i ovnen på meg. Fin avslutning på dagen det. Ha en fin onsdag videre, sweethearts ♥

Iselin Renée

21.01.2015 @ 20:28

Det så godt ut :)

SUNNIVA

21.01.2015 @ 20:29

Det så utrolig godt ut!

Jlb- Janne Bodin

21.01.2015 @ 21:49

Det så utrolig godt ut!! Så flink du er <3

carina ustad

24.01.2015 @ 17:05

Åh, så godt ut :)